|
dux
|
 |
« Reply #15 on: March 04, 2012, 09:10:00 PM » |
|
.E greu sa stai tot timpul cu ochii pe el cand iesi la plimbare ca nu cumva sa-ti iasa cineva in cale si sa se intample ceva nedorit. problema asta se rezolva extrem de simplu.Il inveti cu botnita si numai ai treaba.Iti recomand o botnita din piele.In cazul in care loveste pe cineva sa nu-l raneasca.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arpad
|
 |
« Reply #16 on: March 04, 2012, 09:15:04 PM » |
|
Mersi de sfat.Am o botnita...(nu prea cine stie ce) dar cainele innebuneste cand o vede.Fuge de mine si nu ma lasa sa i-o pun.Fuge de rupe pamantul,are oroare de botnita.Slabesc 1 kg. pana reusesc sa-i pun botnita.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alexandrucujba
Newbie
|
 |
« Reply #17 on: March 05, 2012, 09:26:41 AM » |
|
O sati fie usor sa esi la o plimbare cu el daca o sal inveti la comanda sa nu sara la persoane sa le capseze
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Liloiu
Newbie
|
 |
« Reply #18 on: March 26, 2012, 03:06:49 PM » |
|
Nu cred ca exista caini problema, undeva, candva ati comis greseli. Una din greseli ar putea fi alegerea unui catel nepotrivit, mult prea activ pentru timpul pe care l-ati avut la dispozitie. Sau poate fi doar lipsa de socializare. In cazul tau Arpad nu e tarziu sa rezolvi problema, e inca tanar, dar va fi mult mai greau acum... E mai usor sa formezi decat sa repari. Bafta! P.S. E parerea mea personala, nu fiti agresivi 
|
|
|
|
|
|
P.S. Ceea ce postez sunt pareri personale, nu sariti la gat 
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #19 on: March 26, 2012, 04:11:00 PM » |
|
Ai putea incerca sa inchizi tarcul si deasupra cu plasa, astfel incat sa nu mai poata sari. In rest, asta e...un caine de paza bun e de companie doar pentru familie. Nici eu n-as indrazni sa las strainii (Doamne fereste!) si nici unii membri ai familiei mai putin "de-ai casei" in aceeasi curte cu femela de aproape 7 ani dar nici nu imi bat capul s-o temperez. Daca in familie e cuminte de ce sa schimbi ceva la el?
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #20 on: March 26, 2012, 04:30:13 PM » |
|
Si eu sunt de acord cu ceea ce spune Ariana - daca in familie cainele nu ridica probleme de agresivitate, de ce sa incerci a schimba ceva? In mod normal asa ar trebui sa se comporte un CG sanatos la cap - sa fie agresiv cu strainii, nu sa se gudure pe langa ei precum o pisica. Referitor la botnita, una de piele "full" - adica inchisa si in fata la bot, este cea mai buna varianta in situatia asta. Daca are cumva "contact" cu vreun om, tipul acesta de botnita face cel mai mic "damage" iar totodata cainele nu poate apuca cu gura. Ca sa rezolvi problema cu neplacerea provocata de botnita cainele trebuie acomodat treptat cu ea.
|
|
|
|
|
|
"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
|
|
|
|
|
|
Arpad
|
 |
« Reply #21 on: March 30, 2012, 10:04:45 PM » |
|
Ai putea incerca sa inchizi tarcul si deasupra cu plasa, astfel incat sa nu mai poata sari. In rest, asta e...un caine de paza bun e de companie doar pentru familie. Nici eu n-as indrazni sa las strainii (Doamne fereste!) si nici unii membri ai familiei mai putin "de-ai casei" in aceeasi curte cu femela de aproape 7 ani dar nici nu imi bat capul s-o temperez. Daca in familie e cuminte de ce sa schimbi ceva la el?
Tarcul cainelui l-am acoperit de cand avea 11 luni si jumatate.In curte isi face treaba de caine de paza cu brio!Problema apare cand iesim la plimbare......norocul nostru e ca avem posibilitatea sa iesim intr-o padure unde sansele sa ne intalnim cu cineva sunt aproape nule!In rest asta e viata...familia il iubeste foarte mult si cred ca si el pe familie(asta in cazul cand cainii au sentimente).P.S.Natia si Magnus sunt superbi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arpad
|
 |
« Reply #22 on: March 30, 2012, 10:11:26 PM » |
|
Si eu sunt de acord cu ceea ce spune Ariana - daca in familie cainele nu ridica probleme de agresivitate, de ce sa incerci a schimba ceva? In mod normal asa ar trebui sa se comporte un CG sanatos la cap - sa fie agresiv cu strainii, nu sa se gudure pe langa ei precum o pisica. Referitor la botnita, una de piele "full" - adica inchisa si in fata la bot, este cea mai buna varianta in situatia asta. Daca are cumva "contact" cu vreun om, tipul acesta de botnita face cel mai mic "damage" iar totodata cainele nu poate apuca cu gura. Ca sa rezolvi problema cu neplacerea provocata de botnita cainele trebuie acomodat treptat cu ea.
Da si eu m-am gandit la o botnita de piele si voi achizitiona una cat de curand!Problema va fi la acomodare dar sper sa se rezolve!Oricum mersi de sfat!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Liloiu
Newbie
|
 |
« Reply #23 on: May 16, 2012, 09:06:24 AM » |
|
E un caine teritorial isi apara teritoriul, incearca sa il certi cand devine agresiv in afara curtii. Nu e temporar, se apropie de maturitate si se dezvolta instinctele primare. Lasandu-l liber in curte nu e suficient, CG e un caine activ are nevoie sa lucreze si cu nasul si creierul nu doar musculatura, pe teritoriul lui (zona pe care o cunoaste) nu e prea mult de munca, in afara sunt mirosuri pe care sa le prinda si sa le analizeze. Incearca sa faci un test, alearca-l prin curte o jumtate de ora cu o minge, ceva, si in alta zi scoate-l la o plimbare de aceeasi durata. Observa reactia dupa in ambele situatii 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Liloiu
Newbie
|
 |
« Reply #24 on: May 16, 2012, 10:09:31 AM » |
|
cainele tau este un caine foarte bun de paza.sa-ti traiasca.tine de el ca rar mai gasesti caini buni de paza.
Nu sunt de acord cu tine, un bun caine de paza este agresiv atunci cand stapanul (liderul haitei) nu este prezent, daca un caine este agresiv in prezenta ta atunci nu tu esti lider ci el. Cainele in familie trebuie sa stie ca este ultimul pe scara sociala in caz contrar mai devreme sau mai tarziu vei avea probleme. Atunci cand cineva vine in curte in prezenta ta cainele trebuie sa stie ca acel cineva este protejatul superiorului sau, acea persoana iti apartine si el nu are voie sa o atinga.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mishu65
|
 |
« Reply #25 on: May 16, 2012, 06:15:23 PM » |
|
Poate fi si o femela in calduri prin zona, oricum ce spui tu spre final nu pare atat de grav, si a mea latra tot ce misca pe strada, pe trotuarul nostru nu prea trec cei care o cunosc. Dar mie-mi place asa. Cu noi e ok, ce-i pe strada e altceva.
|
|
|
|
|
|
Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
|
|
|
brazil
Hero Member

ea este Brazil
|
 |
« Reply #26 on: June 03, 2012, 11:08:12 PM » |
|
Cred ca ar trebui plimbat mult mai mult, alergat pana oboseste si se mai domoleste, mai ales daca are un program de joaca bine stabilit. Din ce povestesti doar la cei de dupa gard e agresiv....pai asa sunt toti, si asa si vrem, nu?! Asa e rasa, face paza buna si isi iubesc stapanii.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arpad
|
 |
« Reply #27 on: June 04, 2012, 10:33:15 PM » |
|
Cred ca ar trebui plimbat mult mai mult, alergat pana oboseste si se mai domoleste, mai ales daca are un program de joaca bine stabilit. Din ce povestesti doar la cei de dupa gard e agresiv....pai asa sunt toti, si asa si vrem, nu?! Asa e rasa, face paza buna si isi iubesc stapanii.
La plimbare iesim cam de 2 ori pe saptamana,libertate are destula....asa e el nu cred ca am ce-i face si poate ca e mai bine asa...e un bun caine de paza.Parca s-a mai linistit fata de cum era la 11-12 luni...chiar azi a implinit 17 luni.Tot foarte agresiv e cu strainii dar parca e ceva mai ascultator si mai putin rozator-distrugator in curte.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sandokan
Jr. Member

|
 |
« Reply #28 on: June 05, 2012, 11:56:31 PM » |
|
E un caine teritorial isi apara teritoriul, incearca sa il certi cand devine agresiv in afara curtii. Nu e temporar, se apropie de maturitate si se dezvolta instinctele primare. Lasandu-l liber in curte nu e suficient, CG e un caine activ are nevoie sa lucreze si cu nasul si creierul nu doar musculatura, pe teritoriul lui (zona pe care o cunoaste) nu e prea mult de munca, in afara sunt mirosuri pe care sa le prinda si sa le analizeze. Incearca sa faci un test, alearca-l prin curte o jumtate de ora cu o minge, ceva, si in alta zi scoate-l la o plimbare de aceeasi durata. Observa reactia dupa in ambele situatii  .Daca tu ii pui la indoiala cunostintele lui dux ..care este un adevarat promotor al selectie pe baza de caracter IN PRIMU RAND si nu altceva...mai bine stai ascuns.No Offence.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alora
Hero Member

WeiSS
|
 |
« Reply #29 on: June 06, 2012, 02:12:36 AM » |
|
Arpad, este favoritul meu inca intact  ? Stiu ca ei se mai calmeaza, oricum sunt mai usor controlabile dupa ce sunt castrati. Un coleg are un superb exemplar si a fost nevoit sa-l neutralizeze pentru ca devenise incontrolabil, cam pe la aceeasi varsta...in jur de un an sau peste. Dupa ce si-a pierdut flacaul barbatia...nu a mai fost tipul "dominant" de alta data, dar a ramas un bun caine de protectie. Doar ca a inceput sa stiem cand sa ia atitudine si cand nu. Intradevar a urmat si ceva dresaj apoi si acum este un minunat exemplar de GS!!!!
|
|
|
|
|
|
I'm on guard!
|
|
|
|