Forum ciobanesc german
January 09, 2017, 03:53:33 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: Organe ca si mancare  (Read 1434 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR

« Reply #15 on: January 06, 2017, 10:37:37 AM »

Bacterii pot fi si in hrana uscata si dupa cum am spus zilnic ii dau carne de vita si da,  ii dau muschi,  organe,  spate sau gaturi de pui,  galbenus,  pe langa legume,  iaurt si os crud de vita,  nu am pomenit de orez sau arpacas... folosesc zilnic ulei de dovleac si alte uleiuri organice care sunt pline de vitamine,  sunt contra parazitilor si trateaza chiar si geardia... in ce priveste carnea de vita,  lunea se taie vita,  fac comanda la magazin pentru ce imi trebuie si a-2-a zi iau marfa  (pentru o saptamana) timp in care sta la mine in congelator. Eu nu dau sfaturi,  spun doar cum ii hranesc si astept cat mai multe pareri din partea celor care ii hranesc barf.
freddy25
Hero Member

« Reply #16 on: January 06, 2017, 02:24:19 PM »

Era un documentar pe Discovery in care se arata cum lupii mancau stomacul rumegatoarelor mari cu totul adica inclusiv fanul si cerealele consumate. Pe de alta parte, cainele nu mai e lup de zeci de mii de ani si organismul lor s-a adaptat la hrana oamenilor. Vezi ciobanestii de stana hraniti cu mamaliga si cu zer ca arata foarte bine.
FlorinC.
Jr. Member
**

« Reply #17 on: January 06, 2017, 03:47:34 PM »

Intram cu discutia intr-o zona unde nu cunoastem foarte multe detalii. Ar fi bine sa nu ne avantam in necunoscut neavand unele cunostinte. Asa ca cu doresc sa va schimb modul de hranirea al animalului vostru.
Thara
Global Moderator

« Reply #18 on: January 06, 2017, 04:35:27 PM »

folosesc zilnic ulei de dovleac si alte uleiuri organice care sunt pline de vitamine,  sunt contra parazitilor si trateaza chiar si geardia...

Imi pare rau daca ofensez pe cineva, dar partea asta m-a dus cu gandul direct la postarea urmatoare : https://www.facebook.com/dan.v.pavel/posts/1211999412213897
FlorinC.
Jr. Member
**

« Reply #19 on: January 06, 2017, 05:17:54 PM »

Cum am spus si mai sus, nu vreau sa va indrept catre consumul de mancare tratata termic doar pentru ca asa imi feresc eu cainele de virusuri si bacterii. Pentru ca cel mai bun exemplu ar fi cel al omului, care a renuntat la mancatul de carne cruda si a inceput s-o parleasca/arda/coaca in flacara directa. Nu credeti ca asta inseamna evolutie?
       Ok, animalele nu pot face asta, dar cainele, ruda a lupului cu 99,9% din ADN, si-a dezvoltat diferit flora bacteriana si enzimele din stomat de-a lungul vremii adaptandu-se la consumul de hrana apropiat cu cel al omului. Si dupa cum spunea si @freddy25, canidele vanand in haita, nu le ajungeau intreg animalul ucis, asa ca il consumau pe acesta de-a intregul, adica cu tot cu organe si oase. Ca nu aveau timp sa roada si cele mai mari oase, asta-i partea a doua dar mancau cat mai mult din prada. Dar teaba cu cerealele mancate de ierbivore ca apoi acestea sa fie ucise de lup, iar lupul mancand stomacul prazii cu tot cu cereale, spunand acum ca cerealele existau, indirect, in alimentatia canidelor suna asa putin a fabulatie. Dar se intampla si lucrul asta. Oricum stomacum unei ierbivore se rupe foarte repede daca este plin, iarba dinauntrul acestuia e mai grea decat organul insine asa ca o foarte mare parte s-ar fi varsat pe jos. Deci nu e ceva foarte important de discutat.
        In plus, lupul din padure e de n ori mai imun la virusurile si bacteriile continute de un animal proaspat ucis, fie el sanatos sau mai putin sanatos, decat un caine de curte. Dar pe tema asta putem vorbi multe.
        Revenind la carnea cruda, aceasta poate fi cumparata de oriunde din lumea asta si tinuta in cele mai bune conditii si tot e plina de virusi si bacterii, oricat de mult s-ar incerca spalarea ei tot nu se va reusi indepartarea acestora mai bine decat cu tratament termic. Dar hai ca am deviat discutia.
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR

« Reply #20 on: January 06, 2017, 09:35:56 PM »

Toti cainii se trag din lupi.  Intr-adevar oamenii au evoluat insa procesarea alimentelor si evolutia á dus la bolile moderne.  Am invatat foarte multe despre hrana raw de lá un crescator cu experienta in cresterea cainilor de peste 20 ani,  i-am vazut cainii si m-au impresionat deoarece faceai greu deosebirea intre un caine de 13 ani si altul de 9,  probleme de sanatate cu ei nu á avut si asa ca am considerat ca e bine sa pun in practica aceasta hrana... pentru cine este din Brasov poate á auzit de   
Anton Filip.
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR

« Reply #21 on: January 06, 2017, 10:01:48 PM »

Eu doresc sa aud cat mai multe pareri si retete raw caci de-aia suntem pe un forum,  caci nu cred ca nu sunt si persoane care au studiat caci acesta nu este un forum doar pentru hrana uscata.
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR

« Reply #22 on: January 06, 2017, 10:17:15 PM »

Daca vorbim de virusi si bacterii,  ar trebui probabil sa traim intr-un clopot de sticla sa scapam de ei;  de ex geardia: 20% din populatia lumii o are.  Tractul digestiv al cainelui este de 15 ori mai rezistent decat al omului,  bacteriile pe care este capabil sa le distruga ar fi fatale pentru om.
Si da,  am nepotica care a fost tratata de geardia cu ulei organic de dovleac (asta pentru cine doreste un medicament natural)
In afara examenelor coproparazitologice mai sunt si putem observa daca un caine are paraziti,  parazitii distrug sistemul imunitar al cainilor,  deci un caine sanatos se vede cu ochiul liber.
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to: