Forum ciobanesc german
March 20, 2013, 09:38:06 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Expozitie Nationala de Club A.R.C.G, Cluj-Napoca, 23 martie 2013

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Diaree, voma.  (Read 1828 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
dan_ionut
Newbie
*

« on: November 16, 2012, 02:46:56 PM »

Fetita de 2,5 luni, vaccinata la 2 luni.
A mancat bobite plus preparate din carne(muschi de porc, salam).A doua zi a facut diaree, astazi vomita, refuza hrana, iar voma este o spuma si ii raman la bot niste bale care se intind pana-n pamant.
Un veterinar i-a facut ceva vitamine, iar al doilea mi-a spus ca este o boala a rasei si ca nu-i da mari sanse.

Acum arata foarte rau si sta jos.
Ce ma sfatuiti?
maryan_athos_13
Hero Member

« Reply #1 on: November 16, 2012, 02:50:03 PM »

Mergi la un cabinet , e posibil sa fie parvoviroza .Daca e in faza incipienta mai are sanse .
Nu-i mai da salam si carne de porc !!

Cainele singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei .
salvanim
dan_ionut
Newbie
*

« Reply #2 on: November 16, 2012, 02:52:18 PM »

Am fost si i-a facut o injectie, iar al doilea a spus ca el nu injecteaza cainii pana in 3 luni si ca "e o boala a lor".
Are urechile fierbinti.
maryan_athos_13
Hero Member

« Reply #3 on: November 16, 2012, 02:58:41 PM »

Ce tampenie !! N-am mai auzit asa ceva !! Ce boala , cum se numeste ?? Daca are urechile fierbinti , are temperatura si atunci ii trebuie antibiotic.
Sigur ai fost la un cabinet ? sau ai chemat un vet. de la tara ?? Nu te supara ca intreb , dar de obicei cei de la tara dau raspunsuri de-astea .

dan_ionut
Newbie
*

« Reply #4 on: November 16, 2012, 03:10:19 PM »

Da, exact.
Ala care i-a facut injectia e pro omu, iar celalalt la fel, probabil a decis ca nu e nevoie sa-mi explice.
Cel cu injectia mi-a spus ca o s-o doara si sa ma prezint si maine.
maryan_athos_13
Hero Member

« Reply #5 on: November 16, 2012, 03:18:51 PM »

Dar daca are diaree si vomita trebuie perfuzata , eu am patit asa cand avea 2 luni .dar numai diaree , fara voma ..Am chemat pe cineva acasa si mi-a zis sa-l las pana maine ca n-are nimic ....cand m-am dus la el dupa 2 ore isi balanganea capul .Atunci am fugit cu el in oras la o clinica , l-a bagat la perfuzii , i-a facut niste antibiotice si in cateva ore isi revenise complet .
Daca il lasam pana maine ..........

Si ai mare grija la ce alimente ii dai . fara porc , mezeluri ....

freddy25
Hero Member

« Reply #6 on: November 16, 2012, 04:54:49 PM »

Daca are temperatura este o infectie, poate fi o enterita sau poate fi parvo daca nu ai tinut catelul izolat. In ambele cazuri e periculos mai ales ca e pui. Din cate am citit diareea din cauza parvovirozei are un miros fetid specific. Nu-i mai mai da nici un fel de carne de porc, nici cat e pui, nici cand va fi adult.. Carnea de porc poate sa fie infectata cu un virus care da psedoturbarea sau maladia Aujeszky care e fatala la caini si pisici. Omul e imun la pseudoturbare.
alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #7 on: November 17, 2012, 12:09:57 AM »

sper ca intre timp ai ajuns la un veterinar adevarat si ca fetita este bine!

I'm on guard!
menthos
Newbie
*

« Reply #8 on: February 26, 2013, 11:16:01 PM »

Salutari tuturor!
Va urmaresc de multa vreme, va apreciez, dar e prima oara cand scriu...
Am doua catelushe  de 7 luni. In 14.02.2013 le-am facut deparazitare interna si de atunci nu mai au pofta de mancare, au diaree si vomita.Pe de alta parte...sunt destul de vioaie si cu chef de joaca.
Am fost la veterinarul care le urmareste de cand s-au nascut si le-a administrat initial  tablete: enteroguard si metoclopramid, pe care le-au vomitat. Dupa 2 zile de tablete si fara rezultate,  le-a administrat-injectabil- no-spa, aspentin si metoclopramid (sper ca am retinut bine denumirile). Una dintre catelushe s-a simtit mai bine, a inceput sa manance putin si nu mai vomita, insa scaunul era tot diareic (crem-galbui), dar pe cealalta- care vomita orice- am dus-o la un alt veterinar care i-a facut o ecografie si niste analize de sange (din care a reiesit ca urea e usor crescuta si ca HB sunt foarte scazute). Acesta din urma  i-a administrat un antivomitiv puternic (nu i-am retinut denumirea) si i-a prescris un antibiotic- Ronaxan, precum si un medicament pentru refacerea florei intestinale- Florentero si ne-a dat hrana la dieta. Antivomitivul si-a facut efectul 2 zile, dar din cele 5 pastile de Ronaxan, nu s-au asimilat decat 2-3. Problema e ca ambele catelushe nu au, in continuare, pofta de mancare si au diaree (una dintre ele de culoare crem-galbui, cealalta- de o culoare mai inchisa). Nu mai stiu ce sa le dau sa manance: am incercat orez cu piept de pui, supa de pui cu carne si bobitze, orez cu carne de vita, peste dezosat; sardine fierte la kukta; nu accepta decat ficatul de pui si carnea de vita fiarta, dar....doamne-fereste sa se amestece vreo bobita pe acolo!
Pe ambii veterinari i-am intrebat daca nu e cazul sa le facem niste perfuzii, dar- primul mi-a spus ca nu e cazul- fara explicatii, iar cel de-al doilea -dupa ce le-a examinat - mi-a spus ca nu sunt deshidratate.
Suntem ingrijorati pentru ca, peste 2 zile sunt deja 2 saptamani decand e situatia aceasta.Au slabit...  Le-am crescut din prima lor zi si le iubim tare mult .. Va rog, un sfat, o recomandare. Multumesc anticipat.

PS.Am schimbat veterinarul pentru ca nu mi se pare normal sa "bagi" medicamente intr-un organism fara a face nici o analiza ( nici macar un examen clinic...doar asa, "prin telefon" si "la ochi"...) si pentru ca nu mi s-a dat nici o posibila afectiune (doar un tratament cu explicatia "incercam si asa...").
freddy25
Hero Member

« Reply #9 on: February 27, 2013, 12:33:53 AM »

Au eliminat viermi dupa deparazitare? Se intampla uneori sa faca o usoara diaree dupa deparazitare dar care trece in 1-2 maxim 3 zile. Ficatul de pui poate provoca diaree, asa ca nu le mai da. Nici sardine ca sunt grase. Cel mai bine ar fi sa le dai carne slaba cu morcovi pasati si orez fiert foarte mult asa incat sa fie ca o pasta. In cazuri de diaree si voma se dau antibiotice injectabile. Eu asa stiu. Cred ca ar fi bine sa le faci o coprocultura si o antibiograma desi daca au primit antibiotic, e posibil sa nu fie relevant. Cumpara de la farmacia umana Redigest Plus si da-le cate o capsula de 3 ori pe zi. Pentru intarirea scaunului exista un medicament de uz veterinar numit Finidiar sau le poti da Smecta de la farmacia umana. E un praf care se dizolva in apa si le dai cu ajutorul unei seringi de 20ml. Cu Finidiar e mai simplu ca sunt tablete dar e mai scump iar compozitia e asemanatoare, e ceva pe baza de argila. Florentero sunt probiotice dar contin lactoza si poate si asta provoaca scaune moi. De exemplu, cainii mei fac scaune moi de la vitamine fiindca acestea contin si lactoza. Deci nu-i mai da florentero si da-i redigest ca e mai bun si nici nu are lactoza in compozitie. Dupa ce le trece diareea le poti da probiotice dar mai bine le iei de la farmacia umana.
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR

« Reply #10 on: February 27, 2013, 01:27:21 PM »

Pe langa ce ti-a zis freddy,da-le sa bea in loc de apa,ceai de menta neindulcit pana isi revin. Sanatate!
freddy25
Hero Member

« Reply #11 on: February 27, 2013, 10:02:13 PM »

Cum se mai simte catelul?
marian.mazilu2013
Newbie
*

« Reply #12 on: March 15, 2013, 04:02:06 PM »

buna ziua, intru si eu in discutii ,poate ma ajuta cineva.Am un catel de aproape 4 luni si de trei zile vomita, nu mananca si face diaree. Veterinarul ia facut primele doua zile vreo cinci injectii cu vitamine, un antibiotic, antispastic, etc mi-a dat finidiar si enteroguard .Ii dau ce mi-a zis si nimic, catelul tot nu manaca si nici nu bea apa decat sporadic. A slabit vazand cu ochii.Vomita ca o spuma alburie si diareea vad ca acum parca s-a mai inchegat, nu mai este ca apa. Totusi, nu vrea sa manance nimic. Are toate vaccinurile facute inclusiv cel de parvoviroza. Ce poate avea?
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof