Addicted
Newbie
|
 |
« on: March 23, 2012, 12:54:51 AM » |
|
As dorii sa stiu si eu care dintre acestea este mai buna .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #1 on: March 23, 2012, 02:05:41 AM » |
|
Purina si Royal sunt cam la fel. Belcando a fost refuzat categoric de cainele meu, noroc ca luasem un saculet de doar 5kg asa ca nu a fost paguba prea mare.Orijenul are multa proteina si sunt caini care fac dermatita de la excesul de proteina. Citind ingredientele, cred ca Belcando e mai adecvat pentru C.G.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Addicted
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: March 23, 2012, 02:26:09 AM » |
|
Dar arden grange/eukanaba?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #3 on: March 23, 2012, 02:36:26 AM » |
|
Eukanuba e la fel cu royalul si proplanul. Arden grange are un raport pret/calitate foarte bun si era laudat de multi.Eu imi hranesc doi caini cu Arden si nu pot sa reprosez nimic. Inainte de asta, ii dadeam unuia din ei bobite de la Taste of the wilde si facea niste gaze de imi muta nasul din loc si uneori mai avea si scaune cam moi. De cand mananca Arden nu mai are nici o problema si a pus si carne pe el ca era putin slabut. Sunt la al doilea sac, varianta cu miel. Primul sac afost varianta cu pui si parca ii placea mai mult.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #4 on: March 23, 2012, 09:23:31 AM » |
|
Acum cativa ani cand am citit ingredientele la Arden(a papat si Nati cativa saci) nu mi s-a parut ca merita sa stea la categoria super premium si am renuntat, poate acum s-a mai schimbat. Eu as pune pe treapta super premium doar hrana fara cereale. Chiar daca pretul e bun, raportul pret calitate nu era, parerea mea. In topul mancarii, pret calitate, tot Acana mi se pare ca este, acum au scos de tot cerealele din compozitie. Si Orijenul este excelent, trebuie doar respectata cantitatea recomandata, nu dat in exces. Faza cu alergiile la proteina multa este iar deja o moda, conteaza f. mult calitatea proteinei...cand un catel dezvolta asa ceva e clar ca e sensibil; In aceasta situatie la fel de bine poate face alergii alimentare din orice alta sursa...
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
raduro
Full Member

" si vis pacem para bellum ! "
|
 |
« Reply #5 on: March 23, 2012, 12:18:58 PM » |
|
Cainelui meu nu i-a placut Royalul, astfel am trecut la acel moment pe ACANA, din care a mancat 2 saci; i-a placut, ... dar toata perioada in care a mancat-o, a avut scaune moi. Probabil ACANA Puppy Large Breed, in acea formula avea o prea mare cantitate de fibre. Acum suntem la al patrulea sac de ORIJEN Puppy Large Breed care ii prieste, ..ii place si este OK. Datorita cantitatii maricele de proteina ii administrez cam 50 -100 de grame mai putin decat este prescris in tabelul producatorului.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #6 on: March 23, 2012, 12:33:49 PM » |
|
Acum cativa ani cand am citit ingredientele la Arden(a papat si Nati cativa saci) nu mi s-a parut ca merita sa stea la categoria super premium si am renuntat, poate acum s-a mai schimbat. Eu as pune pe treapta super premium doar hrana fara cereale. Chiar daca pretul e bun, raportul pret calitate nu era, parerea mea. In topul mancarii, pret calitate, tot Acana mi se pare ca este, acum au scos de tot cerealele din compozitie. Si Orijenul este excelent, trebuie doar respectata cantitatea recomandata, nu dat in exces. Faza cu alergiile la proteina multa este iar deja o moda, conteaza f. mult calitatea proteinei...cand un catel dezvolta asa ceva e clar ca e sensibil; In aceasta situatie la fel de bine poate face alergii alimentare din orice alta sursa... [/quote Eu nu zic ca e mai bun decat Acana sau Orijen. Spun ca e mai bun decat Royal, Proplan sau Eukanuba care desi sunt mai scumpe decat Arden, au in compozitie ingrediente de calitate mai slaba, nemai vorbind de faptul ca la multe din sortimentele de la marcile de mai sus, lista ingredientelor incepe cu cereale. In afara de asta au in continut asa zisele "by product", lucru care nu se intampla la Arden Grange.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #7 on: March 23, 2012, 02:05:43 PM » |
|
Eu m-am orientat dupa review-ul facut de englezi pe acest site www.pet-food-choice.co.uk/pet_food_review.htm si in care Arden are cel mai bun pret/calitate, raport care e valabil si la preturile din Romania adica 12,5 lei/kg fata de 18 lei cat e Royalul. Iar calitativ e net superior fata si de Royal si de Eukanuba si de mult laudatul Hill's
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #8 on: March 23, 2012, 04:45:44 PM » |
|
Asta asa e!
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
Olga
|
 |
« Reply #9 on: March 23, 2012, 08:51:42 PM » |
|
Hraneste cineva CG cu Advance? Am auzit ca ar fi buna,nu stiu daca este superpremium Multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #10 on: March 23, 2012, 09:19:37 PM » |
|
Royal chiar are cel mai prost raport calitate-pret. Personal nu l-as recomanda pentru categoria "super-premium". A mea cu RC a crescut, iar la vremea respectiva mi se parea o hrana exceptionala, desi sesizasem anumite "hibe" pe care nu le voi detalia totusi, initial imi era imposibil sa le pun pe seama mancarii. Insa dupa un timp si multe discutii cu alti proprietari care dadeau tot RC la caini, am tras niste concluzii. Este ceva mai bun decat Pedigree, Chappi etc, insa totusi "limitat" si nu l-as mai folosi vreodata in alimentatia vreunui caine. Eukanuba mi s-a parut o marca OK, a aratat chiar foarte bine in perioada in care era hranita cu ea. Pro Planul a cam "scartait"... O hranesc deja de peste 1 an si ceva cu Acana si sunt foarte multumita de cum arata si se prezinta per ansamblu. Unii am vazut ca au impresia ca ar fi o hrana scumpa, insa nu este asa. Am vrut sa incerc si Orijen insa in 2010 a avut niste probleme cu ficatul (drept urmare cateva luni bune a primit numai mancare de dieta), iar apoi am devenit si mai atenta la hrana, iar cantitatea destul de mare de proteina din Orijen m-a facut sa ma gandesc mai bine. In principiu cred ca este o hrana mai mult decat ok si Orijen, dar nu am vrut sa mai fac "teste" pe Tara.
|
|
|
|
|
|
"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #11 on: March 24, 2012, 01:44:40 AM » |
|
Hraneste cineva CG cu Advance? Am auzit ca ar fi buna,nu stiu daca este superpremium Multumesc
La cat costa, nu e asa buna. Contine o chestie numita digest care nu are ce cauta in bobite premium. In fapt e substanta care rezulta din descompunerea chimica sau prin hidroliza a unor subproduse de origine animala cum ar fi ciocuri, ghiare, copite dinti, piele etc. Daca vrei sa ai un caine sanatos nu ii da boabe care contin "digest" sau "by products". La 14-15 lei/kg gasesti hrana mult mai buna cu carne de calitate "uz uman" nu cu adausuri din te miri ce.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Olga
|
 |
« Reply #12 on: March 24, 2012, 10:09:28 AM » |
|
Multumesc Freddy25
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mishu65
|
 |
« Reply #13 on: March 25, 2012, 04:04:28 PM » |
|
Eu am schimbat RC cu Acana dar din cauza scaunelor moi vom am revenit. Voi incerca si eu Arden
|
|
|
|
|
|
Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #14 on: March 25, 2012, 05:25:44 PM » |
|
Si eu am avut problema asta cu Acana adult la unul din caini si i-am schimbat cu Acana miel si mar cu care ii merge excelent. Dar acesta a fost un catel mai sensibil cu stomacul de cand era mic. Acum are aproape. trei ani si de un an si ceva ii dau Acana miel si mar. I-as da si lui Arden dar e un mofturos si jumatate si refuza categoric. Celuilalt ii prieste Arden.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|