Forum ciobanesc german
June 13, 2010, 12:38:37 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
pensiune
Anunturi: Rezultate si Poze Examen de Lucru BH-IPO cu arbitru S.V

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 [3] 4   Go Down
  Print  
Author Topic: ce sa fac ca a venit frigul????!!!!  (Read 10225 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
crb
Hero Member

« Reply #30 on: November 22, 2007, 07:29:02 PM »

...nu sunt indicate "shocurile" termice..de la +22 in casa la -15 afara...dar cand afara e abia -1,....hai -3 grade, asta nu e o pb...din ce stiu eu...

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
maysa
Hero Member

Aida&Luiza

« Reply #31 on: November 22, 2007, 07:32:12 PM »

solutii? ce e de facut iarna ... ?
 ii cumpar hainute.... o imbrac ca la polu nord? asa ca eschimosii? Grin

Un adapost uscat, destul de incapator, alimentatie regulata, apa proaspata, miscare suficienta si lucru cu cainele, ca si contactul intensiv cu oamenii. In plus, deparazitarea si vaccinarea regulata, intretinerea blanii, a urechilor si a danturii - asta este standard!
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #32 on: November 22, 2007, 07:35:16 PM »

vai! Nu exagerati, ciobanestii nostri sunt foarte rezistenti la frig si fac fata cu brio schimbarilor de temperatura zilnice. Daca totusi vreti sa nu iesiti brusc la frig (cand fa fi mai rece) stati in casa scarilor 1-2 minute sau in antreul casei pana se obisnuieste organismul cu schimbarea.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
maysa
Hero Member

Aida&Luiza

« Reply #33 on: November 22, 2007, 07:39:34 PM »

dap... oricum azi am vazut ca aida tremura de frig.. e  normal???

Un adapost uscat, destul de incapator, alimentatie regulata, apa proaspata, miscare suficienta si lucru cu cainele, ca si contactul intensiv cu oamenii. In plus, deparazitarea si vaccinarea regulata, intretinerea blanii, a urechilor si a danturii - asta este standard!
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #34 on: November 22, 2007, 07:43:10 PM »

nu prea...dar nici 25 grade in casa si afara -5 nu e ok! Poate tremura de bucurie...sau nervi.Nati tremura cand vede arici, de nervi!

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
crb
Hero Member

« Reply #35 on: November 22, 2007, 07:46:49 PM »

...si as propune sa ne oprim aici,..ca iesim "usor" OFF TOPIC..parerea mea

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
maysa
Hero Member

Aida&Luiza

« Reply #36 on: November 22, 2007, 07:49:27 PM »

noup era de frig Smiley asta cat am asteptat afara in timp ce prietenul meu a intrat intr un magazin sa cumpere ceva am asteptat  un pic si am  vazut ca tremura ... ei de "emotii" adica nervi  ii se ridica parul de pe sira spinarii.. cred ca o sa i cumpar  o geaca ..ceva... merci mult si scuze KurtSteiner intrebarile mele nu s chiar legate de  cumpararea unui pui ci de intretinerea lui  iar  im  Offtopic  
am observat si mi cer scuze ...
« Last Edit: November 22, 2007, 07:52:13 PM by maysa » Logged

chili07
Newbie
*

« Reply #37 on: January 04, 2008, 03:46:29 PM »

Wink :c3Eu iam facut o cusca din osb,cu acoperis tegola sub podea iam pus polistiren ca sa nu aiba umezeala p jos si iam pus inauntru o punga de aia cu bule transparenta ca tine caldura cica
Der Gebrauchshund
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #38 on: January 04, 2008, 03:57:36 PM »

o punga de aia cu bule transparenta ca tine caldura cica
... si umezeala...

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
serbo
Newbie
*

« Reply #39 on: January 05, 2008, 03:39:29 PM »

La multi ani tuturor ! Ariana are mare dreptate, c.g. rezista cu brio la frig . In urma cu o luna si jumatate ne faceam mari probleme cu cei 2 c.g. pe care i-am transhumat de la bloc la curte. S-au adaptat impecabil, fara nicio o problema.Indiferent de vreme, ploaie rece, noroi (sint fani, de fapt cred ca intr-o viata anterioara au fost porci mistreti Smiley), inghet, zapada (pe care o maninca pofticiosi), ger, sint extrem de activi (nimic nu misca in teritoriu si dincolo de gard ) fara stirea si implicarea lor. Desi au padocuri si custi o.k., in general dorm in fata usii pe ceea ce a mai ramas din presul de plastic. In ultimul timp le-am dat portie dubla de hrana uscata, vitamine si bonus : oase de vita fierte si zeama de la fiertura. Apa o primesc de 2 ori pe zi, la temperatura camerei (25 grd), bicoz daca o lasam la discretie oricum ingheata. pentru ca asta noapte a fost ger mare le-am pus in custi bucati de mocheta, flanele si tricouri vechi - cu mirosurile noastre prespalate Smiley). Oricum se pare ca cel mai bine ii vitaminizeaza bradul de Anul Nou sau mai exact ceea ce a mai ramas din el dupa ce baietii l-au papat pe Mos Craciun, renii, si, bineinteles pomul ca atare. Multumim pentru sfaturile primite de la toti de-a lungul timpului. E o chestie fantastica sa cresti si sa iubesti 2 c.g., care oricum te invata sa privesti si sa intelegi lumea prin ochii lor.
rockydog
Newbie
*

« Reply #40 on: November 17, 2009, 05:14:06 PM »

ideal ar fi sa ii pui ca asternut muschi de copac astfel nu va tine umezeala iar blana nu se va murdari. Problema frigului este simpla: verifica sa nu fie crapaturi sau neimbinari ale custii, eu i-am pus si niste mocheta pe peretii din interior:D
Punch
Jr. Member
**

« Reply #41 on: December 03, 2009, 09:28:29 AM »

E tare dragalas cutu' tau Smiley Kiss
sorin_
Newbie
*

« Reply #42 on: December 08, 2009, 10:37:09 AM »

Buna tuturor

De cateva luni ma informez temeinic cu privire la achizitionarea unui CG. Trebuie sa mentionez urmatoarele:
- va primul nostru catel
- eu si sotia mea stam la casa, dar avem o curte mica, de doar 20 mp. Suntem la munca zilnic cate 9-10 ore. Stim ca zilnic va avea nevoie de plimbare, indiferent daca venim obositi sau nu de la munca.

In concluzie, m-am oprit asupra unei femele de 3 luni.

Si aici va cer sfatul: credeti ca va fi prea frig pentru pui sa stea in curte ? Intentionez sa ii pun o cusca din lemn care sa il apere de intemperii. Din ce am citit aici, ar fi indicat si niste paie/rumegus.

Credeti ca daca din cand in cand il vom mai "rasfata" cu 1-2 ore in casa, va avea probleme de adaptare frig-rece ? Sau va "plange" ca este lasat in curte singur ?

Multumesc
Der Gebrauchshund
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #43 on: December 08, 2009, 11:36:24 AM »

Credeti ca daca din cand in cand il vom mai "rasfata" cu 1-2 ore in casa, va avea probleme de adaptare frig-rece ? Sau va "plange" ca este lasat in curte singur ?

Multumesc
Ar fi cea mai mare greseala. Nu exista la caini "rasfatat" cu 1-2 ore, este numai "sau-sau". Puiul nu va intelege de ce cateodata se poate, cu alte ocazii insa nu.

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #44 on: December 08, 2009, 12:39:11 PM »

Si aici va cer sfatul: credeti ca va fi prea frig pentru pui sa stea in curte ? Intentionez sa ii pun o cusca din lemn care sa il apere de intemperii. Din ce am citit aici, ar fi indicat si niste paie/rumegus.

Puii mei la 4 saptamani evitau sa stea sub becul cu infrarosii desi au fost nopti cu temperaturi sub 0 grade.
Acum, la 5 saptamani si cateva zile, dorm la liber in tarc pe unde ii apuca, nu incearca sa se "ascunda" de frig.

Pentru puiul tau e suficienta o cusca unde sa se adaposteasca in caz de ploaie sau ninsoare.
Pages: 1 2 [3] 4   Go Up
  Print  

Jump to: