Forum ciobanesc german
November 03, 2012, 02:15:37 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3 4   Go Down
  Print  
Author Topic: Conform noii legi,trebuie sa ne castram cainii ?  (Read 9697 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
DINURO63
Newbie
*

« on: December 11, 2011, 11:27:28 PM »

Dupa cum am inteles,noile ordine de la stat e sa ne castram cainii,e adevarat ? Eu am o mandrete de ciobanesc german,pe 20 12 2011 face 8 luni,e cat un taur de puternic si cam zglobiu.....chiar trebuie sa'l castrez ? Sad
GODRA ATTILA
Hero Member

« Reply #1 on: December 11, 2011, 11:51:19 PM »

Normal daca e fara pedigree,nu ai voie sa reproduci cu el,dupa lege.si parerea mea,e ca nici nu e.bine.
petshop4you
radu10101992
Sr. Member

« Reply #2 on: December 12, 2011, 12:49:42 AM »

Da, daca nu are pedigre trebuie castrat iar daca refuzi mi se pare ca trb sa platesti un fel de taxa....
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #3 on: December 12, 2011, 10:23:05 AM »

Eu si cainii cu pedigree i-as castra in anumite cazuri...sunt o gramada de exemplare care ajung sa faca pui din greseala.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
DINURO63
Newbie
*

« Reply #4 on: December 12, 2011, 10:30:29 AM »

Se stie care sunt urmarile ? Cainele o sa fie afectat,in ce mod ? Cine a trecut prin asa ceva alaturi de cainele lui,poate ne impartaseste si noua din experienta..
TAVI1ZORILA
Full Member

« Reply #5 on: December 12, 2011, 10:46:10 AM »

Este o lege buna din punctul meu de vedere,sper sa se si aplice astfel se va diminua inmultirea necontrolata a cainilor dar si vanzarea puilor de pseudo ciobanesti germani...
asi_bv
Full Member

« Reply #6 on: December 12, 2011, 11:29:27 AM »

cine ma poate ajuta cu articolul din lege care spune asta? nr articol, ceva? merci
DINURO63
Newbie
*

« Reply #7 on: December 18, 2011, 09:02:25 PM »

Am inteles,majoritatea doresc mutilarea animalului,si eu vreau strangerea maidanezilor de pe strazi,dar un caine pe care un OM il creste in casa lui,mai e responsabilitatea statului sau doar a proprietarului ?
  Ce ma intriga e faptul ca unii din voi "medici veterinari" spun ceva despre fericire.....ei,imi permit si eu sa'i spun acelei femei ca fericirea ar trebui asigurata pt. toate vietuitoarele,nu e valabila doar pt. ea,altfel am deveni o rasa de ...arieni.....

medic veterinar

Irshu
Sr. Member

Adi, Una si Jerro

« Reply #8 on: December 18, 2011, 10:09:44 PM »

Fericirea nu vine doar din instinctul de reproducere, la nici o vietate...

Daca proprietarii sunt asa de responsabili cum de s-a ajuns la un numar asa mare de caini comunitari?
DINURO63
Newbie
*

« Reply #9 on: December 18, 2011, 10:13:59 PM »

Fericirea e o definitie abstracta,cine o cunoaste ? Deci sa nu judecam.......Am spus si eu,nu sunt de acord cu atatia caini comunitari,eu am ridicat problema cainilor care au stapan si care sunt considerati ca si membrii ai famiilor lor !
Irshu
Sr. Member

Adi, Una si Jerro

« Reply #10 on: December 19, 2011, 12:12:28 AM »

Cainii cu stapani pot trai la fel de bine si de fericiti si fara a se putea reproduce sau fara a avea urmasi, ba chiar fara pericolul aparitiei unor forme de cancer sau alte boli. Proprietarii si vecinii sunt privati de problemele din perioadele de calduri ale femelelor, se reduce numarul/dispar cainii comunitari, medicii veterinari mai incaseaza un banut. Toata lumea are de castigat. Toate astea pentru o cheltuiala mica din partea proprietarilor. Nu vad unde este problema.
DINURO63
Newbie
*

« Reply #11 on: December 19, 2011, 09:00:43 AM »

Problema ? E parerea ta,ti'o respect,dar nu sunt de acord,aici nu e vorba de bani ,pt. intretinerea unui caine se cheltuiesc sume mult mai mari decat o "mutilare" . Eu hotarasc atat pt. familie cat si mai ales pt. caine ce e mai bine,iar daca el nu se poate exprima si apara am datoria de a lua decizia cea mai buna pe care o cred eu in privinta lui,asa ca fiecare e liber sa faca cum ii  dicteaza constiinta...
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #12 on: December 19, 2011, 09:28:50 AM »

.......................... am datoria de a lua decizia cea mai buna pe care o cred eu in privinta lui,asa ca fiecare e liber sa faca cum ii  dicteaza constiinta...

Corect, dar atunci sa ai si responsabilitatea deciziilor luate. De aceea cred ca ar trebui microcipate toate animalele de companie si sa se stabileasca clar proprietarii acestora. Atunci cand o femela este gestanta sau fata, iar un mascul este surprins ca monteaza undeva aiurea pe strada, sau pur si simplu umbla liber (se presupune ca a putut monta oricand), sa plateasca distractia proprietarul, cu sume intre 1000 si 3000 RON si sa-i fie automat castrat animalul. Atunci cred ca ar fi mai atent la instinctele animalului si/sau la buzunarul propriu. Altfel....., daca este gratis, toti se dau aparatorii drepturilor animalelor.
Irshu
Sr. Member

Adi, Una si Jerro

« Reply #13 on: December 19, 2011, 03:31:25 PM »

Dar ce crezi ca va pati odata sterilizat? Convinge-ne si pe noi ca nu e bine sa sterilizezi cainii fara pedigree, ce oricum nu au voie sa se reproduca.

Mie mi se pare ca problema sterilizarii a fost in mana stapanilor destula vreme si uite unde s-a ajuns. Intr-o lume educata, cu oameni responsabili, poate ca nu as fi de acord cu aceste masuri, intr-adevar, dar experienta ne-a dovedit ca nu este cazul. Cel mai bine mi se pare ca daca cineva doreste un caine fara pedigree sa il poata adopta din adaposturi, iar daca vrea cu pedigree, sunt destui crescatori autorizati. Fara nici o masura ajungem sa tot omoram bietele animale fara rost. Gandeste-te ce-i mai rau, sa omori puii/cainii dintr-o monta accidentala sau sa iti castrezi cainele?
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #14 on: December 19, 2011, 03:52:44 PM »

Am inteles,majoritatea doresc mutilarea animalului,si eu vreau strangerea maidanezilor de pe strazi,dar un caine pe care un OM il creste in casa lui,mai e responsabilitatea statului sau doar a proprietarului ?
  Ce ma intriga e faptul ca unii din voi "medici veterinari" spun ceva despre fericire.....ei,imi permit si eu sa'i spun acelei femei ca fericirea ar trebui asigurata pt. toate vietuitoarele,nu e valabila doar pt. ea,altfel am deveni o rasa de ...arieni.....

medic veterinar

Nu trebuie "s-o coafezi" cat crezi de bine, poti sa fii barbat si s-o spui in fata. Eu nu te-am atacat si te rog sa te comporti la fel, nu ma cunosti si nu-ti permit sa faci tot felul de afirmatii doar fiindca esti tare in clanta pe internet. Am spus "ïn anumite cazuri""dar ce mai conteaza, hai sa spurcam pe altul inainte sa gandim!
Multi proprietari de caini sunt egoisti, asa ca tine, si se gandesc doar la cainele pe care il au in batatura, nu se gandesc la multi alti caini care fac pui fara nici o noima, cu sau fara pedigree, de rasa sau metisi dar cu proprietari. Folosesc cuvinte ca mutilarea animalelor din prostie bineinteles fiindca actul chirurgical in sine este facut cu multa responsabilitate si blandete, de multe ori mult mai finut decat o cezariana la femei; consideri ca stii tu ce este mai bine pentru cainele tau dar si pentru majoritatea( de parca ti-au spus ei) ...ca si cum sarmanele femele vor sa fie cu burta pana la pamant mereu si exploatate pentru comertul ordinar al afaceristilor-aici ma refer la cele de rasa. Ariana este numele meu si nu fac parte din nici o rasa, sunt convinsa ca am dat spre adoptie si am ajutat mai multi caini ca tine si la fel am vazut suferind mai multi caini ca tine. Chiar pentru ca iubesc animalele indiferent de rasa sau specie as steriliza si cainii( in cazul acesta) cu pedigree in anumite situatii. Sterilizarea se face sub anestezie totala si este per ansamblu mult mai putin dureroasa decat o fatare sa numai vorbim de puii care ajung sa moara nevaccinati sau pe mana altor samsari.
Bineinteles ca cei responsabili si iubitori ca tine vor avea catei care traiesc in cele mai bune conditii, dar in general nu despre ei e vorba; Cei ca tine au posibilitatea sa isi reproduca exemplarele.
Vorba lunga saracia omului...

medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Pages: [1] 2 3 4   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof