Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« on: October 22, 2012, 10:48:06 PM » |
|
Am numit acest topic asa pentru ca sutc cativa care chiar nu se pricep. Nu stiu ce fel de calificative dau celor din linie de show, dar cu cei de lucru sunt precum boii. Nu ma feresc sa-i numesc asa pentru ca vad ca se inmultesc. Poate o luare de atitudine mai dura o sa-i aduca cu picioarele pe pamant sau cel putin o sa-i fereasca pe foarte multi proprietari de linii de munca de o umilinta nemeritata.
1. Petru Munteanu 2. Andreea Csatari 3. Zsolt Lokodi
Astia sunt primii pe lista mea
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
|
alora
|
 |
« Reply #1 on: October 22, 2012, 10:51:08 PM » |
|
Ceva ma face sa cred ca ai dreptate!
|
|
|
|
|
|
I have sent you on a journey to a land free from pain, not because I did not love you, but because I loved you too much to force you to stay.
|
|
|
|
|
|
CristiBurlacu
|
 |
« Reply #2 on: October 22, 2012, 11:30:49 PM » |
|
Buna idee cu acest topic! Eu unu nu stiu daca se pricepe sau nu Szabo Sandor la cg, dar experienta mea nu a fost placuta cu dansul. 10-15 min de arbitraj pt 5 caini la clasa junior, un mic repros ca nu ma ocup de caine. Din pacate nu am ramas cu o imagine buna despre acesta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #3 on: October 23, 2012, 12:27:51 AM » |
|
Cand ai un caine cu testul ADN facut si vine un domn sau doamna arbitru si-ti spune ca ai un caine neconform standardului, pentru ca mai apoi sa o intoarca ca la Ploiesti ca suntem intr-o expozitie de frumusete (adica noi avem un caine urat) parca iti vine sa dai in cap la cineva. Noroc ca era o doamna si ca am fost prea stupefiat pentru a avea o reactie.
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
Florin_Dan
Jr. Member

|
 |
« Reply #4 on: October 23, 2012, 09:03:26 AM » |
|
Eu il adaug pe , Dr. MOLNAR Zsolt.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Schwarz
|
 |
« Reply #5 on: October 23, 2012, 09:08:02 AM » |
|
Deci, dupa patania de la Sibiu cu domnul Petru Muntean in care Sasha era declarata atipica rasei, am luat-o in freza si la Turda de la doamna Andreea Csatari. M-am prezentat la expozitie cu o femela de Ciobanesc German din linie de lucru, cumparata de domnul Adrian Letca din Germania, cu ADN, test de displazie efectuate tot in Germania. Atat mie cat si celuilalt concurent cu Ciobanesc German din linie de lucru, nu ni s-a dat drept de reproductie pentru ca dupa explicatia doamnei arbitru Andreea Csatari, se urmareste la CG de lucru omogenizarea rasei, iar cele 2 femele prezente in ring nu semanau cu cainele de lucru pe care doamna arbitru il are acasa (aceasta a fost textual explicatia dansei), deci concluzia este urmatoarea: standardul rasei la CG de lucru se face dupa cainele doamnei Andreea Csatari. Ce ziceti fratilor daca doamna Csatari isi va cumpara un Ciobanesc German de Show, nu cumva se va modifica si standardul acestei linii.
P.S. Acum 2 ani de zile la Constanta un Ciobanesc German de lucru negru, cumparat din Germania cu anatomie foarte buna a primit calificativul satisfacator pe motiv ca nu este buna culoarea...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
huby
|
 |
« Reply #6 on: October 23, 2012, 10:05:43 AM » |
|
ar trebui poate cei care au experienta in expozitii sa ne puna la dispozitie o lista cu arbitrii pe care trebuie sa ii urmarim pentru a obtine dreptul de monta. In fond cred ca majoritatea doresc doar dreptul de monta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
huby
|
 |
« Reply #7 on: October 23, 2012, 10:08:37 AM » |
|
ar trebui poate cei care au experienta in expozitii sa ne puna la dispozitie o lista cu arbitrii pe care trebuie sa ii urmarim pentru a obtine dreptul de monta. In fond cred ca majoritatea doresc doar dreptul de monta.
ma refer la cine are cg linie de lucru
|
|
|
|
|
|
|
|
|
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net
|
 |
« Reply #8 on: October 24, 2012, 08:36:18 AM » |
|
Din .ro: Roland, Sorin, Liviu Sfarghiu, Iulia. Nu neaparat in ordinea asta.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru cncg! Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
|
|
|
Lacramioara Rotaru
Full Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #9 on: October 24, 2012, 09:39:36 AM » |
|
Razvane, pentru cei care nu cunosc inca arbitrii enuntati de tine doar dupa numele mic, ii prezint in ordinea impusa de politete . deci: Iulia Moldovan Roland Reckerth Liviu Sfarghiu Sorin Dragomir Conform regulamentului achr in vigoare dreptul de monta se obtine - pentru masculi 2 excelent , la femele 2 foarte bine, calificative luate dupa 9 luni . Cat despre continuare - dat fiind faptul ca vorbim despre ciobanescul german- radiografii,examene de lucru, selectie ramane la latitudinea fiecarui crescator. Mi s'a intamplat ca fiind steward, atat la cac'uri cat si la caciburi sa aud urmatorul lucru spus de arbitrii - "ok, este un ciobanesc german de lucru , este aici pentru dreptul de monta , dar de ce nu este inscris la clasa munca ?" Cred ca problema este mai complexa, imi pare rau pentru cei care au avut experiente neplacute la arbitraje.
|
|
|
|
|
|
"Adevarul nu se confunda intotdeauna cu dreptatea." W.F.
|
|
|
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine
|
 |
« Reply #10 on: October 24, 2012, 01:19:57 PM » |
|
Conform regulamentului achr in vigoare dreptul de monta se obtine - pentru masculi 2 excelent , la femele 2 foarte bine, calificative luate dupa 9 luni .
Mai exact, varsta minimă admisă pentru montă este de 14 luni, conform ACHR
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine
|
 |
« Reply #11 on: October 24, 2012, 01:22:52 PM » |
|
Sunt arbitrii si arbitrii, cine vrea un arbitru specializat pe cg se duce la unul specializat, cine urmareste doar o plimbare, un drept de monta facil, se duce la un arbitru multirase.Este alegerea fiecaruia, ca si in viata !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lacramioara Rotaru
Full Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #12 on: October 24, 2012, 01:36:01 PM » |
|
Mai exact, varsta minimă admisă pentru montă este de 14 luni, conform ACHR
Asa este, varsta minima pentru reproductie este de 14 luni, varsta de la care se pot lua aceste calificative, care reprezinta dreptul de monta, este 9 luni(clasa junior unde se pot acorda calificativele de excelent si foarte bine )
|
|
|
|
|
|
"Adevarul nu se confunda intotdeauna cu dreptatea." W.F.
|
|
|
|
dux
|
 |
« Reply #13 on: October 24, 2012, 07:15:34 PM » |
|
Am numit acest topic asa pentru ca sutc cativa care chiar nu se pricep. Nu stiu ce fel de calificative dau celor din linie de show, dar cu cei de lucru sunt precum boii. Nu ma feresc sa-i numesc asa pentru ca vad ca se inmultesc. Poate o luare de atitudine mai dura o sa-i aduca cu picioarele pe pamant sau cel putin o sa-i fereasca pe foarte multi proprietari de linii de munca de o umilinta nemeritata.
1. Petru Munteanu 2. Andreea Csatari 3. Zsolt Lokodi
Astia sunt primii pe lista mea
Din punct de vedere al politicii privind ciobanescul german de lucru ai facut o greseala foarte mare cu o astfel de postare.Daca doresti o sa-ti dau lamuriri pe privat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mishu65
|
 |
« Reply #14 on: October 24, 2012, 08:56:31 PM » |
|
De ce este atat de grav faptul ca un om isi exprima parerea personala vizavi de niste arbitrii care au evaluat si notat cg la o expozitie? Mie personal mi se pare admirabil faptul ca cineva care a fost nedreptatit fara argumente sau motive clare sa avertizeze proprietarii de cg. Daca nu are dreptate e loc de combatut. Dar daca asa este?
|
|
|
|
|
|
Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
|
|
|
|