|
freddy25
|
 |
« Reply #15 on: January 25, 2012, 02:34:42 PM » |
|
Ai gasit singura motivul pentru care nu te asculta:este o rasfatata. Un caine rasfatat nu mai asculta de stapani. Mamele cateilor, in caz ca puii raman in familie incep sa-i puna la punct dupa ce ii intarca iar dupa 4 luni chiar le aplica pedepse destul de dure atunci cand se obraznicesc. In felul acesta invata sa-i asculte pe cei care le sunt superiori in grad din cadrul haitei fiindca la urma urmei familia umana e haita lor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dragosmarius
Jr. Member

|
 |
« Reply #16 on: February 05, 2012, 10:56:29 PM » |
|
M-am lovit si eu de situatia asta cu cainii si pisicile. De cand mi-am luat cateaua de cg am vazut ca nu suporta pisicile. I se ridica parul pe ceafa si sarea sa le prinda inca de la varsta de 4-5 luni. Orice pisica straina vede cauta sa o prinda si sa o omoare. A reusit sa prinda un motan negru intr-o noapte din pacate. Avand insa pasari de curte m-am lovit insa de situatia de a vedea aparand soricei. Cum nu vreau sa folosesc otrava in curte am hotarat sa adopt un motanel. Am adus pisicul care avea vreo 6 saptamani atunci. L-a simtit imediat cand am venit cu el si cand l-a vazut a inceput sa se linga pe bot. Era tare bucuroasa credea ca i l-am adus ca jucarie. L-am tinut in mana, am chemat-o aproape si i-am zis ca nu are voie. S-a aratat destul de dezamagita dar a inteles. Parerea mea este ca atunci cand aduci pisicul sa fie cat mai mic astfel incat sa nu reactioneze si el violent. Cainele va face totusi diferenta intre o pisica straina si una a casei.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #17 on: February 05, 2012, 11:25:25 PM » |
|
M-am lovit si eu de situatia asta cu cainii si pisicile. De cand mi-am luat cateaua de cg am vazut ca nu suporta pisicile. I se ridica parul pe ceafa si sarea sa le prinda inca de la varsta de 4-5 luni. Orice pisica straina vede cauta sa o prinda si sa o omoare. A reusit sa prinda un motan negru intr-o noapte din pacate. Avand insa pasari de curte m-am lovit insa de situatia de a vedea aparand soricei. Cum nu vreau sa folosesc otrava in curte am hotarat sa adopt un motanel. Am adus pisicul care avea vreo 6 saptamani atunci. L-a simtit imediat cand am venit cu el si cand l-a vazut a inceput sa se linga pe bot. Era tare bucuroasa credea ca i l-am adus ca jucarie. L-am tinut in mana, am chemat-o aproape si i-am zis ca nu are voie. S-a aratat destul de dezamagita dar a inteles. Parerea mea este ca atunci cand aduci pisicul sa fie cat mai mic astfel incat sa nu reactioneze si el violent. Cainele va face totusi diferenta intre o pisica straina si una a casei.
Ai foarte mare dreptate. Ei nu ca au ce au cu pisicile ci au ce au cu intrusii, mai ales CG care este foarte teritorial ca de aia e si caine de paza. Si ai mei au killerit vreo doi nefericiti care s-au aventurat in curte dar cu pisicile mele nu au nici o treba. Mai ales motanul are un tupeu extrem, incearca sa le manance din castron iar unul din caini il si lasa. Sa-i vezi ce nostimi sunt ! Ceilalti nu-l lasa dar nici nu l-ar omori, doar il ameninta si-l iau la goana. Dar de dormit, dorm cu pisicile fara sa aiba greturi. Daca il inveti pe caine ca pisica, rata, gainile sau oile sunt ale tale, nu are voie sa le atace, mai ales ciobanestii.Pai, ce ciobanesc mai e ala daca se infrupta din miei?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dragosmarius
Jr. Member

|
 |
« Reply #18 on: February 06, 2012, 05:01:34 PM » |
|
Cu gainile si ratele e o alta poveste. Am vazut ca nu are instinct sa fugareasca gainile sau alte pasari de curte asa incat lasasem vreo doua closti cu pui libere prin curte. Trecusera cateva zile si nu se intampla nimic notabil pana cand am gasit-o mancand o closca. Cateaua, respectiv Jade Hidalgo Spirit pe numele ei din Pedigree, avea 5-6 luni atunci. Eu cred ca a mirosit vreun pui iar closca a sarit sa-si apere puiul si din bataia respectiva cainele a iesit invangator. Am considerat atunci ca nu a fost vina ei dar nu am mai lasat libere pasarile prin curte. Dupa vreo doi ani nu era nimeni pe acasa si probabil din plictiseala a sarit gardul la pasari si mi-a omorat vreo 10 pui de brahma. Am ajuns acasa cred ca erau pene prin toata curtea de toate culorile dar nu mancase puii. Am luat un pui i-am dat peste bot cu el, am certat-o si pe moment mi-am adus aminte de povestirea din Colt Alb si am inchis-o in cotetul gainilor. In momentul ala nu am vazut un caine mai nefericit si cred sincer ca regreta ca m-a suparat. O urmaream de la distanta din casa fara sa vada ca o vad. Nu s-a miscat din locul ala o jumatate de ora si cred ca si o zi daca o lasam nu s-ar fi miscat. In cotet mai erau o gramada de gaini care prinsesera curaj si venisera curioase si ii ciuguleau blana. Nu schita nici un gest. Am luat-o dupa o jumatate de ora si nu mi-a mai omorat niciodata vreo gaina.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Te0
Sr. Member

Ziggy
|
 |
« Reply #19 on: February 17, 2012, 03:34:23 PM » |
|
daca vrei sa nu ramai fara pisica ai nevoie de un os mai mare decat pisica 
|
|
|
|
|
,,Pensiunea fara nume`` (Busteni)... CG friendly
|
|
|
|
Olga
|
 |
« Reply #20 on: February 29, 2012, 08:31:35 PM » |
|
Aceeasi problema, dar... pusa in sens invers Ce sa cred eu despre Raff, caruia se parte ca ii este frica de motaneluil Black, care are cca 3 luni Cert este ca Blak se infoaie, se arunca spre Raff...care ia instantaneu distanta A fost nostim de tot(daca n-ar fi fost de plans), cand pisoiul statea in usa bucatariei si Raff nu avea curaj sa iasa Cand s-a intamplat ca Blak sa-l enerveze rau , Raff a luat atitudine si Blak a diparut direct sub fotoliu Sa cred ca doar nu-si pune mintea cu el 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #21 on: March 01, 2012, 12:15:38 AM » |
|
Tu i-ai dat comanda ca nu are voie sa se atinga de pisoi si el saracu, suporta cu stoicism. Bravo, ai un caine foarte destept si care te respecta. Ai putea sa-l dresezi sa faca si alte lucruri daca e atat de docil
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Olga
|
 |
« Reply #22 on: March 01, 2012, 02:17:21 PM » |
|
Tu i-ai dat comanda ca nu are voie sa se atinga de pisoi si el saracu, suporta cu stoicism. ar fi bineee...dar nu cred ca i-am spus eu, ci pisoiul a zis " mai blanosule,eu sunt sefu...clar  " asa ca nu pot decat sa sper ca pisoilul sa nu-l bata pe CG....unic pana acum....valeuuuuu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DanyThor
Full Member

Ut melius incipio nosse homines, quam diligo dogs
|
 |
« Reply #23 on: March 27, 2012, 12:27:01 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
Cu cat incep sa cunosc mai bine oamenii , cu atat iubesc mai mult cainii .
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #24 on: March 27, 2012, 02:31:38 AM » |
|
Cu un caine sau o pisica? Un caine are sanse dar pisica il va papa rapid.Eu am si pisici care se impaca perfect cu cainii. Sa le vezi cu ii pupa pe bot cand se intorc de afara de la sedintele pisicesti! Se freaca de picioarele lor, cred ca au pretentia sa fie si mangaiate de caini. Cel mai nostim e un motan care ii iubeste asa mult pe doi din caini ca se apuca si ii linge cu spor chiar si un sfert de ora. Dar am vazut ceva ce m-a uimit in curte la un vecin care are doi caini in lant. S-a aciuat pe langa ei un motanel portocaliu, cred ca are acum vreo 8-9 luni. Doarme cu cainele in cusca, mananca din mancarea lui, sunt cei mai buni prieteni. Este incredibil. Eu a trebuit sa duc munca de lamurire cu ai mei ca sa lase pisicile in pace. Asta era un pui vagabond si ca sa supravietuiasca pe gerurile care au fost in ianuarie si februarie s-a aranjat sa doarma in bratele cainelui.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zara05
Newbie
|
 |
« Reply #25 on: April 27, 2012, 10:58:03 AM » |
|
Revin cu amanunte despre evolutia prieteniei dintre Zara si pisoias. Toata iarna cat Zara s-a mai aciuat prin centrala duceam pisoiul la ea , il mai apropiam, o mai lasam sa-l miroasa, dar cu teama pentru se incorda f. tare si incerca sa-l halpaie. Cu multa rabdare s-au obisnuit si acum Zara parca este mama lui. E disperata cand il pierdem, il cauta impreuna cu noi, il alearga pana il aduce pe pragul casei, iar apoi il linge bucuroasa ca s-au regasit. Sunt simpatici foc, nu as fi crezut sa-i vad la stadiul acesta. Frumusetea este in schimb cu celalalt ciine care avea o mare ura pentru pisici. Pe ala il alearga pisoiul, se infoaie si i se prinde de coada sa-l atace. E o intreaga nebunie si distractie in curte cand se intalnesc. Noi am stat la bloc pana anul trecut si nu mi-as fi imaginat niciodata cata relaxare iti pot produce aceste fiinte dragi.Fac atatea pozne amuzante incat iti trec toate supararile cand ii vezi. Iar Zara este o iubitoare si o sensibila, ea ii pupa pe toti : si pe noi si pe pisoi si pe catel, dar nu cumva sa ne pupam intre noi ca are grija sa ne desparta. Va multumesc pentru sfaturi !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zara05
Newbie
|
 |
« Reply #26 on: April 27, 2012, 11:51:07 AM » |
|
Revin cu amanunte despre evolutia prieteniei dintre Zara si pisoias. Toata iarna cat Zara s-a mai aciuat prin centrala duceam pisoiul la ea , il mai apropiam, o mai lasam sa-l miroasa, dar cu teama pentru se incorda f. tare si incerca sa-l halpaie. Cu multa rabdare s-au obisnuit si acum Zara parca este mama lui. E disperata cand il pierdem, il cauta impreuna cu noi, il alearga pana il aduce pe pragul casei, iar apoi il linge bucuroasa ca s-au regasit. Sunt simpatici foc, nu as fi crezut sa-i vad la stadiul acesta. Frumusetea este in schimb cu celalalt ciine care avea o mare ura pentru pisici. Pe ala il alearga pisoiul, se infoaie si i se prinde de coada sa-l atace. E o intreaga nebunie si distractie in curte cand se intalnesc. Noi am stat la bloc pana anul trecut si nu mi-as fi imaginat niciodata cata relaxare iti pot produce aceste fiinte dragi.Fac atatea pozne amuzante incat iti trec toate supararile cand ii vezi. Iar Zara este o iubitoare si o sensibila, ea ii pupa pe toti : si pe noi si pe pisoi si pe catel, dar nu cumva sa ne pupam intre noi ca are grija sa ne desparta. Va multumesc pentru sfaturi !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CristiBurlacu
|
 |
« Reply #27 on: January 08, 2014, 01:31:49 PM » |
|
Salutare! La multi ani tuturor! Citesc si eu de ceva timp de intamplarile cu pisici pentru ca ne am hotarat sa luam si noi o pisica, sa mai scapam de soricei, avem ceva probleme cu ei. problema mai mare bineinteles este Ares...nu stiu cum se va obisnui. O sa stau bineinteles cu ei mereu, o sa il cert, dar mi e frica nu aiba vreo iesire dupa ce se obisnuieste, cand or sa ramana singuri in curte. Am primit vara trecuta in vizita o catelusa bichon, de cateva luni. Cand era la mine in brate toate bune si frumoase, cum i am dat drumu prin curte a sarit la ea nebunu. Intrebarea este, pisica sau motan? cat mai mic ca varsta? Multumesc!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Horatiu Popescu
|
 |
« Reply #28 on: January 08, 2014, 11:23:46 PM » |
|
Daca Ares are instinct de vanatoare dezvoltat, vei avea mult de furca. Eu te sfatuiesc sa nu iti iei pisica din urmatoarele motive: 1. Nu ai garantia ca pisica te scapa de soareci. Va prinde unu, doi, acolo, de distractie. Ar trebui s-o tii flamanda si s-o obligi astfel sa vaneze din necesitate, ceea ce cred ca nu doresti. 2. Vei chinui cainele incercand sa-l obisnuiesti acum, la maturitate, cu pisica. 3. Exista otrava pentru soareci, e foarte eficienta si scapi repede de ei. Totul e sa pui otrava periodic, la interval de 3-5 zile pana dispar si apoi lasi o cantitate mica, de control.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CristiBurlacu
|
 |
« Reply #29 on: January 09, 2014, 10:08:15 AM » |
|
1. pisica nu doar mananca soareci, ii si tine deoparte. 2. pana la urma este tot un dresaj de obedienta 3. otrava are efecte asupra tuturor mamiferelor nu numai asupra soarecilor, Ares e inchis in padoc de duminica pt ca am pus putina otrava de control...daca pun la 3-5 zile, asta inseamna sa l tin inchis mereu. deja e terminat ca nu sta liber prin curte, mai ales noaptea.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|