Forum ciobanesc german
June 21, 2010, 05:35:25 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
pensiune
Anunturi: Rezultate si Poze Examen de Lucru BH-IPO cu arbitru S.V

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 [3]   Go Down
  Print  
Author Topic: Afectiune picioare  (Read 10616 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
OvidiuDanut
Jr. Member
**

« Reply #30 on: August 15, 2007, 08:10:36 AM »

si la petphos doza variaza in functie de greutatea catelului.
I-a facut medicul lui Gino Vitamina D injectabil?...de curiozitate intreb   Wink .

Nope, a zis sa vada mai intai ce efecte au pastilele si apoi daca se impune ii face si ceva injectabil.
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #31 on: August 15, 2007, 08:49:14 AM »

Pai vitamina d oricum ar trebui sa i-o faca ca ajuta la fixarea calciului

Nope, a zis sa vada mai intai ce efecte au pastilele si apoi daca se impune ii face si ceva injectabil.

My little dog - a heartbeat at my feet.
justme
Newbie
*

« Reply #32 on: October 15, 2007, 03:42:47 PM »

Buna ziua tuturor.Va povestesc si eu ce am facut cu catelusa noastra, poate primim niste sfaturi in plus, sau , din contra, poate ajutam pe cineva in aceeasi situatie:
Ella are 5,5 luni, este f vioaie si dornica de joaca, insa merge cu picioarele din spate oarecum "incrucisat" si la alergare topaie ca un iepure cu ele. Stiind ca acestea sunt semne de displazie, am fost cu ea la vet pt un control. Dr Rugina i-a facut o radiografie(slava domnului, a stat cuminte) si mi-a zis ca piciorul stang este border line, adica la limita dintre normal si displazie si cel drept displazic. INSA, f imp, a precizat ca la varsta acesta nu se poate pune un diagnostic de displazie, radiografia la 6 luni avand o specificitate de 30 % parca, de abia la 2 ani ajungand la 95%.
recomandare: mergem cu pet-phos in continuare, ca pana acum, si incepem administrarea de Aplazyl, cartilaj de rechin si 1 data pe luna injectii(nu am retinut exact cu ce, spre rusinea mea, doar ca sunt fixatoare de calciu).
Concluzia: Dr mi-a spus sa stau linistita ca este puiut, este in crestere, si daca ii administram tot ce trebuie in perioada de crestere si hrana premium are toate sansele sa fie un catel sanatos.
Pot sa stau linistita?
Inafara de tratamentul acesta, ce altceva pot face? este recomandata sau interzisa miscarea in acest caz?
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #33 on: October 15, 2007, 03:55:01 PM »

Tot ce pot sa-ti dau ca sfat este sa nu o lasi sa faca eforturi cu miscarea.
Acum mai multe sfaturi avizate vei primi de la cunoscatori Smiley

Buna ziua tuturor.Va povestesc si eu ce am facut cu catelusa noastra, poate primim niste sfaturi in plus, sau , din contra, poate ajutam pe cineva in aceeasi situatie:
Ella are 5,5 luni, este f vioaie si dornica de joaca, insa merge cu picioarele din spate oarecum "incrucisat" si la alergare topaie ca un iepure cu ele. Stiind ca acestea sunt semne de displazie, am fost cu ea la vet pt un control. Dr Rugina i-a facut o radiografie(slava domnului, a stat cuminte) si mi-a zis ca piciorul stang este border line, adica la limita dintre normal si displazie si cel drept displazic. INSA, f imp, a precizat ca la varsta acesta nu se poate pune un diagnostic de displazie, radiografia la 6 luni avand o specificitate de 30 % parca, de abia la 2 ani ajungand la 95%.
recomandare: mergem cu pet-phos in continuare, ca pana acum, si incepem administrarea de Aplazyl, cartilaj de rechin si 1 data pe luna injectii(nu am retinut exact cu ce, spre rusinea mea, doar ca sunt fixatoare de calciu).
Concluzia: Dr mi-a spus sa stau linistita ca este puiut, este in crestere, si daca ii administram tot ce trebuie in perioada de crestere si hrana premium are toate sansele sa fie un catel sanatos.
Pot sa stau linistita?
Inafara de tratamentul acesta, ce altceva pot face? este recomandata sau interzisa miscarea in acest caz?

My little dog - a heartbeat at my feet.
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #34 on: October 15, 2007, 08:46:26 PM »

este vorba de eforturi precum sariturile...eforturi exagerate, in schimb joaca ..fuga..plimbari cat cuprinde!
Totusi, ma surprinde asa zisul tratament. La cainii cu diisplazie nu se administreaza calciu deoarece poate face mai mult rau decat bine. .
La varsta catelusei tale aproape toti puiutii tineri de Cg au jaretii oscilanti de aici venind si mersul acela.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
justme
Newbie
*

« Reply #35 on: October 15, 2007, 09:27:27 PM »

nu i s-a pus diagnosticul de displazie, propriu-zis, intrucat mi s-a precizat ca la varsta acesta radiografia nu are acuratete decat de 20-30% in cazul displaziei...ci mai degraba o predispozitie...mi s-a precizat deasemenea ca  acesta tendinta, ca sa zic asa, nu era deloc rar intalnita la CG si ca daca ii administram cele prescrise ii putem fotifica articulatiile si intari organismul in perioada cresterii, cand se poate face ceva in acest sens
jak
Newbie
*

13 ani juma' Bucuresti

« Reply #36 on: March 25, 2009, 06:02:50 PM »

scuze ca ma bag in seama dar am vazut ca te cam pricepi la medicamente. as vrea sa stiu daca ai auzit de Bomazil Senior. am o femela de 13 ani si 6 luni si mi-e frica ca o sa inceapa sa o lase picioarele din spate. am auzit ca acest Bomazil ar fi un tratament bun...tu ce zici?
« Last Edit: March 25, 2009, 06:34:20 PM by jak » Logged
Pages: 1 2 [3]   Go Up
  Print  

Jump to: