ramurel
Newbie
|
 |
« on: May 10, 2014, 09:14:52 AM » |
|
Vă salut şi bine v-am găsit !
Ma numesc Călin, sunt nou pe forum şi nou proprietar de pui de ciobănesc german !
Am o întrebare în legătură cu ora primei mese şi cum se procedează cu ea ...
Dimineaţa, între 6 şi 7.30 [ înainte de a pleca la servici ] mă pot ocupa de el ! Cum îmi recomandaţi să fac programul câinelui în intervalul ăsta ? Cum să organizez plimbarea, exerciţiile şi prima masă ?
Vă mulţumesc anticipat !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Izzy
Full Member

|
 |
« Reply #1 on: May 10, 2014, 12:36:35 PM » |
|
Bine ai venit, Calin! Noi obisnuiam sa ne jucam cu catelusa noastra putin inainte sa i dam sa manance,ei toti sunt plini de energie la varsta asta si nu e bine sa se joace imediat dupa ce mananca, dar in casa pentru ca afara a avut voie la 14 zile dupa ce a terminat schema de vaccinare. Nu stiu care e situatia la tine(locuiesti la curte, apartament, mai ai si alte animalute etc.) Sa fie sanatos si sa creasca mare puiutul tau! Asteptam poze! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ramurel
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: May 10, 2014, 07:22:51 PM » |
|
Bine ai venit, Calin! Noi obisnuiam sa ne jucam cu catelusa noastra putin inainte sa i dam sa manance,ei toti sunt plini de energie la varsta asta si nu e bine sa se joace imediat dupa ce mananca, dar in casa pentru ca afara a avut voie la 14 zile dupa ce a terminat schema de vaccinare. Nu stiu care e situatia la tine(locuiesti la curte, apartament, mai ai si alte animalute etc.) Sa fie sanatos si sa creasca mare puiutul tau! Asteptam poze!   Mulțumesc de urare ! Asemenea și vouă ! Locuiesc la casă, deci un pic de spațiu/curte există și, de asemenea, le-am amenajat și un perimetru inchis. Zic "le-am" pentru că mai e unul în "dotare", nu știu ce rasă e [ ceva metis, aduce cu scotish terrier ], am să pun poze cu amândoi... Știu ca spațiu ar fi, însa am înțeles ca e foarte importanta plimbarea pentru ciobănescul german, adica plimbarea și în afara curții... Am un pic de stres, n-am mai avut un ciobănesc german pur până acum și vreau să crească ca la carte ... Nu știu încă detalii, încă nu sunt proprietar decât "pe hârtie" , de-abia zilele astea urmează să-l aduc. S-a născut pe 20 Martie și încă e la "căsuța" lui maternă. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Izzy
Full Member

|
 |
« Reply #3 on: May 10, 2014, 07:36:27 PM » |
|
Foarte adevarat ce spui, e important sa iasa la plimbare si socializeze, insa mai mult ca sigur veterinarul ii va da voie sa iasa afara si sa ia contact cu alti caini abia pe la 3 luni daca tin bine minte. Oricum, aici pe forum gasesti cam toate informatiile de care ai nevoie la inceput de drum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ramurel
Newbie
|
 |
« Reply #4 on: May 12, 2014, 10:59:36 AM » |
|
Da da, sigur, am să caut, mulţumesc ! Nu sunt încă foarte familiar cu formatul forumului dar, încet-încet ne descurcăm ! În vreo 2-3 zile merg să-l iau şi să-l aduca acasă şi voi pune şi nişte poze cu el. Până atunci, daţi-mi voie să vi-l prezint pe Mişu, colocatarul lui, un simpatic şi jumătate, jucăuş, chiar daca e orb complet, nu ştiu exact ce vârstă are, e bătrân oricum, dar cum ziceam, simpatic foc... Umbla hai-hui prin zonă, l-am remarcat câteva zile în şir şi am mai ieşit să-i dau de mâncare şi , dupa ce-am văzut că tot revine [ nu-mi dau seama cum s-a descurcat atâta vreme pe străzi, făra să vadă deloc ] , i-am făcut "paşaport" definitiv la mine-n locaţie şi here it is ! : Asta-i o poza mai de la început, acum arată mai bine, e aranjat, curăţat, tip-top-minitop ...  Sper sa se înţeleagă bine [ l-am văzut ca e disponibil la joacă cu alţi câini, n-are temeri ] şi, mai ales, sper să rezolv problema alimentaţiei, având în vedere că am hrană diferită pentru ei şi, probabil şi orarul de masă va fi diferit...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Izzy
Full Member

|
 |
« Reply #5 on: May 12, 2014, 06:07:53 PM » |
|
Mai Misulica, mai, ce noroc pe tine sa te gaseasca stapanul tau! E simpatic foc! Eu cred ca se vor intelege, celalalt fiind puiut, oricum sa ai grija sa nu l considere intrus pe teritoriul lui, sa ii supraveghezi o vreme.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ramurel
Newbie
|
 |
« Reply #6 on: May 16, 2014, 08:22:43 AM » |
|
Intrus ? Asa se explică răceala lui Mișu de aseară, probabil ? Pentru că aseară am ajuns acasă cu Tommy și prima reacție a lui Mișu, de la distanță chiar, încă dinainte de a intra pe poartă a fost un mârîit ... Am fost foarte-foarte surprins ! Numai la asta nu mă așteptam, sincer... Toată seara mi-am petrecut-o umblând după ei și urmărindu-i ! Nu l-am înțeles încă pe Mișu ce are în minte ! L-am plimbat pe Tommy pe "moșie" [ a.k.a. prin curte  ] , i-am prezentat cușca, castronașele cu mâncare și apă, i-am pus zgarda [ una ușoară, subțire, nimic deosebit, doar pentru a avea de unde să-l "agăț" dacă vreau să-l îndrum în vreo direcție oarecare, etc... După care i-am lăsat singuri, să văd cum se înțeleg . Toata seara Mișu s-a ferit de Tommy, l-a evitat... Mergea Tommy spre el, din curiozitate, pt joacă, Mișu se ridica și pleca în alta parte... Tot așa, toată seara, un du-te - vino ... La un moment-dat Tommy dădea târcoale culcușului lui Mișu, iar Mișu, săracu, care la ora aia, de obicei, era gata de culcare, se ridica și se muta în alta parte . Mișu are un loc al lui amenajat sub o terasă, la distanță de cușca lui Tommy, iar Tommy are în cușca lui o zdreanță pe care am adus-o de la mama lui din cușcă, că am înțeles că e bine sa aduc mirosul din culcușul vechi în cel nou... Ori, poate Mișu joacă rolul seniorului ? ... Habar n-am ce-o fi în mintea lui. Personal speram [ încă mai sper ] ca se vor înțelege bine și își vor alunga plictiseala împreună când sunt la servici... Acum de dimineață am procedat cum ai spus, cu un pic de joacă înainte, apoi masa de dimineață, pe care-a halit-o la foc automat. Trebuie sa fiu atent să nu se bage unul în mâncarea altuia, ca am înțeles că nu e bine juniorii sa mănânce hrană de seniori și invers. Am să revin cu noutăți și, să fac și niște poze ! Sper să mă descurc în primele zile, până se acomodează împreună !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ramurel
Newbie
|
 |
« Reply #7 on: May 16, 2014, 10:27:51 AM » |
|
Tommy [ gun ] 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Izzy
Full Member

|
 |
« Reply #8 on: May 16, 2014, 10:46:03 AM » |
|
Bine ai venit,Tommy! Esti o pufosenie dragalasa :d11Sa cresti mare si sa fii sanatos! Si mai asteptam poze si vrem sa auzim ce nazdravanii faci (ca sigur o sa faci, doar esti  ). Pentru stapanul tau - ai grija sa nu l lasi sa roada lemne, sireturi de la pantofi sau alte minuni pe care le poate inghiti, sunt teribili la varsta asta. Mult succes!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Izzy
Full Member

|
 |
« Reply #9 on: May 16, 2014, 10:48:49 AM » |
|
Am uitat, fa i si lui un topic in sectiunea Cainele meu, o sa l vizitam acolo!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #10 on: May 16, 2014, 11:07:36 AM » |
|
Nu te speria daca adultul il evita pe cel mic. Asa va fi pana va mai creste. Cainii au in instinct sa nu se apropie de pui mici daca nu sunt ai lor probabil in ideea sa nu le faca rau sau de frica mamei puiului, nu stiu, dar asa s-a intamplat ori de cate ori am adus un pui acasa. Dar dupa ce au trecut de 4 luni a fost o joaca si o voiosie ce nu s-a vazut. La tine nu cred ca se va intampla asa dat fiind ca adultul e batran. La mine era diferenta de varsta mut mai mica.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ramurel
Newbie
|
 |
« Reply #11 on: May 16, 2014, 08:26:34 PM » |
|
Aha ! Asta ar explica reținerea "moșului" față de Tommy ! Cred că n-o fi un capăt de țară problema asta ! Am răbdare pe tema asta !
Ce mă frământă un pic acum, este faptul că peste zi, având fiecare vasele de apă permanent la dispoziție, ăsta mic, cu tupeu se mai bagă să bea apă din vasul din care bea adultul ... E o problemă asta ? Adică mă gândeam la paraziți interni, pe care i-ar putea lua ăsta micu' de la adult...
Tommy e la zi cu deparazitările interne și e în grafic cu vaccinurile, însă de Mișu nu m-am ocupat pe tema asta. În afară de deparazitare externă, lui nu i-am făcut altceva ...
.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #12 on: May 16, 2014, 08:35:25 PM » |
|
Cand sunt mai multi caini intr-curte trebuie sa fie toti deparazitati odata fiindca se infesteaza unul de la celalalt.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ramurel
Newbie
|
 |
« Reply #13 on: May 17, 2014, 10:38:27 AM » |
|
Așa o să fac, mulțam de pont ! Aseară a fost circu' de pe lume, că nu vroia să doarmă la el în țarc, unde are și cușca și l-am închis înăuntru, că poate-poate... Pfoaaii, o "mieunat" săracu' vreo două ore să-i dau drumu' din țarc : "Vreau la Mișu ! Vreau la Mișu !"  Pe la ora 2 azi-noapte, nu tăcea și m-am dus să-i deschid țarcul și s-o dus glonț lângă Mișu , pe salteaua lu' Mișu și până dimineață or dormit amândoi, pe aceeași saltea, neîntorși ...  Și când mă gândesc că am cheltuit ceva ca să-i fac țarcul ăla... A, la un moment dat, aseară, am mutat salteaua lui Mișu în țarc, l-am dus pe Mișu pe ea și am avut liniște... 20 de minute. N-a ținut faza ! Au stat un pic amândoi pe ea, dupa care Mișu o ieșit afară din țarc și-atunci și ăsta micu' după el... Of, of, parcă văd că mă așteaptă aventuri serioase cu ăștia doi .  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ramurel
Newbie
|
 |
« Reply #14 on: May 17, 2014, 11:03:05 AM » |
|
Update : Uite la ei, fraților : deci, salteaua lu' Mișu îi full option și țarcu-i gol ! Așa ceva .... ........
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|