AdyMaris
Newbie
|
 |
« on: March 17, 2014, 11:03:24 PM » |
|
Salut, in cateva luni o sa-mi cumpar un  si nu pot nici cum sa ma hotarasc intre linie de lucru sau de show?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ririnel
Jr. Member

KN25wa
|
 |
« Reply #1 on: March 17, 2014, 11:23:09 PM » |
|
E un subiect care ma framanta si pe mine. Eu prin ciobanesc german inteleg un caine care arata ca cei "de show" si are abilitati ca cei "de lucru". Nu stiu daca voi avea parte de asa ceva, insa sunt constient ca in afara geneticii conteaza foarte mult si "cei sapte ani de acasa". Bafta!
|
|
|
|
|
|
BVR
|
|
|
|
|
dragosewski
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: March 18, 2014, 05:31:47 PM » |
|
Un cg "modern" adica cel cocosat ,n-are nici o legatura cu ciobanescul adevarat, doar coloritul, in rest e total alta treaba asta se vede de la o posta daca te uiti putin la evolutia in ultimii ani a scheletului la cg.E vizibil si evident ca nu poate sa fie sanatoasa forma scheletului de aici toate problemele cu displazia.CG e nr 1 la displazie.Dar cei care cresc cg o sa-ti spuna altfel evident ca doar nu si-or hulii pituca!!! http://www.youtube.com/watch?v=pYadOOzENhE
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Did
|
 |
« Reply #3 on: March 18, 2014, 05:41:39 PM » |
|
Se gasesc black&tan si in randul celor de lucru,mai ales la cei de linie veche.
|
|
|
|
|
|
"Dogs never bite me.Just humans" - Marilyn Monroe
|
|
|
dragosewski
Newbie
|
 |
« Reply #4 on: March 18, 2014, 07:26:21 PM » |
|
Pudel e un caine de frumusete si alte rase de care nu stiu eu sunt caini de frumusete.CG e prin definitie caine de lucru indiferent de colorit.cel putin pt asta a fost creat .CG e un caine frumos dar asta zic eu poate altora nu le place dar ca e un caine de lucru e indubitabil!!!nu mai intaleg nimic cu linie veche linie noua linie de lucru linie de show linie de piata etc. defapt e o minciuna si-un talmes balmes creat de marii crescatori ca sa isi justifice nemernicia distrugerii unei rase superbe. http://www.youtube.com/watch?v=TMyqH_Q_iPY E mai vechi doc. dar daca nu l-ati vazut aruncati o privire , e trist dar adevarat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
thorhaus
|
 |
« Reply #5 on: March 18, 2014, 10:52:14 PM » |
|
http://www.youtube.com/watch?v=pYadOOzENhE[/quote] Un cg "modern" adica cel cocosat ,n-are nici o legatura cu ciobanescul adevarat, doar coloritul, in rest e total alta treaba asta se vede de la o posta daca te uiti putin la evolutia in ultimii ani a scheletului la cg.E vizibil si evident ca nu poate sa fie sanatoasa forma scheletului de aici toate problemele cu displazia.CG e nr 1 la displazie.Dar cei care cresc cg o sa-ti spuna altfel evident ca doar nu si-or hulii pituca!! esti informat cand afirmi asa ceva? lasa filmuletele...gen tub rosu.., sau...ai citit ceva sondaje comparate de displazie in randul c.g. de lucru versus asa-zis ..show? sau ba? dispalzici sunt mult mai multi in asa zisa linie de lucru, ,.,linie, care, de fapt reprezinta c.g. din ani 50-60 .!!! vorbim de aceasi rasa,!!! in ani 50 -60.. nu era obligatoriu testul de displazie ..testul s-a introdus mult mai tarziu,.. DE CE ? http://www.youtube.com/watch?v=pYadOOzENhE
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ririnel
Jr. Member

KN25wa
|
 |
« Reply #6 on: March 18, 2014, 10:54:51 PM » |
|
"This video is not available in your country" 
|
|
|
|
|
|
BVR
|
|
|
|
thorhaus
|
 |
« Reply #7 on: March 18, 2014, 10:56:26 PM » |
|
E un subiect care ma framanta si pe mine. Eu prin ciobanesc german inteleg un caine care arata ca cei "de show" si are abilitati ca cei "de lucru". Nu stiu daca voi avea parte de asa ceva, insa sunt constient ca in afara geneticii conteaza foarte mult si "cei sapte ani de acasa". Bafta!
bravo!! mai vad si eu oameni care cunosc rasa pe forumul asta !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ririnel
Jr. Member

KN25wa
|
 |
« Reply #8 on: March 18, 2014, 11:02:12 PM » |
|
A fi cunoscator e mult spus. Sunt doar un simpatizant sau fan, viitor proprietar de CG, dupa ani si ani de asteptare  AMR cca 5-6 saptamani 
|
|
|
|
|
|
BVR
|
|
|
|
KANGDANLIN
|
 |
« Reply #9 on: March 19, 2014, 12:03:17 PM » |
|
CG a fost creat pentru munca! daca nu ai un caine cu abilitati de munca, din punctul meu de vedere, nu ai cu adevarat un CG! stadiul la care crescatorii au adus "linia de show", ii face incapabili fizic..trecand peste partea de temperament! ....acum vreo 10-15 ani in urma era alta situatie
@THORHAUS cazurile de displazie sunt statistic mai numeroase la linia de show...orice veterinar va lamureste fara probleme!
si trebuie sa recunosc faptul ca si linia de munca incepe sa mearga intr-o directie gresita, din cauza samsarilor care fac monte fara sa-i intereseze daca au indivizi displazici sau daca au caracter bun sau nu...dar astia ajung sa se elimine singuri din peisaj!
pentru o rasa care a fost creata pentru munca, este anormal sa existe si o linie de show
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dragosewski
Newbie
|
 |
« Reply #10 on: March 19, 2014, 01:27:33 PM » |
|
Thorhaus,sunt destul de informat cand afirm asa ceva si pana la urma trebuie doar sa observi pozitia unui "campion" ca sa realizezi ca nu e naturala.e o pozitie si un schelet artificial creat doar pt frumusete desi dupa parerea mea arata ca niste gandaci cocosati.Filmuletele de care spui sunt totusi facute de BBC nu sunt chiar facute intr-un beci sau o compilatie pusa pe youtube si nu cred ca are BBC vreun interes sa denigreze samsarii care fara sa-i intereseze decat castigul financiar fara sa aiba cea mai mica urma de constiinta si iubire fata de animale au distrus nenumarate rase si au condamnat la suferinta mii si mii de fiinte.dar ce conteaza daca se chinuie ca doar nu-i om e animal el nu simte durerea ca noi oamenii.O Dar Cg e doar o picatura intr-un ocean de anomalii si nemernicii facute de homo homo sapiens.Eu problema o vad nu la 2-3 crescatori din RO sau alte neamuri ,problema e de sus de tot de unde pleaca deciziile si directia pe care-o ia rasa CG.Crescatorii doar copiaza si redau ceea ce se distribuie la centru de la oamenii care au destinele rasei in mana.Si noi putem doar sa observam sa constientizam si sa comentam si poate sa punem mana sa ajutam rasa catusi de putin fiecare cum stie si poate mai bine.Cand eram copil aveam un mascul de cg culorile clasice spatele normal ,fiind intr-o drumetie un cerb o ia la fuga dintr-o padure.peste 30 min de urmarire (vedeam de pe un versant pe altul pe unde fuge cerbul si cainele)cand am ajuns era prea tarziu pt cerb nu era mort dar era extrem de grav ranit la gat si bot in stare de soc si-a trebuit sacrificat(mi-a parut foarte rau).si acu am coarnele cerbului care era cam cat un cal frumos.Acu am o catea de cg linie de lucru si-am mai vazut si alti cg dar nu vad cum ar putea un cg cocosat de 40 kg sa doboare un cerb de 160 kg si sa-l si prinda din urma la viteza.Distrugerea rasei s-a inceput in ro cel putin cu 20 de ani in urma si acu parerea mea e ca in proportie de 80% e praf.Caini care fug de pisici caini care se sperie cand pocneste ceva etc... .un cg nu trebuie dresat special pt paza si protectie de un super profesionist.toata copilaria am avut cg si adolescenta nu eram si n-am fost dresor profesionist dar aveam niste caini extrem de echilibrati si blajini dar la o adica si daca se intalneau cu elefantul erau kamikaze habvar n-aveau ce inseamna frica.asta inseamna caine utilitar.nu spun ca nu mai exista caini de genu in rasa cg doar spun ca sunt tot mai rari din pacate.si ma repet scheletul si conformatia scheletului la cg actual nu este si nu are cum sa fie naturala si sanatoasa.e evident cu ochiul liber ca Dzeu sau Natura cine vreti voi nu i-a creat asa si omul i-a transformat si se dovedeste ca l-a transformat prost si nesanatos.Dar noi acu suntem mai evoluati si moderni ne hranim animalele cu boabe care stau prin depozite cu anii fara sa se strice cu termeni de valabilitate de ani de zile si cainele n-are voie sa mance oase ca moare  .Asta e lumea in care traim, usor de prostit si noi ca si oile gandim si suntem dresati ca o turma.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
thorhaus
|
 |
« Reply #11 on: March 19, 2014, 02:03:21 PM » |
|
CG a fost creat pentru munca! daca nu ai un caine cu abilitati de munca, din punctul meu de vedere, nu ai cu adevarat un CG! stadiul la care crescatorii au adus "linia de show", ii face incapabili fizic..trecand peste partea de temperament! ....acum vreo 10-15 ani in urma era alta situatie
@THORHAUS cazurile de displazie sunt statistic mai numeroase la linia de show...orice veterinar va lamureste fara probleme!
si trebuie sa recunosc faptul ca si linia de munca incepe sa mearga intr-o directie gresita, din cauza samsarilor care fac monte fara sa-i intereseze daca au indivizi displazici sau daca au caracter bun sau nu...dar astia ajung sa se elimine singuri din peisaj!
pentru o rasa care a fost creata pentru munca, este anormal sa existe si o linie de show
.... pt mine nu exista linie de show sau linie de lucru, C.G. este doar unul si trebuie sa fie destept, curajos si frumos! adica , daca oameni sunt, teoretic, mai frumosi & pasnici in zilele noastre, decat cei de ,acum 100 de ani , de ce nu ar fi si animalele? 1...hiena ce conformatie are? din ce familie face parte? 2. ..regula de trei simpla la expresia voastra,.. linie de show -lucru, adica din cati caini au iesit n. ,,, displazici, mai clar ..procentul din cei examinati radiologic raportat la numarul de displazici? ... eu sunt thorhaus, adica Tudor Ionescu voi cine sunteti ? nu va cunosc , ar trebui sa va prezentati daca doriti sa continuam discutia!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
thorhaus
|
 |
« Reply #12 on: March 19, 2014, 02:05:20 PM » |
|
Thorhaus,sunt destul de informat cand afirm asa ceva si pana la urma trebuie doar sa observi pozitia unui "campion" ca sa realizezi ca nu e naturala.e o pozitie si un schelet artificial creat doar pt frumusete desi dupa parerea mea arata ca niste gandaci cocosati.Filmuletele de care spui sunt totusi facute de BBC nu sunt chiar facute intr-un beci sau o compilatie pusa pe youtube si nu cred ca are BBC vreun interes sa denigreze samsarii care fara sa-i intereseze decat castigul financiar fara sa aiba cea mai mica urma de constiinta si iubire fata de animale au distrus nenumarate rase si au condamnat la suferinta mii si mii de fiinte.dar ce conteaza daca se chinuie ca doar nu-i om e animal el nu simte durerea ca noi oamenii.O Dar Cg e doar o picatura intr-un ocean de anomalii si nemernicii facute de homo homo sapiens.Eu problema o vad nu la 2-3 crescatori din RO sau alte neamuri ,problema e de sus de tot de unde pleaca deciziile si directia pe care-o ia rasa CG.Crescatorii doar copiaza si redau ceea ce se distribuie la centru de la oamenii care au destinele rasei in mana.Si noi putem doar sa observam sa constientizam si sa comentam si poate sa punem mana sa ajutam rasa catusi de putin fiecare cum stie si poate mai bine.Cand eram copil aveam un mascul de cg culorile clasice spatele normal ,fiind intr-o drumetie un cerb o ia la fuga dintr-o padure.peste 30 min de urmarire (vedeam de pe un versant pe altul pe unde fuge cerbul si cainele)cand am ajuns era prea tarziu pt cerb nu era mort dar era extrem de grav ranit la gat si bot in stare de soc si-a trebuit sacrificat(mi-a parut foarte rau).si acu am coarnele cerbului care era cam cat un cal frumos.Acu am o catea de cg linie de lucru si-am mai vazut si alti cg dar nu vad cum ar putea un cg cocosat de 40 kg sa doboare un cerb de 160 kg si sa-l si prinda din urma la viteza.Distrugerea rasei s-a inceput in ro cel putin cu 20 de ani in urma si acu parerea mea e ca in proportie de 80% e praf.Caini care fug de pisici caini care se sperie cand pocneste ceva etc... .un cg nu trebuie dresat special pt paza si protectie de un super profesionist.toata copilaria am avut cg si adolescenta nu eram si n-am fost dresor profesionist dar aveam niste caini extrem de echilibrati si blajini dar la o adica si daca se intalneau cu elefantul erau kamikaze habvar n-aveau ce inseamna frica.asta inseamna caine utilitar.nu spun ca nu mai exista caini de genu in rasa cg doar spun ca sunt tot mai rari din pacate.si ma repet scheletul si conformatia scheletului la cg actual nu este si nu are cum sa fie naturala si sanatoasa.e evident cu ochiul liber ca Dzeu sau Natura cine vreti voi nu i-a creat asa si omul i-a transformat si se dovedeste ca l-a transformat prost si nesanatos.Dar noi acu suntem mai evoluati si moderni ne hranim animalele cu boabe care stau prin depozite cu anii fara sa se strice cu termeni de valabilitate de ani de zile si cainele n-are voie sa mance oase ca moare  .Asta e lumea in care traim, usor de prostit si noi ca si oile gandim si suntem dresati ca o turma. ai fost cumva activist de partid in vremurile apuse?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dragosewski
Newbie
|
 |
« Reply #13 on: March 19, 2014, 02:51:41 PM » |
|
Cum de te-ai prins?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KANGDANLIN
|
 |
« Reply #14 on: March 19, 2014, 03:02:45 PM » |
|
.... pt mine nu exista linie de show sau linie de lucru, C.G. este doar unul si trebuie sa fie destept, curajos si frumos! adica , daca oameni sunt, teoretic, mai frumosi & pasnici in zilele noastre, decat cei de ,acum 100 de ani , de ce nu ar fi si animalele? 1...hiena ce conformatie are? din ce familie face parte? 2. ..regula de trei simpla la expresia voastra,.. linie de show -lucru, adica din cati caini au iesit n. ,,, displazici, mai clar ..procentul din cei examinati radiologic raportat la numarul de displazici?
... eu sunt thorhaus, adica Tudor Ionescu voi cine sunteti ? nu va cunosc , ar trebui sa va prezentati daca doriti sa continuam discutia!
teoretic asa ar trebui sa fie, doar unul ...adica asa cum a fost gandit de la bun inceput! oamenii nu sunt deloc mai pasnici in zilele noastre, si chiar daca ar fi...mai bine si-ar lua o rasa de companie, si nu una utilitara! 1. CG nu e hiena 2. nu toti proprietarii fac radiografie, asa cum trebuie sa faca crescatorii ...medicii veterinari se confrunta concret cu mult mai multe cazuri de displazie, decat ar figura in vreo statistica...nu spun asta ca o acuzatie, ci ca pe un fapt pe care mi l-au confirmat mai multi veterinari. 3. cati dintre crescatori mai tin cont de calitatile de lucru care au determinat de fapt popularitatea CG-ului? ...foarte putini ( inclusiv cei care afirma ca selectioneaza CG din linii de munca)... http://www.youtube.com/user/kangdanlin e canalul meu, daca vreti neaparat sa stiti cu cine vorbiti. oricum ma retrag din discutie, inainte sa apara obisnuitele injuraturi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|