bondarel
Full Member

|
 |
« on: November 16, 2011, 12:49:52 PM » |
|
Va cer un sfat: cum sa procedez daca vreau sa aduc o pisica in curtea in care acum Thor este singurul stapan. Am observat ca le latra rau pe pisicile care merg pe garduril sau care tarverseaza in fuga curtea, dar nu zice nimic daca gaseste o pisica intr-o casa unde mergem in vizita. Se face ca nu o bserva atata timp cat pisica este si ea linistita si nu-l baga in seama. O fi la fel daca gaseste intr-o zi o pisica in bratele mele in casa sau in curte? Cum sa procedam ca sa nu stresam pe nici unul dintre "combatanti"?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iubescg
Sr. Member

Nu exista caine prost,doar frustrari ale rabdarii!
|
 |
« Reply #1 on: November 16, 2011, 01:46:03 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
CG-loialitate devotament perseverenta rabdare iertare ajutor iubire neconditionata! Desti viata lor e cat cea a unei flori in comparatue cu sufletul lor mare o traiesc de 10 ori mai demn , mai loial si mai curat decat ceea ce pe pamanta inca se numeste OM!
* Alex M*
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #2 on: November 16, 2011, 02:51:05 PM » |
|
Pisica o tii in casa cel putin doua saptamani ca sa se impregneze cu mirosul vostru iar cand iesi cu ea in curte o tii in brate, ii dai voie cainelui s- o miroasa ca sa-si dea seama ca e a voastra. Daca are tendinta sa fie prea insistent si sa sperie pisica, il certi. Nu trebuie sa lasi pisica si cainele nesupravegheati.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nina_popa
|
 |
« Reply #3 on: November 16, 2011, 02:58:06 PM » |
|
Daca nu a crescut de mic cu pisici, e putin mai greu dar nu imposibil. Ai nevoie de timp, ajutor , o tona de rabdare si la fel de multe recompense  . Si noi ne-am trezit ca vrem pisica, atunci cand avea femela noastra 1 an si ceva, bine daca ar fi dupa baietii mei ne-am deschide gradina zoologica.Nu pot sa spun cum a facut cand l-a vazut, daca il scapam din brate nu stiu ce mai ramanea de el  . Am dus pisicul in casa si baiatul meu cel mare il ridica sa-l vada Maya prin geam, eu o tineam de lesa, in momentul in care s-a linistit primea o bucatica de cascaval. Cand am vazut ca nu se mai agita cand vede pisica si il face pe “sezi” atunci cand ii spun, am avansat putin si am deschis putin usa pentru perioade scurte de timp si tot asa……... au trecut cateva zile pana cand i-am tinut pe amandoi intr-o camera in care nu aveam nimic, ca sa nu se poata ascunde pisica si fiecare primea recompensa, la inceput Maya fiind in lesa.S-au obisnuit foarte frumos impreuna, mai ieseau scantei pentru ca Maya avea chef de joaca tocmai atunci cand pisoiul dormea mai bine, erau tare haiosi amandoi cand se “certau”.Din pacate pisoiul si-a luat lumea in cap si nu a mai venit acasa, nu stim ce s-a intamplat cu el, asa ca in curand (urmeaza sa primim o pisicuta) o luam de la capat……de data asta cu doi dulai  . Uite o poza cu cei doi dormind impreuna: Mult succes, daca vrei sunt sigura ca o sa reusesti.
|
|
|
|
|
|
"The dog does not need to be deranked so much as the people need to learn to act like people worth listening to" - Suzanne Clothier.
|
|
|
bondarel
Full Member

|
 |
« Reply #4 on: November 17, 2011, 12:18:40 PM » |
|
Va multumesc pentru raspunsuri. Am invatat din fiecare cate ceva, si concluzia este.... ce-ar fi sa luam o domnisoara rasa teckel  ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #5 on: November 17, 2011, 02:27:10 PM » |
|
O teckelina e grozava dar daca vrei o pisicuta, nu e ceva chiar atat de greu sa-i obisnuiesti unul cu celalalt. Cainii mei sunt fiare cu alte pisici (chiar au omorat una ghinionista care s-a aventurat la mine in curte). In schimb, cu pisicile mele sunt ingerasi. Sa-l vezi pe motan cum il linge pe cap pe unul din ei si apoi incepe sa-l muste de urechi iar cainele sta sirabda cu stoicism. Probleme am cu motanul care le tot bate pe pisici. Alta pisica atunci cand vine in casa, se pupa bot in bot cu cainii. Cu cat cainele e mai inteligent, cu atat va invata mai repede ca pisica e un membru al familiei. Conteaza foarte mult si daca ai un caine care te respecta si te asculta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zara05
Newbie
|
 |
« Reply #6 on: January 20, 2012, 03:42:44 PM » |
|
Si eu am adus un pisoias in casa acum vreo 2 luni si nu stiu cum sa interpretez comportamentul lupitzei noasre Zara care are acum 1,5 ani. Daca sunt la geamul de la sufragerie, ea pe afara si pisoiul in casa se repede in geam, probabil sa-l prinda. Daca il tin in brate si i-l dau sa-l miroasa are un gest ca si cum ar vrea sa-l muste, face un "hap" atat de brusc incat ma gandesc ca daca l-ar prinde, l-ar strange f. tare. Plus ca e tare incordata cand se uita la el.Nu stiu cum sa mai procedez, inca nu am avut curajul sa-i dau drumul din brate pisoiului, mi-e teama ca-l storceste cu muscatura ei, iar pisoiul nu are niciun gest de aparare, din contra, intinde labutele sa se duca la ea. Oare gestul ala de a musca al catelei este numai un avertisment, sau chiar nu l-as mai desclesta din coltii ei ? In rest este o catea tare dulce si iubitoare, nu are gesturi violente nicicum. Am mai vazut ca a procedat asa cu 2 soareci, i-a prins in gura si i-a strans, nu i-a mincat. Oare aceeasi soarta vrea sa i-o rezerve si pisoiului ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nina_popa
|
 |
« Reply #7 on: January 20, 2012, 04:23:20 PM » |
|
Noi acum incercam sa-i obisnuim pe ai nostri cu doua matze……….cate una pentru fiecare catel  . Cu femela totul decurge “conform planului”, masculul insa, face exact cum spui tu, inca nu il las sa se apropie de pisici, noi le-am pus afara, undeva la inaltime pentru ca nu vor sa stea in casa, dar pana la urma se vor obisnui pentru ca nu au incotro  ……..recompensele pe care le folosim si "functioneaza" sunt bucatele de ficatel. Uite aici si un articol care poate te va ajuta: http://www.peaceablepaws.com/articles.php?subaction=showfull&id=1282180618&archive=&start_from=&ucat=1&type=Pat
|
|
|
|
|
|
"The dog does not need to be deranked so much as the people need to learn to act like people worth listening to" - Suzanne Clothier.
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #8 on: January 20, 2012, 05:42:00 PM » |
|
Si eu am adus un pisoias in casa acum vreo 2 luni si nu stiu cum sa interpretez comportamentul lupitzei noasre Zara care are acum 1,5 ani. Daca sunt la geamul de la sufragerie, ea pe afara si pisoiul in casa se repede in geam, probabil sa-l prinda. Daca il tin in brate si i-l dau sa-l miroasa are un gest ca si cum ar vrea sa-l muste, face un "hap" atat de brusc incat ma gandesc ca daca l-ar prinde, l-ar strange f. tare. Plus ca e tare incordata cand se uita la el.Nu stiu cum sa mai procedez, inca nu am avut curajul sa-i dau drumul din brate pisoiului, mi-e teama ca-l storceste cu muscatura ei, iar pisoiul nu are niciun gest de aparare, din contra, intinde labutele sa se duca la ea. Oare gestul ala de a musca al catelei este numai un avertisment, sau chiar nu l-as mai desclesta din coltii ei ? In rest este o catea tare dulce si iubitoare, nu are gesturi violente nicicum. Am mai vazut ca a procedat asa cu 2 soareci, i-a prins in gura si i-a strans, nu i-a mincat. Oare aceeasi soarta vrea sa i-o rezerve si pisoiului ?
Si cand a facut "hap", nu l-ai admonestat? In momentul cand se apropie amenintator de pisoi trebuie sa-l certi,sa-i spui ca nu-i voie cu o voce foarte suparata. Faci chestia asta cu pisicul in brate pina il vezi ca nu se mai repede, pina intelege ca pisicule al tau si e tabu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zara05
Newbie
|
 |
« Reply #9 on: January 24, 2012, 10:13:00 AM » |
|
Multumesc Nina pentru sfaturi. Freddy, sa stii ca o cert, dar pur si simplu nu ma aude. Este atat de incordata, are o privire fixa si mi-e foarte greu sa o scot din starea asta. Probabil sunt si eu la fel de incordata....ce sa zic ? Sunt convinsa ca fac mai ales eu multe greseli si de aceea incerc sa invat de la voi cate ceva.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #10 on: January 24, 2012, 01:16:10 PM » |
|
Am vazut in emisiunile lui Cesar Milan ca pentru a-i scoate pe caini din "modul vanator" si pentru a le atrage atentia ii lovea/atingea usor pe lateral, in zona unde se termina coastele.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zara05
Newbie
|
 |
« Reply #11 on: January 24, 2012, 03:26:55 PM » |
|
Multumesc, am vazut si eu, am incercat, pret de 1 secunda se uita mirata dupa care isi reia pozitia  )))) O sa mai incerc cu recompensa, o sa-i pun si lesa si o sa ma educ mai ales eu sa am rabdare si sa scap de emotii in prezenta lor. Am vazut tot la Cesar ca este o conditie esentiala ca stapanul sa fie sigur pe el si sa nu fie timorat, chestie care nu-mi prea iese....Imi e atat de frica sa nu-l inhate, ca nu stiu cand voi avea curaj sa las pisoiul din brate. Ma gandesc ca atunci cand il va vedea miscand pe jos, indiferent de cata instructie i-am facut, nu se va abtine sa nu-l "crantane' un pic. P.S. Nu ma mai satur privind poza Ninei, mi-as dori mult sa-i imprietenesc si sa-i vad dormind asa, mai ales ca pisoiul e innebunit sa se duca la Zara si sa se joace cu ea.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nina_popa
|
 |
« Reply #12 on: January 24, 2012, 04:08:29 PM » |
|
Te rog citeste acel articol din mesajul anterior, mai cauta informatii despre contraconditionare si desensibilizare si te asigur ca o sa reusesti  .Ideea e sa incepi de la o distanta la care catelul se simte confortabil si sa avansezi incet, in ritmul catelului, repeti fiecare pas de cateva ori inainte sa treci la urmatorul. Uite cam asa procedam noi ( cu doi  odata)……….daca la inceput masculul ( cel din dreapta) se agita de numa cand ne apropiam de pisici, acum sta cuminte si asteapta recompensa. http://s838.photobucket.com/albums/zz306/nina_popa/?action=view¤t=Picture066.mp4Imi pare rau ca am fost asa de bleaga si am uitat sa intorc aparatul, dar sper sa intelegi ceva.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #13 on: January 24, 2012, 04:36:51 PM » |
|
Cred ca trebuie sa lucrezi cu ea la obedienta si daca rezolvi asta rezolvi si toleranta fata de pisici. Ciobaneasca mea e foarte docila, nu exista sa nu ma asculte dar, na' fiecare caine are temperamentul. Asta a mea a fost mai zurlie cat a fost mai pui pina pe la un an dupa aceea a devenit ca un soldat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zara05
Newbie
|
 |
« Reply #14 on: January 25, 2012, 12:38:31 PM » |
|
Va multumesc mult ! Am omis sa va spun ca si eu am doi ciini, celalat fiind un metis de CG de 8 ani, dar e atat de docil incat numai daca ma vede cu pisica in brate pleaca, desi are o aversiune totala fata de pisici. Problema este Zara, care e o rasfatata si care asculta in general, dar e departe de a fi soldat. Am avut un porumbel salvat de fie-mea de la moarte care se plimba si el prin curte incercand sa zboare. Zara il impingea cu botul de la spate, ala mai zbura 2 m, ea iar il impingea....pana intr-o zi cand i-am gasit numai penele....Concluzia : nu stiu care a fost "faptasul" si nu stiu daca sa contez pe ei, deoarece cu porumbelul pareau prieteni.Numai daca a patruns alta jivina in curte (stau langa padure)desi e putin probabil. Am citit articolul trimis de Nina, foarte interesant, o sa pun in practica ce am citit si tot ce am aflat de la voi. Multumesc si o sa revin cu vesti !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|