Forum ciobanesc german
June 05, 2017, 05:45:34 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 15   Go Down
  Print  
Author Topic: DISPLAZIA - masuri concrete  (Read 56528 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« on: November 12, 2006, 10:56:02 AM »

Am citit cu atentie post-urile de pe acest topic.
Mi se pare fortat procentajul displaziei 70% dobindit si 30% ereditar. Nu stiu cat de corecte sunt sursele de informare. Probabil vin de la cei interesati mai mult sa vanda hrana.
In Germania cainii sunt alimentati corect de foarte mult timp. Ar fi insemnat ca displazia sa fie mult mai rara decit este si la ei. Si procentajul dat de SV a cainilor cu displazie mi se pare neelocvent. Din cd-urile cu genetica ce imi veneau de la SV trimestrial, cu absolut toate cuiburile, am dedus ca aproape la toate cuiburile erau 2-3 caini, care nu aveau testul, desi exemplarele aveau si peste 3 ani.Ma indoiesc..
Concluzia=crescatorul cunoaste medicul.Daca la pretest sunt probleme, nu-l mai anunta la SV, sa nu-i faca reclama proasta. Asa functioneaza. Deci problemele cu HD sunt si la ei mult mai grave decat par.......darmite la noi.................

Ciobanescul german e ca un drum cu sens unic...te poti opri, dar nu te poti intoarce.
vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #1 on: November 12, 2006, 11:07:11 AM »

Diferenta e ca la nemti intervine constiinta si rigoarea regulamentului de crestere SV. Acei crescatori ce depisteaza cainii cu HD, ii eutanasiaza sau ii plaseaza "pe curti".
CNCG este un club DE CRESTERE !!! afiliat WUSV ce nu are si nu respecta un regulament de crestere !!! Cand e vorba de pui si banii de pe ei, aplicam lejerul regulament de crestere AChR............Doare, nu Huh

Ciobanescul german e ca un drum cu sens unic...te poti opri, dar nu te poti intoarce.
mit Spiellust
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #2 on: November 12, 2006, 11:09:12 AM »

Diferenta e ca la nemti intervine constiinta si rigoarea regulamentului de crestere SV. Acei crescatori ce depisteaza cainii cu HD, ii eutanasiaza sau ii plaseaza "pe curti".

Cu tot respectul, si doar dupa un an de contact cu Germania Laughing Laughing Laughing

FROM ALL THE THINGS I'VE LOST I MISS MY MIND THE MOST
crb
Hero Member

« Reply #3 on: November 12, 2006, 11:36:39 AM »

CNCG este un club DE CRESTERE !!! afiliat WUSV ce nu are si nu respecta un regulament de crestere !!! Cand e vorba de pui si banii de pe ei, aplicam lejerul regulament de crestere AChR............Doare, nu Huh
...sau ii exporta in tari unde NUMELE de canisa e cel care conteaza cel mai mult (da bine in pedigree)...si pe sume net mai bune decit cea pentru plasare la curte...business is business... Cheesy

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #4 on: November 12, 2006, 11:43:16 AM »

Au ajuns si la noi asemenea exemplare, care au reprodus, si care au venit la 3 ani  din Germania fara test HD. "au uitat sa-l faca..."

amn
Sr. Member

« Reply #5 on: November 12, 2006, 02:53:58 PM »

salut liviu. ma bucur se reia o tema de care noi crescatorii romanai de cg
continuam sa fugim, si sa ne ascundem
vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #6 on: November 12, 2006, 03:53:18 PM »

N-aveti de ce sa fugiti sau sa va ascundeti (eu nu ma consider crescator in momentul asta). E o boala ce n-am inventat-o noi, romanii. Am "importat-o" o data cu cainele. Nu exista crescator adevarat care nu a plans ca cel mai bun pui din cuib a fost displazic.(Sa-ti spun ca cel mai bun mascul, de departe, pe care l-am scos-luasem femela montata din Germania, a fost displazic? As fi "ras" concurenta in 2005 cu el in RO.Cine ma putea verifica? Aleargau destui cu HD in EXPOCLUB.) Dar cei mai multi au ascuns asta, inclusiv in Germania, sa nu dauneze masculului. Nu se poate eradica displazia.Dar se poate diminua mult riscul aparitiei ei.

vom haus selia
Hero Member

FAPTE NU VORBE

« Reply #7 on: November 12, 2006, 04:41:02 PM »

Displazia,Displazia, Displazia ...
Din anii 76' sunt crescator de CG inregistrat la FCI.
Cred ca am avut, am vazut, mi-au trecut in mana mii de exemplare cu displazie.
Am asistat la organizarea Italiei in anii 80' ca sa primim dreptul recunoscut WSV si atunci discutie, discutie, discutie, bla,bla,bla si bla,bla,bla.
Anii 2006 greu de comparat cu anii 76', tehnologia a avansat enorm, mentalitatea s-a deschis, posibilitatea economica a tuturor s-a imbunatatit asa ca, concluzia mea este :
 Fundamental  ( nu stau sa discut ca , cainele X sau Y , au sau nu au displazie ) in cadrul organizarii CNCG nu sau depus suficiente eforturi ca sa rezolvam si in RO.
Cred ca orice crescator constient si responsabil stie, cunoaste aceasta problema.
Poate ca cineva chiar nu vrea sa rezolve problemele in RO.
Nu o consider atat de greu rezolvarea ei.
E destul sa se imparte RO in 4,5 zone cu cabinete de radiologie, cu prezenta a unui responsabil zonal de crescatorie care sa-si asume in plin orice raspundere, efectuarea testului si verificarea identitatii cainelui.
Aceasta radioagrafie poate sa fie trimisa la SV sa ne de-a raspuns.
Asa s-a procedat in Italia de foarte mult timp, inca o data repet, erau anii 60'/70'.
De ce nu s-a facut pana acum ?
Nu e un atac la conducere asa ca va rog sa nu va simti-ti jigniti sau mai departe, problema bazei este ca tot vorbim de conducere care s-a propus sa ne conduca si noi democratic i-am ales.
Eu cred ca se poate rezolva in sase luni fara nici o grija, daca se vrea,bineinteles.
Cer scuze daca cineva se resimte dar sincer nu e un atac ci o simpla reflectiune.
amn
Sr. Member

« Reply #8 on: November 13, 2006, 07:43:47 PM »

cel mai bun caine pe care il am este displazic si este .......
adam mihai. deva
vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #9 on: November 14, 2006, 12:08:04 AM »

Spune, Mihai, spune !!!Fii curajos, nu-i nici o problema. N-am ascuns niciodata cainii displazici. E al treilea de care stiu, cu numele canisei mele.
Este din..........IFF LARCHENHAIN !!!!!!!!!!
!!!!!!!!!RRREEEEEECCLAMMMMAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!
Al doilea de care stiu din Iff. Si daca ar mai fi vreo 100, din cei peste 1500 de pui, tot am fi in procentaj SV.......

vom haus selia
Hero Member

FAPTE NU VORBE

« Reply #10 on: November 14, 2006, 12:25:39 AM »

Spune, Mihai, spune !!!Fii curajos, nu-i nici o problema. N-am ascuns niciodata cainii displazici. E al treilea de care stiu, cu numele canisei mele.
Este din..........IFF LARCHENHAIN !!!!!!!!!!
!!!!!!!!!RRREEEEEECCLAMMMMAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!
Al doilea de care stiu din Iff. Si daca ar mai fi vreo 100, din cei peste 1500 de pui, tot am fi in procentaj SV.......

Si acesti caini nu au mame? De ce tot timpu e vina tatalui?
De ce e vinovat numai Iff HuhHuhHuhHuhHuhHuh
mie  personal  Iff nu-mi place dar uite ca l-am imperecheat cu Caty Vom Haus Selia Sch1 Kkl1 DNA , rezultatul = nici un caine diplazic.
Cand mergeti la monta la masculi cu acte in regula inainte sa ii invinovatiti incercati sa mergeti cu femele cu acte in regula.
vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #11 on: November 14, 2006, 12:52:44 AM »

Merci, Giovanni. Imi pare rau ca "te-am prins" dincolo, dar nu mi-ai spus nimic despre el niciodata. Si poza in miscare e superba, sincer nu am vazut poza mai buna. Aveam poza lui Hoss in aceasi pozitie, e in catalog Urma 2000. Mie mi l-au furat. Daca il ai tu, scaneaza te rog poza si trimite-mi-o pe e-mail. Sustin ca a lui iff e mai corecta

Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #12 on: November 14, 2006, 08:34:18 AM »

Ce procentaje sv? In Romania?? Majoritatea cainilor nu au hd facut, de cei cu hd rau nu mai afli, mai sunt cativa cu hd bun si basta, asa ca nu e nici un procentaj real, pana cand nu intra majoritatea cainilor sub raze.

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
amn
Sr. Member

« Reply #13 on: November 14, 2006, 10:12:00 AM »

Liviule, nu m-am gandit deloc la iff, cand am pus ...., urma sa scriu ca este GRIMM V HAUS BARDER.
pe langa masurile propuse de d-l Giovani propun " pubilcarea" (chiar si pe acest site)  a numelui canilor  care au displazie chiar de catre cei care ii detin.
Deci imi asum raspunderea : GRIMM V HAUS BARDER
PARINTI: IFF V LARCHENHAIN si GINA VD JAHNHOHE ( ATENTIE CATEAUA ARE PROBLEME CARDIACE CARE SE TRANSMIT)
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #14 on: November 14, 2006, 10:23:22 AM »

Nu este suficient sa spunem despre un caine ca este displazic.
Mai corect ar fi sa informam asupra gradului de displazie, pentru ca eu am gasit pe net f multi caini din linie de lucru care au displazie dar nu severa, si cu toata displazia lucreaza excelent.
Pe langa asta un caine care a lucrat f mult, de la o anumita varsta (7-8 ani) poate sa prezinte uzuri ale articulatiilor care sa-l "faca" displazic. Am citit pe un forum din SUA despre un astfel de caz : un mascul cu multe competitii la nivel IPO3, la un control de rutina a fost diagnosticat cu displazie severa si cu toate acestea el dorea sa lucreze, era in elementul lui pe terenul de antrenament. Stapanul a luat decizia sa-l retraga din competii (sa-l pensioneze) si sa-i asigure o batranete linistita.
Aceste este un caz de displazie dobandita, care nu ete periculoasa ca si una mostenita.
Parerea mea!

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 15   Go Up
  Print  

Jump to: