|
vom Haus Barder
|
 |
« Reply #60 on: September 04, 2013, 02:31:51 PM » |
|
Nu stiu daca esti visator sau idealist daca ai convingerea ca Regulamentele SV sunt respectate de marea majoritate a membrilor SV. AAAAA....ca visez sa avem un club puternic, cu cluburi locale functionale in Romania, asta DA !!! Doar ma stii... Sincer, partea cu "ocolirile" regulamentelor la nemti, nu ma intereseaza, sunt satul de "ocolirile" de la noi... Sunt atatea lucruri bune pe care le putem invata de la SV si membrii lor, incat cred ca astea ar trebui sa ne intereseze cel mai mult. Ce am scris de masculii de top e concluzia pe care mi-am format-o in timp, in Germania, observand comportamentul unor mari crescatori. Imi dai exemplu Remo, ce a facut dupa ce a fost vandut....eu iti vorbeam de marea majoritate, care inca au proprietari germani si sunt sub incidenta Regulamentului de Crestere SV..... In fine, dupa cum am scris, am participat la acest topic pentru a intelege ce i-a determinat pe nemti sa ia masura cu VA-urile... E treaba lor, stiu ei mai bine....asteptam efectele pozitive. Si fiindca sunt aproape convins ca @Andy von Grassus = Silviu Stoica, membru al Consiliului Director CNCG (doar ne cunoastem demult), ma bucur ca, chiar si asa cu "masca" un alt membru al conducerii intra in dialog cu noi si ne spune lucruri interesante. Poate ne spui si daca la noi Regulamentele sunt bune ? Sau ce programe de crestere, de promovare, are CNCG pentru a ajunge la obiectivul WUSV, al carei membru este de 11 ani !!!, de a adopta , in timp, Regulamentele SV ? 
|
|
|
|
|
|
Ciobanescul german e ca un drum cu sens unic...te poti opri, dar nu te poti intoarce.
|
|
|
|
vom Haus Barder
|
 |
« Reply #61 on: September 04, 2013, 02:35:09 PM » |
|
Romanul va gandi ca neamtul atunci cand va face teste de displazie, examene de munca pentru fiecare caine din canisa lui, chiar daca asta inseamna o cheltuiala enorma si munca pe masura. Pana atunci ... felicitari crescatorilor clujeni care au participat la Sieger indiferent de rezultate : Remus, Szolt, Gabor, Calin. Bravo voua!!!
 Pana atunci...TRAIASCA AChR, CNCG, cu regulile lor permisive 
|
|
|
|
|
|
Ciobanescul german e ca un drum cu sens unic...te poti opri, dar nu te poti intoarce.
|
|
|
|
|
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine
|
 |
« Reply #62 on: September 04, 2013, 03:21:41 PM » |
|
mai mult.
.
Si fiindca sunt aproape convins ca @Andy von Grassus = Silviu Stoica, membru al Consiliului Director CNCG (doar ne cunoastem demult), ma bucur ca, chiar si asa cu "masca" un alt membru al conducerii intra in dialog cu noi si ne spune lucruri interesante.
Cu "masca" se descalifica, din toate punctele de vedere!Nu mi-au placut astfel de oameni, parsivi, ..... Sper sa te inseli dar daca e adevarat.......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine
|
 |
« Reply #63 on: September 04, 2013, 03:23:17 PM » |
|
 Pana atunci...TRAIASCA AChR, CNCG, cu regulile lor permisive  poate numai prima, a doua s-a mai schimbat, in bine.Nu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vom Haus Barder
|
 |
« Reply #64 on: September 04, 2013, 04:13:36 PM » |
|
Cu "masca" se descalifica, din toate punctele de vedere!Nu mi-au placut astfel de oameni, parsivi, ..... Sper sa te inseli dar daca e adevarat.......
Daca ma insel, imi cer scuze ca n-am folosit persoana doua plural si retrag intrebarile referitoare la CNCG. Pe Silviu il stiu ca e "toba de carte", daca nu e el e un castig, alta persoana informata ce ne poate impartasi din experienta, chiar daca ramane cu "masca" poate numai prima, a doua s-a mai schimbat, in bine.Nu?
Da, am mai spus-o, s-au facut lucruri bune privind legalitatea, organizarea, expo, examene, faptul ca tu , ca si chinotehnist tii evidente de crestere. Dar...raspunde tu la intrebarea de mai sus, referitoare la obiectivul WUSV la care ati subscris, ca si club, in momentul aderarii la Asociatia mondiala....nu cred ca poti. Eu cred ca ar trebui un plan de crestere pe viitor, cu obiective clare, stabilite pe etape, cu termene bine gandite. De exemplu: 1. De la 01.01.2015 - pentru a reproduce, masculii trebuie sa aiba examen HD,ED, ADN si BH - femelele doar HD,ED, ADN. 2. De la 01.01.2017 - pentru a reproduce, masculii trebuie sa aiba examen HD, ED, ADN , IPO si selectie (selectie peste 3,5 ani obligatorie) - femele HD, ED, ADN si BH 3. De la 01.01.2025 - se aplica Regulamentul SV de crestere, HD, ED, ADN, anduranta, IPO, selectie. Le-am dat aiurea, etapele pot fi mai multe si termenele altele. Eu de aia tot spun de 12 ani....daca s-ar fi inceput, in trecut, un program de genul asta, alta era situatia. De ce in alte atatea tari se poate si la noi, nu. Cat timp e totul "la liber" (reproductia si fara cele 2 fb daca platesti mai mult pe pedigree), nu va asteptati la minuni, de genul, "Din constiinta pentru rasa si binele ei, fac teste, examene la caini"....sunt care fac lucrul asta, dar sunt prea putini fata de nr. de aproximativ 1500 de pui CG, in Romania pe an.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RIA
Newbie
|
 |
« Reply #65 on: September 04, 2013, 05:11:16 PM » |
|
Vreau sa va multumesc tuturor care m-au felicitat atat aici cat si la telefon si care s-au bucurat alaturi de cei care reprezinta canisa von Bienenwald. Cred ca aceste rezultate, atat a lui CUPIDON cat si al lui DASCHA , la acest Sigershow , nu sunt altceva decat o recompensa binevenita la ceea ce eu o numesc istoria celor 20 de ani de existenta a canisei.Nu numai ca am reusit un rezultat mare cu Cupidon(si anii care vor urma ne va arata cat de mare este),dar am reusit sa ajung in primul ring ,unde valoarea unui exemplar nu se mai pune sub semnul intrebarii. Vreau sa multumesc unor persoane care m-au ajutat si care m-au" suportat" in acest an competitional atat in tara cat si in Germania. Nu pot sa spun "echipa" si doar simplu prieteni si pe care vreau sa-i amintesc:GABOR SI KATY,GINA SI RADU,GABI SI GELU,FLORIN DEZNAN,NICU GARBEA, SORIN MAN , CRISTI NICULA, FRANZ HEIGL, HANNES(cel care a fost handlerul lui Cupidon in Germania) si nu in ultimul rand FAMILIEI!!!! De asemanea vreau sa multumesc si celor care m-au sustinut si incurajat prin mesaje, telefoane,mail: Costin,Edi,Florin(craiova),Alin Marian, Sorin Dragomir...si multi altii! Daca clujenii au avut cele mai bune rezultate de pana acum este si datorita faptului ca ei sunt prezenti an de an in numar mare la campionatele din Germania si anul acesta la Kassel a facut la fel (von bienenwald,von hausszente,von turenhof,von haus corvinus,von stefan haus,von der blaro) Cred ca daca eu am reusit ,Zsolt a reusit, poate oricine sa o faca mai devreme sau mai tarziu,trebuie doar sa ai putera sa mergi mai departe atunci cand crezi ca nu mai poti. Felicit pe toti participantii ,in special pe Zsolt cu Enna von Hausszente(sg35), care alaturi de Cupidon von Bienenwald sunt produsi pe 2, respectiv 3 generatii in Romania fapt care nu faca altceva decat sa ma bucure! Felicitari si pentru Stelica(Pitesti) pentru rezultatul tau cu Nick(sg31)si pentru munca depusa. Va multumim inca o data si sper ca la anul sa fim in numar si mai mare la Nurnberg!!! Canisa Von Bienenwald
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tevezbd
Full Member

|
 |
« Reply #66 on: September 04, 2013, 10:21:50 PM » |
|
Foarte frumos! Inca odata FELICITARI Von Bienenwald si celorlalti romani participanti in competitie!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Andy von Grassus
|
 |
« Reply #67 on: September 04, 2013, 11:48:04 PM » |
|
Nu stiu daca esti visator sau idealist daca ai convingerea ca Regulamentele SV sunt respectate de marea majoritate a membrilor SV. AAAAA....ca visez sa avem un club puternic, cu cluburi locale functionale in Romania, asta DA !!! Doar ma stii... Sincer, partea cu "ocolirile" regulamentelor la nemti, nu ma intereseaza, sunt satul de "ocolirile" de la noi... Sunt atatea lucruri bune pe care le putem invata de la SV si membrii lor, incat cred ca astea ar trebui sa ne intereseze cel mai mult. Ce am scris de masculii de top e concluzia pe care mi-am format-o in timp, in Germania, observand comportamentul unor mari crescatori. Imi dai exemplu Remo, ce a facut dupa ce a fost vandut....eu iti vorbeam de marea majoritate, care inca au proprietari germani si sunt sub incidenta Regulamentului de Crestere SV..... In fine, dupa cum am scris, am participat la acest topic pentru a intelege ce i-a determinat pe nemti sa ia masura cu VA-urile... E treaba lor, stiu ei mai bine....asteptam efectele pozitive. Si fiindca sunt aproape convins ca @Andy von Grassus = Silviu Stoica, membru al Consiliului Director CNCG (doar ne cunoastem demult), ma bucur ca, chiar si asa cu "masca" un alt membru al conducerii intra in dialog cu noi si ne spune lucruri interesante. Poate ne spui si daca la noi Regulamentele sunt bune ? Sau ce programe de crestere, de promovare, are CNCG pentru a ajunge la obiectivul WUSV, al carei membru este de 11 ani !!!, de a adopta , in timp, Regulamentele SV ?  Domnule , nu ne stim , nu ne cunoastem , nu fac parte din conducerea CNCG , nu sunt nici macar membru CNCG, si cu siguranta nu sunt Stoica Silviu . Nu port nici o " masca" si dealtfel consider ca nu am facut nimic rusinos care sa ma faca port asa ceva . Si daca voi spune vreodata lucruri care vor deranja pe cineva , ele or sa fie numai adevaruri dovedite si atunci ar trebui sa-i fie rusine lui , nu mie . Motivul pentru care am ales sa nu prea scriu pe acest forum , este ca orice discutie care pare interesanta la un anumit moment , se transforma invariabil intr-o tiganeala . Asta am simtit si mai devreme cand am spus ca ma retrag si asta s-a si intamplat . Au aparut insinuarile , presupunerile , frustrarile si s-au amestecat merele cu perele intr-o discutie in care nimeni nu ataca pe nimeni . Erau doar pareri si schimburi de informatii si atat timp cat erau corecte si adevarate , cred ca erau mai importante informatiile in sine decat cine le posteza . P.S. L-am dat exemplu pe REMO pt ca mi s-a parut cel mai elocvent , iar faptul ca detinatorul lui are alta nationalitate nu are nici o relevanta si el este sub incidenta acelorasi legi ale SV-ului
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hunior
|
 |
« Reply #68 on: September 05, 2013, 12:14:02 AM » |
|
Dl. Andy Grassus, va rog continuati cu impartasirea informatiilor, ce personal pe mine ma intereseaza tare mult. Ne-ati povestit despre lucururi care un forumist n-are de unde sa stie, si nici sanse sa afle mai multe...Multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vom Haus Barder
|
 |
« Reply #69 on: September 05, 2013, 12:48:07 PM » |
|
Domnule Andy von Grasus (probabil ma adresez catelului dvs., dar asta e...), cred ca frustrarea va apartine. Am recitit postarea mea si nu vad nici un fel de tenta de tiganeala, dupa cum spuneti....nici macar atac "elevat" la persoana...in nici o postare de-a mea  Mai cititi o data In ambele exemple, SV-ul nu poate face nimic. DAR, dupa parerea mea , ambele exemple sunt posibile, dar putin probabile.
1. Interesul fiecarui proprietar de mascul de top e sa aiba grupa de urmasi cat mai buna. Daca se dovedeste a fi un mare reproducator, ii creste valoarea, poate sa-l vanda mult mai scump si are asigurate montele si pentru urmatorii 2-3 ani. Cu cat femelele montate sunt mai bune, cu atat creste sansa ca urmasii sa fie foarte buni. De aceea, proprietarii masculilor foarte solicitati (nu neaparat primii VA !) isi permit sa nu primeasca la monta decat femele foarte bune, fara sa-si consume rapid cele 90 de monte. Ori sa faca repede repede 90 monte si sa-l trimita afara sa mai faca, sa zicem 30 x 500= 15000,-eur , lasand cainele din mana (fara sa-l vanda), nu prea cred ca o face cineva. O face doar cand cainele nu mai e solicitat la monte in Germania.
2. Pentru 5-800 de euro, cat ia pe o monta, nu cred ca vreun proprietar de mascul de top risca. Exista posibilitatea ca din respectiva monta strainul sa scoata un supercaine pe care-l va prezenta la landuri, la Sieger. Daca nu se sesizeaza SV-ul sa verifice daca monta e inregistrata, oricand poate concurenta sa o faca. E tare simplu, atat timp cat exista Decknachrichten(Informatiile cu toate montele din Germania, lunar). Vezi data nasterii in catalog, mai scazi 60 de zile si cauti in Informatii monte daca monta e inregistrata in luna respectiva. Daca nu e, sesizeaza SV-ul. Banal de simplu, la indemana oricui. Cine risca sa-i fie blocat la monte de catre SV masculul, sau sa primeasca interdictie, ca si crescator, la cartea de origine ?
Bineinteles ca putem gasi fel de fel de "ocoliri" de regulamente. Cred ca SV -ul incearca, insa, sa corecteze fenomenele de masa, care intr-adevar afecteaza sau pot afecta rasa.
Cred, totusi ca Dvs. v-ati simtit deranjat de contraargumentele mele (desi ati negat-o), care erau doar parerile personale, dupa cum am subliniat, formate din experienta si bazate pe regulamente SV. Fiti obiectiv, recititi-va postarile. Tot conform regulamentelor va spun ca un mascul nu poate face toate cele 90 de monte in 6 luni, dupa cum sustineti in exemplu. O poate face doar cu incalcarea regulamentului ce precizeaza ca montele trebuie impartite pe cele 2 semestre, maxim 50 pe semestru. Celalalt exemplu pe cere l-ati dat. Daca masculul monteaza si se completeaza doar foaia de monta a strainului, fara sa se dea dovada din carnetelul proprietarului eliberat de SV. Daca tot pomeniti de realitati 100% si de adevaruri dovedite, inseamna ca aveti cunostinta de asemenea fapte. Dati-ne masculii germani, proprietarii lor si desigur, proprietarii femelelor de la care banuiesc ca ati aflat aceste incalcari de regulament. Sau ati patit-o chiar dvs.  Daca nu, sunt simple supozitii, banuieli, "variatiuni pe tema", ce pot fi facute cu miile.... P.S. L-am dat exemplu pe REMO pt ca mi s-a parut cel mai elocvent , iar faptul ca detinatorul lui are alta nationalitate nu are nici o relevanta si el este sub incidenta acelorasi legi ale SV-ului
Cred ca valoarea forumului este data de cat mai multe informatii corecte si complete. Nu stiu situatia proprietarei lui Remo, dar....cainele ce este nascut in Germania si apare in Cartea de Origine germana, se supune regulamentelor SV daca e vandut unui cetatean german, sau a unui rezident strain, cu domiciliul stabil in Germania. Daca este vandut inafara Germaniei, se supune regulamentelor doar daca se intoarce in Germania sa monteze. Oricum, vad ca interesul este mare pentru incalcarile de regulamente in Germania, mai spuneti-ne si altele daca mai stiti, poate mai invatam si noi ceva  .......promit sa nu va mai aduc contraargumente, chiar daca ar fi de bun simt sa fie prezentate. .....desi nu e fair-play sa comentezi postarea altuia dupa care sa spui ca te retragi, cum ati facut-o dvs., neaccordand dreptul la replica.... Sper ca nu v-am suparat cu ceva...daca da, imi cer scuze..  . ...o discutie in care nimeni nu ataca pe nimeni . Erau doar pareri si schimburi de informatii si atat timp cat erau corecte si adevarate , cred ca erau mai importante informatiile in sine decat cine le posteza .
.... Cand posteaza cineva sub numele sau real, atunci chiar isi asuma ceeace spune, mai ales daca vorbeste de incalcari de regulamente, fraude. Vifore, intr-adevar am alunecat in "OFF TOPIC" cu discutia CNCG....hai sa ne mutam in alta parte. Vrei ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine
|
 |
« Reply #70 on: September 05, 2013, 01:09:16 PM » |
|
Ok, dar peste 2 luni, atunci vom avea ce discuta, iti promit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vom Haus Barder
|
 |
« Reply #71 on: September 05, 2013, 01:23:45 PM » |
|
Ok, dar peste 2 luni, atunci vom avea ce discuta, iti promit.
Bine. DOAMNE-AJUTA !!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Horatiu Popescu
Hero Member

Oxy von Vifor
|
 |
« Reply #72 on: September 05, 2013, 11:38:47 PM » |
|
.... Cand posteaza cineva sub numele sau real, atunci chiar isi asuma ceeace spune, mai ales daca vorbeste de incalcari de regulamente, fraude.
Foarte bine punctat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Andy von Grassus
|
 |
« Reply #73 on: September 06, 2013, 12:07:58 AM » |
|
Domnule Andy von Grasus (probabil ma adresez catelului dvs., dar asta e...), cred ca frustrarea va apartine. Am recitit postarea mea si nu vad nici un fel de tenta de tiganeala, dupa cum spuneti....nici macar atac "elevat" la persoana...in nici o postare de-a mea  Mai cititi o data Cred, totusi ca Dvs. v-ati simtit deranjat de contraargumentele mele (desi ati negat-o), care erau doar parerile personale, dupa cum am subliniat, formate din experienta si bazate pe regulamente SV. Fiti obiectiv, recititi-va postarile. Tot conform regulamentelor va spun ca un mascul nu poate face toate cele 90 de monte in 6 luni, dupa cum sustineti in exemplu. O poate face doar cu incalcarea regulamentului ce precizeaza ca montele trebuie impartite pe cele 2 semestre, maxim 50 pe semestru. Celalalt exemplu pe cere l-ati dat. Daca masculul monteaza si se completeaza doar foaia de monta a strainului, fara sa se dea dovada din carnetelul proprietarului eliberat de SV. Daca tot pomeniti de realitati 100% si de adevaruri dovedite, inseamna ca aveti cunostinta de asemenea fapte. Dati-ne masculii germani, proprietarii lor si desigur, proprietarii femelelor de la care banuiesc ca ati aflat aceste incalcari de regulament. Sau ati patit-o chiar dvs.  Daca nu, sunt simple supozitii, banuieli, "variatiuni pe tema", ce pot fi facute cu miile.... Cred ca valoarea forumului este data de cat mai multe informatii corecte si complete. Nu stiu situatia proprietarei lui Remo, dar....cainele ce este nascut in Germania si apare in Cartea de Origine germana, se supune regulamentelor SV daca e vandut unui cetatean german, sau a unui rezident strain, cu domiciliul stabil in Germania. Daca este vandut inafara Germaniei, se supune regulamentelor doar daca se intoarce in Germania sa monteze. Oricum, vad ca interesul este mare pentru incalcarile de regulamente in Germania, mai spuneti-ne si altele daca mai stiti, poate mai invatam si noi ceva  .......promit sa nu va mai aduc contraargumente, chiar daca ar fi de bun simt sa fie prezentate. .....desi nu e fair-play sa comentezi postarea altuia dupa care sa spui ca te retragi, cum ati facut-o dvs., neaccordand dreptul la replica.... Sper ca nu v-am suparat cu ceva...daca da, imi cer scuze..  . .... Cand posteaza cineva sub numele sau real, atunci chiar isi asuma ceeace spune, mai ales daca vorbeste de incalcari de regulamente, fraude. Vifore, intr-adevar am alunecat in "OFF TOPIC" cu discutia CNCG....hai sa ne mutam in alta parte. Vrei ?  Domnule vom Haus Barder dupa ce am citit postarea dvs de mai sus va pot spune urmatoarele : - atunci cand am folosit cuvantul "frustrare" , ma refeream la frustrarea dvs fata de CNCG si la zecile de pagini in care aruncati cu noroi in acest club , in conducerea lui , in anumiti membri , in tot ce tine de el . Faptul ca acum v-ati intors cu coada intre picioare la expozitiile CNCG si periati pe aici membrii din conducerea lui spune totul despre caracterul dvs . - pentru ca se pare ca , capacitatea dvs de intelegere a unor lucruri simple este destul de redusa va mai explic ceva . Atunci cand am folosit cuvantul "tiganeala" intr-un comentariu de-al meu , care se afla in partea de jos a copiei unei postari de-a dvs , este la mintea cocosului ca acel comentariu se referea la acea postare si nu la una facuta cu 1- 2 pagini inainte . - in ce priveste asiduitatea de care dati dovada in a-mi contrazice fiecare fraza nu pot decat sa las un om mult mai destept ca noi sa spuna : "Spiritul de contradicție este personalitatea prostului." George Călinescu -in ceea ce priveste restul , eu cred ca cine a citit postarile mele , a inteles exact ce am vrut sa spun . Cautam sa gasesc niste explicatii vis avis de ce au declarat nemtii . Ca unele linii de sange sunt prea mult consangvinizate , ca ,deci unii masculi monteza prea mult si pe sume mari si altii prea putin desi diferenta de valoare, data de clasare VA ,nu e atat de mare , etc. Eu cred ca e clar ca ei au luat aceste masuri in primul rand datorita masculilor , pt ca nr de urmasi ai unei femele de top e infim fata de al unui mascul top . De aceea am dat exemplu masculul etalon al ultimilor 2 ani care se stie ca a montat f.f. mult . Mi s-a parut o discutie interesanta si credeam ca si altii (eventual care au fost acolo si au dicutat )vor veni cu alte motive . In schimb m-am ales cu " Vadim - Medicamente , frauda , D.N.A , regulament". Poate ca il cunoasteti bine si de aceea nu ati intervenit . Nu era vorba de nici o frauda ci de posibile ocoliri de regulament care daca nu ar fi existat, cu siguranta nici nemtii nu ar fi ajuns la aceste masuri .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Andy von Grassus
|
 |
« Reply #74 on: September 06, 2013, 12:16:42 AM » |
|
Aaa.... si sa ma legitimez , doar pt ca dvs imi cereti asta este sub conditia mea . Cu persoanele care mi se par interesante fac cunostinta si le strang mana cu respect , celelalte nu ma intereseaza .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|