Forum ciobanesc german
January 18, 2013, 04:36:38 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7   Go Down
  Print  
Author Topic: Supliment calciu - vitamine  (Read 31324 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
KLIFF
Hero Member

Membru ARCG

« on: November 03, 2006, 04:00:49 PM »

Am citit despre suplimentarea cu calciu si vitamine in cazul CG si, avand in vedere cresterea rapida, se zice ca ar avea nevoie de aproximativ 500 mg pe zi de pui. Pe punga de Purina Pro Plan scrie ca are 1,2% calciu, iar un pui de trei luni consuma 250 gr /zi, deci 2,5 grame de calciu, de 5 ori mai mult decat necesarul. Cum ramane, asadar, cu suplimentarea de calciu, mai ales ca nici un exces nu pare sa duca la ceva bun? Mai sunt necesare pastilele supliment?

Membru ARCG
crb
Hero Member

« Reply #1 on: November 03, 2006, 08:40:32 PM »

Am citit despre suplimentarea cu calciu si vitamine in cazul CG si, avand in vedere cresterea rapida, se zice ca ar avea nevoie de aproximativ 500 mg pe zi de pui. Pe punga de Purina Pro Plan scrie ca are 1,2% calciu, iar un pui de trei luni consuma 250 gr /zi, deci 2,5 grame de calciu, de 5 ori mai mult decat necesarul. Cum ramane, asadar, cu suplimentarea de calciu, mai ales ca nici un exces nu pare sa duca la ceva bun? Mai sunt necesare pastilele supliment?
fara discutie, suplimentul de calciu este necesar, dar: ....in nici un organism, nici canin, nici uman, calciul nu se asimileaza 100%, nici de origine alimentara nici de origine medicamentoasa...limita dintre prea mult/prea putin e foarte greu de determinat fara analiza singelui,...Calciu fara fixator (vitamina A + D2 e cel mai comun) e dat degeaba...in principiu, cg are nevoie de supliment de calciu in mod deosebit in perioada de schimbare dinti si ridicat urechi....discutie ffff lunga si, poate, pur orientativa, dat fiind ca fiecare caine evolueaza diferit...din categoria calciului de uz veterinar (pentru caini),...doza e recomandata de medic, functie si de kg/corp...vezi ca e un topic dedicat pe forum,...nu mai stiu exact pe unde

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
salvanim
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #2 on: November 03, 2006, 08:51:17 PM »

Vitaminele si calciul
Parerile sunt impartite, pe de o parte se spune ca, hranind cainele cu hrana super-premium, suplimentele de calciu nu mai sunt necesare, pe de alta parte se spune ca sunt ....
Acum, parerea mea, este ca teoriile depind de la caine la caine, de la capacitatea cainelui de a asimila si fixa calciul din hrana. De asemenea depinde de ritmul de crestere al cainelui si hrana administrata (care poate fi de calitate super ... pana la hrana 'de duzina')

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
cornel_gm
Newbie
*

« Reply #3 on: November 04, 2006, 10:38:11 PM »

De acord cu crb.Suplimentul de calciu si vitamine este absolut necesar.Ele ajuta la o mai buna intretinere si dezvoltare a cainelui.Am vazut caini mai 'batrani' ce nu au primit calciu la o varsta frageda si vreau sa-ti spun ca aveau probleme la incheieturi si articulatii.Este bine ,la fel ca si la noi , sa primeasca suplimente de calciu si de vitamine inca de la o varsta frageda.
Nu pot sa-ti spun ce tip de pastile sa-i iei pentru ca aceasta selectie se face in functie de varsta si greutate, deci cel mai bine ia legatura cu un veterinar.

Te salut

"If you love something, set it free.If it returns, it is yours,if it doesen't,it never was."
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #4 on: November 08, 2006, 04:04:45 PM »

Draga Kliff, foarte bine faci ca te documentezi insa cred ca te-ai grabit si nu ai fost 100% atent. Doza este de 100-500 mg / Kg / zi nu doar pe zi. Bineinteles in perioada de maxima dezvoltare doza optima este undeva la limta superioara. Astfel nu-ti ramane decat sa-l cantaresti si sa calculezi. In acest caz se schimba problema si dupa ce refaci calculele cred ca vei avea alta parere. Cele 2,5 grame ar fi suficiente pentru un catel de 5 Kg. Cantitatea de Ca din hrana va fi sigur insuficienta. Toate cele bune!

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
KLIFF
Hero Member

Membru ARCG

« Reply #5 on: November 08, 2006, 06:14:18 PM »

Am ajuns, pe baza socotelilor, la concluzia ca ii mai trebuie calciu si ii dau de ceva vreme cate o pastila pe zi dintr-un produs numit Vetstar Osteo Plus. E grecesc si costa 350.000 lei cutia de 70 de pastile. Am tot auzit de Petfos, parca asa ii spune insa ma intereseaza mai putin denumirea comerciala ci mai degraba substanta. In fond tot carbonat de calciu sau... popular praf de creta. Daca tot intram in amanunte pe acest subiect...se gaseste la magazin si calciu organic, gen praf de scoica sau praf din coji de oua? Am inteles ca e mai usor asimilat decat cel mineral. 

Membru ARCG
crb
Hero Member

« Reply #6 on: November 08, 2006, 06:57:39 PM »

...pentru praf de coji de oua,....faci "cheta" de la parinti, frati, surori, vecini,...etc, le mai usuci in cuptor un pic si le dai prin risnita de cafea....le cerni,...gataaa

KLIFF
Hero Member

Membru ARCG

« Reply #7 on: November 09, 2006, 09:25:37 AM »

Multumesc pentru sfat.  Roll Eyes E cam greu de pus in practica. Trebuie sa asculte indemnul.....nici o masa fara ou! Sau cum cred ca se scrie acum, nicio masa fara ou!
La mine e mai simplu cu scoicile, ca pe plaja e un stoc suficient, dar mi-e frica de salmonele si alte chestii urate.   

Membru ARCG
crb
Hero Member

« Reply #8 on: November 09, 2006, 09:45:08 AM »

...scoicile....hmmm...eu unul aici sunt "p'afarist"...nici macar nu am auzit ca scoicile ar constitui o forma de calciu asimilabil prin sist digestiv canin...

ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)

« Reply #9 on: November 27, 2006, 05:41:25 PM »

oameni buni,un catel hranit cu mincare de calitate,gen royal canin sau hills si eventual brinza de vaci sau lapte,nu are nevoie de suplimente vitamino-minerale ,mai ales cele administrate aiurea.cit despre displazie,e genetica,deci nici un calciu administrat nu va impiedica aparitia ei!din contra poate duce la aparitia artrozei odata cu inaintarea in virsta!

A DOG IS THE ONLY THING ON EARTH THAT LOVES YOU MORE THAN HE LOVES HIMSELF
ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)

« Reply #10 on: November 28, 2006, 01:42:30 PM »

Regarding Calcium...  "Calcium concentration has been shown to have a significant effect on development, morphology and pathology of the skeleton in the large breed puppy.  High dietary calcium concentration interferes with normal skeletal development and promotes skeletal pathology in the large breed puppy."
Poate imi asculta si mie cineva sfatul....

Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #11 on: November 28, 2006, 03:32:36 PM »

Ioana, nimeni nu da calciul de dragul "datului" si bineinteles ca este de evitat supradozarea si administrarea "dupa ureche" de catre proprietari. Totul trebuie facut la sfatul medicului veterinar care se gandeste..calculeaza... daca creste ..schimba dintisorii...cat consuma... prezinta sau nu semne carentiale..povestea e lunga..animalul creste, este in continua transformare pana la maturitate...
  Chiar aceasta hrana uscata provoaca de multe ori o dezvoltare corporala fortata, mult mai rapida a catelului astfel incat scheletul si articulatiile nu reusesc sa tina pasul; si atunci ce te faci?
  Din propria experienta stiu ca desi mi-am hranit femela (varsta 2-10 luni) cu Royal canin maxi junior care contine "toate mineralele si calciul din lume" era tot timpul usor rahitica.Tu fiind medic veterinar sti la ce ma refer. M-am luptat din rasputeri s-o ajut sa se dezvolte normal si nici sa nu o supraincarc cu vitamine si calciu.
  De asemenea se pune intrebarea daca asimileaza ce-i ofera hrana?! Daca nu ce faci, nu-l ajuti cu niste vitamine?

Calcium concentration ... High dietary calcium concentration
chiar sunt curiosa, nu scrie mai exact la ce valori se refera aceasta "high concentration" ?
 Dar sunt total de acord cu Ioana - nu trebuie exagerat cu suplimentele nutritive si mai ales calciu la un caine adult (exclus femele gestante sau care alapteaza).De asemenea administrarea calciului in displazie poate agrava situatia si la tineret! Eu ii dau Natiei (1an jumatate) doar hrana uscata eukanuba si consider ca nu mai are nevoie de nici un supliment de genul vitamine , calciu..la aceasta varsta.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
spiderkid
Full Member

« Reply #12 on: January 08, 2008, 10:18:11 AM »

am fost ieri la veterinar cu sasha.
dupa ce cantarit-o [6,8 kg] mi-a spus ca o sa alternam la mancarea ei calciu si vitamine la fiecare 2 sapt, pt urechi, dinti samd.
astfel 2 sapt ia Ca si alte 2 vit.

ieri am luat Ca, insa doza prescrisa mi se pare cam mult: 4 pastile pe zi [toate 4 la o masa]
nu am luat firma medicamentului, insa cele 50 de pastilute au costat 10 ron.

stiu ca a zis ca are o greutate f buna si o sa creasca destul de mare, dar nu vi se pare mult[4 pastile pe zi]?

if there was a poop fairy, me and my dog could've had a lot of money...
ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)

« Reply #13 on: January 08, 2008, 12:01:22 PM »

depinde de firma vitaminelor ....CALCITABSUL d ex are un dozaj aiurea si trebuiesc date multe pastile deodata...afla si tu cum se numesc tabletele

spiderkid
Full Member

« Reply #14 on: January 08, 2008, 03:53:16 PM »

ok, o sa incerc sa aflu ce fel de Ca este. [dadusem pretul estimativ gandindu-ma ca erau mai slabe, fiecare pastila cu propietatile ei...]

if there was a poop fairy, me and my dog could've had a lot of money...
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof