Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #15 on: January 08, 2008, 05:41:08 PM » |
|
La 2 luni nu consider necesara administrarea suplimentelor de calciu si vitamine mai ales daca puiul e hranit cu hrana premium/superpremium.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
spiderkid
Full Member

|
 |
« Reply #16 on: January 08, 2008, 07:10:34 PM » |
|
hrana uscata primeste numai o mana in supa. aceeasi intrebare am pus-o si eu ieri la vet, daca hrana uscata din gama premium/superpremium are echivalentul in vitamine la mancare gatita+vitamine separat. [vitaminele sugerate de vet] raspunsul a fost ca nu se compara. si ca vitaminele separat sunt mai eficiente. [nu vreau sa desconsider raspunsul tau, ci doar ce mi s-a sugerat] multumesc de reply,vet  !
|
|
|
|
|
|
if there was a poop fairy, me and my dog could've had a lot of money...
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #17 on: January 08, 2008, 07:33:02 PM » |
|
hrana uscata primeste numai o mana in supa. aceeasi intrebare am pus-o si eu ieri la vet, daca hrana uscata din gama premium/superpremium are echivalentul in vitamine la mancare gatita+vitamine separat. [vitaminele sugerate de vet] raspunsul a fost ca nu se compara. si ca vitaminele separat sunt mai eficiente.[nu vreau sa desconsider raspunsul tau, ci doar ce mi s-a sugerat] multumesc de reply,vet  ! ..si veterinarul la care ai fost trebuie sa isi vanda vitaminele,..nu..? 
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
spiderkid
Full Member

|
 |
« Reply #18 on: January 08, 2008, 07:40:36 PM » |
|
corect! sper totusi sa-si faca meseria, ca poate pun  pe el... [de fapt la ce coltisori are,  e putin spus, mai degraba o combinatie de sarpe +  = vipero-german]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #19 on: January 08, 2008, 07:50:16 PM » |
|
si eu sunt vet si stiu cum merge treaba. Dar mai sunt si crescatoare si iubitoare de Cg.... Din pacate majoritatea cabinetelor promoveaza aceasta idee nesanatoasa din punctul meu de vedere...calciu si vitamine la greu fara o baza reala. Care e problema daca la 2 luni nu si-a ridicat urechile? Are timp. Lasa-i organismul sa se dezvolte armonios nu-l forta...eventual ajuta-l. Dar de la a ajuta pana la a forta nu e decat un pas...care este prea putin luat in calcul ....din pacate. Celor care le-am dat pui de la Nati a mea le-am specificat ca pana la 3-4 luni in nici un caz sa nu primeasca suplimente pe langa hrana super premium. N-au nici cea mai mica problema cu urechile. De asemenea am supravegheat cresterea a mai multor exemplare de Cg linie noua administrandu-le calciu si vitamine doar cand mi s-a parut mie necesar, o perioada foarte scurta. Intradevar nu au crescut asa exploziv ca majoritatea puilor de Cg insa s-au dezvoltat armonios si consider ca mai sanatos. Nu spun ca sunt rele vitaminele, in nici un caz insa fiecare la momentul potrivit si intr-o cantitatea potrivita.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #20 on: January 08, 2008, 07:54:10 PM » |
|
nu cred ca e vorba de meserie, nu o face din rautate....insa pe partea nutritiei in corelatie cu hrana uscata si multe alte suplimente..nu exista destula luciditate pe plan mondial chiar, zic eu.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
|
spiderkid
Full Member

|
 |
« Reply #21 on: January 08, 2008, 08:01:22 PM » |
|
ai dreptate ariana, ca si la oameni natural=mai bine decat stimulat artificial, e ca si cum ai sarii etape sa ajungi cu orice pret la final. nu vreau sa-i administrez vitamine doar ca trebuie, sau ca imi doresc sa obtin un cg exemplar, cel mai important este sa se dezvolte armonios.
am sa tin cont de sfaturi, multumesc!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)
|
 |
« Reply #22 on: January 08, 2008, 08:50:31 PM » |
|
La 2 luni nu consider necesara administrarea suplimentelor de calciu si vitamine mai ales daca puiul e hranit cu hrana premium/superpremium. ATIT! 
|
|
|
|
|
|
A DOG IS THE ONLY THING ON EARTH THAT LOVES YOU MORE THAN HE LOVES HIMSELF
|
|
|
SAM
Newbie
|
 |
« Reply #23 on: February 11, 2008, 10:48:23 PM » |
|
As avea si eu o intrebare legata de calciu, cam care sunt preturile la suplimentele de calciu si cam cat ar costa pe luna, pe zi de administrat unui CG, Stiu Ariana ca vb odata de niste injectii cu calciu cat costa una  . [Precizez ca nu am intentia sa ii administrez fara sfatul medicului dar as dori sa stiu cam care sunt preturile]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Luna_Mina
|
 |
« Reply #24 on: February 11, 2008, 11:55:36 PM » |
|
Eu la ale mele nu le-am facut pana la varsta asta, 7 luni, decat 2 cure de cate 10 zile cu calciu si vitamine, evident numai la recomandarea medicului veterinar, o cura a fost in perioada in care le cresteau dintii. Vet-ul a zis ca nu au nevoie de mai mult. Chiar ma gandeam acum sa mergem sa vedem daca mai e nevoie de o cura de calciu + vitamine. E putin cat le-am dat pana acum, sau este de ajuns? Mai au nevoie de o alta cura? Ca mancare, le dau Purin Pro Plan + morcovi + carne de vita sau pui fiarta, cateodata le mai dau smantana sau iaurt.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Razvan29
Newbie
|
 |
« Reply #25 on: May 13, 2008, 09:58:03 AM » |
|
IMI PUTETI SPUNE CE MEDICAMENTE(UZ UMAN SAU VETERINAR) PENTRU CRESTEREA IMUNITATII AS PUTEA SA II DAU CAINELUI MEU? VA MULTUMESC!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gelu
Jr. Member

|
 |
« Reply #26 on: May 13, 2008, 11:42:07 AM » |
|
nu cred ca e vorba de meserie, nu o face din rautate....insa pe partea nutritiei in corelatie cu hrana uscata si multe alte suplimente..nu exista destula luciditate pe plan mondial chiar, zic eu.
Sunt perfect de acord,mie mi s-a spus ca trebuie administrat calciul cel putin pana la varsta de un an fara intrerupere si incepand de la 5 saptamani i-am administrat pet-phos si totusi nu i s-a ridicat urechea dreapta.Acum aproximativ o luna si jumatate am luat decizia de a intrerupe administrarea calciului si ,poate este o coincidenta,dupa aproximativ o saptamana si-a ridicat urechea si de atunci nu a mai lasat-o jos.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dux
|
 |
« Reply #27 on: May 13, 2008, 02:14:56 PM » |
|
,mie mi s-a spus ca trebuie administrat calciul cel putin pana la varsta de un an fara intrerupere si incepand de la 5 saptamani i-am administrat pet-phos si totusi nu i s-a ridicat urechea dreapta.
Sunt multe articole de specialitate care recomanda sa nu se foloseasca calciul atunci cand cainele mananca hrana super premium. eu nu folosesc sub nici o forma suplimente de Ca si minerale atata timp cat cainii mananca hrana super premium.cainii sunt corect dezvoltati si chiar unii sunt cu osatura puternica. in urma cu 7 ani am facut un experiment.2 pui dintr-un cuib au primit hrana super premium si suplimente iar 3 doar hrana super premium.la maturitate cainii care nu au primit calciu erau ok din punct de vedere al dezvoltarii scheletului iar unul din cei 2 care au primit calciu are o deformatie la antebratul drept iar scheletul nu este (ca grosime) cu nimic deosebit fata de cei care au mancat doar hrana super premium. hraneste cainele cu o hrana de calitate,deparaziteaza-l la timp si el se va dezvolta corect.depinde si de bagajul genetic pe care-l are. Ridicatul urechilor nu are legatura cu calciul.asta face parte din folclorul canin.cand un caine nu-si ridica urechile inseamna ca problema este undeva genetic.orice exemplar are anumite ,,neajunsuri anatomice'' de regula mostenite genetic si care nu pot fi corectate. asa cum un caine poate avea un humerus mai scurt sau o crupa mai scurta tot la fel poate avea urechile moi sau chiar cazute. chiar daca parintii au urechile corecte.cum este si la textura parului.din doi parinti cu par in standard(semilung)ies pui cu par lung.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cycyca13
Sr. Member

Cecilia & ISA
|
 |
« Reply #28 on: July 31, 2008, 06:42:50 PM » |
|
Am gasit si topicul acesta!.. l-am citit si tot nu sunt lamurita!.. of of Catelusa mea face curand 3 luni si i-am dat ca + vitamine in ultimele 2 saptamani ( pe langa Purina Proplan)! Intrerup acum calciul... ok!.. si cand ii mai administrez??
|
|
|
|
|
|
“Prima arta creata de om a fost educatia cainelui, iar fructul acestei arte a fost cucerirea si stapanirea pasnica a intregului pamant”
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #29 on: July 31, 2008, 07:07:15 PM » |
|
pe la 4 luni daca mai e nevoie! 
|