Forum ciobanesc german
September 11, 2017, 08:15:07 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Umflatura mare sub piele !!!!!!!  (Read 17367 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
someonedan
Newbie
*

« on: January 03, 2012, 01:58:13 PM »

Buna ziua !

De cateva zile, "lupul" meu de 5 luni are o umflatura foarte urata sub pielea de pe coaste, in partea superioara laterala a corpului.... I-a aparut practic brusc, intr-o seara. E cam de marimea unui pumn Sad ... si este tare la pipaire. Pielea este curata in acea zona, nu se vede lovitura, intepatura sau altceva, iar el nu pare sa aiba durere cand este atins acolo... Pentru ca in perioada sarbatorilor nu am putut sa iau legatura cu medicul veterinar, am apelat la o farmacie, iar cei de acolo mi-au recomandat sa-l ung 2 zile cu tinctura de iod si mi-au dat un antibiotic - pastile (sa-i dau 5 zile).... ceea ce am si facut in totalitate, fara insa ca acea umflatura sa dea inapoi... Catelusul nu si-a modificat comportamentul, este la fel de neastamparat si "nebun", dar eu sunt ingrijorat si suparat maxim... Ceea ce este curios, e ca acea umflatura a aparut brusc, in decurs de doar cateva ore...

Abia asta seara  voi avea o vizita din partea veterinarului, insa daca cineva a trecut prin ceva similar, am rugamintea sa-mi impartasiti din experientele voastre.

someonedan
Newbie
*

« Reply #1 on: January 04, 2012, 09:22:06 AM »

L-a vizitat aseara veterinarul pe puiul meu... Se pare ca nu e nimic grav, ba chiar am sesizat o usoara retragere a umflaturii. In max 2 saptamani mi-a spus ca nu ar trebui sa mai fie acolo... Cu cateva zile inainte de aparitia umflaturii, Lord al meu s-a intepat foarte urat la un picior si l-am dus de urgenta la un tehnician care i-a pus niste prafuri pe rana si i-a facut un antibiotic injectabil... Injectia i-a facut-o in pielea de la spate, in blana.... ceea ce am inteles ca nu era indicat. Se pare ca astfel i-ar fi spart un vas de sange si a facut un "hematom", daca spun corect termenul.... Intrucat nu are alte urme de intepatura sau lovitura, se pare ca asta ar fi singura explicatie a umflaturii.... Aseara, veterinarul i-a mai facut si un antiinflamator injectabil, mi-a recomandat sa-l mai dau cateva zile cu tinctura de iod si mi-a spus ca in cel mult 2 saptamani ar trebui sa dispara acea inflamatie.

Mult succes tuturor cu cateii vostri !
asi_bv
Full Member

« Reply #2 on: January 04, 2012, 02:17:13 PM »

mi s-a intamplat si mie ceva de genul, la unul dintre puii catelei mele dupa ce a trebuit sa ii faca perfuzie din cauza unei mici probleme la stomac.

L-am dat cu tinctura de iod si a trecut, insa s-a "ars" putin pielea si a facut niste cojite de la iod. Din cate am inteles trebuie dat maxim 7 - 10 zile de 2 ori pe zi si apoi pauza pt ca iodul poate sa arda destul de rau pielea.

Dar rezultatul final a fost foarte ok. Ideea e ca la mine a fost chiar in locul unde i-a fost facuta injectia...
someonedan
Newbie
*

« Reply #3 on: January 04, 2012, 03:01:40 PM »

Trebuie rasa blanita in acea zona? Pentru ca l-am dat deja de vreo 2 ori si se risipeste foarte multa solutie care se impregneaza in blana, ajungand destul de dificil la piele....
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #4 on: January 04, 2012, 04:33:49 PM »

Ar fi foarte indicat sa razi zona sau macar s-o tunzi cu foarfeca scurt de tot. Dar ai grija, daca razi si cat de putin pielea iar apoi dai cu tinctura de iod il va arde. In mod normal tinctura nu arde pielea intacta, in schimb, daca e pus pe rana devine foarte "caustic"". Cu betadina e alta povestea.. Iar cu tinctura sa dai de jur imprejurul zonei afectate. succes!

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
rex001
Newbie
*

« Reply #5 on: July 08, 2013, 06:42:14 PM »

salut!am un ciobanesc german in varsta de 8 ani caruia i-a cazut parul in zona soldului si zona aceea s-a inrosit.Mentionez ca ii dau doar boabe purina amestecate cu lapte ca altfel nu le mananca si are cred din cauza asta si diaree.Ce poate sa aiba?
Iuliann
Hero Member

Deko

« Reply #6 on: July 08, 2013, 08:14:46 PM »

Eu zic sa incetezi cu laptele. nu le face bine Smiley mai bine amesteca cu o ciorba cu ceva bobitele.. dar trebuie sa se invete sa manance si mancare uscata. tu l-ai invatat asa.el deja are 8 ani Smiley

Cainele este singura fiinta de pe pamant care isi iubeste stapanul mai mult decat pe el insusi
Nu te uita la cineva de sus decat doar daca il ajuti sa se ridice
rex001
Newbie
*

« Reply #7 on: July 08, 2013, 11:02:22 PM »

chestia este ca am incercat sa ii dau boabe simple dar 4 zile nu a mancat nimic pana am gasit calea aceasta cu laptele.Ciorba i-am dat pana la varsta de 5 ani cand a vacut alergie de 2 ori si veterinarul a zis ca daca vreau sa mai traiasca sa nu ii mai dau oase de pui sau ciorba deci nu prea am alternative.Pana acum 3 luni ii amestecam boabele cu conserva dar doctorul a zis ca este un exces de calorii si sa ma opresc.Asa ca nu mai stiu cu ce sa ii amestec boabele.
Iuliann
Hero Member

Deko

« Reply #8 on: July 08, 2013, 11:20:15 PM »

Dar la ce il afecteaza ciorba ? mai ales daca este de pui ? eu stiu ca latele nu este bun..

Cainele este singura fiinta de pe pamant care isi iubeste stapanul mai mult decat pe el insusi
rex001
Newbie
*

« Reply #9 on: July 08, 2013, 11:30:23 PM »

veterinarul a spus ca datorita ciorbei de pui cainele meu a facut o rectie alergica si om ultima vreme si de la oasele din pui.Am fost sfatuit sa ii dau doar oase de vita dar nu ii plac deloc asa ca nu prea mai am solutii.
Iuliann
Hero Member

Deko

« Reply #10 on: July 08, 2013, 11:32:45 PM »

Doamne, ce caine mofturos ai grije poate tu l-ai invatat asa de mic. asteapta alte sfaturi de le alti crescatori mai experimentati Smiley

rex001
Newbie
*

« Reply #11 on: July 08, 2013, 11:36:56 PM »

ok mersi pentru sfat Cheesy

freddy25
Hero Member

« Reply #12 on: July 09, 2013, 12:02:46 AM »

In loc de lapte, incearcă cu iaurt dietetic adică să nu aibă grasime peste 2%. Si eu am niște mofturosi prin bătătură și le cumpăr conservă pe care o diluez cu apă călduță și zeama respectivă o torn peste boabe. Chestia aia de pe șold e tot de la o reacție alergică. Ce fel de boabe îi dai? Ți-aș recomanda eu niște boabe bune pentru un câine senior și cu alergie dar costă 21,5 lei/kg.E vorba de Lupovet Ib Derma Hyposens.  O variantă mai ieftină e Brit-Care Senior All Breed cu miel și orez, 160lei/ sacul de 12kg la maxi-pet deci 13.3 lei/kg
rex001
Newbie
*

« Reply #13 on: July 09, 2013, 12:16:00 AM »

mersi frumos pentru sfat o sa vad daca merge si voi reveni cu vesti
rex001
Newbie
*

« Reply #14 on: July 09, 2013, 12:17:02 AM »

si referitor la boabe ii dau Purina.Sunt oare bune ?
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: