Forum ciobanesc german
November 09, 2012, 11:52:09 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Ciobanesc german, 9 ani, probleme picioare fata  (Read 879 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
razvan.gavan
Newbie
*

« on: August 28, 2011, 01:52:22 AM »

Salutare,

Am un CG de 9 ani, talie medie (37kg). Nu am avut probleme cu el decat cu ficatul, a fost sensibil inca de la nastere.

Il hranesc cu Biomill Miel si Orez, ii mai dau din cand in cand lacatate - iaurt, branza si in rest apa. Nu ia nici un fel de tratament cu calciu, vitamine si mi s-a recomandat sa nu ii dau.

Alaltaieri am venit acasa dupa servici, s-a bucurat ca de obicei insa la un moment dat a inceput sa schiaune, fara motiv. L-am intrebat ce are si mi-a ridicat labuta stanga. L-am pipait, l-am masat, nu are nimic evident. Am fost cu el afara si la iesirea din bloc cand a coborat scarile a schiaunat din nou. Am observat in mersul lui o relativa precautie, in sensul ca pasea mult mai atent si nu mai tragea, nu se mai grabea sa ajunga nicaeri. Am dat o fuga cu el si am observat ca la alergare are o anumita reticenta.

Am incercat sa verific articulatiile, insa nu a parut deranjat in nici un fel, insa cand l-am atinc la "subtioara" picioarelor din fata a schiaunat. Am fost cu el la doctor si mi-au spus ca e posibil sa fi facut o intindere sau o miscare mai brusca si a facut o mica luxatie si ca nu ar vrea sa-i administreze anti-inflamator pentru ca in general cauzeaza insuficienta renala. In acea seara l-am mai observat schiaunand cand s-a dat jos din pat. Astazi l-am plimbat de dimineata si nu a dat vreun semn de durere, insa se vede clar ca are un alt stil de mers.

Nu as vrea sa ma impacientez aiurea, dar ma gandesc ca daca ar fi vorba de artrita/artroza s-ar fi manifestat in timp, nu brusc deodata. Pe de alta parte in toti cei 9 ani nu a avut nici un incident sau vreo durere la picioare, nici fata nici spate si nici nu mosteneste de la mama lui vreo chestie genetica.

Avand in vedere ca stiu ca radiografia spune tot, insa el si doctorul sunt cei mai mari dusmani....la ultima radiografie ne-am chinuit 3 oameni sa-l punem pe o parte pe masa....e foarte puternic si e incredibil de ambitios...deci clar nu as vrea sa ajung la radiografie decat daca chiar e nevoie.

A mai patit cineva asa ceva? Sa ma impacientez? Nu schioapata si nu are vreun alt simptom, decat se vede ca are un discomfort. Am derulat un pic ultimele 2 zile si mi-am adus aminte ca nevasta-mea l-a imbracat cu o rochita si ma gandesc ca atunci e posibil sa-i fi fortat labele din fata, intrucat el nu prea era de acord.....si probabil sa fi facut vreo intindere?

Multumesc anticipat pentru sfaturi...
razvan.gavan
Newbie
*

« Reply #1 on: September 13, 2011, 02:31:00 PM »

Ieri dimineata pe la 6:30 dormea cu toate labele in sus si cand s-a dat jos din pat a inceput sa schiaune. Am incercat sa-l masez gandindu-ma ca a dormit stramb insa il durea foarte rau in zona gatului.

Am fost cu el la doctor si din nou mi-a spus ca nu au ce sa faca. Am decis sa ma duc la un alt doctor si am fost la clinica de la Armeneasca. I-a facut o radiografie la laba, incheietura de sus mentionand ca e posibil sa aiba cancer osos..... La radiografie incheitura este perfecta si oasele nu prezinta nici un fel de urma de fisura sau neregularitati. Mi-a dat sa-i dau Rymadil 2 saptamani si Ranitidina.

Gandindu-ma mai bine si vorbind cu socrii mei care sunt medici, acestia mi-au explicat ca din moment ce il durea in zona gatului este irelevanta o radiografie in zona labei sau a incheiturii si ca trebuie sa fac la cervicala.

Pe de alta parte mi-au explicat ca Rimadyl este un medicament recomandat pentru artrita, nu o vindeca ci doar ii amerioreaza durerea... Eu nu am siguranta ca acesti doctori stiu despre ce vobesc...mai ales ca si eu care nu sunt medic imi pot da seama ca e ilogic sa dai Rimadyl la un caine care are probleme hepatice inca de mic...e la mintea cocosului...

Astazi ma voi duce cu el la Facultate sa-i fac o radiografie, doar ca sa stau eu linistit. Ieri dupa vizita la doctor nu a mai prezentat dureri majore si asta probabil anti-inflamatorului injectabil pe care i l-a facut...

Mi-ar fi de folos si alte pareri, recomandari....

* 297494_2244672272205_1110081674_32660138_7463082_n.jpg (83.24 KB, 720x537 - viewed 82 times.)
petshop4you
razvan.gavan
Newbie
*

« Reply #2 on: September 13, 2011, 05:32:51 PM »

Am fost si am facut radiografie cervicala si are un o un cioc crescut in zona gatului. Doctorul a banuit ca din cauza miscarilor mai bruste, fiind foarte agitat, si-a afectat nervul pe care preseaza acel cioc. Nu se poate opera, fiind intr-o zona imposibil de accesat, dar poate fi tratat ca sa nu-l doara. A zis sa-l urmaresc o saptamana si in cazul in care mai are simptome sa vin cu el. In caz contrar, imi va recomanda un tratament naturist si miscare mai limitata decat o avea pana acum. Am trecut de la lesa la ham ca sa nu il jeneze daca este tras de gat.

Sper ca totul va fi bine si intr-un fel m-am mai linistit.
Lucky the one
Sr. Member

Lucky my friend!

« Reply #3 on: September 14, 2011, 04:25:40 PM »

Sanatate multa !

"Pana nu ai iubit un caine, parte din sufletul tau nu s-a trezit..."
Olga
Hero Member

« Reply #4 on: September 15, 2011, 07:16:21 PM »

Insanatosire grabnica !
alexxnolimit
Jr. Member
**

« Reply #5 on: November 09, 2011, 10:51:00 PM »

Multa sanatate catelului ! Insanatosire grabnica Wink
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #6 on: November 10, 2011, 12:41:48 AM »

Si eu inclin sa cred ca problemele sunt de natura articulara...iar o radiografie ar ajuta mult. Ce poti face  pentru a-l ajuta este sa-i dai suplimente nutritive pentru articulatii, il ajuta oricum si ca preventie si ca tratament, cel putin amelioreaza situatia.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof