Forum ciobanesc german
October 14, 2016, 10:22:25 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: Ajutor - pierderea poftei de mancare!  (Read 2979 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
andrei.inter1981
Newbie
*

« Reply #15 on: January 17, 2015, 12:42:52 PM »

A-m o fetita de 8 luni si 1 saptamana foarte inalta par frumos etc dar problema este ca se plictiseste la o luna jumatate de mancare si face ce face ca se plictiseste chiar cand ii cumpar sacul nou.. si am hranito cu Purina pro plan dupa maxim 2 luni refuz , biomil aceasta a refuzato din prima zi, Acana am hranito vreo 2 saptamani dar facea scaun moale incontinu si am renuntat,acum am trecut pe Taste of the wild a mers 2 luni si dupa pa NU m-ai vrea de vreo 2 mese ... eu la toate aceste boabe i-am dat orez cu ficatei de pui peste boabe si de vreo 2 luni nu i-am dat decat apa fiarta cu morcovii si 3 paste de ou peste boabe ... ce sa ma fac cu ea a m-ai trecut careva prin situatia mea astept sugesti .... Multumesc anticipat!!!
freddy25
Hero Member

« Reply #16 on: January 17, 2015, 01:43:16 PM »

Incearca Petkult. Am trecut si eu prin situatia asta cu unul din caini. Solutia a fost sa-i micsorez portia si sa-i amestec cu 2-3 linguri de conserva sau o supa deasa de carne+zarzavaturi trecute prin mixer.
AndyAndrey
Jr. Member
**

« Reply #17 on: January 25, 2015, 11:43:17 PM »

Catelusa mea cam face mofturi de ceva timp la mancarea uscata, doar daca ii fierb un ou si il amestec printre ele mananca dar nu tot. Ce sa fac sa manance boabe simple, ii dau rc maxi junior .
d.cristescu
Newbie
*

« Reply #18 on: September 14, 2015, 11:42:54 AM »

Buna ziua,
Suntem posesorii unei fetite de ciobanesc german, 2,5 an,i care prezinta urmatoarele probleme:
- Lipsa acuta de pofta de mancare. Ca sa fim mai precisi nu a acceptat niciodata la modul serios bobitele. Pui fiind (am cumparat-o la varsta de 8 saptamani) a preferat de la inceput mancare gatita in casa decat bobite. Cu bobitele sta namancata si cate 3-4 zile pana mananca, si atunci foarte putin. Mancarea ei consta in orez (sau paste fainoase) fierte in apa cu forte putina sare si carne de vita fiarta. Peste orez i se mai pune zeama de la carnea de vita pentru a putea fi incalzita mancarea. Mananca foarte rar dimineata si destul de bine seara (o masa inseamna cam 700-800 g mancare din care mai mult de jumatate este carne).
- A traversat doua momente in care a avut caderi mari de blana nejustificate prin naparlirea normala. Sa spunem ca bai facute cu un sampon antimicotic au avut ceva rezultate. Nu este un caine stresat sau certat pentru ca este deosebit de cuminte si calma, prin firea ei, de la bun inceput.
- Incepand din primavara are o diaree (cu unele momente acute). Am incercat la inceput cu enteroguard (la sfatul medicului veterinar) dar fara rezultat. Analizele de sange (complete si foarte scumpe de altfel) au iesit foarte bine. Catelul a slabit forte mult (cred ca cel putin 3-4 kg), i se cam vad costele si este cu burtica supta cam tot timpul. Am incercat sa reintroducem si a treia masa dar inutil: nu a vrut sa manance.
Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac sau recomandati un medic serios in zona Ploiesti. Va multumesc.
freddy25
Hero Member

« Reply #19 on: September 14, 2015, 06:13:29 PM »

Poate are lipsa de vitamine tinand cont ca primeste doar hrana gatita. Ar trebui sa i locuiesti o parte din fainoase cu zarzavaturi fierte si sa-i administrezi vitamine. Pentru par recomand k9 derma plus sau ai putea sa-i faci o cura cu ulei de somon.
freddy25
Hero Member

« Reply #20 on: September 15, 2015, 01:10:47 AM »

Poate carnea de vita e cam grasa si ii suprasolicita ficatul. Ai incercat sa adaugi supa peste bobite. Eu asa ii dau mofturosului sef. Vara asta fiindca a fost foarte cald si nu am avut chef sa stau sa ma coc in bucatarie, le-am cumparat conserve. Pun 3-4 linguri mari intr-un castron si le dizolv in apa calda, rezultand o zeama de consistenta laptelui batut. Fiecaruia ii pun 3-4 linguri din zeama asta peste boabe si mananca foarte bine. De vreo cateva luni am reinceput sa le dau Petkult si se cunoaste, le luceste blana si nici nu le mai cade. De fapt doar doi din ei, cei de tip lupoid, lasau foarte mult par. Acum unul din ei pur si simplu straluceste iar celalalt e asa si asa. Dar acesta din urma a avut o viata grea pana anul trecut cand l-am adoptat eu.
d.cristescu
Newbie
*

« Reply #21 on: September 16, 2015, 12:36:46 PM »

Va multumesc foarte mult pentru sfaturi.
Cu bobotele sa vedem. Cu supa peste bobite nu am incercat decat o data si nici nu a vrut sa se uite.
Mai incerc !
Promit ca va tin la curent despre cum evolueaza lucrurile.
Ingrijorator pentru mine este faptul ca este in continuare permanent deranjata la burtica.
Carne nu este absolut de loc grasa. Este carne de la falca de vita, aleasa de sotia mea bucatica cu bucatica tocmai pentru a elimina orice grasime.
Cu stima !
freddy25
Hero Member

« Reply #22 on: September 16, 2015, 01:47:23 PM »

I s-a facut si coproparazitologic? Poate in primavara de cand au inceput sa aiba diaree, s-a captusit cu vreun parazit, poate giardia pentru care, uneori, e nevoie de repetarea analizelor intrucat nu apare intotdeauna la microscop. O alta idee ar fi sa-i dati enzime digestive pentru o perioada si nu ar fi rau nici probiotice. Ca enzime, cel mai avantajos ca pret/calitate cred ca e Zymogen Forte.
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to: