Forum ciobanesc german
November 05, 2012, 03:45:28 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Problema prima monta !!!  (Read 4877 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
stea_alin93
Newbie
*

Kara

« on: March 27, 2012, 08:01:11 PM »

Am o catea de CG ,are 2 si 3 luni si as vrea sa o dau la monta dar sunt cateva probleme.In primul rand mentionez faptul ca nu stiu multe despre perioada de calduri la caini, cred ca a intrat in calduri (a inceput sa-i curga sange) acum 13 zile.Am vorbit cu cineva cu un mascul (4 ani)si de 3 zile ne chinuim sa ii facem sa se imperecheze pentru ca aproape de fiecare data cand masculu se urca pe catea ,ea latra la el si fuge iar cand nu latra la mascul ea se pune joc si dejeaba se urca el pe ea.
Am incercat si sa o tin ridicata si sta dar cand se urca masculu pe ea incearca vreo 10 sec si se da jos .De fiecare data e la fel...

Se poate sa nu fie in calduri adica sa nu fi intrat in perioada optima sau sa fi iesit sau poate nu sta pentru ca e prima data Huh??
mishu65
Hero Member

« Reply #1 on: March 28, 2012, 11:06:12 PM »

In primul rand, nu-ti face mari sperante la primele incercari. Daca nu se plac, asta e! Daca ii ajutati, tb cineva care a mai facut asta cu succes. Nu stresati cateaua daca nu aveti experienta. O sa vezi ca prefera de o mie de ori un maidanez decat ce-i oferi tu. Zilele cu calduri s-au dus, asa ca incearca peste 6 luni. In ziua in care vezi primele picaturi de sange incepi si numeri. Din ziua 9 pana in a 14 poti incerca. Nu lasa cateaua peste noapte la mascul cu speranta ca poate... O duci la mascul, ii supravegheati iar daca vrei sa-i ajuti e nevoie de 2 oameni destoinici!

Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
petshop4you
stea_alin93
Newbie
*

Kara

« Reply #2 on: March 29, 2012, 02:59:04 PM »

Ms mult pentru sfat....O sa tin cont...
lucas2009
Newbie
*

« Reply #3 on: April 02, 2012, 06:00:43 PM »

buna, am si eu un baietel, de 2 ani jumatate si poate il place pe el mai mult. poate cand iesi in parc cu ea facem o proba sa vedem macar daca se plac  ... danyboy182000@yahoo.com
stea_alin93
Newbie
*

Kara

« Reply #4 on: April 08, 2012, 11:38:00 AM »

De unde esti Huh
zara05
Newbie
*

« Reply #5 on: August 21, 2012, 11:10:05 AM »

Aoleeeeeeeeuuuu !!! Va rog ajutati-ma ca nu stiu cum sa mai procedez in privinta imperecherii. Zara e o femela de CG cu par lung in varsta de 2 ani pe care ma chinui a 2a oara sa o imperechez sa faca si ea pui. Ma gandesc la binele ei, caci altfel nu e o problema, sta in padoc pe perioada caldurilor, dar trebuie sa fete macar o data, nu ?
In privinta imperecherii, bineinteles ca ea vrea numai cu maidanezul din curte care plange disperat langa usa padocului. Daca ii las un pic prin curte, imediat ea ridica coada, iar el e clar ca stie ce vrea. Dar noi am zis sa-i aducem baiat de sange "albastru" asa ca prima data,asta primavara, i-am adus un baiat de toata frumusetea cu stapani care chiar se pricepeau sa ajute ciinele si noi sa tinem si sa linistim cateaua. Nu am reusit atunci, iar acum i-am gasit un alt baiat care seamana perfect cu ea, am dus-o pe la el, i-am lasat pe amandoi in tarc, cateva ore si nimic. Cum se apropia de ea latra si se repede la el de nici nu se mai apropia bietul ciine.
  Lamuriti-ma va rog cum sa procedez ca nu mai stiu. Nu am vrut sa o las peste noapte acolo pentru ca ea e f. atasata de noi si m-am gandit ca ar fi tare stresata. Ce sa fac, pentru ca Zara noastra sa nu mai fie atat de fidela maidanezului din dotare ?!
Madalina Fligler
Newbie
*

« Reply #6 on: August 21, 2012, 04:00:07 PM »

Nu ai ce sa ii faci sa nu i mai fie fidela catelului din curte. NU trebuie neaparat sa faca un rand de pui ca sa fie sanatoasa.
Mai multe despre sterilizare poti citi si pe net dar si aici http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,794.0.html
mishu65
Hero Member

« Reply #7 on: August 21, 2012, 08:01:09 PM »

Ma gandeam ca asa va fi. E deja "indragostita" si poti sa-i aduci tu campionul campionilor, o sa-l latre si o sa-l respinga. Chiar daca stau inchisi in tarc nu se va intampla nimic. Nici acum nici data viitoare. Macar masculul face saltul sau nici atat ?

zara05
Newbie
*

« Reply #8 on: August 22, 2012, 08:40:41 AM »

Multumesc de sugestii ! Concluzia e ca ori o las cu indragostitul ei, ori o sterilizez. Asa m-am gandit si eu intr-un final, probabil ca reusesc sa fie mai putin reticiente catelele care sunt socializate, care merg cu stapanii prin parcuri si stiu si de alti ciini. Eu am o curte de 4000 mp si in afara de scurte plimbari cu masina ea nu prea stie decat de ciinii de pe strada mea cu care oricum nu face altceva decat sa se latre prin gard.
  Da, atat masculul pe care l-am adus prima data in curte cat si cel la care am dus-o acum erau gramada pe ea. Ei se urcau, iar ea isi tragea coada in fata printre picioare, se aseza apoi in fund si se intorcea sa-i muste. La primul, au fost doi barbati experimentati in chestii de asta, plus sotul meu care a tinut-o cu fata la el, imobilizand-o sa nu mai muste. Masculul isi facea treaba dar dupa expresia Domnilor 'facea nodul afara". Nu m-am prins ce inseamna asta, ideea e ca dupa doua zile la rand de incercari nu au reusit nimic. Masculul la care am dus-o era si ala un gentelmen, tot o lua prin invaluire, i-a facut curte, s-a balacit intr-un hardu cu apa ca s-o impresioneze si ea nimic, tot ca o muiere isterica se comporta. Cum incerca sa faca saltul, cum se intorcea sa-l muste. Cu maidanezul din curte e clar ca n-ar fi nicio problema, ea il hartuieste pe el si cand el se urca pe ea, ridica coada la comanda. Eu as lasa-o sa fete si cu asta, dar ce naiba fac cu puii ?? Ca n-o sa am cui sa-i dau si cum nu m-as indura sa-i arunc inseamna ca-mi voi umple curtea de ciini. Ar mai fi o varianta, sa mai iau un pui de CG mascul si poate la anul dupa ce se va obisnui cu el sa-l accepte. Credeti ca e o idee buna ??
Ufff !!! Nu m-am gandit niciodata ca imperecherea e asa o chestiune dificila si ca nici macar la o catea nu pot sa-i aleg eu amorezul.( ce sa mai zic de fie-mea...Smiley)))
Madalina Fligler
Newbie
*

« Reply #9 on: August 22, 2012, 09:51:14 AM »

Sftaul meu este sa nu o lasi sa se imperecheze cu maidanezul. Daca vrei neaparat pui de la ea se poate face inseminare artificiala (la facultate, in Bucuresti sigur se face), daca nu vrei neaparat pui sterilizeaza fata si las o in pace.
zara05
Newbie
*

« Reply #10 on: August 22, 2012, 10:34:10 AM »

Ok ! Asa voi face, sau voi cumpara un mascul de CG si la anul poate face cu el. Ma cam bantuie varianta asta. Pana atunci am devenit experta sa-i identific perioada de calduri, deci nu va fi o problema sa o feresc de maidanez. Cu sterilizarea am o mare trauma, de curand am castrat pisoiul si mi-a venit tare greu sa-l vad asa teapan din cauza anesteziei. Dar, candva probabil ca tot va trebui si ea sterilizata, o sa citesc materialele pe care mi le-ai trimis. Multumesc mult de indrumari tuturor !
mishu65
Hero Member

« Reply #11 on: August 22, 2012, 12:03:16 PM »

Si eu vroiam sa-ti spun ca ar fi o idee sa-ti iei un mascul de cg dar nu stiam daca ai posibilitate sau disponibilitate. Au timp sa se cunoasca, si poate-l accepta. Si eu am fost disperata ani de zile pentru ca nu accepta pe nimeni, doar un maidanez negru de pe strada, cand il vedea incepea sa planga de dragul lui. Abia la 5 ani am reusit s-o montez. Dar asa e si in viata, degeaba imi doresc pentru fata mea un baiat bine educat, imbracat decent si curat daca ei ii place un "coate goale, mate-fripte". Ce poti sa faci?

zara05
Newbie
*

« Reply #12 on: August 22, 2012, 12:12:24 PM »

Esti simpatica , m-ai amuzat !!! Cred ca trebuie sa cautam un alt loc in care sa schimbam si altfel de impresii ! Smiley)))
Asa o sa fac, voi lua un mascul de CG ! Mi se pare cea mai buna idee pana la urma ! Si sa o vad eu atunci ca mai face nazuri !
mishu65
Hero Member

« Reply #13 on: August 22, 2012, 12:26:53 PM »

Nu rade, stii reclama la prigat cu "sa-i lasam sa se mai cunoasca"

zara05
Newbie
*

« Reply #14 on: August 22, 2012, 02:30:40 PM »

Ok ! Smiley) N-am incotro ! iubire cu de-a sila nu se poate !

Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof