Forum ciobanesc german
October 12, 2016, 04:47:54 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: problema de sanatate  (Read 9052 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
cosmina 71
Jr. Member
**

« on: August 28, 2012, 05:41:29 PM »

cainele eu de ceva timp ,aproximativ 2 saptamani din cand in cand,adica la cateva zile odata,cel utin asa am observat eu se comporta ciudat,parca ar vrea sa dea ceva afara din gat sau din stomac si nu poate,asa ca un fel de tuse sau incercare de varsatura,dar nu varsa nimic.e vioi de mancat nu prea mananca au fost peste 40 de grade in ultimele zile,dar daca primeste papa care ii place o inghite aproape nemestecata pazeste bucataria,se pare ca are pofta de mancare,oare sa fie hiperaciditate?are stomacel sensibil si ieri a furat bucata de slanina cu care s-a uns gartarul,ca ii place la nebunie,am observat acelasi lucru tot dupa un astfel de furt,nu l-am putut prinde sa i-o scot din gura,cand s-a oprit era deja inghitita.va rog  dati-mi un sfat, o parere alta sa-l duc la medic ca nu ajung acolo zilele astea.multumesc.
cosmina 71
Jr. Member
**

« Reply #1 on: August 28, 2012, 07:25:09 PM »

cred ca se straduia saracul sa vomite,probabil ii era greata,pana la urma a vomat o cantitate destul de mare de spuma galben-deschis,sa fie galbuie de la fiere?aplicat antisecretor gastric,si cred ca o sa-i dau si metoclopramid sa nu mai verse,eu orez nu ii pot da ca nu il mananca deloc,nici cu pui,nici cu legume nici cu nimic.of,Doamne!bietul animalutul meu are cam multe probleme de sanatate.nu stiu lamauriti-ma si pe mine daca voma e galbena inseamna ca are probleme hepatice?la gastrita e alba?help!nu imi permit veterinar din pacate....asa ca asta e.
cosmina 71
Jr. Member
**

« Reply #2 on: August 28, 2012, 07:28:55 PM »

de vioi e foarte vioi alearga de rupe pamantul se joaca in continuu dar la cateva ore varsa chestia asta galbuie,are 2 ani si o luna,papa o data pe zi seara,iar cum au fost caldurile alea infernale ii dadeam sa pape pe la 9 sa se mai domoleasca caldura.
alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #3 on: August 28, 2012, 08:05:25 PM »

am cautat pe net acum si este mai grav daca spuma ar fi alba! Daca este galbena ar fi mai multe cauze. Una din cauze ar fi ca are o sensibilitate a bilei. Daca este asta, trebuie sa-i schimbi dieta! Poate sa-i dai pentru o vreme doar supa de pui?Alta cauza ar fi ca ar manca prea multa iarba. Urmareste-l si corecteaza-l.
Eu am observat mai demult ca al meu vomita dupa ce ii dadeam oase. Asa ca ii dau acum numai cele solide, de vita, pe care sa nu le poata sfarama in aschii mici.

I have sent you on a journey to a land free from pain, not because I did not love you, but because I loved you too much to force you to stay.
freddy25
Hero Member

« Reply #4 on: August 28, 2012, 11:23:33 PM »

E clar ca e din cauza ficatului/bilei. Cu ce il hranesti? De acum incolo da-i hrana cu grasime mai putina si cat mai repede trebuie dus la vet pentru analize la ficat. Cainii mananca iarba atunci cand le e greata, ca sa elimine mai repede ce au in stomac.
cosmina 71
Jr. Member
**

« Reply #5 on: August 29, 2012, 03:26:40 PM »

multumesc pentru sfaturi,iarba nu mananca mai mult se joaca cu ea si in vara asta nu prea mai gaseste iarba in curte ca s-a uscat fan eventual,dar nu,nu mananca iarba,se spune adica ce a spus vet-ul in iarna cand a vomat spuma alba ca e hiperaciditate,si clar ca asta a fost a mancat multe prajituri la Craciun si dulce in exces nu au voie cainii,pe vremea aceea nu stiam si a primit cate a vrut.de atunci deloc dulce oricat cerseste,mi se rupe sufletul dar asta e.si nu au mai fost probleme.el papa mancare gatita adica supa de pui,aceeasi cu noi sau de gaina cu grasimea aruncata,ca nici eu nu vreau kg in plus cu paine -ca moare dupa paine cu sosulet de friptura,combinat cu conserva speciala pentru ei-pui cu legume si vreo 3 maini de boabe cu 30% proteine,vara,iarna ii dau cu 50% proteine pentru ca locuieste afara si are nevoie de calorii.am incercat sa-i fac pilaf de orez cu carnita de pui o refuza ca i se baga capul in gat daca incerc sa i-o dau cu forta,nu mananca orez nicicum oricum l-as gati,ieri a papat cas taiat bucatele,cu boabe si alea sunt tot pui ,cu conserva dupa care leshina si putina paine.nu stiu daca a mai varsat ca acum am ajuns acasa de la servici.si azi e foarte vioi,dar si ieri era foarte vioi asa ca dupa asta nu-mi pot da seama dar azi dupa-amiaza voi fi cu ochii pe el.si daca mai varsa galbui merge vrea,nu vrea la vet sau vine vet-ul la el.ca nu avem ce face.poate mai scrie cineva pareri,oricum va multumesc foarte mult.
mishu65
Hero Member

« Reply #6 on: August 29, 2012, 08:22:35 PM »

Poti sa-i dai o pastiluta de colebil? O pui intr-un cocolos de branza de vaci proaspata. Si incearca sa-l tii departe de dulciuri, grasimi, conserve, sosuri, prajeli, condimente si tot ce-ti face rau si tie. Cainii mananca mult mai sanatos decat noi, de ce credeti ca au nevoie de eugenii, ciocolata, bomboane? Nu exista monotonie in gustul si alimentatia cainilor, deci nu-ti imagina ca se plictiseste de o supa bine facuta sau de niste boabe de buna calitate. Daca vrei sa-l rasfeti, da-i un morcov crud, un mar, o branza nesarata. Simplu!

Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
cosmina 71
Jr. Member
**

« Reply #7 on: August 30, 2012, 08:54:42 AM »

dar papa mere?ca are la discretie.anul asta cu secta asta azi aduni merele de pe jos si a doua zi iarasi e plin,in pom mai sunt cateva doar ,tot timpul se joaca cu merele ca si cu mingile lui,poate ca o fi si mancat mere,nu stiu nu l-am vazut mancand,morcov crud nu stiu daca papa dar fiert primeste zilnic aproape pentru ca supa noastra o papa si el iar eu pun morcovi din belsug ca imi plac si mie Smiley si ii dau si lui,prajituri a primit pentru ca cersea si ii placeau la nebunie.orez nu a mancat niciodata cu placere,de vreo cateva luni nu mai vrea deloc.conservele sunt speciale pentru caini nu ii dau pentru oameni,noi nu mancam conserve inafara de pateu dar foarte rar,pateul ii place si lui.hrana nu am schimbat-o de luni de zile,cea uscata vreau sa spun pentru ca ii place,la iarna o sa-i dau altfel care ii place si aceea mult,cu continut mai mare de proteine,dar de la hrana uscata nu vomita niciodata.acum a primit slanina de la gratar pe care a inghitit-o nemestecata si aia ii place mult dar nu o va mai primi,si nici nu va mai avea acces la ea sa o fure,clar.am hotarat ca va primi o luna de zile antisecretor gastric,si 10 zile metoclopramid,se apropie vaccinul anual Vanguard 7,anul trecut a facut un pic de reactie la el,adica s-a blegit destul de tare cam 2 ore si vreo 3 zile nu a fost prea activ,mi-e si groaza de cel de anul asta mai ales ca urmeaza peste vreo 3 saptamani.cred ca trebuie sa-l si deparazitez intern inainte.dar nu are 6 luni de la ultima deparazitare interna.a primit Cestal in 20 aprilie,nu sunt 6 luni pana la vaccinare.am inteles ca nu trebuie sa fie frig si ploaie cand il vaccinez de ce nu stiu.da,pot sa-i dau colebil cum sa nu, il bag intr-un pic de unt si il inghite cu mare placere,ii place mult untul.
maryan_athos_13
Hero Member

« Reply #8 on: August 30, 2012, 09:12:00 AM »

Deparazitarea se face intotdeauna inainte de vaccin .
Orezul l-ai fiert pana s-a facut pilaf? Daca ii pui carnita si legume nu vad de ce nu l-ar manca Huh

Cainele singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei .
cosmina 71
Jr. Member
**

« Reply #9 on: August 30, 2012, 09:34:11 AM »

pilaf in toata regula cu carne de pui mancam si noi si i-am dat si lui dar il refuza total,sigur ca il fierb si il fac cat pot eu de gustos,dar nu vrea ,cum nu vrea nici carne de vitel sau de vita,habar nu am de ce.
maryan_athos_13
Hero Member

« Reply #10 on: August 30, 2012, 09:45:15 AM »

Daca mananca bobite e suficient . Eu i-am dat o perioada numai orez cu pui si i s-a stricat blanita .
Orezul i-l faceam cu carnita dezosata si legume date prin razatoare , toate fierte la un loc ,(fara grasime) pana ce orezul devine un pilaf  si il manca .era sa uit :fara sare ! Lui trebuie sa-i faci separat , ce ma indoiesc ca tu mananci fara pic de sare !

cosmina 71
Jr. Member
**

« Reply #11 on: August 30, 2012, 09:49:31 AM »

ceea ce am omis eu si probabil era important e faptul ca i-am dat luni de zile zilnic cate un ou crud amestecat cu papa lui,ii place pentru ca e dulceag,si poate ca i-am imbolnavit ficatelul,acum cu varsaturile nu i-am mai dat,si oricum cu caldurile astea cumplite nu i-am mai dat ou deloc vreo 3 saptamani,si vomita acum cand nu a primit de atat de mult timp,dar poate s-a instalat vreo afectare a ficatului de cand ii dadeam ou.
maryan_athos_13
Hero Member

« Reply #12 on: August 30, 2012, 09:52:07 AM »

Oul crud , mai precis galbenus se da de 2 ori pe saptamana , nu in fiecare zi !

mishu65
Hero Member

« Reply #13 on: August 30, 2012, 11:03:08 AM »

da,pot sa-i dau colebil cum sa nu, il bag intr-un pic de unt si il inghite cu mare placere,ii place mult untul.
Tu mananci unt cand ti-e greata? Nu mai inteleg, nu stii daca-i plac merele, pepenele rosu sau morcovii cruzi dar stii sigur ca-i plac prajiturile si untul.Poate nu aveti aceleasi gusturi.
Fa un efort si tine-l departe de alimente interzise altfel se imbolnaveste grav.

Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
cosmina 71
Jr. Member
**

« Reply #14 on: August 30, 2012, 04:12:54 PM »

dar nu inteleg untul este un aliment interzis cainilor?pai decat sa-i indes pe gat in jos o pastila mai bine o bag intr-un pic de unt si atunci o papa fara sa-l chinui,si da eu mananc paine cu unt cand sunt deranjata la stomac pentru ca este regim,merele nu-i plac am incercat sa le tai bucatele dar nu le mananca le arunca afara oricum la om produc aciditate gastrica si in ulcer sunt total interzise crude,doar sub forma de compot se pot manca,pepene rosu nu ii dau pentru ca la noi in oras cu caldurile astea anul asta nu am cumparat ca mi-era frica ca sunt alterate,iar cum spuneam orez nu manaca ca nu vrea sau nu-i place cert este ca nu il mananca nu are sens sa il pun in castron ca apoi sa-l arunc de acolo si sa spal vasul,morcov crud nu stiu daca ii place sau nu fiert il mananca in fiecare zi in supa,o sa incerc sa il dau crud daca trebuie crud,il tai bucatele si incerc sa il dau dar nu am de gand sa indes mancare in el cu forta,el trebuie sa pape singur fara sa-l fortez.oricum voi continua cu boabele lui favorite cu cas,supica de pui,si nu ii mai dau grasimi deloc pana este cald afara,pentru ca dupa aceea are mare nevoie de ele ca locuieste afara in cusca iarna unde chiar daca ii pun fan tot este frig si are nevoie de calorii mai multe decat vara.nu cred ca are probleme foarte grave avand in vedere cat este de vioi si cat se joaca.stiu ca nu am voie sa ii dau oase de pui,cartofi,fasole,varza si dulciuri.stiu ca ii plac prajiturile pentru ca saliveaza cand le vede le mananca foarte rapid si linge tot in jur se uita la mine cu o expresie rugatoare sa-i mai dau,dar asta a fost o singura data la Craciunul de anul trecut altadata nu a mai primit nici un fel de dulce,absolut nimic ca m-am lecuit.acum tot ce sper eu este sa nu mi-l fi otravit cineva ca el e liber prin toata curtea si poate incasa orice i se arunca peste gard,si sa nu fie foarte bolnav cu ficatul de la oua.nu a mai vomat deloc dar i-am dat metoclopramid cate unul pe zi,scaunul este de consistenta normala si culoarea la fel,iar el apre in forma excelenta.sper sa nu spun hop pana nu am sarit santul,si azi sa mai patim vreo minune.
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: