Forum ciobanesc german
January 21, 2018, 10:02:00 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: doresc o informatie  (Read 12421 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #15 on: May 09, 2006, 10:16:54 AM »

Calciu sub forma de Sanal praf este mai bun decat pastilele.

buna, am un ciobanesc german de 8 luni si schipateaza la picioarele din partea dreapta si veterinarul imi spune sa ii maresc doza de claciu si sa ii dau si aspirina tamponata dar nu prea ia trecut dureaza mult pana ii trece?

Eu nu i-as da aspirina tamponata! Eu sunt anti-aspirina   Grin , mai ales la caine (aspirina fiid de uz uman).  Putini oameni cunosc efectele adverse ale aparent inofensivei aspirine:  in doze mari, aspirina fragilizeaza vasele sanguine, administrarea repetata a aspirinei, chiar si in doze medii, inhiba activitatea sistemului imunitar, facand organismul mai vulnerabil la infectii, favorizeaza aparitia accidentelor vasculare cerebrale, incetineste ritmul de vindecare al ranilor, agraveaza gastrita si ulcerul (chiar si aspirina tamponata). Daca sunt dureri de crestere, dupa cum spune medicul, poate trai si cu ele puiutul tau-e mai sanatos decat sa-l indopati cu aspirina tamponata. Totusi, daca vrei sa-i alini durerea-un lucru bun de altfel, se pot administra analgezice-antiinflamatoare de uz veterinar (Rimadyl-si la acest medicament s-au semnalat reactii adverse dar mai ales la cainii peste 8 ani., ARTRO-VET B).Eu am folosit mai demult Artrovet si am fost foarte multumita. Orice antiinflamator administrati, sa-l administrati in timpul mesei, chiar si Aspirina tamponata!

va deranjez si eu cu o intrebare....sunt un proaspat stapan al unui puiut de ciobanesc german in varsta de 2 luni si as vrea sa stiu ce vitamine sau calciu ii mai pot administra in afara de pet phos?
mai xista si   CANIVITON care este un excelent supliment nutritiv.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
Cristina
Full Member

« Reply #16 on: May 09, 2006, 10:27:02 AM »

Noi am folosit Caniviton. Medicul ne-a zis ca este bine sa-l folosim pentru profilaxia artritei.

miky
Newbie
*

« Reply #17 on: May 09, 2006, 10:30:57 PM »

multumes mult Ariana azi a fost operat catelul si se simnte ffff bine (cu hernia lui ombilicala) si i-a dat ceva injectie intramusculoasa pt oase si acum nu prea mai schiopateaza si acum mi-a zis sa ii dau 10 calciu pe zi nu este nici o pb?
  O chestie care mi-a zis ca e foarte mare pentru varsta lui si creste foarte repede nu stiu sa ma bucur sau nu Huh??
  eu unul nu prea ma intereseaza acum cum arata mie oricum imi place si il iubesc cum ii numai nu vreau sa il vad ca sufera vreau sa vie vesel jucaus jucaus
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #18 on: May 10, 2006, 10:52:46 PM »

10 Calciu ce? pastile Sanal? Nu stiu exact concentratia unei pastile, stiu doar ca la Sanal Plus praf ii dadeam 1 lingurita praf /10 kg dar nu mai mult de 2 lingurite / zi.  Am mai scris si in alte posturi, doza la Ca este 100-400 mg/Kg in functie de fiecare animal si starea lui fiziologica.

O chestie care mi-a zis ca e foarte mare pentru varsta lui si creste foarte repede nu stiu sa ma bucur sau nu Huh??
.. nu ai avea motive de suparare.Trebuie doar monitorizata cresterea si asigurat " combustibilul". Si pitica mea a crescut ca Fat-Frumos si la 6 luni era ca acum, la  varsta de aproape 1 an. A crescut galopant si abia am facut fata cu suplimentele-"ajutor", ba mai si ramaneam in urma cateodata, oricum am indopat-o ca pe o gasca de-mi era si mila. Pana la urma am reusit sa depasim cu bine punctul culminant al dezvoltarii dar un lucru l-am invatat! Cel putin am mai citit in stanga si-n dreapta si am ajuns la concluzia ca in momentul exploziei cresterii e bine sa nu dai cainelui mancare la discretie, chiar poate e mai benefic sa nu fie satul dupa fiecare masa. Se zice ca un caine care nu este chiar  "foarte bine hranit" in perioada de crestere are speranta de viata mai mare decat unul  "super satul". Bineinteles  povestea se schimba cand acesta este subnutrit. Trebuie gasit un echilibru...
    Exista si anumite tipuri de hrana (foarte bune de altfel) care produc o inaltare foarte rapida, cum este de exemplu Royal Canin Maxi junior. Este foarte buna, cainele se dezvolta extraordinar de frumos si repede, dar tendoanele nu fac fatza greutatii intotdeauna si nervii nu se dezvolta in paralel. Personal, daca ar mai trebui s-o administrez unui pui de CG, in perioada de maxima crestere, as incerca o combinatie cu ceva mai usor sau chiar as schimba-o cu altceva.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
dsh
Hero Member

« Reply #19 on: May 12, 2006, 09:40:34 AM »

Personal, daca ar mai trebui s-o administrez unui pui de CG, in perioada de maxima crestere, as incerca o combinatie cu ceva mai usor sau chiar as schimba-o cu altceva.
sunt multi crescatori care recomanda trecerea de la dieta junior la adult foarte devreme (6 - 7 luni)

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #20 on: May 12, 2006, 08:58:31 PM »

Split: Pui cu inceput displazie

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
robert
Hero Member

"VOM TEAM DANIRO"

« Reply #21 on: May 12, 2006, 09:01:51 PM »

si ce parere ai razvane ?
 Mai sunt sanse de revenire ?
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #22 on: May 12, 2006, 09:05:02 PM »

Te rog continua discutia pe topicul de mai sus.

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
robert
Hero Member

"VOM TEAM DANIRO"

« Reply #23 on: May 12, 2006, 09:06:06 PM »

am inteles ca diagnosticul de displazie se poate pune abia dupa 12 luni ...
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to: