ang3llove
Jr. Member

My beautiful King ♥
|
 |
« on: June 16, 2012, 09:36:45 PM » |
|
King al meu refuza mancarea gatita in casa, refuza orice fel de bobite si a slabit foarte mult. De cateva zile i-am dat pastilute de deparazitare dar tot nu mananca. Dupa ce ne-am jucat prin gradina si a obosit a mancat aprox. jumate din mancarea din castronelul lui dar si aia foarte greu. Bobitele le baga in gura si le scuipa. Pe la inceputul anului a avut probleme cu picioarele din spate dar i-a trecut, iar de cateva zile ii dau calciu prescris de medic. Are toate vaccinele la zi, iar medicul a zis ca isi va reveni sa manance dupa ce ii dau pastilute de deparazitare. Ce pot face cu el sa iti revina si sa manance si sa se ingrase?!?!?!
|
|
|
|
|
|
My beautiful King ♥
|
|
|
raduro
Sr. Member

" si vis pacem para bellum ! "
|
 |
« Reply #1 on: June 16, 2012, 09:55:24 PM » |
|
Medicul veterinar ce spune? ...poate s-ar impune niste analize ? Medicul veterinar se poate pronunta asupra acestui aspect.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ang3llove
Jr. Member

My beautiful King ♥
|
 |
« Reply #2 on: June 16, 2012, 10:06:12 PM » |
|
Medicul a spui ca va manca dupa ce ii dau pastilele de deparazitare care i le dau din 3 in 3 luni. E aproape o saptamana si el tot nu mananca. I-am dar branzica mai slaba si morcovi fierti si a manancat. Dimineata sun medicul sa vina sa-l vada si daca nu e ok, mergem la alt medic.
|
|
|
|
|
|
My beautiful King ♥
|
|
|
raduro
Sr. Member

|
 |
« Reply #3 on: June 16, 2012, 10:15:21 PM » |
|
Apropos de ..."bobite",...ce anume bobite? Ce mancare mananca ? Poate se impune schimbarea marcii mancarii. Spre exemplu,...cainele meu care ar manca si pietre daca s-ar putea,....cand avea 4 luni nu s-a atins de Royal Canin. In rest ,...cand a dat de Belcando, Acana sau Orijen (la care intre timp ne-am stabilizat) aspira tot.  Se poate impune si consultarea altui medic veterinar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ang3llove
Jr. Member

My beautiful King ♥
|
 |
« Reply #4 on: June 16, 2012, 10:18:35 PM » |
|
Pedigree ii dau dar de mai multe feluri. Aveam de la FROLIC dar nu mai gasesc sa cumpar, alea le manca fff bine.
|
|
|
|
|
|
My beautiful King ♥
|
|
|
raduro
Sr. Member

|
 |
« Reply #5 on: June 16, 2012, 10:23:46 PM » |
|
Auu ! pedigree = junk, bullshit . Schimba-i hrana urgent ! Ai nenumarate solutii: belcando, hill's, royal canin , eukanuba, acana, arden grange, orijen, , etc . Uita de hrana pedigree, friskies sau alte marci de 20 de ron sacul .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ang3llove
Jr. Member

My beautiful King ♥
|
 |
« Reply #6 on: June 16, 2012, 10:29:07 PM » |
|
Ok, dar de ce nu vrea sa manance mancarea gatita???
|
|
|
|
|
|
My beautiful King ♥
|
|
|
raduro
Sr. Member

|
 |
« Reply #7 on: June 16, 2012, 10:43:35 PM » |
|
Eh,...aici este alta problema : mancare gatita,... hmm,... ce anume gatit,... daca ii dai ce ramane de la masa umana,...nu este in regula deloc. A doua problema a mancarii gatite: presupunem ca ai avea ceva retete de la medici veterinari holistici. Daca nu poti calcula necesarul nutritional al cainelui la gramaj, iar nu este in regula. Aici este avantajul mancarii industriale. Faptul ca poti determina cat de cat gramajul, poti alege tipul mancarii in functie de ingrediente, necesitati nutritionale sau in functie de situatiile alergice ale cainelui.
Multi isi hranesc CG-ul cu ciorba+paine,...salam sau resturi de la masa lor, crezand ca,...vezi Doamne ...ce natural isi alimenteaza ei cainii. Wrong la Maxim !!! Un CG nu poate fi crescut in acest mod. Se va vedea pe el . Blana ****,...matreata, miros, stare apatica, plus multe alte probleme de sanatate a organelor interne dar si la nivel articular. Aici pe forum ,....sunt cativa medici veterinari dedicati. Intreaba-i !!! Poate Ariana te poate lamuri mai bine !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ang3llove
Jr. Member

My beautiful King ♥
|
 |
« Reply #8 on: June 16, 2012, 11:05:31 PM » |
|
Nu ii dau resturi de mancare, blanita e foarte frumoasa si are un luciu numai ca ii mai cade putin  I-am facut orez cu legume si carne f putin dar fiarta...
|
|
|
|
|
|
My beautiful King ♥
|
|
|
raduro
Sr. Member

|
 |
« Reply #9 on: June 16, 2012, 11:14:20 PM » |
|
Orez ,...da ok ,.... dar ...ce legume adaugi ? Pentru ca la CG legume inseamna ,...fara varza,...mazare ,..fasole. De preferat ar fi morcov adaugat in orez. Repet,... mancarea gatita este OK,..in momentul in care ai o reteta de la un Veterinar Holistic si sa poti determina cat de cat cantitatea , gramajul. Din mancarea gatita ,...cazul acesta, orez+ legume+ carne fiarta, ..cum determini cantitatea de proteine,.... calciu,...fier, ...de care are nevoie cainele ? Un medic veterinar bun, cu experienta te poate ajuta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ang3llove
Jr. Member

My beautiful King ♥
|
 |
« Reply #10 on: June 16, 2012, 11:17:02 PM » |
|
Orez, morcovi, cartofi, pastranac, astea le mananca fierte...
|
|
|
|
|
|
My beautiful King ♥
|
|
|
raduro
Sr. Member

|
 |
« Reply #11 on: June 16, 2012, 11:43:24 PM » |
|
Din cate stiu,...cartofi rar de tot,...chiar de evitat. Daca mergi doar pe gatit, ramai la orez + morcovi + carne .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ang3llove
Jr. Member

My beautiful King ♥
|
 |
« Reply #12 on: June 16, 2012, 11:51:23 PM » |
|
Asteptam pana dimineata sa vedem daca gasim vreun medic, sper din tot sufletul sa-si revina. Nu suport sa il vad ca sufera si nu stie sa imi spuna ce vrea sau ce il doare  e un catel super inteligent si foarte aproapiat de mine. Il ador :x
|
|
|
|
|
|
My beautiful King ♥
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #13 on: June 17, 2012, 12:18:10 AM » |
|
E clar ca are o problema. Cel mai bine ar fi sa-i faci analize pentru rinichi si ficat si examen coproparazitologic pentru parazitii microscopici cum ar fi de exemplu giardia care nu pot fi omorati cu deparazitant ci reactioneaza la alt tip demedicamente. Asa cum ti-a zis si raduro renunta la pedigree. Cauta ceva mai de calitate fiindca ce economisesti cumparandu-i hrana ieftina,vei cheltui cu veterinarul ca sa-l faci bine.Ce varsta are baiatul?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ang3llove
Jr. Member

My beautiful King ♥
|
 |
« Reply #14 on: June 17, 2012, 10:17:37 AM » |
|
Are un an si 3 luni. Acuma dimi i-am facut ou cu branzica si a mancat si a baut si putin lapte  Maine dimineata vine doctorul la el si se va face bine.
|
|
|
|
|
|
My beautiful King ♥
|
|
|
|