Forum ciobanesc german
October 09, 2008, 01:09:22 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Anunturi: Euro Dog Show 2012 -Bucuresti, Romania

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2] 3 4   Go Down
  Print  
Author Topic: Poveste cu maidanezi  (Read 7484 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
abra
Jr. Member
**

Ciobanesc German

« Reply #15 on: July 04, 2007, 01:19:21 PM »

Cam acelasi lucru mi-a spus si tatal meu dar sincer va spun in momentul ala nu am mai gandit limpede...m-am certat cu ei cam jumatate de ora iar apoi de nervi am semnat-o doar sa ma lase in pace.
Bogdan
Super moderator

Navarro

« Reply #16 on: July 04, 2007, 03:01:59 PM »

Ia si tu o botnita de panza si pune-o doar pe gatul cainelui pentru ca nu scri in lege ca botnita trebuie purtata pe bot ! Wink
abra
Jr. Member
**

Ciobanesc German

« Reply #17 on: July 04, 2007, 03:08:12 PM »

am botnita de panza si in momentul acela o tineam in mana,tot timpul o am la mine,pentru cazuri de urgenta desi ego nu prea stie ce inseamna un caine rau.stai linistit ca am gasit pe site legea...am tras-o la imprimanta am bagat-o in folie.. si ma plimb cu ea pe strada..in cap le dau cu ea daca ma mai enerveaza!Asa de tare m-am suparat Angry
Ringo
Jr. Member
**

« Reply #18 on: November 16, 2007, 06:10:47 PM »

Cu botnita sau fara?
Prietena mea are un Pitbul. Ii pune botnita ca sa scape de fiecare ,bombanitor" ce trece pe langa ea si-i aduce aminte ca mai bine si-ar cauta un barbat sau un copil de infiat...
Vecinul ei iese la plimbare cu un CG legat cu un cordon la gat pe post de lesa. A avut loc o intalnire nu tocmai placuta intre cei doi caini: vecinul a scapat CG din cordon si acesta s-a repezit la cainele amicei mele. L-a executat bine pentru ca acesta nu a avut nici o sansa sa riposteze cu botnita pe nas. In timpul altercatiei verbale dintre stapani, CG il musca puternic de gat pe celalalt si acesta cade. Vecinul isi retrage cainele, iar amica mea desface repede botnita si zgarda cainelui ei ca sa ii poata acorda primul ajutor.  In momentul urmator animalul ce parea ca este mort, a sarit in picioare si a trecut la un atac furibund. Mila mi-a fost si de celalat caine cand am auzit ce a patit, dar va intreb eu de ce nu pot fi pedepsiti oamenii care sunt, de fapt, vinovati pentru astfel de scene?
Si, intrebarea ,, cu sau fara botnita" ramane.
maysa
Hero Member

"Toate virtutile omului fara viciile sale"

« Reply #19 on: November 16, 2007, 10:27:16 PM »

cainele in lesa deja .. este in imposibilitatea de a ataca .adica e o masura de control a cainelui ..... plus ca iti ei caine ca sa te apere .. si daca vine hotu .. si tu ai cainele cu botnita pusa .. ce faci...? ceri un " time out" sa dai botnita  jos apoi  reiei sacena  ..  ..ok se trece la pozitile initiale... ii zici hotului.. vezi ca erai mai in spate eu stateam mai asa..
 ok ... gata acu poti sa ma ataci...?
 Laughing Laughing sunt de acord cu  botnita la gat... ca n lege nu scrie unde  trebuie pusa...
 mai ales maidanezi asta ... cuminti si blanzi  ( Drac )
sunt primi care ataca .. ca de .. strazile sunt propietatea lor .. ei nu inteleg notiunea de  spatiu public si ca tu poate stai in apartament si catelul tre sa si faca nevoiile...( deci principiu de auto aparare ..nu este prevazut in lege?? )   cea mai buna solutie sterilizarea tuturor catelelor.. si de ce nu si a masculilor desigur nu se gasesc bani pt un lucru asa de ..."neimportant" intodeauna exista alte  ...prioritati..
« Last Edit: November 16, 2007, 10:32:43 PM by maysa » Logged

If you should die before me, ask if you could bring a friend
Ringo
Jr. Member
**

« Reply #20 on: November 17, 2007, 12:36:20 PM »

Salut Mayasa. C carpartin al unei cunostinte poarta numele de Maia si eu o strig Mayasa. 
Este o idee buna cu botnita la gat.
Imi este atat de mila de maidanezi! Cei de la Refugiul pentru animale sunt slabi ca la Aushwitz. Mai bine arata cei de langa blocul meu. Din pacate prea putini oameni se implica si cainii sunt tot mai multi pe strada.i 
Ringo
Jr. Member
**

« Reply #21 on: November 30, 2007, 06:03:33 PM »

Este legal ca o persoana sa gestioneze stricnina? De doua saptamani intr-un cartier din Focsani, mor in chinuri maidanezii. Pentru un copil aceste imagini sunt cumplite. Se intampla in Focsani, unde o clipa de neatentie din partea stapanilor a dus la aceleasi urmari si pentru un dalmatian, un Husky si un CG. Stapanul dalmatianului a facut o depresie urata - sindrom de vinovatie (nu l-a urmarit cand a dat coltul la bloc pentru ca vorbea cu cineva), stapana lui Husky a ramas singura (si numai ea stie ce este in sufletul ei - acum o luna i-a murit si sotul, bolnav de cancer) si... nu mai povestesc!
Ideea care ma bantuie este ca un vet are pe mana stricnina... Poate gresesc...
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg

« Reply #22 on: November 30, 2007, 06:15:04 PM »

stricnina nu se mai fabrica de mult...opate cineva mai are , de pe vremuri. sunteti siguri ca e stricnina? Exista si alte otravuri....sunt sigura ca un vet nu s-ar cobori la asa ceva si oricum, daca o are trebuie sa dea socoteala pentru fiecare gram disparut.!
« Last Edit: November 30, 2007, 10:51:39 PM by Ariana » Logged

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 Vet'
Ringo
Jr. Member
**

« Reply #23 on: November 30, 2007, 07:40:53 PM »

Si, totusi, cainii care au murit, au avut aceleasi simptome ca si Ringo. Iata povestea care numai poveste nu a fost!
Ringo fost otravit in copilarie - a mancat o bucata de branza cu stricnina pusa de Primaria orasului pentru maidanezi. Exista un Dumnezeu al cainilor! I-am tras un pumn in zona inimii, si-a revenit ca mai apoi sa dea semne ca intra in coma. L-am luat pe brate ca sa alerg cu el la un veterinar, cand, o masina de scoala de soferi, opreste si din ea cobora un barbat care striga: ,,Stati, sunt medic veterinar!" M-am oprit, s-a uitat la Ringo si mi-a spus ca este otravit cu stricnina. Mi-a spus sa il urmez pentru ca are la cabinetul lui tot ce trebuie pentru a-l salva. In otravirile cu stricnina daca nu intervii in primele 30 minute de la ingerare - nu exista sanse. Apar contractii puternice ale muschilor si, datorita acestora, apare ruptura de organe (mi-a explicat vetul). Moartea survine cand se rupe un organ vital. I-a facut injectii cu barbiturice, l-am luat acasa si timp de trei zile i-am dat numai apa cu albus de ou + injectii cu barbiturice. Timp de trei zile, stricnina isi arata coltii. Il asezasem in mijlocul holului pe o patura. Cam la fiecare sfert de ora, incepeau convulsiile/spasmele/contractiile ce il azvarleau cam 1-2 metri distanta vizavi de patura. Era greu sa il muti la loc, sa ii dai cu seringa apa cu albus, sa  il  imbarbatezi. Plangea - cred ca cerea sa moara decat sa mai sufere atat! Nu se putea odihni nimeni in casa, iar pruncii erau mici si aveau nevoie de odihna. A fost o incercare pentru noi!
Cainii ce mor in acea zona, au aceleasi simptome inainte de a muri.
Am zis vet pentru ca am fost socata sa vorbesc cu un vet ce lucreaza pentru primarie si care mi-a povestit ca, daca nu dai 70 lei sa iei un maidanez de la adapostul lor, <il aranjeaza el> dupa 14 zile. Cand am intrebat cum mi-a spus ca metodele nu au nici o importanta. Chiar nu au?
Stricnina faci rost de la o farmacie.
Luna_Mina
Hero Member

« Reply #24 on: December 01, 2007, 09:55:16 AM »

Eu iubesc foarte mult animalele si, in special, cainii. Insa maidanezii au devenit o problema cam peste tot, in Romania. Imi povestea o vecina ca se ducea dimineata la serviciu, pe la ora 6 am, si dintr-o masina cineva a lasat 2 pui de caine in mijlocul strazii. Saracii catei se invarteau pe strada si urmareau oamenii, speriati.
Intr-o padure de langa Targu-Jiu, am vazut odata o haita de cel putin 15-20 de caini, ne-au inconjurat masina. Prin padurea respectiva trec oamenii din sat ca sa ia autobuze sau masini de ocazie, sa ajunga in oras. Deja in zona respectiva au fost atacate animale, in special cai, care sunt lasati sa pasca mai departe de sat. E clar ca acei caini au fost aruncati de hingheri. Prin zona s-au lansat ipoteze, de genul ca de fapt ar fi fost lupi, ca se doreste repopularea padurilor cu lupi, sau, cea mai dezgustatoare dintre variante, ca ar fi cainii prea batrani ai politiei care au devenit prea agresivi si neascultatori.
Desi sunt total impotriva uciderii lor, ma vad obligata sa accept ca acesti maidanezi au devenit o reala problema pentru oameni, nu numai in zona respectiva, ci chiar si in oras.
maysa
Hero Member

"Toate virtutile omului fara viciile sale"

« Reply #25 on: December 01, 2007, 12:46:46 PM »

si atunci ce sugerezi sa se foloseasca otrava asta mi se pare cea mai cruda si idioata dintre variante.. pt ca orice animal poate ingitii otrava / sa i duci la adapost?  care?  costa mult prea mult .../  cine  plateste?  statul .. nu prea cred ca vor oferi sprijin  cu adevarat.. .si atunci ce sa faci ..?  problema cu maidanezii trebuie rezolvata mai mult de la radacini.. adica   sterilizarea femelelor si in cativa ani se va rezolva problema sau macar  face cu adevarat ceva .. desigur  nici pt asta nu o sa se gaseasca bani si va fi iar treaba de mantuiala daca va fi facuta...... in rest mutarea animalelor de aici acolo si tot asa in timp ce ei se inmultesc nestingheriti chiar nu e nici o  rezolvare si tocmai de aceea s a ajuns aici ..  nu stiu dar eu asa vad problema desi recunosc ce zic eu aici sunt vorbe  goale..  "ar trebui sa se faca "  cine? cand?  . ..

If you should die before me, ask if you could bring a friend
Der Gebrauchshund
Global Moderator

Deutscher Schäferhund

« Reply #26 on: December 01, 2007, 03:42:34 PM »

Desi sunt total impotriva uciderii lor, ma vad obligata sa accept ca acesti maidanezi au devenit o reala problema pentru oameni, nu numai in zona respectiva, ci chiar si in oras.
"Desi sunt impotriva uciderii lor", tot mai des am impresia ca oamenii au devenit o reala problema si amenintare, chiar pentru ei insasi!  Undecided

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg

« Reply #27 on: December 01, 2007, 06:20:36 PM »

Cata vreme romanii vor da drumul cainilor pe care din diverse motive nu-i mai considera "buni" vor exista intotdeauna caini hoinari. Ba sunt batrani...ba nu fac paza buna ...ba si-au luat altul...solutia inteligentului roman e aceeasi....ii dau drumul, mi-e mila sa-l omor. Acesta e pericolul, dupa cum spune Der Gebrauchshund, omul e masura tuturor lucrurilor! !

P.S. Luna_Mina, fii sigura ca in acea haita de caini sigur existau caini alungati de stapanii lor chiar din satul vecin!
« Last Edit: December 01, 2007, 06:22:32 PM by Ariana » Logged

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 Vet'
Luna_Mina
Hero Member

« Reply #28 on: December 01, 2007, 09:18:17 PM »

Sau care au fugit singuri, „de prea mult trai bun“, sunt sigura.

Noi trecem aproape zilnic prin acea padure, inainte nu era picior de caine. Stiu asta ca le lasam pe ale noastre sa zburde in voie la marginea padurii. Haita respectiva a aparut dintr-odata.

Maysa, ma indoiesc sincer ca otrava respectiva a fost pusa de cei de la primarie. Nu ca ar fi prea milosi, ci pentru ca sunt prea indolenti si nepasatori, iar otrava aia costa bani. Cheltuielile astea se suporta din bugetele locale.
Nu stiu prin alte orase, stiu de pe la noi. Bani se strang enorm numai din taxele din parcari. Avem un oras plin de beculete, lumini etc., au inceput sa le puna de pe la inceputul noiembrie, prima data am crezut eu ca-s nebuna, nu stiu ce luna e, insa deja sa mergi pe strada dupa ce se intuneca e un pericol. Nu cred ca ai mai cauta atatea solutii „perfecte“ daca te-ai duce sa arunci gunoiul si vreo 7 caini ar sari la tine.
Ca sa nu mai spun ca am vazut chiar in centrul orasului, in fata unui spital, o alta haita de caini sarind la o femeie care trecea pe-acolo. Asta in plina zi, imagineaza-ti noaptea.

Si da, Ariana, sunt impotriva uciderii lor, insa cand acesti caini devin o amenintare pentru oameni si pentru mine, ma mai gandesc. Exact cum spuneai, oamenii sunt principala cauza in inmultirii acestor caini vagabonzi. Ba ca e prea batran, ba ca e femela si face prea multi pui si e pacat sa omori puii, ba ca a mancat o pasare (saracul de foame, ca nu traieste cu o feliuta de paine) etc. Solutia romanului este sa-l duca mai departe de casa si sa-l abandoneze acolo.
Poate prin alte orase situatia sta altfel, insa la noi s-au inmultit exagerat de mult. Am vazut unii pe strada plini de raie.
« Last Edit: December 01, 2007, 09:37:18 PM by Luna_Mina » Logged
Ringo
Jr. Member
**

« Reply #29 on: December 01, 2007, 10:14:21 PM »

Las' ca sunt altii mai destepti ce isi pun niste mai baieti curajosi de la ei de la firma sa incarce in masina cu materiale ce merge la vila ce si-o construieste la munte si cainii ce i s-au pripasit pe langa firma. Cam inaintea ultimului sat le da drumul la toti, in marginea padurii, aruncandu-i din masina! Unul din ei, cu labuta franta incerca sa tina pasii cu ceilalati catei ce o virasera inapoi de unde ii adusese masina. Nu stiau saracii prin cate localitati cu oameni buni si rai au de trecut, nu stiau ca masinile sunt dusmanii vietii lor, nu stiau ca in paduri sunt jivine, nu stiau ca nu vor gasi apa si mancare in drumul lor catre... moarte...
Pages: 1 [2] 3 4   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora