Forum ciobanesc german
October 12, 2016, 11:09:46 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 235 236 237 238 239 240 241 [242] 243   Go Down
  Print  
Author Topic: discutii off topic  (Read 533089 times)
0 Members and 5 Guests are viewing this topic.
FlorinC.
Jr. Member
**

« Reply #3615 on: January 23, 2016, 09:03:32 PM »

Probabil si-au dublat numarul de vizitatori pe site. Dar nu pot sa nu observ ca produc in masa...
    Sincer sa fiu, erau in top trei canise de unde voiam un pui peste cateva luni. Iar din cate am observat au o situatie buna si probabil investesc in confortul si intretinerea cainilor. Pacat...
tevezbd
Full Member

« Reply #3616 on: January 23, 2016, 09:51:18 PM »

daca nu te superi, poti sa imi spui care sunt celelalte 2 canise din top 3?...
FlorinC.
Jr. Member
**

« Reply #3617 on: January 24, 2016, 12:02:46 AM »

De ce?  Ai ceva de oferit?
remus67
Jr. Member
**

« Reply #3618 on: January 24, 2016, 04:30:24 PM »

Intervin doar pentru a incerca sa clarificam ceva. Sunt foarte de acord ca testele de displazie ar trebui sa fie obligatorii pentru a monta acel caine! Aici nu intervin discutii. Problema apare la pret.
Haideti sa o gandim putin: o displazie certificata SV, te duce undeva la 500 Euro (poate mai mult, depinde de anumiti factori). In clipa in care cineva ofera la vanzare, cazul nostru, o catea la 400 Euro, mi se pare destul de evident ca proprietarul nu a facut testele. Daca le-ar fi facut, pretul sarea brusc la 1000 Euro, sau chiar mai mult. Eventualul cumparator, fiind la curent cu acest lucru, trebuie sa hotarasca daca isi asuma acest risc! Daca ii place femela si liniile din care provine, daca i-au placut puii rezultati in urma montelor, isi poate asuma riscul. O cumpara la un pret mai mult decat decent si ii face testele. Vede dupa aceea ce a cumparat. Sau, poate face altceva. O intelegere cu proprietarul. ''Faci testele si daca sunt OK achit eu cheltuielile, pe langa pretul cerut initial pe femela! Daca nu sunt OK, n-o cumpar" Haideti sa fim seriosi! Nimeni nu poate spera sa cumpere la pretul acesta un caine cu displazie facuta! Este aberant!
Mie, cel mai grav mi s-ar parea (si nu vorbesc acum de cazul de fata, vorbesc in general), ca testele sa fie facute unui caine si ascunse ulterior, deoarece nu sunt bune! Iar cainele sa fie scos la vanzare (sau pui din acesta), fara ca sa fie informati cumparatorii!
Ar fi ideal daca obligativitatea testelor la reproducere ar veni ''la pachet'' cu o baza de date unde, cei interesati, sa poata gasi orice caine la o simpla cautare! Nu credeti!?
Thara
Global Moderator

« Reply #3619 on: January 24, 2016, 07:10:24 PM »

Ar fi ideal daca obligativitatea testelor la reproducere ar veni ''la pachet'' cu o baza de date unde, cei interesati, sa poata gasi orice caine la o simpla cautare! Nu credeti!?
Exista! Doar pentru cele SV.

https://www.schaeferhunde.de/service/hd-zuchtwert/
remus67
Jr. Member
**

« Reply #3620 on: January 24, 2016, 07:37:35 PM »

Stiu Thara, ma gandeam ca n-ar strica sa avem si noi aceleasi reguli!
Stiu ca este greu si ca implica cheltuieli mari dar...toate au un inceput!
tevezbd
Full Member

« Reply #3621 on: January 24, 2016, 08:45:58 PM »

Florin C. ............ N am! Dar vreau sa stiu de cine sa ma feresc.
RIR
Sr. Member

« Reply #3622 on: January 25, 2016, 01:47:23 AM »

Intervin doar pentru a incerca sa clarificam ceva. Sunt foarte de acord ca testele de displazie ar trebui sa fie obligatorii pentru a monta acel caine! Aici nu intervin discutii. Problema apare la pret.
Haideti sa o gandim putin: o displazie certificata SV, te duce undeva la 500 Euro (poate mai mult, depinde de anumiti factori). In clipa in care cineva ofera la vanzare, cazul nostru, o catea la 400 Euro, mi se pare destul de evident ca proprietarul nu a facut testele. Daca le-ar fi facut, pretul sarea brusc la 1000 Euro, sau chiar mai mult. Eventualul cumparator, fiind la curent cu acest lucru, trebuie sa hotarasca daca isi asuma acest risc! Daca ii place femela si liniile din care provine, daca i-au placut puii rezultati in urma montelor, isi poate asuma riscul. O cumpara la un pret mai mult decat decent si ii face testele. Vede dupa aceea ce a cumparat. Sau, poate face altceva. O intelegere cu proprietarul. ''Faci testele si daca sunt OK achit eu cheltuielile, pe langa pretul cerut initial pe femela! Daca nu sunt OK, n-o cumpar" Haideti sa fim seriosi! Nimeni nu poate spera sa cumpere la pretul acesta un caine cu displazie facuta! Este aberant!
Mie, cel mai grav mi s-ar parea (si nu vorbesc acum de cazul de fata, vorbesc in general), ca testele sa fie facute unui caine si ascunse ulterior, deoarece nu sunt bune! Iar cainele sa fie scos la vanzare (sau pui din acesta), fara ca sa fie informati cumparatorii!
asa este ....ai perfecta dreptate...
normal un caine cu testele facute ar trebui sa coste cel putin (!!) 1000 de euro
dar noi romanii suntem un popor sarac...
si in acelasi timp nimeni nu vrea sa riste sa "piarda" 400 de euro pe un caine "nesigur" dpdv medical...
remus67
Jr. Member
**

« Reply #3623 on: January 25, 2016, 04:14:22 AM »

RIR, chestia asta cu saracia...ma omoara! Vreau masina de 3000 cmc...dar ma plang ca impozitul e mare si eu sunt sarac!
Vreau ciobanesc, campion, dar costa mult!
Cand ne-om invata lectia!? Calitatea...costa! Indiferent ca vorbim de mancare, haine, masini, locuinte...sau caini!
RIR
Sr. Member

« Reply #3624 on: January 25, 2016, 11:27:35 AM »

RIR, chestia asta cu saracia...ma omoara! Vreau masina de 3000 cmc...dar ma plang ca impozitul e mare si eu sunt sarac!
Vreau ciobanesc, campion, dar costa mult!
Cand ne-om invata lectia!? Calitatea...costa! Indiferent ca vorbim de mancare, haine, masini, locuinte...sau caini!
foarte corect ce spui....
nici mie nu-mi place aceasta "lozinca" mostenita de la comunism...
intr-adevar geme tara de vile si masini scumpe dar totusi adevarul este ca marea masa (70 % ) dintre romani au venituri modeste...
fa un mic experment si pune la vanzare cu 1000 de euro un caine cu pedigree bun si cu testele facute si ai sa vezi ca nu o sa se inghesuie aproape nimeni sa-l cumpere dintre cei 30% cu bani...
or sa zica ca la pretul asta mai bine cumpara unul din Germania (fara teste ) pentru ca omul e "prost" si uita ca TOTI  ciobanestii germani din Romania sunt veniti din Germania...
RIR
Sr. Member

« Reply #3625 on: January 25, 2016, 12:11:48 PM »

@remus67  sa stii ca cine iubeste cu adevarat aceasta rasa si vrea caine campion nu se uita la bani chiar daca nu-l dau afara din casa..
eu sunt profesor de matematica cu gradul 1 si am un salar de 12 milioane ....
am facut 50 000 de ani lumina de studii ca sa traiesc bine si Romania asa ma plateste....
dar mi-am dorit ENORM sa am cg "campion" si nu m-am uitat la bani...
am facut sacrificii pentru ca cg mei sa o duca REGESTE...
de aceea nici mie nu-mi plac oamenii "saraci' care vor sa se laude in cartier ca au caine lup dar ii hranesc cu mizerii...
daca ti-ai luat cg ai frate grija de el la fel ca si de copilul tau...
remus67
Jr. Member
**

« Reply #3626 on: January 25, 2016, 12:47:33 PM »

De-acord RIR, asta era idea!
Revenind la subiect: de cateva zile ma ''cert'' cu niste americani pe pedigree database, tocmai pe aceste subiecte (aproximativ). Ne acuza aia (nu numai pe noi, Estul in general), ca nu avem caini de calitate, ca nu le facem testele, ca nu-i selectionam, samd. Si cam au dreptate...Uita-te la subiectul discutiei...
Stiu, la fel ca oricare alt roman, cum o ducem in tara asta! Dar mai stiu ca poporul asta are o gramada de ''ziceri''. Una suna asa:
''Ma intind...cat imi ajunge plapuma!""
Sunt convins ca foarte multi crescatori ar face eforturi si mai mari si si-ar testa cainii si ar reproduce asa cum trebuie! Sunt la fel de convins ca si ei, ca si tine, ar spune acelasi lucru: pai si dupa ce cheltui mii de Euro cu monta asta...cine imi da banii pe care-i cer pe pui!?"
Sunt, deasemenea, convins ca sunt pui, din monte deosebite, care pleaca afara din start! Tocmai datorita pretului! Probabil ca situatia asta va mai continua cativa ani. Din pacate, asta inseamna ca majoritatea CG care se va vinde in tara va fi conform cererii pietei si nu cerintelor rasei...
Si mai cred ca rezolvarea sta ''in mana'' crescatorilor, prin Club si Asociatie. Ei sunt cei care trebuie sa educe cumparatorii, nu invers! Sa nu ne fie teama de acest termen. Toti avem nevoie, intr-un domeniu sau altul, sa fim educati!
Thara
Global Moderator

« Reply #3627 on: January 25, 2016, 01:36:01 PM »

Revenind la subiect: de cateva zile ma ''cert'' cu niste americani pe pedigree database, tocmai pe aceste subiecte (aproximativ). Ne acuza aia (nu numai pe noi, Estul in general), ca nu avem caini de calitate, ca nu le facem testele, ca nu-i selectionam, samd.
Tocmai ei s-au gasit sa arate cu degetul!  Laughing
RIR
Sr. Member

« Reply #3628 on: January 25, 2016, 02:19:32 PM »

eiii daaaaaa...americanii astia....poporul "perfect" in toate...
dupa 200 de ani de libertate si prosperitate ,timp in care au castigat 2 razboaie mondiale si alte cateva zeci regionale fac pe moralistii si inteleptii planetei...
dpmdv sunt niste prosti si niste inculti ...
fac pe durii pentru ca asa i-au educat creatorii benzilor desenate "Superman","X-man", "Omul paianjen" ,"Robocup"..etc..etc..etc...incat au ajuns sa se identifice cu acesti "eroi gay"  imbracati in colanti din piele sintetica ...
a inceput acum pe History Channel o noua "epopee" americana "Hells Angels" despre barbatii fatali si motocicletele lor fabuloase....niste golani barbosi si nespalati, tatuati si dopati cu heroina...o saga tipica subculturii americane nascuta din prea mult bine si lipsa de ocupatie..
In reclama emisiunii,apare liderul acestor derbedei si zice pe un ton grav plin de importanta momentului :"Eu mi-as fi dat viata pentru ei(pt."ingeri") asa cum si ei ("ingerii") si-ar fi dat viata pentru mine"...
hmmmm...hai sictir americanule...in Siberia cu tine sau la Canal ca sa vezi si tu ce inseamna cu adevarat sa fii un barbat "dur"...
Ei ne judeca pe noi Huh?
ce vor ??...
Romania 50 de ani a fost trimisa in afara istoriei..
In 1990 am inceput totul de la ZERO...si am ajuns ca in 25 de ani sa avem 25 de canise ...o canisa pe an...
Este un lucru EXTRAORDINAR !!!
Cu teste sau fara NU conteaza avand in vedere ca in 1990 nu exista picior de ciobanesc german cu pedigree in Romania...
Toti acesti crescatori romani,pe care uneori noi ii numim pe nedrept "samsari" au umplut tara cu caini lupi cu PEDIGREE !!!
Crezi ca @rrazvaniss nu ar vrea sa-i fac testele acelei femele daca ar avea bani ?? ...
Bineinteles ca i-ar face !!!!!...dar face si el saracul ce poate....
Eu personal l-am atacat FOARTE dur pe proprietarul canisei Corvinus pentru ca mi-a vandut un pui displazic dar iti pun sincer ca dl.Moldovan nu a facut acest lucru din nepasare ci s-a gandit "babeste" ca un daca monteaza o catea cu displazie usoara cu un mascul de top sanatos ,displazia puilor rezultati va fi si mai "usoara" decat a mamei...iar prin repetarea montelor displazia o sa dispara definitiv...
Mare greseala !
Din pacate dle Moldovan genetica nu lucreaza asa....
Am fost FOARTE suparat pe dl.Marius Moldovan (si inca mai sunt...chiar daca mult mai putin) dar acest crescator are FOARTE mare grija de cainii lui !!!...
Erau curati si bine hraniti cu vaccinurile la zi !!!
Daca ar fi sa mai cumpar un caine de la canisa von haus Corvinus l-as cumpara fara sa ezit !!!...cu o singura atentie: mama sa aiba testul facut...
In concluzie ,americanii sa isi vada de bunastarea lor si sa ne lase in pace crescatorii deoarece acesti crescatori au facut cu bani foarte putini o minune in acesta tara :acum datorita lor ciobanescul german este in Romania la el acasa!!!
Si incet incet se vor rezolva si problemele legate de displazie...
remus67
Jr. Member
**

« Reply #3629 on: January 25, 2016, 02:34:31 PM »

Il cunosc pe dl. Moldovan. Ne intalnim des pe la show-uri. Ai dreptate, sa stii ca omul investeste timp si bani si face ce face cu pasiune...Cat despre rrazvanis, asta spuneam si eu! Nimeni nu poate face cheltuieli care nu se vor amortiza niciodata, decat daca isi permite. Repet, daca eu as dori un caine si nu ar avea testele, i-as propune proprietarului sa le facem si, daca ar fi OK, as achita eu cheltuielile.
Asta spuneam si eu cu displazia. Va mai dura putin dar, incet-incet, lucrurile se misca!
Cat despre americani...eu am lasat discutia balta. Nu te poti certa cu obtuzitatea! Pe scurt, topicul inceput de o membra sugera ca americanul nu ar trebui sa importe din Europa CG din moment ce ei au...caini mai buni, arbitri mai buni, club mai bun, legislatie mai buna, adica...nu cred ca mai are sens sa continui...
Initial, nu am facut decat sa spun ca, dpmdv, daca gasesc un CG care ar imbunatati CG din curtea/tara mea, l-as importa si din Japonia, daca ar fi cazul! Si de aici...batutul apei in piua! Nici un argument, pertinent zic eu, legat de importurile masive din Germania pe care le fac constant americanii, nu a adus vreo imbunatatire discutiei. Asa ca...am renuntat!
Pages: 1 ... 235 236 237 238 239 240 241 [242] 243   Go Up
  Print  

Jump to: