Bogdang
Jr. Member

|
 |
« on: September 17, 2012, 10:50:57 AM » |
|
Buna ziua tuturor! Eu, scurta prezentare: 39 ani, barbat (casatorit deja), proaspat locuitor la curte, lucrez in domeniul instalatiilor pt constructii, iubitor de natura si masini vechi. Catel, prezentare detaliata: Crys, 20 de luni, mascul CG, cca 41kg, venit in familie la 3 luni si putin cam rasfatat (de sotie).
Acum ca ne-am prezentat indraznesc sa va cer parerea in legatura cu comportamentul catelului. Trecind prin 3 spargeri de locuinta nelocuita la vremea aceea, am decis ca pe linga alarma CCTV si monitorizare sa avem si un catel care sa descurajeze borfasii de rind. L-am luat pe Crys de la un crescator din Ploiesti. De la 3 la 6 luni am crezut ca e retard, nu raspundea la chemari si era in lumea lui. Veterinarul jurind ca e sanatos tun, am apelat la un dresor pentru evaluare. Concluzia a fost ca e "prea mic" si ca se va da pe brazda mai tirziu. A inceput la scurt timp sa inteleaga si ce doream noi de fapt. Venea la chemari, ne jucam cu mingii si cu cirpe. Fiind baiat, asteptam sa-l vad ridicind piciorul la tufisuri. Acest lucru s-a intimplat abia la 1an si 4 luni. Nu l-am tinut legat sau izolat deloc ci doar liber in toata curtea si plimbat zilnic pe cimpul in mijlocul caruia stam. Cum a ridicat piciorul, am decis ca e vremea pentru dresajul de paza. Am angajat dresor si au inceput sedintele zilnice. Vreme de 15 zile nu l-am auzit miriind sau vazut aratind coltii. Indiferent de ce-i facea dresorul nu reusea sa-l enervaze. Dupa 15 zile a renuntat si a zis ca n-are ce sa scoata din el si ca imi ia banii de pomana. Acum Crys este suficient de ascultator, extrem de jucaus, prieten cu copii dar si cu toti adultii intilniti in curte sau in afara. Fiind in plin sezon de imperecheri, e disperat sa participe si el la nuntile din jurul curtii. I-am dat drumul sa vad ce face si la primul rinjet al unui maidanez 1/4 ca talie, a fugit la mine fara insa sa culce urechile sau sa bage coada intre picioare. Nu a manifestat agresivitate niciodata. Am avut o alarma falsa la casa si baietii de la firma de monitorizare au sarit gardul. A latrat putin cind au parcat masina dar cind s-a trezit cu strainul in curte a fugit intr-un colt. Chemat de individ a venit sa-si ia portia de masaj. Toate astea le-am vazut pe inregistrarea camerelor. Cam mult pentru primul post dar lipsa curajului acestui catel ma pune pe ginduri. Multumesc pt rabdarea cititorilor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #1 on: September 17, 2012, 11:00:57 AM » |
|
:welcomeEu spun doar ca e superb .  La capitolul sfaturi , las pe altii care se pricep . La dresaj unde l-ai dus ?Tot in ploiesti ? Atunci cand ai luat puiul ,l-ai evaluat ? Noua ni l-a testat chiar crescatorul sa ne arate ca nu se teme de nimic .
|
|
|
|
|
|
Cainele singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei .
|
|
|
|
Bogdang
Jr. Member

|
 |
« Reply #2 on: September 17, 2012, 11:32:16 AM » |
|
Multumesc, dresajul s-a efectuat la noi acasa, linga Bucuresti. Cind l-am luat nu stiam eu ce trebuie sa vad la un pui. E drept ca nici bestie n-as vrea sa fie dar fricos e deja prea mult. Probabil ca nici crescatorul nu prea era de calitate desi parintii catelului (daca documentele sunt reale) sunt renumiti in special tatal http://www.pedigreedatabase.com/german_shepherd_dog/dog.html?id=663225
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mihain
Jr. Member

|
 |
« Reply #3 on: September 17, 2012, 11:54:13 AM » |
|
Bine ai venit printre noi. Din cate am mai vb si cu tine si co sotia ca ne cunoastem... eu as da vina pe dresor. O sa iti povestesc eu mai multe dc e. Nu e primul CG care e terorizat si stricat de un nepriceput.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #4 on: September 17, 2012, 11:54:56 AM » |
|
Athos si Crys au rude comune .Ghandi von Arlett e strabunicul catelului meu .  Oare de aceea seamana atat de mult la colorit ?
|
|
|
|
|
|
Cainele singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei .
|
|
|
Palade1
Full Member

|
 |
« Reply #5 on: September 17, 2012, 12:03:01 PM » |
|
Bine ai venit Crys. dupa cate se vede esti un baiat frumos si destept. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdang
Jr. Member

|
 |
« Reply #6 on: September 17, 2012, 01:32:40 PM » |
|
Bine te-am gasit Mihai! Cind ne vedem sa-mi explici si mie ce si cum. Or fi si rude. Frumusetea se vede in poze. Desteptaciunea insa...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ralucag
Hero Member

|
 |
« Reply #7 on: September 17, 2012, 02:32:48 PM » |
|
Beeeeyyyy, mi se pare mie sau din descrierea ta, Crysulica e cel mai mare mocofan, iar vinovat de asta se face mami a lui, adicatelea eu? Hhhmmmm. Nu e mocofan, e doar extrem de incapatanat. Nu face decat ce vrea si cand vrea, ca si tati al lui de altfel!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdang
Jr. Member

|
 |
« Reply #8 on: September 18, 2012, 03:55:24 PM » |
|
Pai da, trebuia sa vina si scuza. Tot citind si vizualizind imagini de pe forum, constat ca avem un catel normal care e putin mai pacifist doar. Problemele lui le au si alte rude mai mult sau mai putin indepartate. Cum ar fi:
|
@154.jpg (242.78 KB, 768x762 - viewed 124 times.)
@329.jpg (261.54 KB, 778x583 - viewed 114 times.)
#661.jpg (235.7 KB, 726x545 - viewed 127 times.)
#697.jpg (180.42 KB, 583x778 - viewed 117 times.)
|
|
|
|
|
|
|
|
Twinky
|
 |
« Reply #9 on: September 18, 2012, 05:18:55 PM » |
|
Bine ai venit frumosule ! Esti un mascul superb !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alora
Hero Member

WeiSS
|
 |
« Reply #10 on: September 18, 2012, 09:55:03 PM » |
|
Eu cred ca stie cat e de frumos si crede ca e destula frumusete-n viata! Glumesc, desigur! Eu ti-as recomanda sa citesti mai mult pe net...poate gasesti o explicatie si apoi, desigur, o solutie! Dar imi pare mie ca natura genetica are un cuvant hotarator de spus, in cazul lui!
|
|
|
|
|
|
I'm on guard!
|
|
|
|
mishu65
|
 |
« Reply #11 on: September 18, 2012, 11:00:44 PM » |
|
Crys e frumos si impunator. Eu n-as indrazni sa sar gardul la voi chiar si asa cum l-ai descris tu. Si poate mai ceri parerea unui alt dresor.
|
|
|
|
|
|
Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
|
|
|
BuzzDudu
Jr. Member

|
 |
« Reply #12 on: September 19, 2012, 10:43:20 PM » |
|
Frumos catelul, i-ti recomand totusi sa nu te descurajezi, mai sunt destule de incercat pentru a-i stimula instinctul de paza. Un mic sfat daca accepti: cainele trebuie tinut in lesa, si incurajat cand intra cineva strain in curte, nu trebuie lasat singur sa se duca repede la mangaiat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
xandra_fanta_sy
|
 |
« Reply #13 on: September 20, 2012, 07:53:28 AM » |
|
Frumos catelul, i-ti recomand totusi sa nu te descurajezi, mai sunt destule de incercat pentru a-i stimula instinctul de paza. Un mic sfat daca accepti: cainele trebuie tinut in lesa, si incurajat cand intra cineva strain in curte, nu trebuie lasat singur sa se duca repede la mangaiat.
De acord cu tine Dudu. Nu trebuie sa va descurajati, daca Crys este mai bland. Se stie foarte bine ca la caini merge foarte bine faza cu imitatul. Daca ai cumva prieteni ai caror caini sunt mai agresivi la capitolul paza poti sa-l duci pe Crys si sa faceti impreuna cateva exerciti. E posibil ca sa aiba efect si Crys sa se ia dupa celalalt caine. Si chiar trebuie dezvatat de obiceiul de a se lasa mangaiat de oricine intra in curte ca asa asociaza toti oamenii cu lucruri bune.  Mai intreaba si alti dresori. Poti incerca sa te uiti si pe net sunt o multime de filmulete cu dresajul de paza. Orice caine, mai ales mascul fiind este teritorial si are instinct de paza. Treaba noasta este doar sa-l scoatem la suprafata. In rest Crys al tau e un frumos de pica. Sa iti traiasca si sa iti aduca numai bucurii 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdang
Jr. Member

|
 |
« Reply #14 on: September 20, 2012, 08:07:02 AM » |
|
Eu n-as indrazni sa sar gardul la voi
Nici eu. cainele trebuie tinut in lesa, Multumim tuturor pentru aprecieri. De acord cu lesa si incurajatul sa reactioneze ostil la straini. Simbata trecuta trebuia sa tai niste fiare cu flex-ul si nu scapam de supravegherea atenta a catelului. Prin urmare am decis sa-l protejez de aschii si pe el.  Mie imi pare cam slab, voi ce parere aveti? Mincare are de la Premium in sus si doza e aproape dubla fata de recomandarile producatorilor. Adica, in jur de 700g/zi fara alte ciubucuri. E deparazitat recent si medicul a spus ca nu e nimic anormal cu "gabaritul" lui.
|
|
|
|
|
|
|
|
|