Forum ciobanesc german
October 01, 2017, 02:11:33 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: 1 2 [3]   Go Down
  Print  
Author Topic: Sfaturi si recomandari pentru achizitie pui CG  (Read 6722 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
UBER
Jr. Member
**

« Reply #30 on: April 13, 2016, 12:44:01 PM »

In primul rand lucrurile trebuie abordate cu rabdare ! In al doilea rand nu cred ca trebuie sa "te razbuni" pe rasa cg pentru ca nu ai gasit crescatori seriosi si cu oferte decente ! E ca si cum vrei sa-ti cumperi un Mercedes dar din cauza dealerului iti cumperi Toyota.
Solutia este sa schimbi "dealerul" !
Este foarte importanta alegerea rasei . Multi sau chiar majoritatea confunda alegerea unei rase cu "imi place cum arata x" ! Nu poti sa-ti cumperi Mercedes SLR si dupa aia sa-ti dai seama ca datorita garzii la sol nu poti sa ajungi acasa cu el sau ca "de ce consuma 30 litri" la suta ! Sau ca iti cumperi o rasa periculoasa si nu prea poti iesi pe strada cu el sau sa il iei cu tine in concedii.
Cel mai important lucru in alegerea unei rase este ...la ce iti trebuie ! Paza , entertainment , companion , etc..
Al doilea lucru important este gradul de energie disponibila la un caine. Exista rase cu nevoi minime de miscare , buni si de apartament dar exista si rase cu nevoi foarte mari de miscare si de lucru cu ei . Eu sper ca rasa la care te gandesti in paralel sa nu fie in nici un caz Malinois ! E un Ferrari dar necesita cunostinte de "pilotaj" , timp mult si rabdare ! Si nu e recomandat ca ..."primul caine"!
Nu in ultimul rand depinde daca vrei sa mergi la concursuri cu el ! Nimeni nu iti vinde un pui din parinti de exceptie si cu potential de campion cu 500 de euro ! Poate CG nu e pe primul loc la anumite "chestii" ...dar pe "all arround" ESTE !!!
Spor in alegere !
Lotta
Newbie
*

« Reply #31 on: April 13, 2016, 01:45:36 PM »

Nu ma razbun pe rasa. Pur si simplu, sunt dezamagit de anumite lucruri. Mai studiez, hotararea nu este definitiva. Sunt in continuare in asteptari cu monte de la 2 crescatori, voi vedea ce se va intampla. Si nu am pomenit o anumita suma, aceasta poate urca. Insa, sa merite si investitia (ma refer la linia genetica, rezultate, etc, voi le stiti mai bine ca mine). Nu platesc numele canisei de unde il voi achizitiona.
Pe de alta parte, in niciun caz nu m-am gandit la malinois, nu este genul de caine potrivit pentru mine si familia mea. Vorbesc despre bullmastiff.
Bafta

tavistan
Jr. Member
**

« Reply #32 on: April 13, 2016, 02:44:23 PM »

@Lotta: wellcome to the real world!  Lips Sealed
Crescatorii au o afacere; de cand lumea... adica de cand rasele... iar asta indiferent de rasa. In mod cert unii sunt mai morali decat altii fata de cainii pe care ii au dar toti vad in caine o sursa de profit. Si de aici unele neajunsuri; care-ti pot crea lehamite... Insa catelusii... offf doamne, catelusii....
Lotta
Newbie
*

« Reply #33 on: April 13, 2016, 11:56:58 PM »

@Lotta: wellcome to the real world!  Lips Sealed
Crescatorii au o afacere; de cand lumea... adica de cand rasele... iar asta indiferent de rasa. In mod cert unii sunt mai morali decat altii fata de cainii pe care ii au dar toti vad in caine o sursa de profit. Si de aici unele neajunsuri; care-ti pot crea lehamite... Insa catelusii... offf doamne, catelusii....
Tavi, din pacate nu am buton de like, asa ca iti scriu: BRAVO pt ultima ta postare Smiley
Von Broos
Hero Member

« Reply #34 on: April 14, 2016, 10:27:43 PM »

Multumesc pentru informatii, Tavistan. Din pacate, in Romania, cresterea si selectia cg a devenit o simpla afacere. In consecinta, datorita anumitor dificultati pe care le-am intampinat in obtinerea unui pui, lista s-a redus considerabil. Nu ma mai grabesc, astept si voi vedea. Construiesc padocul, cumpar cusca, mai studiez informatii despre crestere, dar mai astept, nu ma mai grabesc cu achizitia in sine. Stau in expectativa, prefer sa am un caine cum imi doresc eu, dar si o relatie ulterioara cu crescatorul.
Pe de alta parte, in lista mea de preferinte a mai intrat o rasa, studiez si acolo problema.
Numai bine tuturor
Nu ma razbun pe rasa. Pur si simplu, sunt dezamagit de anumite lucruri. Mai studiez, hotararea nu este definitiva. Sunt in continuare in asteptari cu monte de la 2 crescatori, voi vedea ce se va intampla. Si nu am pomenit o anumita suma, aceasta poate urca. Insa, sa merite si investitia (ma refer la linia genetica, rezultate, etc, voi le stiti mai bine ca mine). Nu platesc numele canisei de unde il voi achizitiona.
Pe de alta parte, in niciun caz nu m-am gandit la malinois, nu este genul de caine potrivit pentru mine si familia mea. Vorbesc despre bullmastiff.
Bafta
Foarte bine gandit.
Nu am vrut sa intervin dar vad multe pareri care se bat cap in cap,si din pacate nu stiu cata experienta au persoanele care au scris in acest topic.
Asa si trebuie,in primulrind trebuie vazuta calitatea montei din care doriti sa luati puiul,crescatorul trebuie sa va asigure in continuare consiliera si sfaturile necesare.
Am vazut la un moment dat un comentariu conform caruia trebuie sa stai 24 din 24 cu puiul,fals.Acesta trebuie sa stea si singur,nu trebuie cocolosit incontinuu....
Va doresc mult succes in alegerea puiului!
IchimRobert
Newbie
*

« Reply #35 on: August 26, 2017, 10:19:44 AM »

Buna ziua tuturor. Sunt nou pe acest forum si ma bucur enorm sa fiu aici. De cand ma stiu am avut imprejurul casei (stau la curte) numai caini maidanezi (prefer sa le spun asa). De fiecare data am preferat sa iau caini fara stapan ca sa le ofer o viata mai buna tinand cont ca nu am suferit niciodata de "rase". Acum insa, mi s-a pus pata pe CG. Sunt niste caini impunatori, inteligenti, afectuosi si firul se intinde la infinit. Stand in Constanta, pe internet am gasit tot felul de vanzatori ambulanti care nu imi ofera nici un pic de incredere. As vrea sa imi dati un sfat sau eventual o persoana de la care pot cumpara un puiut mascul cu care sa ma mandresc *ma mandresc oricum cu el dar fiind primul meu caine de rasa, vreau sa ramana de rasa*. Va multumesc mult si sper sa reusesc ceva, asta e ultima mea solutie. :c3qs
IchimRobert
Newbie
*

« Reply #36 on: August 26, 2017, 10:21:18 AM »

Daca e vreun membru care vinde vreun puiut de CG in judetul Constanta astept sa ma contacteze la 0726 799 221 sau sa imi lase un numar de telefon si voi lua eu legatura cu dansul!
IchimRobert
Newbie
*

« Reply #37 on: August 26, 2017, 11:14:50 AM »

si.. daca se poate sa nu depaseasca 650 ron.
Pages: 1 2 [3]   Go Up
  Print  

Jump to: