Domnule Vifor, am spus ca nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, a fost parerea mea sincera.
Prefer sa imi spun parerea decat sa chibitez pe la colturi si sa se afle altfel.
Referitor la discursul tau o sa incerc sa raspund punctual:
1. Este adevarat ca am fost in conducerea CNCG in anul 1999 sunt 15 ani de atunci, ca si vicepresedinte chinotehnic. Nu am primit nici un act din partea CNCG pt ca nu aveau. Nu inteleg ce fel de acte trebuia eu sa predau din postura mea.
Am demisionat dupa 1 an, an in care am concluzionat ca nu exista sustinere in demersul de promovare a ciobanescului german. Am facut loc altor persoane mai COMPETENTE sa se afirme.
Am ramas membru CNCG aproximatix 15 ani, membru activ fiind presedintele Clubului Local Cluj-Napoca (pana in momentul in care CNCG si-a dat seama ca trebuie sa desfinteze toate cluburile locale).
Singurele acte predate de mine vre-o data, au fost cele aferente expozitiei de club organizata in anul 2011 arbitru Helmut Buss, acte ( registru de casa in EXCEL, Foi de arbitraj, Catalog, Raport de arbitru) prin semnatura de predare primire familiei BOROS, ajunse la domnul Svarghiu vicepresedinte organizatoric la acel moment.
Discutii despre cum am fost tratat dupa expozita organizata la un nivel ridicat (19 femele clasa munca, din 140 caini inscri in catalog si 136 prezenti povestim pe privat daca doresti)
2. Referitor la pozitia canisei de a participa la expozitii cu produsi ei este absolut optionala, stategia mea este cu totul diferita de a voastra si de aceea prefer sa particip la mai putine expozitii dar acestea se desfasoara in afara granitelor tarii. Este o strategie personala si nu comentez stategiile tale de ati promova produsii.
3. Nu ma intereseaza recuzita necesara predate de tine prin Tinel si asa mai departe..., nu am comentat acest lucru.
4. Expozitia organizata de ARCG s-a numit EXPOZITIE demonstrativa, cei care au participat au fost mai mult decat bucurosi sa auda o parere avizata de la un arbitru care in acest an arbitreaza la Campionatul Mondial de Crestere. ( de exemplu pt mine chiar daca nu pot sa arat simpatizantilor carnetul de performanta cu stampila arbitrului, nu e genul meu sa fac asta, am considerat-o ca find o EXPOXITIE DEMONSTRATIVA frumoasa, unde intr-adevar s-a vazut dragostea pt CG si faptul ca oamenii au venit din respect pt marele asrbitru si nu pt stampila din carnet). Au fost prezenti si multi membrii CNCG, care uni dintre ei au fost cu caini, iar altii au prezentat caini. La fel cum se fac demonstratii de dresaj sau de agility, am participat si noi la o astfel de DEMONSTRATIE.
5. Cand am folosit termenul ,,capusa’’ m-am referit la faptul ca CNCG-ul nu poate sa se sustina singur financiar, trebuie sa traiasca pe spatele asociatilor locale sau a anumitor crescatori.
Expozitia de la Club Cluj organizata de mine, a fost organizata exclusiv din taxele de participare si o gramada de sponsorizari (vorbesc in cunostiinta de cauza).
6. Referitor la cum sunt eu tratat nu cred ca vrei sa stii adevarul, sau daca vrei pe privat pot sa iti spun mult mai multe.
7. Ne mandrim si noi cu cateva rezultate poate nu asa de mari ca ale tale dar au fost niste rezultate obtinute cu mari sacrificii financiare si nu numai. (
www.vonbienenwald.com) Si intra-adevar facem monte bune, dar nu ne consideram mari crescatori, participam la multe expozitii in Germania si vedem care este nivelul de acolo si noi ne consideram inca modesti.
8. Regret profund faptul ca Roma von Vifor nu este bine, dar de acolo si pana la a face astfel de acuzatii foarte grave este cale lunga. Lipsa mea de la aceasta expozitie explica faptul ca nu am fost deloc curios, interesat , de aceasta manifestare, implicit nu am fost curios nici de ce caini participa sau sunt prezenti fie ca era vorba de Roma von Vifor sau orice alt caine. Sambata dupa-masa am petrecut cateva ore cu familia si prietenii, deci prin urmare prietenii mei erau cu mine si nu am prieteni care sa se preteze la asa ceva.
In cazul in care mai faceti astfel de declaratii ar fi bines a va ganditi de doua ori. Pentru mine este inimginabil cum o persoana de calibrul dumneavoastra se poate preta la asa ceva.
Nu imi dau seam ce s-a putut intampla cu Roma, dar ar fi bine sa cereti socoteala organizatorilor .
9. Amentiariile facute de tine la adresa celor de la Cluj, nu cred ca isi au rostul. Ma bucur ca ti-ai dat seama.
10. Repet, fac un mic rezumat, nu am comentat deciziile arbitrului (nu am fost present), nu am comentat recuzita predate domnului Pres., nu am otravit cainii nimanui (nu ma ocup cu asa ceva), am comentat doar lipsa de profesionalism in organizarea acestei expozitii si minusurile care au existat, iar parerea mea fata de CNCG e ferma si argumentata.
11. Daca va ajuta cu ceva si nu va place sa auzi pareri pro si conta care duc de obicei la ameliorarea si imbunatatirea demersului chinologic va pot spune ca SUNTETI CEL MAI TARE CLUB DE CIOBANESC GERMAN DE PANA ACUM SI FACETI O TREABA EXTRAORDINARA SI CONTINUATI TOT ASA. LA MULTI ANI SI LA MAI MARE.
Acesta a fost ultimul meu comentariu pe forum la acest subiect.
Aveti numarul meu de telefon pentru alte povesti va rog sa ma sunati.
Remus Nicula- Canisa von Bienenwald.