|
KLIFF
|
 |
« on: October 23, 2006, 07:56:11 PM » |
|
Am un pui de CG (Kliff) din canisa Von Haus Bura si la doua zile dupa vaccin (polivalent) a facut temperatura, diaree - ulterior cu sange. Medicul veterinar mi-a spus ca uneori se intampla asemenea efecte postvaccinare, respectiv in loc sa faca anticorpi si atat catelul se imbolnaveste. E pertinenta opinia? Pana acum a facut doua vaccinuri porvo si pe data de 20 al treilea care e polivalent. Acum Kliff traieste din perfuzii si injectii cu antibiotice, iar la clinica il duc de doua ori pe zi. Nu mananca, nu bea si medicul mi-a spus ca nu avem decat sa asteptam. Ce pot face suplimentar? Asteptarea asta ma ucide, mai ales ca ma duce cu gandul la cele mai negre urmari. N-am gresit cu nimic, nu l-am scos din casa, ne descaltam la usa si spalam incaltamintea....de ce se intampla asta?
|
|
|
|
|
|
Un plus de temperament!
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #1 on: October 23, 2006, 08:13:43 PM » |
|
...in afara de curaj,...nu prea stiu ce as putea sa iti spun....cred ca medicul stie bine meserie, si banuiesc ca este posibil sa se fi intimplat ceea ce spune el...pe forum, Ariana si Kira sunt medici veterinari... ...pe de alta parte,...perfuziile sunt in principal impotriva deshidratarii...in principiu, daca trec 48 de ore de la inceperea tratamentului, sansele sunt ffff mari sa scape cu bine...despre corectitudinea diagnosticului, nu am competenta sa ma pronunt... ...zau ca mai stiu ce sa iti spun...bafta multaaaa
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
|
|
sersoft
|
 |
« Reply #2 on: October 23, 2006, 10:14:11 PM » |
|
Curaj ! Sunt pe forum cateva cazuri ale unor catei care au scapat cu bine de parvo si s-au refacut complet !
|
|
|
|
|
|
German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
|
|
|
|
KLIFF
|
 |
« Reply #3 on: October 24, 2006, 08:27:47 AM » |
|
Multumesc pentru incurajari. Se pare ca am luat-o spre calea cea buna. In dimineata asta KLiff a mancat vreo 20 de boabe. Mi se pare extraordinar, dupa ce trei zile n-a mancat nimic. Aceste perioade grele pot incetini cresterea catelului? Raman sechele?
|
|
|
|
|
|
Un plus de temperament!
|
|
|
razvan
Ciobanesc German
Administrator

German Shepherd
|
 |
« Reply #4 on: October 24, 2006, 08:29:39 AM » |
|
Daca a mancat, e bine! Nu, nu raman sechele si nu incetineste cresterea! Succes si sanatate in continuare!
|
|
|
|
|
|
darzenia, loialitatea si devotamentul pe care il arata fata de stapan, situeaza Ciobanescul German in fruntea elitei canine....
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #5 on: October 24, 2006, 09:04:34 AM » |
|
....in mod normal nu ar trebui sa ramana sechele; preventiv eu cred ca, dupa ce isi termina tratamentul sa stabilesti impreuna cu medicul o "cura" de vitaminizare - fortifiere....care oricum s-ar fi cerut, data fiind virsta + schimbarea pufului cu blana, schimbarea dintilor, venirea iernii...Bafta in continuare
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
man
Hero Member

. A u s b r u c h .
|
 |
« Reply #6 on: October 24, 2006, 01:20:16 PM » |
|
Curaj ... Si eu am o catea care a trecut prin parvo... cinci zile a "mancat" numai perfuzii si acum este bine merci...
|
|
|
|
|
|
Ce nu te doboara te face mai puternic.
|
|
|
|
KLIFF
|
 |
« Reply #7 on: October 25, 2006, 09:26:43 AM » |
|
Suntem bine!Am scapat de perfuzii si injectii. Ieri am mancat de doua ori. Astazi dimineata am mancat. Problema e ca nu avem scaun deloc. Stiti cam cat dureaza tranzitul intestinal?
|
|
|
|
|
|
Un plus de temperament!
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #8 on: October 25, 2006, 10:12:52 AM » |
|
Suntem bine!Am scapat de perfuzii si injectii. Ieri am mancat de doua ori. Astazi dimineata am mancat. Problema e ca nu avem scaun deloc. Stiti cam cat dureaza tranzitul intestinal?
la virsta asta ,....cca min 6 ore,...dat fiind ca are abia 2 mese....nu cred ca e cazul sa te ingrijorezi, inca...Bravo....bafta mai departe
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KLIFF
|
 |
« Reply #9 on: October 25, 2006, 10:53:03 AM » |
|
Multumesc pentru sfaturi. Cand am fost la clinica era un alt CG cu aceleasi probleme. Tanarul avea 7 luni si la cateva zile de la vaccinare era in perfuzii, nu manca, avea diaree etc. Cred ca nu e totul in regula cu aceste vaccinuri. Nu au nimerit tulpinile sau e dozarea necorespunzatoare. M-am gandit ca o fi medicul nepriceput, dar Kliff si tanurul de 7 luni au fost vaccinati la clinici diferite, asadar tot calitatea vaccinului cred ca e cauza. Ce parere aveti?
|
|
|
|
|
|
Un plus de temperament!
|
|
|
man
Hero Member

. A u s b r u c h .
|
 |
« Reply #10 on: October 25, 2006, 11:05:56 AM » |
|
Cred ca nu e totul in regula cu aceste vaccinuri. Nu au nimerit tulpinile sau e dozarea necorespunzatoare. ...Ce parere aveti?
... asta daca si manipularea a fost corespunzatoare ... (daca au dat de caldura si s-au activat... degeaba mai il scoate din frigider ...)
|
|
|
|
|
|
Ce nu te doboara te face mai puternic.
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #11 on: October 25, 2006, 01:43:01 PM » |
|
Se pare ca avem o problema in Romania cu manipularea necorespunzatoare a vaccinurilor. Eu am aflat ceva in acest sens de la o persoana care a lucrat in domeniu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
irinayvonne
Full Member

Raj
|
 |
« Reply #12 on: October 25, 2006, 02:44:15 PM » |
|
eu chiar azi intentionam sa ma duc cu raj care acum are 14 luni la vaccin, nu la doctorul lui, ci la un cabinet mai apoape. cred ca mai astept sa se intoarca al nostru
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #13 on: October 26, 2006, 04:00:24 PM » |
|
Medicul veterinar mi-a spus ca uneori se intampla asemenea efecte postvaccinare, respectiv in loc sa faca anticorpi si atat catelul se imbolnaveste. E pertinenta opinia?
da, nu fiecare catel raspunde, din punct de vedere imunitar, la fel de bine. De asemenea in viata fiecarui puiut exista o perioada in care in organism se mai gasesc putini anticorpi maternali care in contact cu antigenele vaccinului- se vor anihila reciproc- puiul ramanand descoperit, iar vaccinul neindeplinindu-si rolul. Bineinteles manipularea vaccinurilor trebuie sa fie corespunzatoare, intotdeauna pastrate la frigider sau transportate la temperaturi mici. Cand am fost la clinica era un alt CG cu aceleasi probleme. Tanarul avea 7 luni si la cateva zile de la vaccinare era in perfuzii, nu manca, avea diaree etc. Cred ca nu e totul in regula cu aceste vaccinuri. Nu au nimerit tulpinile sau e dozarea necorespunzatoare. M-am gandit ca o fi medicul nepriceput, dar Kliff si tanurul de 7 luni au fost vaccinati la clinici diferite, asadar tot calitatea vaccinului cred ca e cauza. Ce parere aveti?
Trebuie aflata toata istoria tanarului de 7 luni ( cand a fost vaccinat prima data, daca a intrat sau nu in contact cu alti caini) se intampla de multe ori ca un puiut deja contaminat dar inca fara semne de boala, sa dezvolte semnele clinice dupa vaccinare. Vaccinarea dupa contaminare nu mai ajuta cu nimic, eventual poate accelera decansarea bolii. Exista multe tipuri de vaccin, unele sunt inacitvate altele vii atenuate. Cele din urma, in cazul unei manipulari necorespunzatoare, pot afecta starea de sanatate.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
|
KLIFF
|
 |
« Reply #14 on: October 26, 2006, 04:26:43 PM » |
|
Multumesc pentru raspuns, Ariana. Din nefericire, pare destul de clar ca nu putem avea incredere totala in vaccinuri pentru ca nici noi si nici medicul nu putem fi considerati responsabili de manipulare de la importator la depozit si asa mai departe. Daca fiecare veriga din lant si-ar face datoria ar fi mult mai simplu. Acum Kliff e sanatos, dar a devenit mult mai mancacios decat trebuie. Ii dau aproape dublu portia pe zi de Purina Pro Plan fata de cea mentionata in instructiuni si parca ar mai vrea. Sa ii reduc din cantitate sau sa il mai las in perioada asta de recuperare dupa boala?
|
|
|
|
|
|
Un plus de temperament!
|
|
|
|