mark
Newbie
MARK al nostu
|
 |
« on: November 04, 2006, 07:46:45 PM » |
|
Mark al meu are 3 luni jumatate si il tin in curte de cand l-am primit. Are o cusca mare , un padoc de vreo 6mp!Treaba este ca nu stiu cat de frig ii este si cam ce ar trebui sa fac?! Azi am luat niste fibra de sticla ondulata pentru a-i acoperii jumatatea dinspre cusca a padocului.Pana una alta ,observand ca ii place sa stea ascuns in frunze uscate, i-am bagat in cusca o gramada de frunze, deoarece cand am incercat sa-i pun tot felul de saltele si mochete,etc., le tragea pe toate afara.inrebarea mea ar fi: cg sunt sensibili la frig: este Mark prea mic pentru iarna asta????Eu ii mai dau din cand in cand ceai cald sa bea , de menta si musetel, e ok asa?Din ce am vazut eu labele lui sunt calde si nasul la fel. Cum imi dau seama ca ii este frig?? Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine ,ca tare mila imi mai este de el si doar gura maica-mi ma face sa nu-l bag in casa.....
|
|
|
|
|
|
"...si-l joc in frau si-l las in trap / Mi-e drag ca ochii mei din cap,/ Nu l-as fi dat nici mort..."
|
|
|
stilgar
Full Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #1 on: November 04, 2006, 08:00:03 PM » |
|
frunzele tin umezeala scoatele si pune paie sau rumegus daca are si un loc unde sa sea afara- o podina de lemn- si apa (sa nu fie inghetata) totul e okydoky a si sa nu uiti sa-i maresti un pic portia de mancare. si daca poti sa-i dai drumul din adoc sa alerge macar o ora ca sa-si puna sangele in miscare. 6mp sunt suficienti pentru padoc dar nu pentru miscare
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cornel_gm
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: November 04, 2006, 10:52:57 PM » |
|
De acord cu Stilgar.Catelei mele ii bag iarna haine multe in cusca iar la intrare bat in cuie o scandura si astfel nu are cum sa le dea afara.Dar a mea are 1,5 ani iar al tau 3,5 luni.Cred ca atunci cand va mai creste va realiza ce e bine pentru. el.
Te salut
|
|
|
|
|
|
"If you love something, set it free.If it returns, it is yours,if it doesen't,it never was."
|
|
|
|
sersoft
|
 |
« Reply #3 on: November 04, 2006, 11:09:40 PM » |
|
Hainele tin umezeala si fac purici. Paiele sau talasul sunt cele mai indicate. De regula, cainii mei dorm pe zapada, in ger, si intra in cusca doar cand e prea ud afara sau ei sunt prea uzi si au inceput sa se formeze turturi pe blana. Asa ca nu trebuie sa iti faci prea multe probleme. Ceaiul cald nu stiu cat e de bun, dar sa nu il bagi in casa. Chiar daca ti se pare ca e prea frig. Schimburile bruste de temperatura nu ii fac decat rau.
|
|
|
|
|
|
German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
|
|
|
mark
Newbie
MARK al nostu
|
 |
« Reply #4 on: November 05, 2006, 02:50:36 PM » |
|
multumesc, asta in primul rand! de regula,il las liber de 3 ori pe zi in toata curtea ,cam cate o ora zilnic iesim la plimbare.m-am mai linistit. am sa caut ceva paie ,dar in Bucuresti cam greu!! ma descurc oricum!sper sa mai tina macar o luna fara ninsori abundente!paie sau fan, nu?va pup si merci mult pentru sfaturi!!
|
|
|
|
|
|
"...si-l joc in frau si-l las in trap / Mi-e drag ca ochii mei din cap,/ Nu l-as fi dat nici mort..."
|
|
|
anja
Full Member

ANJA are un loc special in inima mea
|
 |
« Reply #5 on: November 05, 2006, 06:44:28 PM » |
|
am sa caut ceva paie ,dar in Bucuresti cam greu!! ma descurc oricum!sper sa mai tina macar o luna fara ninsori abundente!paie sau fan, nu?va pup si merci mult pentru sfaturi!!
... daca nu gasesti paie, incearca pe la ateliere de timplarie talas sau rumegus... iarna merge....vara faciliteaza aparitia puricilor....paie ai putea gasi, cred, in obor de animale daca aveti in bucuresti .... sau in comunele limitrofe.
|
|
|
|
|
|
voi duce mai departe motto-ul lui CRB "ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!"
|
|
|
|
|
stilgar
Full Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #6 on: November 05, 2006, 09:02:58 PM » |
|
duminica dimineatza sau sambata.......... pe centura langa podul de la voluntari se tine un fel de targ agricol acolo gasesti baloti de paie sa nu iei paie mucegaite
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mark
Newbie
MARK al nostu
|
 |
« Reply #7 on: November 07, 2006, 09:20:58 PM » |
|
multumesc pentru sfaturi, nici nu mi-a trecut prin cap!! deh, incepatoare!i-am pus un prag de lemn in fata custii, cam cat un box-palet . acum e inca bine afara si poate mai tine ca sa creasca si el un pic!mai am o intrebare va rog frumos: eu i-am dat petphos 2 saptamani cate o jumatate de tableta mare pe zi,apoi am facut o pauza de 20 zile, iar acum incepand din 11 nov ii dau iarasi 10 zile 3 tablete mici pe zi sau o tableta mare.Intrebarea mea este daca procedez corect sau nu ?Va rog frumos sa-mi dati un raspuns ca nu vreau sa am probleme cu carenta de calciu si minerale in ceea ce il priveste.Va multumesc mult.Salutari!! P.S.-poate raspund cam tarziu dar suntem in reparatii si nu am net tot timpul.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cornel_gm
Newbie
|
 |
« Reply #8 on: November 07, 2006, 09:46:07 PM » |
|
Da,deci uite,eu ii dadeam alei mele 1 saptamana sau 10 zile cate 1 tableta pe zi ,dupa care faceam o pauza de o saptamana.Acum daca u ai fost la veterinar si asa ti-a spus, faci cum spune el.
|
|
|
|
|
|
"If you love something, set it free.If it returns, it is yours,if it doesen't,it never was."
|
|
|
|
KLIFF
|
 |
« Reply #9 on: November 08, 2006, 10:40:42 AM » |
|
Mark a stat afara de mic si cred ca nu mai e cazul de adaptare. Ce ma fac eu cu Kliff care are acum 3 luni si a stat numai in casa. Credeti ca la 4 luni, adica in decembrie, il pot muta in padoc sa simta diferenta de la 25 de grade cu plus la 10 grade cu minus?
|
|
|
|
|
|
Membru ARCG
|
|
|
|
ulck
|
 |
« Reply #10 on: November 08, 2006, 11:33:38 AM » |
|
De ce nu-l scoti de pe-acum, sa se mai obisnuiasca ? Oricum va trebui sa-i izolezi cusca, sa-i pui (la iarna) o carpa la intrarea in cusca, pentru ca e prea scurta perioada de acomodare si el prea mititel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anja
Full Member

ANJA are un loc special in inima mea
|
 |
« Reply #11 on: November 09, 2006, 09:50:59 AM » |
|
Mark a stat afara de mic si cred ca nu mai e cazul de adaptare. Ce ma fac eu cu Kliff care are acum 3 luni si a stat numai in casa. Credeti ca la 4 luni, adica in decembrie, il pot muta in padoc sa simta diferenta de la 25 de grade cu plus la 10 grade cu minus?
Buddy al nostru a stat in casa de cind l-am adus, adica de la 1 luna si jumatate pina a terminat schema de vaccinare (cu toate ca noi stam la curte si avem padocuri). ce sa-ti spun ca a fost un alintat, statea in timpul zilei in picioarele noastre, cind eram la serviciu avea un tarc facut de crb, iar seara la culcare sa-l fi vazut cum venea sa-l iau in brate ca sa urcam la etaj sa mearga la nani. deja cind se marise si am terminat si cu vaccinarea era normal sa-l scoatem afara. am fost un pic stresati ca ne gindeam ca o sa urle noaptea fiind singur.....dar nu s-a intimplat acest lucru, s-a acomodat imediat, i-am pus in padoc maimutoiul cu care se juca el si snurul acela gros din ate special pentru ciini pe care-l rodea cu placere. asa ca poti sa-l duci linistit si chiar daca va plinge o noapte doua se va acomoda intr-un final si ar fi bine sa-l duci acum cind inca nu este prea frig afara. neaparat padocul sa aiba si un cotet in interior pe care-l umpli cu paie sau rumegus. Bafta si asteptam sa scrii cum s-a acomodat.
|
|
|
|
|
|
voi duce mai departe motto-ul lui CRB "ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!"
|
|
|
mark
Newbie
MARK al nostu
|
 |
« Reply #12 on: November 13, 2006, 08:10:12 PM » |
|
dragilor ,mare dreptate ati avut(deh,experienta!!) !!...Mark cred ca a fost gaina intr-o viata anterioara, ca nu mai iese din paiele alea!! si oricum s-a facut ditamai catelul ca ma uit la el si nu imi vine sa cred!!!are 4 luni, ieri a fost ziua lui!!Si Mark s-a acomodat repede cu padocul ,mai ales ca la inceput inainte de a-i turna padocul propriu zis, a stat intr-un tarc mic fara probleme!Si eu sunt de parere sa-l scoti pe KLIFF afara,nu ca ma pricep dar asa mi-se pare logic! Oricum ce rost mai are sa-l dai afara in decembrie?Poate ca la Constanta nu este iarna chiar asa de rece!Succes!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #13 on: November 13, 2006, 08:31:55 PM » |
|
A incepus sa isi schimbe parul?...da-i cite un galbenus de ou crud pe saptamina,...ajuta la formarea blanii...daca are un cotet calduros, ferit de curent,...nici o grija, stie el unde sa se adapostesca...cea mai mare grija e sa aibe loc frit de curent, si unde se adaposti de ploaie/zapada...ah,...sa nu fie gura cotetului pe dirctia predominanta a vintului si nici prea mare gaura de intrare iesire...
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
|
KLIFF
|
 |
« Reply #14 on: November 13, 2006, 09:45:51 PM » |
|
Are cateva fire de par nou in coada. Dar tinand cont ca inca are 99% puf (ca par nu ii pot spune) nu stiu cat de bine i-ar fi. Asa e Mark, la Constanta nu sunt temperaturi foarte scazute in schimb vantul bate mult mai tare decat in alte zone si cred ca tocmai asta e marea problema. In cat timp isi schimba parul sa il vad si eu imbracat?
|
|
|
|
|
|
Membru ARCG
|
|
|
|