Tania
Newbie
|
 |
« on: August 06, 2006, 01:00:51 PM » |
|
Buna!Sunt noua si radiez ca am descoperit (cautand link-uri despre dresajul si cresterea unui cg.) acest forum.Sunt convinsa ca unii dintre voi sunteti in masura sa ma ajutati cu un sfat pertinent.So....Stau la bloc,am 2 pekinezi(masc si fem.)___de fapt 2 corcituri bestial de simpatice care sunt ca si copiii mei si la care n-as renunta pt nimic in lume.Problema este ca imi doresc foooaaarte mult un ciobanesc german,dar am asteptat sa creasca nepotica_care acum are 10 ani_ca sa pot spera sa cresc un animalut asa urias cum e cg-ul.Intrebarea mea ar fi:ar putea trai in armonie cg-ul cu peckinezii?S-ar intelege?Cand s-ar face mare,nu le-ar putea face rau?!Se intelege OK cu copiii?!Nu e prea mult in apartament in apartament 3 catei _adica,nu se incomodeaza reciproc?!....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #1 on: August 06, 2006, 01:34:35 PM » |
|
Ne bucuram si noi ca ai descoperit acest forum! Bine ai venit!! Daca introduci CG in familie cand e puiut sunt sanse mari sa se inteleaga cu intreaga familie, totusi, ar putea exista probleme cu pekinezul de acelasi sex atunci cand va mai creste. Rog pe cei mai experimentati sa-si spuna parerea.. Mie mi se pare cam mult 3 catei in apartament...asta depinde si cat de mare e apartamentul. Un CG are nevoie de foarte multa miscare dar exista forumisti care-si tin companionul in apartament si care te-ar putea sfatui cum sa procedezi cu un CG in acest caz. In ce priveste copiii...un CG este in al noualea cer daca creste si isi traieste viata alaturi de un copil.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
Tania
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: August 06, 2006, 06:51:43 PM » |
|
Merci pt raspuns Ariana.Intr-adevar astept si eu opinia celor experimentati. PS:apartamentul este unul obisnuit,nu f mare. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
scolaro
|
 |
« Reply #3 on: August 06, 2006, 09:12:05 PM » |
|
Exemplu: copil de patru ani si CG de 2 ani. Stam la casa, avem si curte mare, dar nu le ajunge. Razvan, in schimb, are doi CG mari si un copil, si se descurca (vezi topicul Don si Nero). Despre pekinezi, nu stiu ce sa zic, nu cred ca nu s-ar intelege, doar sa nu-i calce din greseala 
|
T si P.JPG (109.64 KB, 1024x768 - viewed 124 times.)
A si P.jpg (93.2 KB, 1024x768 - viewed 123 times.)
|
|
|
|
Leader of a screwed-up pack
|
|
|
Tania
Newbie
|
 |
« Reply #4 on: August 07, 2006, 12:27:49 AM » |
|
Wow,ce caini frumosi ai si aveti!!!Sa va traiasca la toti!Acum chiar ca mi-ati facut pofta de un catelus la modul cel mai serios.Pur si simplu sunt topita dupa ei,dupa inteligenta lor,dupa aspectul lor,de fapt pot sa zic ca-i iubesc cu totul...asa,de la bot pana la coada.Acum am priceput:CG-ul se intelege,sa zic asa,perfect cu copiii.Dar ce ma fac cu pekinezii?!Ce ma fac daca mi rontaie?!Ce ma fac ca nu stau la casa?!...Locuiesc la bloc ce-i drept,dar stau la periferia orasului,intr-o zona extrem de linistita.Parc-as fi la ţara la bunici:3 blocuri si in rest câmpul si Timisul (apa) cat vezi cu ochii.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #5 on: August 07, 2006, 09:21:48 AM » |
|
Din cate stiu eu, pekinezul este un caine cu o agresivitate peste medie, care s-ar pute intoarce impotriva lui cand creste CG. Si daca mai sunt si 2 pitici artagosi sa vezi ce instructie o sa mai faca CG cu ei. Parerea mea e ca exista sanse sa-i gasesti linsati cand te intorci acasa dupa o zi de lucru. Desigur poti opta sa-i separi cand nu are cine sa-i supravegheze.
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #6 on: August 07, 2006, 04:23:04 PM » |
|
hahaha, Bogdan, esti tare!
Eu stiu un Rottweiller care a crescut alaturi de o femela Pekinez dar bineinteles el era mascul.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #7 on: August 07, 2006, 04:28:56 PM » |
|
si ca sa sustin cele spuse de scolaro vin si eu cu 2 poze-cei doi pui ai familiei. 
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
Tania
Newbie
|
 |
« Reply #8 on: August 07, 2006, 04:38:26 PM » |
|
Ariana,sa-ti traiasca puiutii ! Sunt tare frumosi amandoi.  Thanx pt raspunsuri Bogdan,scolaro,insa as vrea sa aud si alte pareri avizate.Eu zic sa indrazniti !Piticii mei nu sunt agresivi deloc si nu se comporta ca niste porcusori isterici.Sunt linistiti,ascultatori,se tin dupa mine peste tot unde ma duc_parc-as fi unsa cu miere_,nu musca,nu-i tin in lesa deloc si toata lumea ii lauda pt cumintenia lor,prin comparatie cu pekinezii altora,care-si musca pana si stapanii si nu stau fara lesa. Deci,ce ma sfatuiti pana la urma:sa indraznesc sa le iau o sora mai mica de CG ?Tot de la voi astept un sfat,cei care aveti experienta in cresterea CG-ului.Daca nu de la voi,atunci de la cine?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
scolaro
|
 |
« Reply #9 on: August 07, 2006, 07:44:15 PM » |
|
Am crescut impreuna cu CG urmatoarele "specimene": pui de pisica, rott, papagal, cocker, labrador, metis, bebe, porcusor de guineea, broasca testoasa.
|
|
|
|
|
|
Leader of a screwed-up pack
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #10 on: August 08, 2006, 09:34:00 AM » |
|
Am crescut impreuna cu CG urmatoarele "specimene": pui de pisica, rott, papagal, cocker, labrador, metis, bebe, porcusor de guineea, broasca testoasa.
Si eu am crescut CG cu pisici, maidanezi,gaini, bibilici (gainusa de guineea). In general toti sunt OK, dar au mai fost si pierderi pe parcurs (gainile care au intrat in boxa la Pia nu au rezistat la stilul de joaca al unui CG) 
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
kristal
Full Member

Athia
|
 |
« Reply #11 on: August 08, 2006, 11:34:07 AM » |
|
Si eu sunt de acord cu Ariana si Bogdan, ca un puiut de CG se va intelege super bine cu intreaga familie. Si eu am crescut pui de CG in apartament impreuna cu un motan, stapan in casa si i-a trebuit cam 2 luni sa accepte sa fie purecat cu dintii si sa primeasca labe pe spinare  , dar pana la urma au devenit cei mai buni prieteni! Bine ca nu suporta comparatie un motan cu un caine, insa pisicile devin mai periculoase cand le violeaza un alt animal teritoriul. Puiutii de CG sunt extrem de jucausi, exploreaza tot, iar cand sunt in prezenta altor animalute imediat se pun pe joaca si se imprietenesc cu orice este in miscare: minge, catel, pisic etc. Probleme pot aparea la joaca, pt ca CG este un caine mare (la 3-4 luni este de doua ori mai mare decat un pekinez) si poate sa raneasca din gresala in joaca lor. Important este cum reactioneaza pekinezii tai in prezenta altor caini atunci cand ii scoti la plimbare si chiar ar fi bine sa-i testezi, de preferat in prezenta unor caini pasnici cunoscuti de tine! Am sa postez niste poze cu motanul Aldo si Athia in actiune 
|
|
|
|
|
Singura fiinta trup si suflet alaturi de noi, iubind fara sa ceara nimic in schimb pana la moarte.
|
|
|
Tania
Newbie
|
 |
« Reply #12 on: August 08, 2006, 09:58:53 PM » |
|
Va multumesc pt raspunsuri.Acum sunt hotarata sa le fac rost de o surioara de CG (cu pedigree)piticilor mei.Un impediment ar fi intr-adevar faptul ca stau la bloc,dar compenseaza poate faptul ca stau intr-o zona mai salbatica si necirculata:fara strada,autostrada:doar câmp,apa.copaci.Un alt impediment(am inteles de la voi) ar fi fost faptul ca am 2 piticoti.Partea buna e ca virgula cam in permanenta sta cineva acasa,deci ar putea fi supravegheati.
Edit later:Imi puteti recomanda si mie,va rog, o canisa CG din Timisoara sau Deva?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tania
Newbie
|
 |
« Reply #13 on: August 09, 2006, 08:34:20 AM » |
|
Erata: Partea buna e ca virgula cam in permanenta ...... Nu stiu cum a aparut " cã"  in ce am postat eu si nu stiu daca exista vreo optiune de modificare ulterioara a postului.Sorry...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net
|
 |
« Reply #14 on: August 15, 2006, 10:00:39 AM » |
|
Edit later:Imi puteti recomanda si mie,va rog, o canisa CG din Timisoara sau Deva?
Timisoara: Vom Haus SeliaDin Timisoara mai este si colega noastra 'kira'. Canise de ciobanesc german gasesti Aici
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru cncg! Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
|
|
|
|