dan_ionut
Newbie
|
 |
« on: November 16, 2012, 02:46:56 PM » |
|
Fetita de 2,5 luni, vaccinata la 2 luni. A mancat bobite plus preparate din carne(muschi de porc, salam).A doua zi a facut diaree, astazi vomita, refuza hrana, iar voma este o spuma si ii raman la bot niste bale care se intind pana-n pamant. Un veterinar i-a facut ceva vitamine, iar al doilea mi-a spus ca este o boala a rasei si ca nu-i da mari sanse.
Acum arata foarte rau si sta jos. Ce ma sfatuiti?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #1 on: November 16, 2012, 02:50:03 PM » |
|
Mergi la un cabinet , e posibil sa fie parvoviroza .Daca e in faza incipienta mai are sanse . Nu-i mai da salam si carne de porc !!
|
|
|
|
|
|
Cainele singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei .
|
|
|
|
dan_ionut
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: November 16, 2012, 02:52:18 PM » |
|
Am fost si i-a facut o injectie, iar al doilea a spus ca el nu injecteaza cainii pana in 3 luni si ca "e o boala a lor". Are urechile fierbinti.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #3 on: November 16, 2012, 02:58:41 PM » |
|
Ce tampenie !! N-am mai auzit asa ceva !! Ce boala , cum se numeste ?? Daca are urechile fierbinti , are temperatura si atunci ii trebuie antibiotic. Sigur ai fost la un cabinet ? sau ai chemat un vet. de la tara ?? Nu te supara ca intreb , dar de obicei cei de la tara dau raspunsuri de-astea .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dan_ionut
Newbie
|
 |
« Reply #4 on: November 16, 2012, 03:10:19 PM » |
|
Da, exact. Ala care i-a facut injectia e pro omu, iar celalalt la fel, probabil a decis ca nu e nevoie sa-mi explice. Cel cu injectia mi-a spus ca o s-o doara si sa ma prezint si maine.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #5 on: November 16, 2012, 03:18:51 PM » |
|
Dar daca are diaree si vomita trebuie perfuzata , eu am patit asa cand avea 2 luni .dar numai diaree , fara voma ..Am chemat pe cineva acasa si mi-a zis sa-l las pana maine ca n-are nimic ....cand m-am dus la el dupa 2 ore isi balanganea capul .Atunci am fugit cu el in oras la o clinica , l-a bagat la perfuzii , i-a facut niste antibiotice si in cateva ore isi revenise complet . Daca il lasam pana maine ..........
Si ai mare grija la ce alimente ii dai . fara porc , mezeluri ....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #6 on: November 16, 2012, 04:54:49 PM » |
|
Daca are temperatura este o infectie, poate fi o enterita sau poate fi parvo daca nu ai tinut catelul izolat. In ambele cazuri e periculos mai ales ca e pui. Din cate am citit diareea din cauza parvovirozei are un miros fetid specific. Nu-i mai mai da nici un fel de carne de porc, nici cat e pui, nici cand va fi adult.. Carnea de porc poate sa fie infectata cu un virus care da psedoturbarea sau maladia Aujeszky care e fatala la caini si pisici. Omul e imun la pseudoturbare.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alora
Hero Member

WeiSS
|
 |
« Reply #7 on: November 17, 2012, 12:09:57 AM » |
|
sper ca intre timp ai ajuns la un veterinar adevarat si ca fetita este bine!
|
|
|
|
|
|
I'm on guard!
|
|
|
|