.... pt mine nu exista linie de show sau linie de lucru, C.G. este doar unul si trebuie sa fie destept, curajos si frumos! adica , daca oameni sunt, teoretic, mai frumosi & pasnici in zilele noastre, decat cei de ,acum 100 de ani , de ce nu ar fi si animalele?
1...hiena ce conformatie are? din ce familie face parte?
2. ..regula de trei simpla la expresia voastra,.. linie de show -lucru, adica din cati caini au iesit n. ,,, displazici, mai clar ..procentul din cei examinati radiologic raportat la numarul de displazici?
... eu sunt thorhaus, adica Tudor Ionescu voi cine sunteti ? nu va cunosc , ar trebui sa va prezentati daca doriti sa continuam discutia!
Teoretic practic sau cum o fi oamenii n-au fost mai frumosi

si pasnici acu 100 de ani decat sunt acum.Si animalele cu siguranta nu sunt mai frumoase acum decat au fost vreodata.E vorba de trend asa cum pe vremuri nobilii aveau perucile alea albe sub care colcaiau paduchii si total neigienic si farduri cadaverice pt ca asa era trendul si asa era frumos desi acum pare ridicol exact la fel se intampla cu rase de caini mutilate doar pt ca asa e trendul si doar pt ca noi oamenii putem sa exploram si sa batjocurim cum vrem si credem de cuviinta natura.Rase de caini la care produsi cu anumite anomalii genetice sunt preluate drept frumoase ca asa zice trendul, puii care nu au aceste diformitati vor fi sterilizati sau eutanasiati dupa caz ca sa poata fi reprodusi doar exemplarele "frumoase"cu grave malformatii care duc la tot felul de probleme medicale.oooo dar asta nu conteaza atata timp cat e best dog on show ca-i frumos!!!Sunt o gramada de exemple si de rase mutilate de-a lungul anilor datorita unor nemernici care au decis ei cum e mai frumos un caine.Ca sa nu mai vbim de consangvinizare care la anumite nivele e unanim acceptata orice crescator din lume.Oare daca e asa de buna si se intaresc anumite gene si incurajata de tot felul de crescatori , de ce nu se inmultesc si oamenii bunici cu nepoti sau verisori intre ei?(personal am fost asigurat de mai multi mari crescatori din Ro ca pot sa-mi montez cateaua cu verisorul ei primar fara nici o problema ca e mai bine ca se intareste linia,mari profesori de genetica pe care daca-i intrebi nr de cromozomi la caine sau o problema elementara de genetica de clasa 9a habar n-au, dar el stie ca se intareste linia si produsii vor fi mai sanatosi)