paul ungureanu
Newbie
|
 |
« Reply #75 on: November 15, 2010, 11:07:26 AM » |
|
Am citit cu atentie parerile exprimate pe forum - apropo de administrarea de calciu la pui ... si am constatat (aproape) o unanimitate de pareri a celor cu experienta : nu trebuie administrat calciu - daca hranim catelul cu mancare super-premium ... Totusi - am si eu o nelamurire : si in cazul "puilor de om", desi si ei primesc lapte "super-premium" (care teoretic contine toate mineralele si vitaminele necesare) - toti (dar absolut toti !!) pediatrii recomanda si administrarea de calciu + vitamina D, pentru profilaxia rahitismului ... Ce parere aveti , comparatia mea e corecta ?!?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
carconcept
Newbie
|
 |
« Reply #76 on: September 09, 2011, 10:05:44 AM » |
|
Bunadimineata!
intru si eu in discutie, cu urmatoarea conceptie, in urma unui studiu destul de amanuntit: dupa varsta de 3 luni, administrarea suplimentelor se poate face continua la dozele mici, iar la dozele normale 3sapt cu 1sapt pauza. In principiu, tot ce este "extra" se elimina daca nu se asimileaza, dar mai bine sa fie un aport mai mare din care se elimina, decat sa se fie vre-o carenta. Totodata trebuie urmarite miscarile catelului, cum arunca picioarele, postura si pozitia acestuia si mai ales formarea angulatiilor si articulatiilor pe cele doua trenuri, posterior si inferior. Astfel, totul se relateaza strict la catelul fiecaruia si in mod special la morfologia si nivelul de dezvoltare la momentul respectiv.
va multumesc!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR
|
 |
« Reply #77 on: September 15, 2011, 08:25:12 AM » |
|
Bunadimineata!
intru si eu in discutie, cu urmatoarea conceptie, in urma unui studiu destul de amanuntit: dupa varsta de 3 luni, administrarea suplimentelor se poate face continua la dozele mici, iar la dozele normale 3sapt cu 1sapt pauza. In principiu, tot ce este "extra" se elimina daca nu se asimileaza, dar mai bine sa fie un aport mai mare din care se elimina, decat sa se fie vre-o carenta. Totodata trebuie urmarite miscarile catelului, cum arunca picioarele, postura si pozitia acestuia si mai ales formarea angulatiilor si articulatiilor pe cele doua trenuri, posterior si inferior. Astfel, totul se relateaza strict la catelul fiecaruia si in mod special la morfologia si nivelul de dezvoltare la momentul respectiv.
va multumesc!
Personal cred ca surplusul de calciu este mai periculos decat lipsa lui,de la 3-10 luni ar fi mult mai bun de administrat pentru articulatii Aplazyl decat calciu. Eu i-am dat calciu doar 2 cure in perioada schimbarii dintilor si asta pentru ca nu am hranit-o exclusiv cu hrana uscata.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cristimate
|
 |
« Reply #78 on: September 20, 2011, 10:48:52 PM » |
|
Personal cred ca surplusul de calciu este mai periculos decat lipsa lui,de la 3-10 luni ar fi mult mai bun de administrat pentru articulatii Aplazyl decat calciu. Eu i-am dat calciu doar 2 cure in perioada schimbarii dintilor si asta pentru ca nu am hranit-o exclusiv cu hrana uscata.
sa stii ca asa am zis si eu , tot citind pe acest forum dar dupa ce am vazut ca puiul meu nu asimileaza calciu (alerga si asa mai ciudat) am trecut-o pe o cura mai agresiva.. la inceput petphos, dupa mi-a dat vet-ul "ceva mai bun" si la final (acum) petphos/calciu cat cuprinde. si-a mai revenit acum da o s-o mai tine 2 luni pe cura 10 zile/10 zile pauza si-i dadeam acana -> cica o mancare premium...stiu ca am mai zis, dar sincer dupa ce mi-a povestit seful meu care in trecut a lucrat pentru royal canin (si le-a vizitat si fabrica) nu prea mai cred in mancarea premium mai deloc - le dau eu o mancare mai "normala" (si care s-o si manance) si mai suplimentam cu supica, oase vita fierte, oua crude, iar la dresaj primesc pipotzele (cate 2-300 g fiecare la 3 zile). in plus fetitza e f masiva (nu inalta neaparat dar f masiva in solduri si umeri) si are tendinte de ingrasare asa ca i-am redus si portia (mereu e in cautare de hrana). si odata pe luna le dau si vitamine... Opinia mea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR
|
 |
« Reply #79 on: September 25, 2011, 09:39:43 AM » |
|
sa stii ca asa am zis si eu , tot citind pe acest forum dar dupa ce am vazut ca puiul meu nu asimileaza calciu (alerga si asa mai ciudat) am trecut-o pe o cura mai agresiva.. la inceput petphos, dupa mi-a dat vet-ul "ceva mai bun" si la final (acum) petphos/calciu cat cuprinde. si-a mai revenit acum da o s-o mai tine 2 luni pe cura 10 zile/10 zile pauza
si-i dadeam acana -> cica o mancare premium...stiu ca am mai zis, dar sincer dupa ce mi-a povestit seful meu care in trecut a lucrat pentru royal canin (si le-a vizitat si fabrica) nu prea mai cred in mancarea premium mai deloc - le dau eu o mancare mai "normala" (si care s-o si manance) si mai suplimentam cu supica, oase vita fierte, oua crude, iar la dresaj primesc pipotzele (cate 2-300 g fiecare la 3 zile). in plus fetitza e f masiva (nu inalta neaparat dar f masiva in solduri si umeri) si are tendinte de ingrasare asa ca i-am redus si portia (mereu e in cautare de hrana). si odata pe luna le dau si vitamine... Opinia mea
sa stii ca asa am zis si eu , tot citind pe acest forum dar dupa ce am vazut ca puiul meu nu asimileaza calciu (alerga si asa mai ciudat) am trecut-o pe o cura mai agresiva.. la inceput petphos, dupa mi-a dat vet-ul "ceva mai bun" si la final (acum) petphos/calciu cat cuprinde. si-a mai revenit acum da o s-o mai tine 2 luni pe cura 10 zile/10 zile pauza
si-i dadeam acana -> cica o mancare premium...stiu ca am mai zis, dar sincer dupa ce mi-a povestit seful meu care in trecut a lucrat pentru royal canin (si le-a vizitat si fabrica) nu prea mai cred in mancarea premium mai deloc - le dau eu o mancare mai "normala" (si care s-o si manance) si mai suplimentam cu supica, oase vita fierte, oua crude, iar la dresaj primesc pipotzele (cate 2-300 g fiecare la 3 zile). in plus fetitza e f masiva (nu inalta neaparat dar f masiva in solduri si umeri) si are tendinte de ingrasare asa ca i-am redus si portia (mereu e in cautare de hrana). si odata pe luna le dau si vitamine... Opinia mea
Ai trecut-o pe o cura agresiva de calciu pentru ca avea probleme,suplimente pentru articulatii in perioada asta i-ai administrat?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cristimate
|
 |
« Reply #80 on: September 25, 2011, 10:31:26 AM » |
|
da, aplazyl si ceva vitamine (mi le-a dat vetul).
si ceva calciu tot de la vet, cica unele bune. la final Petphos si imediat s-a vazut ameliorarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GabrielaMM
Newbie
|
 |
« Reply #81 on: November 14, 2011, 06:04:33 PM » |
|
foloseste cineva calciu ,supliment dietetic de la Sogeval?? ce parere aveti despre el? eu acum am inceput sa-i dau catelusei de 1 luna.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anca Margea
Full Member

|
 |
« Reply #82 on: September 06, 2012, 06:37:41 PM » |
|
Sunt noua pe acest forum, dar e singurul loc unde am citit informatii pretioase despre CG. Am si eu un pui de aproape un an si medicul mi-a recomandat calciul fiind inca in crestere. Am cumparat o cutie de 50 de tablete care are un nume cam... anonim. Scrie doar Petway Junior si e o cutie alba cu verde. Nu asta e problema, problema e modul de administrare. Scrie "1 tableta pe 10 kg greutate corporala" deci asta ar insemna 3 tablete pentru aproximativ 30 de kg a lui Rocky. Ce ma macina pe mine e ca sunt destul de mari (aproape 3 cm) si mi-e teama sa nui dau prea multe. Mai zice ca o tableta are 540 mg de Ca si 340 mg de fosfor. Si aici vin cu intrebarea: cate pastile ar trebui sa-i dau pe zi? Multumesc anticipat!
|
|
|
|
|
|
Nu pot sa-mi imaginez cum cineva care are alaturi un caine devotat si inteligent se poate simti singur.
|
|
|
Grogo
Hero Member

Von Germinius Team
|
 |
« Reply #83 on: September 06, 2012, 06:57:54 PM » |
|
Pai la un an doctorul ti-a recomandat calciu???Este suficient sa ii dai mancare superpremium, pentru ca are in componenta toate ingredientele necesare cainelui tau.
|
|
|
|
|
|
Cainii nu m-au muscat niciodata, doar oamenii!!!!!
|
|
|
Anca Margea
Full Member

|
 |
« Reply #84 on: September 06, 2012, 07:02:20 PM » |
|
Mi-a recomandat calciu pt ca el creste foarte repede si e a doua oara cand schioapata. Am mai avut probleme cu el cu oasele cand a trebuit sai dam calciu din plin, pe la 4-5 luni. Sper ca asta sa fie ultima cutie de calciu pe care o ia. Iar in privinta mancarii, am si aici o problema: ce arca superpremium imi recomandati? pt ca acum folosesc Le Chef (Diary Menu), sacul albastru, dar am o banuiala ca nu e bua pt el fiindca nu are scaunul tocmai tare.
|
|
|
|
|
|
Nu pot sa-mi imaginez cum cineva care are alaturi un caine devotat si inteligent se poate simti singur.
|
|
|
Grogo
Hero Member

Von Germinius Team
|
 |
« Reply #85 on: September 06, 2012, 07:07:38 PM » |
|
Daca schioapata era bine sa ii faci o radiografie sa nu aibe displazie, nu vreau sa te sperii, dar este bine sa sti sigur de ce sufera cainele, inainte sa ii administrezi calciu, sa nu ii faci mai mult rau decat bine.In privinta mancarii eu la amandoi ciobanestii le dau Royal Canin Maxi junior si le merge bine.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anca Margea
Full Member

|
 |
« Reply #86 on: September 06, 2012, 07:14:12 PM » |
|
Scioapata dintrun motiv necunoscut ca laba nui umflata sau zgariata si nu sio trage cand io examinez. nu pare sa-l doara si in schimb alearga ca un nebun prin curte. Mi-e sa nu fie iarasi din lipsa de calciu. Cat despre mancare, o sa incerc varianta asta cand se termina sacul.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grogo
Hero Member

Von Germinius Team
|
 |
« Reply #87 on: September 06, 2012, 07:20:39 PM » |
|
Nu exista motiv necunoscut, trebuie aflat de ce schioapata.Mergi cu el la veterinar, trebuie sa ii faci o radiografie, ca sa sti cu siguranta ce probleme are cainele.In privinta mancarii, cumpara-i o cantitate mica, respectiv 1kg sa vezi daca ii place, inainte de a cumpara un sac.Daca cauti pe net gasesti la un pret bun mancarea si daca cumperi un sac de 15kg, ti-l aduce acasa.Bafta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anca Margea
Full Member

|
 |
« Reply #88 on: September 06, 2012, 07:26:09 PM » |
|
Multumesc pt sfat, sa vad ce mai face cu laba. De schiopatat vad ca nu mai prea schioapata, dar vreau sa ma asigur. O sa incerc varianta cu 1 kg de Royal Canin, multumesc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cury-shasa
Newbie
Sasha
|
 |
« Reply #89 on: September 25, 2012, 11:34:26 AM » |
|
buna,de curand am fost la vet cu sasha care are 2,5luni pt un control de rutina ,deoarece la labutele din fata ,la incheieturi se vede ca si cum ar fi umflate(bombate) si m-am gandit ca ceva nu e in regula....dupa control vet a spus ca nu are nici o problema (eu ma gandeam la rahitism) ca e normal ca la CG sai fie accentuate incheieturile vizibil ,fiind in perioada de crestere(10 sapt.) si mi-a dat o cutie de calciu care se administreaza 2 buc/zi ,pana la varsta de 12 luni.....intebarea mea : Sunt bune aceste tablete,a mai folosit cineva ,pt ca nu vreau sal dopez.....mai ales ca se administreaza pana ce va avea 12 luni???!
pastilele sunt astea:http://www.shopmania.ro/produse-pentru-animale-de-companie/p-sanal-dog-yeast-calcium-100-tablete-7136281
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|