larisadinu
Newbie
|
 |
« on: October 27, 2014, 07:41:46 PM » |
|
Buna seara! Am un pui de CG de 4 luni , iar de vreo 3 zile, mai exact de vineri dimineata, am observat ca schioapata cu labuta dreapta din fata. M-am uitat atenta la piciorul lui , dar nu se vede nimic; nu e nici intepat , nici umflat. Lovit nu cred ca e , pentru ca fiind tot timpul acasa l-as fi auzit scancind daca se lovea. Cand merge pune piciorul in pamant, dar cand sta in sezi se sprijina pe piciorul stang, iar pe dreptul il tine usor indoit. Am atasat si o poza. Ce ar putea avea? E cazul sa vorbesc cu veterinarul? Multumesc !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
augustus-canis
Hero Member

Ciobanesc German: quality not quantity...
|
 |
« Reply #1 on: October 27, 2014, 09:11:30 PM » |
|
Primul lucru pe care sa il faci e sa vorbesti cu un veterinar. Dupa descriere, as zice ca e o cadere de calciu...(piciorul drept tremura usor cand il tine flexat?)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
larisadinu
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: October 27, 2014, 09:44:50 PM » |
|
Multumesc pentru raspuns. Nu, nu ii tremura labuta!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TAISANDO
Sr. Member

Forta lupului sta in haita,forta haitei sta in lup
|
 |
« Reply #3 on: October 28, 2014, 09:13:46 AM » |
|
am aceeasi problema...identica...ma chinui de o luna jumatate cu ea...8 radiografii..5 medici....primii 4 mi-au spus ca nu are nimic...al 5-lea mi-a da diagnostic de panosteita (dureri crestere). Am inceput un tratament cu Rymadil, Cosequin, weka Tabs. momentan l-am intreupt, a facut o insuficienta gastrica...trebuie sa aflam daca este de la rymadil sau de la zapada pe care a mancat-o.... pe radiografii nu se vede absolut nimic...doar acea usoara panosteita.... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #4 on: October 28, 2014, 12:13:01 PM » |
|
Rymadyl-ul ca orice anti inflamator da probleme gastrice.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TAISANDO
Sr. Member

|
 |
« Reply #5 on: October 28, 2014, 08:34:21 PM » |
|
Fi mai explicit te rog! Toti stim ca anti inflamatoarele dau pb gastrice. Insa exista cainii care nu au nici o pb de la el. Tu ai administrat cainilor tai? Daca da, cu ce rezultate? Eu asta incerc sa aflu acum, daca Rymadil-ul este de vina. Zapada poate face un mare damage la unele exemplare....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #6 on: October 28, 2014, 09:19:11 PM » |
|
Eu asta incerc sa aflu acum, daca Rymadil-ul este de vina.
Eu din ce am auzit tind sa cred ca Rimadyl-ul este de vina. Mai jos ai cateva postari de pe forum despre Rimadyl si efectele sale, am mai auzit si de altele in schimb. Poate te ajuta sa ajungi la o concluzie. http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,2269.msg40542.html#msg40542si i-am mai dat rymadil dar nu in cantitate mare 2 pastilute pe zii din cauza ca afecteaza stomacul din cate am inteles http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,4132.msg87642.html#msg87642A facut tratament cu RYMADIL. Mi s'a spus ca pooate distruge ficatul. http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,7869.msg208005.html#msg208005Sambata dimi cainele a mancat bobitele lui...i-am dat mai tarziu ceva carne de pui si a inghitit-o nemestecata. Mai tarziu am vazut ca a vomat-o..spre seara cainele refuza orice fel de hrana si era tare morocanos. L-am dus la medic de urgenta. A trebuit sa il tranchilizeze pentru a putea lua sange si sa ii faca analizele. I-a mai dat cea perfuzie apoi am plecat acasa. Pt acasa am primit medicamente Hepato Protect si ciprofloxacin...Toata noaptea a dormit King..iar duminica dimi nu a mancat dar mai spre seara a mancat ceva bobite de la royal canin pt dieta si ceva carnita de pui fiarta si a luat medicamentele...1 ciprofloxacin si 2 hepato protect. Apoi a dormit toata noaptea. Cand iasa in curte e vioi..alearga merge prin gradina, se joaca cu mingea..Azi dimi (luni) nu a vrut sa manance absolut nimic. A dormit majoritatea timpului. Pe la amiaz am reusit sa il prostim sa manance cea sunculita si crenusti de pui si i-am dat medicamentul hepato protect. Si tot doarme..cand il scoatem afara se joaca merge in gradina.De la medic ni s-a spus ca are insuficienta hepatica. Voi ce parere aveti de analizele lui? http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,4147.msg140739.html#msg140739http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,632.msg8917.html#msg8917http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,1740.msg29395.html#msg29395http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,7415.msg167981.html#msg167981http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,7415.msg168046.html#msg168046http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,6561.msg149397.html#msg149397
|
|
|
|
|
|
|
|
|
larisadinu
Newbie
|
 |
« Reply #7 on: October 28, 2014, 09:27:30 PM » |
|
Nu stiu ce sa fac cu el. Veterinarul a zis ca ii va trece de la sine in cateva zile . !?!?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #8 on: October 28, 2014, 10:14:48 PM » |
|
Fi mai explicit te rog! Toti stim ca anti inflamatoarele dau pb gastrice. Insa exista cainii care nu au nici o pb de la el. Tu ai administrat cainilor tai? Daca da, cu ce rezultate? Eu asta incerc sa aflu acum, daca Rymadil-ul este de vina. Zapada poate face un mare damage la unele exemplare....
Am dat Rymadil fostilor mei caini cand imbatranisera si aveau probleme articulare. Au facut gastrita si am renuntat si am inceput sa le dau un produs naturist din midii cu buze verzi din Noua Zeelanda care a fost foarte bun. Zapada au mancat toti cainii mei(acum am sase iar inaintea lor am avut patru) si nu au avut absolut nimic. De la zapada putea sa faca o faringita, o laringita dar nu gastrita. In fond ce e zapada? E apa distilata cristalizata. Doar daca zapada pe care a ingerat-o era amestecata cu produse toxice ar fi putut sa-i dauneze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TAISANDO
Sr. Member

|
 |
« Reply #9 on: October 30, 2014, 10:03:26 AM » |
|
am reinceput tratamentul cu Rymadil...surpriza!! NU mai vomita...deci intradevar cei doi medici au avut dreptate: zapada a declansat criza gastrica! Se pare ca zapada...rece fiind...si mai ales in cazul puilor poate da pb gastrice... Da Freedy...zapada este toxica daca tinem cont de poluarea din atmosfera... Clar nu da gastrita...dar eu nu am pomenit de asa ceva...eu am pomenit de o insuficienta gastrica... Eu ii administrez rymadilul cu omez, miere si ulei de somon sper ca in 14 zile sa nu imi faca probleme. M-am gandit si eu la tratament naturist...insa la mine pb este de o luna si jumatate...imi trebuia ceva mai "strong" sa o pun pe picioare. Medicii, mi-au explicat ca dat in mod corect, fara supra dozare nu va face pb. Orice medicament administrat necorespunzator poate face pb... Nu mai avem nici un vet pe forum sa ne ajute?  ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mereu Maria
Newbie
|
 |
« Reply #10 on: October 31, 2014, 02:07:07 AM » |
|
Buna, urmeaza sa imi i au un pui de ciobanesc german (mascul) si as vrea sa va pun cateva intrebari. Una din intrebarile mele ar fi: " la cate saptamani e bine sa despart puiul de mama lui pentru al aduce acasa? " ( puiul are deja 1 zi), iar a doua intrebare este legata de primul vaccin pe care trebuie sa-l fac: " la cate saptamani trebuie sa ii fac primul vaccin?". Eu am o schema a vaccinelor pe care trebuie sa i le fac dar nu stiu daca este cea corecta : "1.5 luni - P 2 luni - DHP+L 2.5 luni - DHP+L 3 luni - R 3.5 luni - C anual - DHP+L+R". Va multumesc mult. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AdrianHD
|
 |
« Reply #11 on: October 31, 2014, 07:27:20 AM » |
|
Puiul e bine sa-l iei cam dupa 8 saptamani,eu l-am luat un pic mai repede adica la 7..Schema de vaccinare o stabileste medicul veterinar,fiecare medic are schema proprie de vaccinare.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TAISANDO
Sr. Member

|
 |
« Reply #12 on: October 31, 2014, 08:55:53 AM » |
|
Buna, urmeaza sa imi i au un pui de ciobanesc german (mascul) si as vrea sa va pun cateva intrebari. Una din intrebarile mele ar fi: " la cate saptamani e bine sa despart puiul de mama lui pentru al aduce acasa? " ( puiul are deja 1 zi), iar a doua intrebare este legata de primul vaccin pe care trebuie sa-l fac: " la cate saptamani trebuie sa ii fac primul vaccin?". Eu am o schema a vaccinelor pe care trebuie sa i le fac dar nu stiu daca este cea corecta : "1.5 luni - P 2 luni - DHP+L 2.5 luni - DHP+L 3 luni - R 3.5 luni - C anual - DHP+L+R". Va multumesc mult.  Daca ai posibilitatea, lasa puiul perioada cat mai indelungata langa mama. Il poti lua chiar si la 3 luni - 3,5luni. Crescatorii de cele mai multe ori ofera puiutii dupa intarcarea lor insa ideal este ca educatia de baza si subordonarea sa o faca mama in cuib.Despre schema de vaccinare iti va vb medicul veterinar. Ideal ar fi sa existe o perioada de acomodare de minim 10 zile cu noul mediul inainte de a incepe vaccinarea. Despartirea de cuib (mama si frati) este un soc emotional pt puiut, astfel ca oganismul lui va simti din plin aceasta schimbare. Vaccinarea in perioada aceasta poate fi ineficienta si astfel imunizarea puiului va fi un deficitara sau chiar inexistenta. Succes!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mereu Maria
Newbie
|
 |
« Reply #13 on: October 31, 2014, 01:26:16 PM » |
|
Dar daca las puiul cat mai mult sa stea cu mama lui nu o sa preia din comportamentul ei, iar atunci perioada de acomodarea in noul camin sa ii fie mult mai mare? Trebuie sa mentionez ca pentru catelusa este prima data cand a ramas gestanta si ma gandesc ca ii este foarte greu sa se desparta de puii ei. In ceea ce priveste primul vaccin am citit pe alte site-uri legate de catei ca s-ar face la 3-4 saptamani si nu as vrea sa il fac tarziu, ca sa nu aiba dupa aceea probleme.  Iti multumesc mult pentru raspunsuri! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #14 on: October 31, 2014, 02:07:06 PM » |
|
Vaccinul se face la 6 saptamani. Pana la aceasta varsta puiul are inca anticorpii mamei. Vaccinul facut prea devreme poate interactiona cu anticorpii puiului si pot apare reactii adverse. La 4saptamani i se poate face deparazitarea interna iar la 6sapt. inca o deparazitare si vaccinul.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|