Salutari tuturor!
Va urmaresc de multa vreme, va apreciez, dar e prima oara cand scriu...
Am doua catelushe

de 7 luni. In 14.02.2013 le-am facut deparazitare interna si de atunci nu mai au pofta de mancare, au diaree si vomita.Pe de alta parte...sunt destul de vioaie si cu chef de joaca.
Am fost la veterinarul care le urmareste de cand s-au nascut si le-a administrat initial tablete: enteroguard si metoclopramid, pe care le-au vomitat. Dupa 2 zile de tablete si fara rezultate, le-a administrat-injectabil- no-spa, aspentin si metoclopramid (sper ca am retinut bine denumirile). Una dintre catelushe s-a simtit mai bine, a inceput sa manance putin si nu mai vomita, insa scaunul era tot diareic (crem-galbui), dar pe cealalta- care vomita orice- am dus-o la un alt veterinar care i-a facut o ecografie si niste analize de sange (din care a reiesit ca urea e usor crescuta si ca HB sunt foarte scazute). Acesta din urma i-a administrat un antivomitiv puternic (nu i-am retinut denumirea) si i-a prescris un antibiotic- Ronaxan, precum si un medicament pentru refacerea florei intestinale- Florentero si ne-a dat hrana la dieta. Antivomitivul si-a facut efectul 2 zile, dar din cele 5 pastile de Ronaxan, nu s-au asimilat decat 2-3. Problema e ca ambele catelushe nu au, in continuare, pofta de mancare si au diaree (una dintre ele de culoare crem-galbui, cealalta- de o culoare mai inchisa). Nu mai stiu ce sa le dau sa manance: am incercat orez cu piept de pui, supa de pui cu carne si bobitze, orez cu carne de vita, peste dezosat; sardine fierte la kukta; nu accepta decat ficatul de pui si carnea de vita fiarta, dar....doamne-fereste sa se amestece vreo bobita pe acolo!
Pe ambii veterinari i-am intrebat daca nu e cazul sa le facem niste perfuzii, dar- primul mi-a spus ca nu e cazul- fara explicatii, iar cel de-al doilea -dupa ce le-a examinat - mi-a spus ca nu sunt deshidratate.
Suntem ingrijorati pentru ca, peste 2 zile sunt deja 2 saptamani decand e situatia aceasta.Au slabit... Le-am crescut din prima lor zi si le iubim tare mult .. Va rog, un sfat, o recomandare. Multumesc anticipat.
PS.Am schimbat veterinarul pentru ca nu mi se pare normal sa "bagi" medicamente intr-un organism fara a face nici o analiza ( nici macar un examen clinic...doar asa, "prin telefon" si "la ochi"...) si pentru ca nu mi s-a dat nici o posibila afectiune (doar un tratament cu explicatia "incercam si asa...").