razvan.gavan
Newbie
|
 |
« on: August 28, 2011, 01:52:22 AM » |
|
Salutare,
Am un CG de 9 ani, talie medie (37kg). Nu am avut probleme cu el decat cu ficatul, a fost sensibil inca de la nastere.
Il hranesc cu Biomill Miel si Orez, ii mai dau din cand in cand lacatate - iaurt, branza si in rest apa. Nu ia nici un fel de tratament cu calciu, vitamine si mi s-a recomandat sa nu ii dau.
Alaltaieri am venit acasa dupa servici, s-a bucurat ca de obicei insa la un moment dat a inceput sa schiaune, fara motiv. L-am intrebat ce are si mi-a ridicat labuta stanga. L-am pipait, l-am masat, nu are nimic evident. Am fost cu el afara si la iesirea din bloc cand a coborat scarile a schiaunat din nou. Am observat in mersul lui o relativa precautie, in sensul ca pasea mult mai atent si nu mai tragea, nu se mai grabea sa ajunga nicaeri. Am dat o fuga cu el si am observat ca la alergare are o anumita reticenta.
Am incercat sa verific articulatiile, insa nu a parut deranjat in nici un fel, insa cand l-am atinc la "subtioara" picioarelor din fata a schiaunat. Am fost cu el la doctor si mi-au spus ca e posibil sa fi facut o intindere sau o miscare mai brusca si a facut o mica luxatie si ca nu ar vrea sa-i administreze anti-inflamator pentru ca in general cauzeaza insuficienta renala. In acea seara l-am mai observat schiaunand cand s-a dat jos din pat. Astazi l-am plimbat de dimineata si nu a dat vreun semn de durere, insa se vede clar ca are un alt stil de mers.
Nu as vrea sa ma impacientez aiurea, dar ma gandesc ca daca ar fi vorba de artrita/artroza s-ar fi manifestat in timp, nu brusc deodata. Pe de alta parte in toti cei 9 ani nu a avut nici un incident sau vreo durere la picioare, nici fata nici spate si nici nu mosteneste de la mama lui vreo chestie genetica.
Avand in vedere ca stiu ca radiografia spune tot, insa el si doctorul sunt cei mai mari dusmani....la ultima radiografie ne-am chinuit 3 oameni sa-l punem pe o parte pe masa....e foarte puternic si e incredibil de ambitios...deci clar nu as vrea sa ajung la radiografie decat daca chiar e nevoie.
A mai patit cineva asa ceva? Sa ma impacientez? Nu schioapata si nu are vreun alt simptom, decat se vede ca are un discomfort. Am derulat un pic ultimele 2 zile si mi-am adus aminte ca nevasta-mea l-a imbracat cu o rochita si ma gandesc ca atunci e posibil sa-i fi fortat labele din fata, intrucat el nu prea era de acord.....si probabil sa fi facut vreo intindere?
Multumesc anticipat pentru sfaturi...
|