Forum ciobanesc german
November 09, 2012, 11:52:44 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: displazie de cot?  (Read 9390 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
abra
Full Member

Ciobanesc German

« on: August 30, 2006, 02:38:10 PM »

Ego schioapata cu labuta stanga fata.Am fost la doctor a spus ca e din cauza cresterii bruste,are 27 de kg la 5 luni(nu stiu cum sa il masor in inaltime),si mi-a dat ceva medicamente pentru articulatii si pentru durere.Dupa o saptamana el e tot asa...so am fost ieri cu el la doctor si la palpat...il deranjeaza incheietura cotului...se poate sa fie displazie de cot sau e chiar din cauza cresterii...totusi e un caine de talie mare.
 Zilele astea trebuie sa ii fac pasaport sa mergem in ungaria sa ii facem testele de displazie(de sold si de cot).Doctorul a spus ca se poate vedea deja chiar si in perioada asta de crestere.nu mergem singuri .. veterinarul ne va insoti(e un om bun,iubitor de animale).
 Daca a mai patit cineva ceva de genul acesta va rog sa imi spune-ti si sa imi spune-ti daca este adevarat ca se pot face testele de displazie de la varsta asta(5 luni).
  Multumesc
crb
Hero Member

« Reply #1 on: August 30, 2006, 02:58:20 PM »

Ego schioapata cu labuta stanga fata.Am fost la doctor a spus ca e din cauza cresterii bruste,are 27 de kg la 5 luni(nu stiu cum sa il masor in inaltime),si mi-a dat ceva medicamente pentru articulatii si pentru durere.Dupa o saptamana el e tot asa...so am fost ieri cu el la doctor si la palpat...il deranjeaza incheietura cotului...se poate sa fie displazie de cot sau e chiar din cauza cresterii...totusi e un caine de talie mare.
 Zilele astea trebuie sa ii fac pasaport sa mergem in ungaria sa ii facem testele de displazie(de sold si de cot).Doctorul a spus ca se poate vedea deja chiar si in perioada asta de crestere.nu mergem singuri .. veterinarul ne va insoti(e un om bun,iubitor de animale).
 Daca a mai patit cineva ceva de genul acesta va rog sa imi spune-ti si sa imi spune-ti daca este adevarat ca se pot face testele de displazie de la varsta asta(5 luni).
  Multumesc
...experienta personala, nu am , dar: la 5 luni masculu' ar trebui sa aiba cca 22-23 kg => Ego e un pic grasutz; Inaltzimea la greaban = lungimea perpendicularei de pe sol pina la greaban (taraneste spus punctul unde se uneste gitul cu spinarea) ...in caz de crestere brusca in greutate, trebuie sa ii reduci portia , nu doar antiinflamatorii si analgezice si ...alea alea pentru articulatzii...nu miscare excesiva (doar liber) cit despre radiografie, nu stiu in ce masura poate fi relevanta la 5 luni....de obicei o pre-evaluare se face la cca 6 luni, si o evaluare definitiva dupa 12 luni...la catele, inainte de monta - fatare...
nu ti-am dat raspunsuri , ci doar subiecte de reflectie...sorry, mai mult nu stiu...bafta

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
petshop4you
abra
Full Member

Ciobanesc German

« Reply #2 on: August 30, 2006, 06:50:06 PM »

Poate ca e cam gras dar are 58 din greaban(am masurat exact cum mi-ai explicat=> multumesc).  sa fie bafta.. avem nevoie..vedem noi cat vor fi rezultate de relevante.Sa speram ca totul e bine
ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)

« Reply #3 on: November 27, 2006, 06:51:30 PM »

ego este cam grasutz,te sfatuiesc sa-l pui la cura un pic Smiley ..cit depsre displ la cot,se poate,cel mai bine e sa te duci in ungaria la clinica facultatii lor la budapesta,sa=i faca rx si la cot si la sold.kiar dc are 5 luni se vede oricum.si eu am fost kiar cu al meu personal,la un dr kendik ,pt ca al meu are la solduri la ambele,dar i-a facut si la coate pt k i s-a parut lui k ar avea"a funny walk".la cot nu avea slava domnului,in skimb la sold ii trebuie proteza Sad

A DOG IS THE ONLY THING ON EARTH THAT LOVES YOU MORE THAN HE LOVES HIMSELF
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #4 on: November 27, 2006, 07:32:44 PM »

si eu am fost kiar cu al meu personal,la un dr kendik ,pt ca al meu are la solduri la ambele,dar i-a facut si la coate pt k i s-a parut lui k ar avea"a funny walk".la cot nu avea slava domnului,in skimb la sold ii trebuie proteza Sad
Cat timp are cainele tau, e cel din poza? Il operezi la Budapesta?

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)

« Reply #5 on: November 27, 2006, 07:38:30 PM »

cainele meu este bond von vifor si are aproape 7 luni.da il operez la budapesta la clinica facultatii lor,la dr kendik zsolt.acolo i-am facut si ultimele radiografii pt k astea de la noi se numesc "ceata in noapte" nu radiografii

ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)

« Reply #6 on: November 27, 2006, 07:54:41 PM »

si da,e cel din poza,dar eu ii zic pablo

Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #7 on: November 27, 2006, 08:37:51 PM »

Pacat de el, din auzite pare sa fi fost cel mai bun din cuibul respectiv.
Bafta la operatie si super ca nu renunti la el!

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
I. Irimiea
Newbie
*

« Reply #8 on: November 27, 2006, 10:39:12 PM »

Ego schioapata cu labuta stanga fata.... am fost ieri cu el la doctor si la palpat...il deranjeaza incheietura cotului...se poate sa fie displazie de cot ... Multumesc
1. De multumit, ar trebui sa-ti multumeasca tie doctorul: merge sa se scolarizeze pe banii tai...
2. E inadmisibil ca un medic "sa palpeze" doar cainele (sa nu uitam ca are doar 5 luni!) si sa se gandeasca direct la "displazie de cot". Stiam de citit in palma, nu in cot...
3. "Displazia de cot" nu e un termen tocmai corect. Cei cativa medici care scriu pe acest forum iti pot spune, cred, ca exista "maladia cotului" - denumire generica in care sunt incadrate 3 tipuri de afectiuni. Nici una nu se poate diagnostica "citind in cot" ci doar citind niste radiografii, care se efectueaza din pozitii anume. In plus, examenele radiologice se coroboreaza cu tabloul simptomelor manifestate. Ma rog, e ceva destul de complicat, din cate imi amintesc eu. Oricum, ca si in cazul displaziei de sold, gravitatea maladiei cotului e influentata si de conditiile de mediu. Povestea cea mai nasola cu aceasta maladie e ca, actualmente, se pare ca e mult mai raspandita, in diversele ei forme, decat displazia de sold.
Oricum, daca imi amintesc eu bine (nu sunt medic, sunt doar cititor de articole medicale) nici in cazul maladiei cotului nu se poate pune unj diagnostic sigur atata timp cat cainele e inca in perioada de crestere. Asa ca ai grija si nu te lasa usor convinsa, daca ti se propune vreo operatie...
ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)

« Reply #9 on: November 27, 2006, 11:16:26 PM »

da,ESTE cel mai bun din cuib,dar si cel mai afectat de displazie dintre toti Sad
normal k nu renunt la el,regret doar k nu mai putem merge sa ne vada toata lumea la expo :Sad
poate k a fost mai bine k a ajuns la mine,cred k asa a vrut D-zeu(sint medic veterinar:)

Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #10 on: November 28, 2006, 12:52:31 AM »

din pacate tind sa cred tot mai mult ca hrana (chiar si premium) are un cuvant greu de spus in ceea ce priveste aparitia displaziei, bineinteles pe fondul unei predispozitii genetice.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Bogdan Nitescu
Hero Member

WCh. Romano Dominus ( Tano )

« Reply #11 on: November 28, 2006, 01:35:05 AM »

..............
normal k nu renunt la el,regret doar k nu mai putem merge sa ne vada toata lumea la expo :Sad
poate k a fost mai bine k a ajuns la mine,cred k asa a vrut D-zeu(sint medic veterinar:)

Imi pare sincer rau!
Stiu cum este, am acasa o femela de 12 ani care de la 6 luni se chinuie cu asa ceva.
O tinem si o iubim la fel ca pe Tano.

Am si eu o intrebare:
Ce ati vrut sa spuneti prin
da,ESTE cel mai bun din cuib,dar si cel mai afectat de displazie dintre toti.....
abra
Full Member

Ciobanesc German

« Reply #12 on: December 03, 2006, 02:16:22 PM »

sper sa nu imi ia nimeni ceea ce voi spune in nume de rau.Eu chiar am mare incredere in acest doctor si in cateva saptamani ii vor veni aparatele si va face si el teste de displazie.Imi pare rau ca nu stiu eu sa ma exprim in termeni medicali cert e ca doctorul nu s-a exprimat cum m-am exprimat eu si oricum nu cred ca are un pacient care sa se planga de el.In arad e un grup destul de mare de socializare si toti isi duc animalele al acest veterinar.Imi pare rau ca i-am facut reclama sau ca am fost mai revoltata dar sunt chiar indignata ca sunt oameni care judeca un veterinar doar dintr-un forum si acre pe deasupra sunt doar cititori de articole medicale.
crb
Hero Member

« Reply #13 on: December 03, 2006, 02:42:43 PM »

sper sa nu imi ia nimeni ceea ce voi spune in nume de rau.Eu chiar am mare incredere in acest doctor si in cateva saptamani ii vor veni aparatele si va face si el teste de displazie.Imi pare rau ca nu stiu eu sa ma exprim in termeni medicali cert e ca doctorul nu s-a exprimat cum m-am exprimat eu si oricum nu cred ca are un pacient care sa se planga de el.In arad e un grup destul de mare de socializare si toti isi duc animalele al acest veterinar.Imi pare rau ca i-am facut reclama sau ca am fost mai revoltata dar sunt chiar indignata ca sunt oameni care judeca un veterinar doar dintr-un forum si acre pe deasupra sunt doar cititori de articole medicale.
... Smiley...abra , sper sa nu te superi, ...esti ruda cu doctorul cu pricina?...ca prea ai "sarit" in sus...in fond,...ce i s-a reprosat? ...ca a pus prezumptia de "displazie de cot" cam ...repede si fara radiografie (conf relatarii tale, asa ar intelege oricine)?...e mult prea clar si bine stiut ca: displazia de sold si de cot se pot diagnostica DOAR pe baza de radiografie (si asta daca e "poza" buna = daca cine face radiografia STIE sa aseze cainele)!...e foarte bine ca mergi in Ungaria...si pentru informarea ta, sa stii ca pentru anumite boli, afectiuni,...decit un medic fara experienta,...e de preferat sa ai parte de un crescator cu experienta....cazurile de malpraxis sunt destule...ceea ce trebuie sa ramina pentru tine este ca abia dupa radiografiile facute unde mergi tu poti sa stii clar ce si cum ai de tratat la Ego...displazia e o maladie grava...
...s-auzim de bine (radiografiile lui EGO ok)... Smiley...bafta

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
abra
Full Member

Ciobanesc German

« Reply #14 on: December 03, 2006, 04:15:46 PM »

nu,nu sunt ruda...eu cred ca mai sus am scris ca doctorul a spus ca are dureri din cauza cresterii si ca ar fi bine sa ii facem radiografiile ca nu cumva sa aibe si displazie de...,....si acum adaug ca la fel mi-a spus si crescatorul care e cu experienta.Oricum imi pare rau ca am reactionat asa dar sincer imi apreciez veterinarul.
 De cand nu v-am mai scris am uitat sa mentionez ca Ego si-a "perfectionat" mersul "smecher" al membrelor posterioare.si nici nu mai schiopatam.Oricum radiografiile se vor face.
Multumim de urari si inca o data scuze de iesire
Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof