Forum ciobanesc german
January 09, 2018, 06:20:15 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: 1 [2] 3 4 5   Go Down
  Print  
Author Topic: Vrem un CNCG puternic ?!  (Read 15030 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Horatiu Popescu
Hero Member

Oxy von Vifor

« Reply #15 on: April 22, 2014, 06:04:25 PM »

Liviule nu mai pierde vremea sa lamuresti lumea , uni sunt prea orgoliosi ,alti nu-si mai bat capul pentru ca nu prea ii mai intereseaza rasa se multumesc cu 2 cac sa-si ia dreptul de monta si se duc si monteaza cu ciinele lui vecinu ca tot e linga el , crescatorii au inceput sa fie foarte rari si scumpi la vedere ,uni mai sunt si ocrotiti, eu i-am inteles nu vor sa fie membri in cncg dar ei nu vin nici macar sa-si arbitreze ciini la arbitri SV ca in ultima vreme au venit arbitri de calitate in Romania , sunt tare curios la Targoviste unde vine arbitrul Uwe Sprenger crescatorul canisei (regina pacis ) un arbitru foarte apreciat si in Germania citi din cei care te astepti tu sa intre in club vor veni sa-si expuna produsi , sau mai bine se duc la renumiti arbitri care se tot invirt prin CAC ,ca asa toti isi fac reclame poze ,filmulete cu catei lor

Nici ei nu vin si nici pe altii nu-i lasa. Stiu caz de crescator care si-a "lamurit" un client caruia i-a vandut o femela (buna, de altfel) sa nu se duca la campionat  (2013), desi omul s-ar fi dus. I-a promis marea cu sarea, ca-i duce el femela prin expozitii in strainatate, ca la noi "nu se merita".... Pe de alta parte se duce la monta la masculi din "zona"CNCG....Aceasta e mentalitatea unor crescatori care sustin ca tin la cresterea calitativa a rasei...
vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #16 on: April 22, 2014, 07:12:06 PM »

Si fiindca am considerat si atunci si consider si acum, ca una din erorile colective a fost sa ne dam demisia din CNCG (au si ei dreptate, ce pretentii aveti daca nu sunteti membri ?...), eu reintru, daca sunt acceptat, in CNCG.
Doar din interior ne putem sustine punctele de vedere.

Florine, nu stiu ce statut am in ARCG, eu am platit intrarea in Asociatie si primul an de cotizatie, dupa care am considerat ca , fara a fi recunoscuti, nu-si are rostul cotizatia.

Spune-ne, te rog, mie si celorlalti ce s-au inscris, daca trebuie sa ne dam demisia, sau am fost exclusi, ca la CNCG, neplatindu-ne cotizatia anuala.Cererea de inscriere CNCG solicita sa mentionam daca facem parte dintr-un club, asociatie, nerecunoscuta FCI, WUSV.
Nu ma pune sa caut in Statut, te rog  Smiley

Va rog pe toti care ma cunoasteti sa imi urmati exemplul, sa reparam eroarea demisiilor CNCG....
Consider ca s-a asteptat desul ca sa se intample ceva cu ARCG, din pacate nu mai are ce...vrem expozitii, concurenta, selectii SV, iar personal, imi doresc sa fim o mare familie care sa concureze loial, in ring ...  Angry

Nu avem alta optiune, Acordul FCI - WUSV stipuleaza clar ca nu pot fi 2 cluburi nationale, de aceeasi rasa, in aceeasi tara.
Macar  WUSV-ului sa-i demonstram ca putem creste ca si club, sa-i ajutam pe cei din CNCG , ajutandu-ne implicit pe noi,sa aiba mai mult de 17 membri (ce rusine !) si sa ne impunem organizat, democratic punctele de vedere.

Eu am completat cererea de inscriere si am trimis-o la CNCG. Gasiti cererea la :

http://www.cncg.ro/wp-content/uploads/2011/07/formular-de-inscriere-in-CNCG-2011.pdf

"Ca sa poti sa castigi, trebuie sa inveti sa pierzi "...nu stiu cine-a zis-o, dar e buna... Smiley

Ciobanescul german e ca un drum cu sens unic...te poti opri, dar nu te poti intoarce.
remus67
Jr. Member
**

« Reply #17 on: April 22, 2014, 07:35:34 PM »

Buna ziua,
Numiti-ma de moda veche sau inregimentati-ma in ce structuri doriti! Am o varsta, sunt obisnuit cu ordinea si, in consecinta, intreb:
Eu...cu cine votez!?
Pe cuvant daca inteleg! Abia calc in forumul asta ( ! ), il citesc cu ardoare, incerc sa invat ceva, si aflu, cu stupoare, ca habar n-am unde ar trebui sa imi inscriu cainele!!! In CNCG sau ARCG!?
In definitiv, trecand peste asa numita legalitate/ilegalitate ( care, pentru mine ar fi un factor decisiv )sau recunoastere internationala, samd...ce-mi ofera una dintre ele si ce-mi ofera cealalta...asta-i intrebarea!!
Adica, sa ma lamureasca si pe mine cineva, va rog, trecand peste certurile anumitor membri ai forumului, cine ar trebui sa fie "presedinte" ( unii au sfarsit executati si altii la racoare... ), eu...daca printre plopi treceam...ce ghiseft faceam!?
Ca tot nu inteleg!
Horatiu Popescu
Hero Member

Oxy von Vifor

« Reply #18 on: April 22, 2014, 07:37:37 PM »

Domnule Liviu Barder, eu sunt unul din cei 17 membri (cu cotizatia zi) si va felicit pentru aceasta atitudine! Aveti perfecta dreptate, doar din interior se pot misca lucrurile (deja se misca de ceva timp). Mie unuia imi repugna chibitatul de pe margine, de aceea m-am si inscris in club anul trecut.
vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #19 on: April 22, 2014, 07:39:28 PM »

Singurul club recunoscut FCI (Federatia Chinologica Internationala) si WUSV (Uniunea Mondiala a Cluburilor de Ciobanesc German) este CNCG.

Cititi-i statutul, regulamentele pe www.cncg.ro si daca le agreati, puteti adera prin cererea pe care am postat-o mai sus.
Asta e important, cu restul nu are rost sa va "incarcati"... Smiley

Ciobanescul german e ca un drum cu sens unic...te poti opri, dar nu te poti intoarce.
vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #20 on: April 22, 2014, 07:41:27 PM »

Domnule Liviu Barder, eu sunt unul din cei 17 membri (cu cotizatia zi) si va felicit pentru aceasta atitudine! Aveti perfecta dreptate, doar din interior se pot misca lucrurile (deja se misca de ceva timp). Mie unuia imi repugna chibitatul de pe margine, de aceea m-am si inscris in club anul trecut.

Consider ca asa e corect. Nu am, momentan, activitate de crescator, am o "fetita" de suflet, dar imi pasa, de 15 ani, de soarta CG in Romania.

Horatiu Popescu
Hero Member

Oxy von Vifor

« Reply #21 on: April 22, 2014, 07:41:44 PM »

Buna ziua,
Numiti-ma de moda veche sau inregimentati-ma in ce structuri doriti! Am o varsta, sunt obisnuit cu ordinea si, in consecinta, intreb:
Eu...cu cine votez!?
Pe cuvant daca inteleg! Abia calc in forumul asta ( ! ), il citesc cu ardoare, incerc sa invat ceva, si aflu, cu stupoare, ca habar n-am unde ar trebui sa imi inscriu cainele!!! In CNCG sau ANCG!?
In definitiv, trecand peste asa numita legalitate/ilegalitate ( care, pentru mine ar fi un factor decisiv )sau recunoastere internationala, samd...ce-mi ofera una dintre ele si ce-mi ofera cealalta...asta-i intrebarea!!
Adica, sa ma lamureasca si pe mine cineva, va rog, trecand peste certurile anumitor membri ai forumului, cine ar trebui sa fie "presedinte" ( unii au sfarsit executati si altii la racoare... ), eu...daca printre plopi treceam...ce ghiseft faceam!?
Ca tot nu inteleg!

Nu stiu ce va ofera ARCG, dar CNCG va ofera ocazia sa va prezentati cainele in expozitii arbitrate de arbitrii SV, sa obtineti selectie SV pentru cainele dumneavostra si.....o legitimatie de club recunoscut SV-FCI  Smiley .
vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #22 on: April 22, 2014, 07:45:32 PM »

Am fost deja la Constanta si Bucuresti...stiu avantajele.
Sper sa-mi vad si visul, cluburi locale puternice, cu activitate, in dezvoltarea carora mi-as dori, ca membru, sa ma implic.
Cu atat cat pot si stiu  Smiley

remus67
Jr. Member
**

« Reply #23 on: April 22, 2014, 08:05:29 PM »

OK, pana aici!
Luna viitoare, are loc la Suceava, o expo CAC. Astia sunt arbitri:
http://www.achsuceava.ro/new/images/arbitri14.pdf
Cainele meu, daca eu sunt sau nu membru uneia dintre asociatii, are parte de arbitrii diferiti!?
Ca tot nu inteleg, care sunt arbitrii SV si care nu sunt, sau criteriile dupa care sunt repartizati cainii/arbitrii functie de apartenenta posesorilor la o asociatie sau alta...
Mea culpa daca sunt dobitoc!
Adica, daca sunt membru uneia dintre asociatii, am parte de anumiti arbitrii!?
vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #24 on: April 22, 2014, 09:09:34 PM »

Daca tot nu-i nimeni, incerc eu  Smiley

Expozitiile sunt de 2 tipuri :-  expozitii de frumusete, sub egida Asociatiei Chinologice Romane, membra a FCI. Acestea se impart in CAC si CACIB (cu participare internationala) si sunt pentru toate rasele, inclusiv CG.

-  expozitii de crestere, sub egida CNCG (Clubului National de Ciobanesc German), unde sunt DOAR Ciobanesti            Germani

De obicei, la cele de Club, sunt invitati arbtri SV (Clubul de CG din Germania)
Uneori, ei mai apar si la cele de frumusete.

Adevarata competitie, adevarata "nebunie" ramane, insa, la expozitiile de Club  Smiley...Acolo titlurile AU VALOARE !!!
\

Horatiu Popescu
Hero Member

Oxy von Vifor

« Reply #25 on: April 22, 2014, 09:17:48 PM »

Si ar mai fi ceva:la club poti obtine 'excelent' doar daca ai câine la clasa munca. Pentru ceilalti se da maxim 'foarte bine'. Poate si de aceea unii prefera CAC-urile.
mofli
Hero Member

von Haus Mofli

« Reply #26 on: April 22, 2014, 09:27:56 PM »

Liviule diferenta este ca la Cac de obicei te arbitreaza arbitri care  nu prea au nimic in comun cu ciob gernm ,care sunt cresc de bishoni sau te miri ce alte rase , iar la club vin arbitrii care sunt crescatori de cioban germ in  ultimul timp au venit arbitri cu rezultate de la ciini lor , de exemplu Uwe Sprenger  proprietarul lui Lara regina pacis de 2 VA la campionatul germaniei , Zico sg 15 anul trecut si sa nu mai spunem de ciinii scosi la el in canisa , Lenox un mare reproducator tatal lui Are sg 1 si cu pretenti  de VA anul acesta pe cind arbitri de cac nici nu cred ca stiu  macar daca stiu vreun curent de singe al ciob germ
Horatiu Popescu
Hero Member

Oxy von Vifor

« Reply #27 on: April 22, 2014, 09:28:47 PM »

Ar mai fi ceva: concursurile si examenele de lucru, organizate tot sub egida CNCG. Aici mi-as dori sa vad cat mai mulți câini. Sa nu punem accent doar pe alergatul in ring.
mofli
Hero Member

von Haus Mofli

« Reply #28 on: April 22, 2014, 09:29:15 PM »

Liviule diferenta este ca la Cac de obicei te arbitreaza arbitri care  nu prea au nimic in comun cu ciob gernm ,care sunt cresc de bishoni sau te miri ce alte rase , iar la club vin arbitrii care sunt crescatori de cioban germ in  ultimul timp au venit arbitri cu rezultate de la ciini lor , de exemplu Uwe Sprenger  proprietarul lui Lara regina pacis de 2 VA la campionatul germaniei , Zico sg 15 anul trecut si sa nu mai spunem de ciinii scosi la el in canisa , Lenox un mare reproducator tatal lui Are sg 1 si cu pretenti  de VA anul acesta pe cind arbitri de cac nici nu cred ca stiu  macar  vreun curent de singe al ciob germ
vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #29 on: April 22, 2014, 09:50:10 PM »

Da, sunt multe de spus, tocmai avem "in direct" un posibil nou membru CNCG.....pai tot io sa ma ocup de el, ba cncg-istilor din conducere!!! Drac

Pages: 1 [2] 3 4 5   Go Up
  Print  

Jump to: