Forum ciobanesc german
June 16, 2017, 05:23:39 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Intrebari generale  (Read 1972 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ColdAndRainy
Newbie
*

« on: July 29, 2015, 12:19:13 AM »

Buna ziua! Am mai postat acum mult timp pe forum si le multumesc tuturor celor care m-au ajutat inainte de a-mi cumpara puiul. Acum sunt mandrul proprietar al unui Ciobanesc German de 6 luni foarte galagios si am cateva probleme. Prima ar fi legata de administrarea calciului si cat timp dureaza pana isi face efectul. Puitul are degetelele foarte departare (dupa parerea mea) si incheietura de deasupra labutelor mai in spate si as vrea sa se insanatoseasca mai repede. Am citit undeva ca si unghiile prea mari ar putea duce la departarea degetelor si sunt curios daca este adevarat si chiar trebuie taiate. Despre mancarea Bosch ce parere aveti? Inainte ii dadeam Royal Canin insa nu am fost multumit de calitatea scaunului si acum il hranesc cu Bosch si mi se pare ca este mai bine, insa il mai supraveghez. Stiu ca pare ciudat, insa cata apa ar trebui sa bea? Stiu ca este cald, dar de fiecare data cand ii spal troaca cu apa (care este din metal de tipul celor in care se da apa la porci, deoarece este singura pe care nu o poate rasturna) o goleste imediat si are peste 10l si pana a doua zi o mai goleste o data. Este drept ca mai si risipeste din ea deoarece se baga inauntru cu labutele din fata, insa este normal sa bea atat? Poate cumva sa aiba scaun moale de la prea multa apa? Stiti cumva cum sa-l fac sa o "ierte" pe veterinara la care il duc? De cand si-a terminat schema de vaccinare pentru puiuti (pe la 2 luni sau 2 luni si jumatate parca), intra cu greu in cabinet si cand l-am dus a latrat la toti cei din cabinet, in special la doamna doctor. Nici nu a lasat-o sa se aproprie. Mentionez ca aceasta doctorita i-a facut doar ultimul vaccin, deci o singura intepatura, restul fiind facute de catre crescator si de atunci e suparat catelul pe ea. S-a oprit abia cand l-am scos din cabinet, iar atunci a inceput sa latre la un caine. Cat despre dresaj ce parere aveti? Cam la ce varsta ar trebui sa il duc la un dresor profesionist? Am inceput eu sa il invat niste lucruri elementare, dar se plictiseste repede si se intinde cu burtica in sus la scarpinat. Eu nu il las si il ridic, insa este clar ca nu are chef de invatat. Si in ultimul rand, cam in cat timp v-au sosit voua actele de la crescator? Mie mi se pare ca intarzie cam mult si ca de 5 luni de cand l-am cumparat ar fi trebuit sa ajunga.
flavius05
Jr. Member
**

« Reply #1 on: July 29, 2015, 10:12:30 AM »

O sa incerc sa iti raspund din experienta mea la cat mai multe din intrebarile tale.

Referitor la calciu eu te-as sfatui sa decizi exact dupa ce te consulti cu un veterinar dar orientativ schema ar trebui sa fie 20 de zile administrare de calciu, 10 pauza. Mare atentie insa ca nici o supradoza de calciu nu este binevenita si trebuie corelata cantitatea pe care o dai cu alimentatia. Spun asta deoarece daca te vei uita pe cutiile de calciu vei vedea ca in cazul unei alimentatii cu hrana uscata, cum este cazul tau, doza de calciu trebuie sa fie mai mica. Ce as recomanda eu, tot din experienta, ar fi sa ii dau suplimente pentru articulatii, aplazyl sau ceva similar.

Legat de apa intotdeauna el trebuie sa aiba apa la discretie. Avand in vedere ca el se mai si joaca sigur nu bea 10L. Nu trebuie sa te ingrijoreze asta. Tot ce ar trebui e sa ii schimbi apa cat mai des posibil mai ales in zilele acestea caniculare.

Cu veterinarul o sa fie putin mai greu dar nu imposibil. El a asociat acel loc si acel om cu un eveniment ce i-a cauzat un disconfort. Eu as vorbi cu doamna doctor sa va primeasca la o vizita o data la doua saptamani sau cand ai timp si tu si ea. Eventual sa mergi sa il cantaresti si atunci doctorul sa ii dea o recompensa si sa se joace putin cu el. In acest fel cabinetul va deveni ceva pozitiv inainte de urmatoarele vaccinuri.

Acum referitor la dresaj e foarte bine ca ai inceput cate ceva acasa. Faptul ca se plictiseste e firesc deoarece e doar un copil. Si noi la gradinita ne plictiseam intr-o ora de cateva jucarii. La varsta asta fiecare sesiune ar trebui sa fie cat mai scurta: 1-2 minute, maxim 5. Cel mai bine e sa masori timpul pana cand se plictiseste si sa incerci sa inchei exercitiile inainte sa o faca el. In functie de ce iti doresti sa faci mai tarziu cu catelul poti incerca deja sa te gandesti la un dresor care sa te ajute cu un predresaj. Mare atentie insa la cine mergi...incearca eventau

Imi mai permit un mic sfat: in perioada asta e foarte importanta socializarea. In functie de localitatie din care esti sfatul meu este sa il scoti sa vada cat mai multe lucruri: masini, oameni, biciclete, aglomeratie, tramvaie, trenuri, sa il plimbi cu masina. Cu cat vede mai multe cu atat ii va fi mai bine pe viitor.

Daca ai nevoie de alte sfaturi sau ai alte intrebari nu ezita sa le trimiti.
ColdAndRainy
Newbie
*

« Reply #2 on: July 29, 2015, 10:32:10 AM »

Multumesc pentru sfaturi. Calciu i-am dat 10 zile si fac 20 de zile pauza, asa mi-a zis veterinara. Eram curios cam cate luni va dura pana isi face efectul deoarece acum nu vad imbunatatiri. O sa caut si suplimente si o sa ma sfatuiesc cu medicul veterinar despre cum si cat sa ii dau. Cat despre socializare,  cand l-am scos la plimbare nu l-au deranjat nici masinile, nici oamenii (in afara de cei de etnie roma), insa bicicletele si cainii il fac sa traga foarte tare in lesa si sa latre, mai ales ca zona in care l-am scos are multi caini si toti latra la tot ce misca, dar nici el nu se lasa mai prejos si nu a fost intimidat nici cand unul a venit alergand spre fratele meu care s-a prefacut ca arunca cu pietre ca sa-l mai goneasca. Ba chiar dimpotrova, a sarit inaintea noastra la bataie (nu l-am lasat, iar cainele celalalt a ramas la 2m de noi,  latrandu-ne) . Problema mai mare a fost ca a obosit si a inceput sa mearga cu greutate, foarte apasat, si chiar s-a oprit in drum ca sa se odihneasca. Veterinara a spus ca are dureri de crestere si nu ar trebui sa ma ingrijoreze. Voi ati patit asa ceva?
ramurel
Jr. Member
**

« Reply #3 on: June 01, 2017, 06:53:29 PM »

Bună !

Întreb și eu aici, ca sa nu mai deschid alt topic.
Deci, am dat câinele meu la montă și zilele următoare ar cam trebui sa merg să îmi iau puiul [ a fătat pe 15 Mai ]. Întrebarea ar fi ce anume trebuie să aflu de la proprietar vizavi de sănătatea puiului ?
Adică, nu știu, presupun că ar fi trebuit să facă el niște pași pentru puii nou-născuți, nu știu, trebuia să meargă la veterinar , să facă anumite controale sau vaccinuri în prima lună sau ceva ...?
Ce ar trebui eu sa primesc sau sa aflu de la proprietar, ca sa știu ce fac eu cu puiul mai departe dpdv al sănătății ?
Nu ma interesează dpdv al pedigree-ului.

Mersi !
w.marius
Hero Member

« Reply #4 on: June 01, 2017, 10:02:54 PM »

Salut!In primul rand iei puiul la varsta de 8 saptamani si trebuie sa aiba vaccinurile si deparazitarile facute si sa primesti carnetul de sanatate.
ramurel
Jr. Member
**

« Reply #5 on: June 01, 2017, 10:21:47 PM »

Salut!In primul rand iei puiul la varsta de 8 saptamani si trebuie sa aiba vaccinurile si deparazitarile facute si sa primesti carnetul de sanatate.

Mulțumesc mult, Marius !
w.marius
Hero Member

« Reply #6 on: June 02, 2017, 10:27:02 PM »

ramurel
Jr. Member
**

« Reply #7 on: June 02, 2017, 10:46:15 PM »

:c3Chiar am vorbit cu omul la telefon acum vreo 3 ore, l-am întrebat ce fac flăcăii și printre altele l-am întrebat de veterinar și mi-a zis că el știe ( nu știu de unde, nu am întrebat, oricum e prima lui experiență cu puii ) că pe la 2 luni de face primul vaccin. Nu l-am contrazis și dacă e așa nu mă deranjează să mă ocup eu de al meu după ce il iau...

Am rămas că mâine trec pe la el să văd puii. Să îi spun oarece legat de ce are de făcut cu ei in perioada cât sunt puii la el ? Nu de alta numai să nu sară niște momente fără să fie în cunoștință de cauză, poate nu e bine informat, că rău intenționat nu e omul.
mishu65
Hero Member

« Reply #8 on: June 06, 2017, 07:13:06 PM »

l-am întrebat de veterinar și mi-a zis că el știe ( nu știu de unde, nu am întrebat, oricum e prima lui experiență cu puii ) că pe la 2 luni de face primul vaccin. Nu l-am contrazis și dacă e așa nu mă deranjează să mă ocup eu de al meu după ce il iau...

La doua luni ar trebui sa aiba min un vaccin facut, ca sa nu spun doua. Se incepe din a cincea saptamana functie de starea de sanatate a puiului si la fel deparazitare interna. Stai de vorba cu proprietarul, e posibil din cauza costurilor sa te plimbe pana la doua luni cand puii pleaca la noii proprietari. Trebuie sa le faca tuturor carnete de sanatate in care sa gasesti schema de vaccinare. Ai mei la doua luni aveau deja doua vaccinuri si doua deparazitari interne.

Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
freddy25
Hero Member

« Reply #9 on: June 07, 2017, 11:01:31 AM »

Primul vaccin se face la 5-6 saptamani, dupa 2 saptamani se face al doilea.
http://bichons.ro/menu/schema-de-vaccinare
Si mai jos ai recomandari ale unui cabinet veterinar pentru posesorii de puiuti.
http://www.iraidavet.ro/sfaturi-utile-pentru-proprietarii-de-caini/
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: