Forum ciobanesc german
February 07, 2013, 04:55:42 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: Euronuca  (Read 2971 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Twinky
Sr. Member

« Reply #15 on: December 31, 2012, 04:43:52 PM »

Sunt curios propietarii de canisa ce fel de mancare  boabe le dau cainilor lor.

Iti spun eu. Royal Canin, Eukanuba, Acana, Purina...
dragosmarius
Newbie
*

« Reply #16 on: January 02, 2013, 09:28:23 PM »

Pe ce te bazezi cand spui asta? Aceasta mancare nu are lista de ingrediente trecuta nici macar pe ambalaj!!!Care sunt aceste canise?

Asa cum am mai scris, aceasta hrana poate contine orice, pentru ca lista de ingrediente nu este specificata NICAIERI. Analiza chimica pe care a pus-o userul care face reclama la acest produs nu este relevanta, pentru ca proteinele alea si grasimea pot sa provina din orice, din gainat, rahat, copite si tocatura de viermi. Si pe langa asta, mai contine si E321(antioxidantul BHT) care este FOARTE PERICULOS.
Sunt multi oameni la primul caine care habar nu au care e treaba cu hrana uscata, intra pe un astfel de topic si isi imagineaza ca face mare afacere dandu-i animalului asa ceva, nestiind ca de fapt isi indoapa animalul cu deseuri si chimicale.
E ca si cand vis-a-vis s-ar vinde shaorma si daca intrebi din ce e, vanzatorul ar da din umeri si ar zice ca e din "carne" si "altele", nestiind sa-ti spuna daca e de pui, de vaca, de cal, de caine, de om..
Sunt sigur ca ai dreptate. Eu unul nu ma prea pricep sa citesc simbolurile de pe etichete. Ar fi normal sa stiu ce inseamna E321 sau BHT dar nu stiam. Daia e foarte important un astfel de forum sa te atentioneze asupra eventualelor pericole.
Euronuca nu am cumparat pentru cainii mei si sper sa nu ajung vreodata in situatia financiara sa le dau aceasta mancare. Mi s-a parut prea ieftina ca sa fie buna. Doar pe asta m-am bazat. Folosesc o mancare super premium Trainer, cainii mei o mananca cu placere si exista si varianta de canisa cu pret foarte bun.
De Pedigree ma feresc si ma voi feri intotdeauna din cauza ca absolut toti oamenii pe care-i cunosc de la medici veterinari si pana la vanzatorul de la petshop imi spun sa nu dau cainilor mei asa ceva. Prima experienta si ultima de altfel cu Pedigre am avut-o cu un catelus (culmea tot cg) cumparat de antrenorul meu de la fostul magazin de animale de pe Lipscani. Avea catelul ala o burta uriasa iar vanzatorul tot ne asigura ca a mancat bine. In masina a vomitat tot si a trebuit sa conducem iarna cu toate  geamurile deschise (oricum nu trebuie sa dai puilor mancare inainte sa mearga cu masina).
Nu a fost intentia mea sa apar sau sa laud aceasta mancare Euronuca dar sunt convins ca e mai buna decat Pedigree sau alte mancaruri din super marketuri
salvanim
dragosmarius
Newbie
*

« Reply #17 on: January 02, 2013, 10:16:18 PM »

Iti spun eu. Royal Canin, Eukanuba, Acana, Purina...
Esti sigur de asta. Ai verificat personal. Cunosti propietari de canise?
Poate unii folosesc asa ceva dar sunt convins ca nu toti. Unii poate nu-si permit asa ceva pentru ca este prea scump pe altii poate nu-i intereseaza fiind doar o afacere din care isi mai trag niste bani.
Eu unul am fost si va pot povesti cateva experiente.
Prima canisa vizitata a fost acum 10 ani cand un prieten si-a luat un labrador. Era un jeg acolo si un miros care te lua de pe strada ca iti trebuia 5 minute sa-ti revii. Mirosul persista oricum in haine si in par dupa mai multe ore. Omul avea si canisa de cg cea mai renumita din acea vreme din tara.
A doua experienta cu canisa a fost cand mi-am cumparat o catelusa de ciobanesc german de lucru. Acelasi miros ingrozitor care te face sa vomiti.
Nu are rost sa zic numele lor. Nu stiu ce-i drept ce mancare folosesc sau ce mancare foloseau dar sunt sigur ca nu era de calitate.
Urmatoarele experiente cu canise au fost mult mai placute ce-i drept. Cautam un mascul pentru cateaua mea si am ajuns la Snagov unde am vazut prima oara o canisa de ciobanesc german. In primul rand nu exista mirosul acela. Fiecare caine avea boxa lui, boxele erau mari, spatioase si curate. In Urziceni am fost iarasi la o canisa si mi-a placut foarte mult ce-am vazut. Cu oamenii acestia am ramas de latfel si prieten. prin ei am cunoscut alti propietari de canise, am fost la concursuri, am vizitat alte canise si am vazut lucruri placute  sau la fel de urate ca la primele doua.
Oricum nu-mi place ideea unei canise cu multi caini. E doar o crescatorie, doar mania omului care vrea sa colectioneze. Cainele are si el un suflet, vrea un stapan sa-si ofere toata dragostea si atasamentul pentru stapan si primeste doar un padoc (doar foarte rar corespund standardelor). Nu ai timp fizic sa te ocupi de ei in fiecare zi. Si chiar daca ar avea cele mai bune conditii- mancare super premium, medic veterina, vitamine,  si spatiu generos- mi se par niste caini tristi.
Twinky
Sr. Member

« Reply #18 on: January 02, 2013, 11:05:41 PM »

Nu am verificat nimic. Iti spun ce am vazut pe forum, iar cei care sunt aici nu cred ca au de ce sa minta. Daca ne mint pe noi, se mint pe ei. Consider ca un om care are o canisa cu 10-15 caini adulti nu face atata munca doar pentru a-si mai trage niste bani. Ei pun suflet in asta si ajuta la imbunatatirea rasei. Nu intru in polemici. Asta e parerea mea.
xandra_fanta_sy
Hero Member

« Reply #19 on: January 03, 2013, 06:07:05 PM »

Buna tuturor. Daca nu va suparati am sa va spun si eu parerea mea despre hrana uscata un general. Nu contesc ca Eucanuba, Royal sau Akana nu ar fi de calitate, dar eu sunt de parere ca tot hrana proaspata e cea mai sanatoasa si daca stai sa te gandesti iesi chiar mai ieftin decat cu aceste produse. Si la urma urmei a hrani un caine o viata cu boabe e ca si cum noi am manca doar cipsuri sau alte chestii. Eu sic ca prietenii nostrii merita si o hrana calda, mai ales in cazul in care sunt tinuti afara, iar iernile nu sunt deloc blande la noi. Wink
raduro
Full Member

" si vis pacem para bellum ! "

« Reply #20 on: February 03, 2013, 01:53:56 PM »

Buna tuturor. Daca nu va suparati am sa va spun si eu parerea mea despre hrana uscata un general. Nu contesc ca Eucanuba, Royal sau Akana nu ar fi de calitate, dar eu sunt de parere ca tot hrana proaspata e cea mai sanatoasa si daca stai sa te gandesti iesi chiar mai ieftin decat cu aceste produse. Si la urma urmei a hrani un caine o viata cu boabe e ca si cum noi am manca doar cipsuri sau alte chestii. Eu sic ca prietenii nostrii merita si o hrana calda, mai ales in cazul in care sunt tinuti afara, iar iernile nu sunt deloc blande la noi. Wink

Nutritia Ciobanescului German a fost abordata de-a lungul anilor de catre medici veterinari sau/si crescatori ai acestei rase de pe toate meridianele. Sunt convins ca s-a abordat de multe ori tema "hrana industriala vs hrana gatita in casa". Dintre sortimentele de hrana industriala in mod cert exista categoria "junk" dar si sortimente foarte bune, cu aport nutritional ridicat, echilibrate etc ,...etc.  Cat priveste  hranirea  CG-ului  cu mancare preparata in casa,...sunt  de acord,  in conditiile  in care vei stii strict ca din atatea  grame de carne + atatea  grame de orez + atatea grame de branza de vaci,...obtii o  masa dozata corect,...fara sa ingrasi animalul (ca deh...saracul nu are senzatie de satietate,...ar manca tot timpul), transformandu-l intr-o ghioarla.  Cat  despre masa calda  de care aminteai,...hmm!! ... Lupul  in   intr-o iarna geroasa  ce face?... o pune de-o ciorba calda la liziera padurii?  Mancarea gatita i se administreaza la temperatura ambientala.  Alternativa este dieta B.A.R.F. ,...dar asta presupune costuri mult mai mari decat cea mai scumpa mancare super premium de pe piata.
Arpad
Hero Member

« Reply #21 on: February 03, 2013, 02:21:52 PM »

Nutritia Ciobanescului German a fost abordata de-a lungul anilor de catre medici veterinari sau/si crescatori ai acestei rase de pe toate meridianele. Sunt convins ca s-a abordat de multe ori tema "hrana industriala vs hrana gatita in casa". Dintre sortimentele de hrana industriala in mod cert exista categoria "junk" dar si sortimente foarte bune, cu aport nutritional ridicat, echilibrate etc ,...etc.  Cat priveste  hranirea  CG-ului  cu mancare preparata in casa,...sunt  de acord,  in conditiile  in care vei stii strict ca din atatea  grame de carne + atatea  grame de orez + atatea grame de branza de vaci,...obtii o  masa dozata corect,...fara sa ingrasi animalul (ca deh...saracul nu are senzatie de satietate,...ar manca tot timpul), transformandu-l intr-o ghioarla.  Cat  despre masa calda  de care aminteai,...hmm!! ... Lupul  in   intr-o iarna geroasa  ce face?... o pune de-o ciorba calda la liziera padurii?  Mancarea gatita i se administreaza la temperatura ambientala.  Alternativa este dieta B.A.R.F. ,...dar asta presupune costuri mult mai mari decat cea mai scumpa mancare super premium de pe piata.
Eu personal sunt adeptul mancarii industriale....premium/superpremium,dar vreau sa-ti spun ca,cu ani  in urma am avut un CG cu pedigree,luat de la Sibiu (era pe vremea lui Ceasca),cainele a ajuns la mine la varsta de 1,5 ani si a trecut binisor de 14 ani cand a murit,si niciodata nu a primit hrana industriala, a mancat exact ce am mancat si noi,a fost sanatos tun si nu a avut niciodata vreo problema de sanatate!Pana la urma nici nu mai stii cum e bine......
xandra_fanta_sy
Hero Member

« Reply #22 on: February 03, 2013, 02:24:44 PM »

Pai nu i-o dau fierbinte, dar nici sa fie din frigider. EU de ex la am meu ii dau dimineata boabe sau hrana umeda pentru caini si la masa de seara ii dau mancarea obisnuita, care poate fi branzica, carnita, ficatei sau pipote, cate un ousor si ceva legume si carbohidrati ( cam 70% proteine restul sunt legume si carbohidrati) Doar doua mese pe zi acum iarna, iar vara primeste o singura masa, alternand hrana uscata cu cea gatita. Si nu imi cere in mod continuu, din contra e chiar pretentios la mancare.
 Si apropo ca ziceai ca lupii nu manaca decat ce vaneaza sunt de acord, dar e carne nu boabe  Wink
 Acum eu pot fi subiectiva dar cred ca baiatul meu arata ok pentru varsta lui. E activ are o blanita lucioasa si frumoasa si nu am probleme cu el in ceea ce priveste digestia. Dar e drept ca pregatirea hranei in casa cere si ceva timp. Daca esti super ocupat atunci e de preferat sa ii dai o hrana uscata de buna caitate  Smiley
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof