Forum ciobanesc german
August 31, 2014, 04:16:26 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SiegerShow 2014 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Oase Porc  (Read 927 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Robertdog77
Newbie
*

« on: June 16, 2014, 07:37:14 PM »

Salut.Lamuritima si pe mine cu ceva, am o felema de 4 ani si vreau sa ii schimb mancarea si iam cumparat niste oase rupte de porc(are si carne pe ele)vreau sa stiu mai exact cum sa ii le prepar.Ar fi mai bine sa ii le fac mai marunte si sa ii le fierb sau cum ajutatima si pe mine.Multumesc mult.
kwy
Full Member

« Reply #1 on: June 16, 2014, 07:55:38 PM »

fara oase de porc,de vita da.
Robertdog77
Newbie
*

« Reply #2 on: June 16, 2014, 08:24:05 PM »

fara oase de porc,de vita da.
Doar de vita ? Am aici un posesor de cg care detine aceasta rasa de aproape 8 ani si el da orice oase dar numai ca ii le toaca foarte foarte marunt si ii le fierbe.Lamuritima si pe mine cu mai multe detali as ramane dator.Ce carne/oase are avea voie cum ar trebuie administrata si ce nu are voie.Multumesc mult.
bogdan(demi)
Full Member

« Reply #3 on: June 17, 2014, 10:07:31 AM »

Nu sunt bune deloc oasele de porc pentru caini. De vita, de pui sunt ok.
freddy25
Hero Member

« Reply #4 on: June 17, 2014, 11:10:53 AM »

Nici de pui nu sunt bune, ba chiar sunt periculoase fiindca se sparg in aschii si pot perfora stomacul sau intestinele.
Thara
Hero Member

« Reply #5 on: June 17, 2014, 01:14:47 PM »

Oasele de porc nu sunt bune, dar nici cele de pui iar in general oasele de pasare si cele de peste sunt strict interzise cainilor avand in vedere riscul pe care il prezinta. Exista intr-adevar persoane care dau asa ceva cainilor, dar ramane la indemana fiecaruia sa decida daca doreste sa riste sau nu. Oasele nu sunt ceva 'vital' in alimentatia cainilor iar eu sunt de parere ca nu merita sa-mi asum riscul asta, dand oase de pasare (sau in fapt orice este contraindicat) la caine dupa care sa astept sa vad daca pateste ceva sau nu. Nu am caine ca sa fac experimente pe el, iar ca si in cazul nostru, al oamenilor, daca stim ca ceva anume nu este indicat pentru consumul nostru vom alege de cele mai multe ori sa evitam acel lucru (normal, mai sunt si persoane carora le place sa traiasca periculos LOL ).

Robertdog77 : vad ca in context te referi la 'schimbarea alimentatiei". Sper, pentru binele femelei tale ca nu te gandesti la o alimentatie bazata pe oase. Oasele de vita sunt singurele indicate pentru caini dar si asa, trebuie oferite pe post de 'gustare', ocazional, nicidecum ca si baza in alimentatie. Indiferent de cum ar fi 'gatite', nu au ce cauta in hrana zilnica a cainilor pentru ca nu au cine stie ce proprietati nutritive iar in al doilea rand multi caini se constipa de la ele, daca sunt date in cantitate mare si des. Am vazut caini hraniti cu 'fierturi de oase' care la fiecare scaun plangeau in ultimul hal iar fecalele aratau ca si creta, albe si fff tari. Daca nu iti permiti o hrana uscata bunicica ai putea incerca sa-i gatesti cainelui, dar foloseste in compozitie doar carne sau organe (acestea din urma sunt ceva mai ieftine decat carnea), insa fara oase. Gasesti pe forum in sectiunea asta suficiente optiuni si sfaturi despre cum poti sa-i oferi o alimentatie buna.
freddy25
Hero Member

« Reply #6 on: June 17, 2014, 02:57:12 PM »

Oasele le fierbi bine in oala sub presiune si ii dai zeama in care fie fierbi orez si zarzavaturi. Oasele le arunci fiindca dupa fierbere nu mai au nici un fel de valoare nutitiva. Cred ca ii poti fierbe si oase de porc.  Atentie mare la grasimile rezultate din maduva. Daca e mancarea prea grasa risca diareea sau chiar pancreatita. Oasele si carnea cruda de porc e extrem de periculoasa nu numai din cauza riscului  de trichineloza ci mai ales din cauza virusului pseudoturbarii( boala Aujeszky) care la oameni nu are nici un efect dar e mortal pentru caini si pisici. Si nici nu exista tratament sau vaccin pentru asta.
Robertdog77
Newbie
*

« Reply #7 on: June 17, 2014, 03:10:52 PM »

Oasele le fierbi bine in oala sub presiune si ii dai zeama in care fie fierbi orez si zarzavaturi. Oasele le arunci fiindca dupa fierbere nu mai au nici un fel de valoare nutitiva. Cred ca ii poti fierbe si oase de porc.  Atentie mare la grasimile rezultate din maduva. Daca e mancarea prea grasa risca diareea sau chiar pancreatita. Oasele si carnea cruda de porc e extrem de periculoasa nu numai din cauza riscului  de trichineloza ci mai ales din cauza virusului pseudoturbarii( boala Aujeszky) care la oameni nu are nici un efect dar e mortal pentru caini si pisici. Si nici nu exista tratament sau vaccin pentru asta.
Pai atunci zici ce as putea sa ii dau, de exemplu ce carne ar fi buna, am auzit ca garlejele de pasare sunt foarte bune.Dami si mie mai multe detali etc.Ce le dai tu sau ce ar fi ok.Multumesc.
freddy25
Hero Member

« Reply #8 on: June 17, 2014, 03:51:27 PM »

Eu le dau hrana uscata si peste ea pun 2-3  sau4 linguri de supa de carne de pui si legume.  Carnea o dezosez si oasele le arunc. Acum foarte multi ani am dat cate un os mare de vita fostilor mei caini, unul de talie mai mare, cam la 30kg si celalalt mai micut, cam de 7-8kg. Cel mare s-a constpat atat de tare ca a fost gata sa ajunga la operatie iar cel mic  a tras o diareee cu sange de a trebuit sa-l tin pe regim o saptamana. Deci asta ar fi experienta mea in legatura cu oasele date la caini. De atunci nu le-am  mai dat niciodata oase. A, si mai stiu un caz cu oase de peste date unui catel de vreo 6 luni. I s-au blocat in intestine,  nu mai manca, nu mai defeca, era letargic, avea temperatura mare.  Si asta a fost la un pas de operatie dar pana la urma s-a rezolvat cu niste clisme.
Robertdog77
Newbie
*

« Reply #9 on: June 17, 2014, 04:02:28 PM »

Eu le dau hrana uscata si peste ea pun 2-3  sau4 linguri de supa de carne de pui si legume.  Carnea o dezosez si oasele le arunc. Acum foarte multi ani am dat cate un os mare de vita fostilor mei caini, unul de talie mai mare, cam la 30kg si celalalt mai micut, cam de 7-8kg. Cel mare s-a constpat atat de tare ca a fost gata sa ajunga la operatie iar cel mic  a tras o diareee cu sange de a trebuit sa-l tin pe regim o saptamana. Deci asta ar fi experienta mea in legatura cu oasele date la caini. De atunci nu le-am  mai dat niciodata oase. A, si mai stiu un caz cu oase de peste date unui catel de vreo 6 luni. I s-au blocat in intestine,  nu mai manca, nu mai defeca, era letargic, avea temperatura mare.  Si asta a fost la un pas de operatie dar pana la urma s-a rezolvat cu niste clisme.
Daca ias cumpara gaturi de pasare cum ar trebuie sa ii le administrez sa ii le fierb sa adaug si morcovi(ce alte zarzavaturi ar fi bune)?Ce alceva in afara de gaturi de pasare care sa contina carne ai bine bun pentru cg.Si mersi pentru ajutor sper sa ma ajuti cu mai multe detali.
freddy25
Hero Member

« Reply #10 on: June 17, 2014, 04:45:34 PM »

De ce nu ii dai hrana uscata si te complici cu gatitul? Ca sa-i dai macare gatita buna iesi mai scump decat cu hrana uscata. Doar daca o sursa de carne proaspata si ieftina renteaza. Tine cont ca la cainii hraniti cu ancare gatita este obligatorie vitaminizarea.
Robertdog77
Newbie
*

« Reply #11 on: June 17, 2014, 05:17:01 PM »

De ce nu ii dai hrana uscata si te complici cu gatitul? Ca sa-i dai macare gatita buna iesi mai scump decat cu hrana uscata. Doar daca o sursa de carne proaspata si ieftina renteaza. Tine cont ca la cainii hraniti cu ancare gatita este obligatorie vitaminizarea.
Ok sunt lamurit cu asta.Acu zimi si mie ce harna uscata ar fi buna, cam cat ar consuma pe zi si cat mai costa lunar daca nu te superi.As dori ceva unde ar putea sa ma duc lunar la 70-100 lei.Mersi foarte mult pentru tot pana acu.
freddy25
Hero Member

« Reply #12 on: June 17, 2014, 07:49:36 PM »

Nu o poti hrani decent la bugetul asta. Totusi, incearca Clan adult-maxi cu miel de la  www.maxi-pet.ro Dupa ingrediente pare destul de ok iar maidanezii mei de la serviciu o mananca cu pofta, nu au facut reactii alergice de 2-3 ani de cand le dau asta. Le-am luat o data Clan cu pui+curcan si nu le-a placut, au mancat mai in sila. Costa 90 lei/sacul de 15kg. Odata cu comanda primesti un cupon de reducere cu care luna urmatoare poti cumpara cu 10% mai ieftin.
Robertdog77
Newbie
*

« Reply #13 on: June 17, 2014, 11:06:30 PM »

Nu o poti hrani decent la bugetul asta. Totusi, incearca Clan adult-maxi cu miel de la  www.maxi-pet.ro Dupa ingrediente pare destul de ok iar maidanezii mei de la serviciu o mananca cu pofta, nu au facut reactii alergice de 2-3 ani de cand le dau asta. Le-am luat o data Clan cu pui+curcan si nu le-a placut, au mancat mai in sila. Costa 90 lei/sacul de 15kg. Odata cu comanda primesti un cupon de reducere cu care luna urmatoare poti cumpara cu 10% mai ieftin.
O sa ii iau de acum incolo harna uscata mersi pentru ajutorul acordat,sa te mai intreb ceva,ce parere ai despre conserve sunt bune se merita ?
freddy25
Hero Member

« Reply #14 on: June 17, 2014, 11:15:01 PM »

O conserva de calitate buna e vreo 13-14 lei/800gr. Iesi mai ieftin cu mancare gatita decat cu conserva. O conserva ieftina contine tot felul de mizerii, inclusiv bucati de plastic, cum am gasit eu intr-o conserva Pedigree.
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to:  

turenhof