Forum ciobanesc german
June 08, 2014, 05:40:47 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SiegerShow 2014 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2] 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Prima masă de dimineaţă  (Read 814 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ramurel
Newbie
*

« Reply #15 on: May 17, 2014, 12:07:54 PM »

Una peste alta, e benefică prezența lui Mișu pentru Tommy ? Pot apărea probleme de educație pt puiul de ciobănesc german ?

Dacă nu-i va face bine îl pot muta pe Mișu în altă locație !
ririnel
Jr. Member
**

KN25wa

« Reply #16 on: May 17, 2014, 04:38:24 PM »

Sa-ti traiasca!
Ai grja sa nu fie curent in padoc. Se recomanda sa ai minim 2 pereti plini, prin care sa nu treaca vantul.

BVR
freddy25
Hero Member

« Reply #17 on: May 17, 2014, 05:55:12 PM »

Nu are ce rau sa-faca ba dimpotriva. Eu cele mai mari batai de cap le-am avut cand am luat 2 pui deodata. Dar cand am adus un pui  si mai aveam unul sau doi adulti a fost foarte bine fiindca cei mari l-au invatat regulile. Probleme pot aparea doar daca Misu are cine stie ce naravuri pe care le invata rapid si Tommy.   Probleme s-ar putea dar nu e obligatoriu sa apara cand Tommy va creste, se va face de 7-8 luni si nu va mai recunoaste autoritatea lui Misu iar Misu nu va accepta ca nu mai e sef. Atunci poate vor fi conflicte intre ei dar aici e rolul tau, tu esti seful si nu le dai voie la subordonati sa se bata.
ramurel
Newbie
*

« Reply #18 on: May 19, 2014, 10:54:46 AM »

Sa-ti traiasca!
Ai grja sa nu fie curent in padoc. Se recomanda sa ai minim 2 pereti plini, prin care sa nu treaca vantul.

Mulţumesc !

Ai avut dreptate, într-adevăr e un pic de curent în padoc !  Am închis în weekend unul din pereţii laterali ... da' tot cu  Mişu-i mişto de dormit . Smiley N-o să-l forţez deocamdată, poate când mai creşte...
ramurel
Newbie
*

« Reply #19 on: May 19, 2014, 10:59:40 AM »

Nu are ce rau sa-faca ba dimpotriva. Eu cele mai mari batai de cap le-am avut cand am luat 2 pui deodata. Dar cand am adus un pui  si mai aveam unul sau doi adulti a fost foarte bine fiindca cei mari l-au invatat regulile. Probleme pot aparea doar daca Misu are cine stie ce naravuri pe care le invata rapid si Tommy.   Probleme s-ar putea dar nu e obligatoriu sa apara cand Tommy va creste, se va face de 7-8 luni si nu va mai recunoaste autoritatea lui Misu iar Misu nu va accepta ca nu mai e sef. Atunci poate vor fi conflicte intre ei dar aici e rolul tau, tu esti seful si nu le dai voie la subordonati sa se bata.

Am să fiu atent ! Probleme apar când mănâncă, că Tommy , deşi are vasul lui în padoc, iar Mişu mănânca in altă parte, junioru' nu se poate abţine şi  ia 2-3 guri din mâncăre, dup-aia ridică capu' să vadă ce haleşte Mişu ... Smiley Se mai şi duce la vasul lui Mişu, sa ciugulească şi el  de-acolo . Odată l-a taxat Mişu scurt când şi-a băgat botul ...
Lui Mişu îi mai amestec şi carne şi oase pe lângă boabe şi atunci stau câteva minute între ei, sa nu se bage ăl mic la oase...

Vicii nu prea are Mişu, îi scot la plimbare împreună şi se simt bine, doar că Mişu, fiind orb complet, merge hai-hui, în zig-zag Smiley Schimbă direcţia numa' când dă de ceva, ca maşinuţele alea cu baterii Smiley Io de la Mişu sper să înveţe să-şi facă treburile când ieşim la plimbare...
Izzy
Full Member

« Reply #20 on: May 19, 2014, 07:22:36 PM »

Smiley N-o să-l forţez deocamdată, poate când mai creşte...
Ai grija ca sunt tare smecheri astia mici... Drac speculeaza orice urma de slabiciune din partea stapanilor.Trebuie sa fii ferm si sa i inveti ce au voie si ce nu cat mai curand, altfel iti va fi din ce in ce mai greu( din pacate iti vorbesc din proprie experienta).
ramurel
Newbie
*

« Reply #21 on: May 20, 2014, 11:54:35 AM »

Ai grija ca sunt tare smecheri astia mici... Drac speculeaza orice urma de slabiciune din partea stapanilor.Trebuie sa fii ferm si sa i inveti ce au voie si ce nu cat mai curand, altfel iti va fi din ce in ce mai greu( din pacate iti vorbesc din proprie experienta).

Da, da, mare pișicher, să știi ! ... Smiley 
  Acuma suntem abia la faza când începem sa ne învățam cu numele , cu comanda "Vino !" și cu felicitările ... Am început să-l obișnuiesc cu "Bravo !" plus câteva aplauze scurte când prinde câte ceva .

Am observat că îl mai învață Mișu, prin curte sau când ieșim la plimbări, câte una-alta, ce să miroasă, pe unde să facă nevoile, una-alta... Bun băiat, de mare folos, Mișu ăsta, l-am urmărit, cred că ia în serios rolul de bonă !...
freddy25
Hero Member

« Reply #22 on: May 20, 2014, 01:51:27 PM »

Nu ti-am zis eu? Un caine adult e o comoara cand aduci un pui in curte. Te scuteste de jumatate din treaba cu educatia.
ramurel
Newbie
*

« Reply #23 on: May 21, 2014, 12:10:40 PM »

Nu ti-am zis eu? Un caine adult e o comoara cand aduci un pui in curte. Te scuteste de jumatate din treaba cu educatia.

Să ştii !

Mă amuză când ieşim la plimbare. Pe Tommy îl duc în lesă, ca să-l învăţ sa stea în preajmă, însa Mişu navighează singur [ plus că nu-i place deloc lesa, am încercat la început, acum o lună, când a venit la noi, să-l învăţ cu ea, dar se pare ca n-a purtat lesă la viaţa lui, că n-am reuşit să-l fac să meargă cu ea ! Se pune in fund şi pot sa fac drift cu el târâş, ca nu păşeşte deloc la lesă Smiley ]

Na, şi Tommy  merge la lesă şi din când în când pune frână şi se-aşează în fund şi se uită să vadă ce face Mişu ... Smiley  Io zic : "Hai, vino !"... el : "Stai, stai, staaai, să văd ce face Mişuuuu !" Smiley

Când ajungem în parc îi las liberi pe amândoi, dar pâna acolo nu, că mai trec maşini pe traseu şi ăsta micu-i mai căscat... Mişu în schimb, chiar ma uitam la el, cum aude maşină, pauză!, găseşte marginea drumului şi stă până nu se mai aude nici un motor ...

Avem deja traseul nostru şi se termina mereu exact in acelaşi loc : la o casă , unde este un ciobănesc german frumos foc, nu le-amn făcut încă cunoştiinţă... Cum ne apropiem, începe ăla "Ham !" scurt, moment în care Mişu face 180 de grade  şi-o rupe la fuga spre casă făra oprire. În momentul când Mişu o zbugheşte, Tommy  şi el ! "Pleacă Mişu ! Miiişuuu ! Aşteaptă-mă şi pe mineeee !" Smiley Până la poartă nu se mai opresc.
Si, binenţeles, io dupa ei ! O sa ajungem "echipa de fitness" a cartierului ! Smiley
Izzy
Full Member

« Reply #24 on: May 21, 2014, 01:56:00 PM »

S ar zice ca formati o echipa de cand lumea! Cine ar fi banuit ce rol hotarator va avea Misu in toata treaba! Ma bucur pentru voi, mai asteptam poze.
ramurel
Newbie
*

« Reply #25 on: May 27, 2014, 10:54:00 PM »

Da, e tare Mișu ! Să vedem cum și când se vor inversa rolurile !  Smiley

Până una-alta, mă lovesc de o mică problemă : Tommy și Mișu au bolurile lor pt hrană [ de fapt boluri de inox, asemănătoare ] și, normal, și hrana e diferită, pt adult și respectiv junior !
   Dar se mai întâmplă ca ăsta micu' sa dea atac la bolul lu' Mișu, mai ales ca Mișu are un stil de-a mânca pe "etape" .   Smiley Adică, ia 2-3 guri, se mai duce-ncolo și-ncoace, iară vine peste 2 minute, iara ia o gură și, dacă nu-s pe fază, Tommy îi la Mișu-n bol cu gura, să ciugulească și de la Mișu , ca nu cumva să fie mai bună a lu' Mișu ca a lui ...  Grin

Să zicem că mai ia una-două guri când nu-i Mișu pe fază, însă azi-dimineață, de exemplu, l-am prins pe Tommy la Mișu-n bol și l-am "taxat" scurt !

Și acuma vine mica mea problemă : L-am plesnit pe Tommy când era la Mișu la bol, dar va ști el sa facă diferența între bolul lu' Mișu și bolul lui ? Adică, n-o sa gândească "Ăsta m-o pedepsit că mâncam ! Ce să fac , să nu mai mănânc ?"

Mă gândesc că, la perioada de antrenamente de mai târziu, aș vrea să-l învăț să nu mănânce decât ce-i dau eu, că să nu ia mâncare aruncată peste gard, de exemplu, însa acum reușește oare să distingă între cele două boluri ?

De la început, le-am servit masa în mereu același loc, adică Tommy în padoc, iar Mișu lângă scări, la cca 5 metri distanță, dar mereu le-am pus bolurile la locurile respective, din prima zi, nu am schimbat locurile niciodată.

.
freddy25
Hero Member

« Reply #26 on: May 27, 2014, 11:10:47 PM »

Cumpara un bol de alta forma pentru unul din ei. Unul sa aiba bolul rotund si celalalt patrat. Iar pe cel mic trebuie sa-l pedepsesti ori de cate ori se repede la mancarea lui Misu. Si trebuie sa stai cu ei pana termina Misu de mancat. Eu stau pe un scaun si pun un bol in stanga, unul in dreapta si altul in fata. Al patrulea bol, (pentru un caine nou venit) il pun la distanta de 2-3 metri de ceilalti dar tot in raza mea vizuala. Si nu plec pana nu termina toti. Daca plec, al mai haplea termina repede ce are in castron si ii goneste pe ceilalti care sunt cam ca Misu al tau, mai sclifositi. Si bineinteles ca face indigestie de la atata mancare.
ramurel
Newbie
*

« Reply #27 on: May 27, 2014, 11:53:29 PM »

Am sa încerc varianta asta, mulțumesc de idee !

Grea sarcină ai, să stai între ei ...  Smiley

Dar, interesant și un pic amuzant, în cazul meu, e că Tommy nu apucă să termine de la el din bol, ca apoi să meargă spre bolul lu' Mișu, ci halește ce halește, iară ridică privirea spre locul unde mănâncă Mișu [ "o plecat Mișu ? ... La atac ! ... Cine pleacă la plimbare ...."  Grin ].

Cât sunt acasă, încerc sa stau cu ochii pe ei la ora mesei, am citit că trebuie să-l învăț cu timp limitat pentru masă, dupa care iau bolurile. Încă n-am reușit sa stabilesc cantitatea optimă pentru masă... Uneori mai rămâne în bol, alteori termină și mai dau un mic "supliment" ...

.
freddy25
Hero Member

« Reply #28 on: May 28, 2014, 12:53:00 AM »

Vezi ce cantitate e trecuta pe sac pentru varsta si greutatea lui, mai adauga vre10-15% si imparte la numarul de mese. Acum ca e cald, cantitatea va fi mai mica. Il controlezi la 2-3 zile pe pielea de pe coaste si daca ti se pare ca slabeste ii mai suplimentezi un pic.
ramurel
Newbie
*

« Reply #29 on: June 03, 2014, 11:57:37 AM »

Așa am făcut și, în plus, pentru că făcea nazuri la mâncarea lui, am schimbat un pic : am trecut pe Friskies de la Purina și astea văd că-i plac mai mult decât Pedigree Vital de care am avut.
   Mănâncă mai cu spor acum, termină tot din bol și mai "cere" și supliment uneori !
  Încă nu am adăugat alimentație naturală la mese, mai aștept un pic și mă mai documentez să văd ce ar fi necesar  de adăugat la hrana solidă, pt vârsta lui [ sau neapărat necesar, pt că unii mi-au spus că pot rămâne permanent pe hrană solidă ].

.
Pages: 1 [2] 3   Go Up
  Print  

Jump to:  

turenhof