Va voi povesti, aici, cum procedez cu Kimm , 3 luni......dupa capul meu.
Ganditi-va, tot timpul ca aproximarea varstei cainelui, in comparatie cu cea a omului e de .......1 la...7 !!
Asta in ce ne priveste (Kimm cu mine)......incerc sa "ma port" ca si cu un copil de 2 ani....
Am recomandat , intotdeauna, oamenilor, ca inainte sa "faca" un copil, sa creasca un caine....
...pentru ca greselile, sa le suporte tot el...cel care iubeste neconditionat.
Ii puneti copilului Dvs. zgarda de forta daca...ia de pe jos ?
Il bateti ?
...Kimm cu Dax, cel de aproape 8 ani, aseara in parc......desi metoda imitatiei e cea mai buna, la excitanti puternici de distragere...NU TINE.
A spart de 3 X capul unui "partizan".....miros..."atractiv"....ce daca "alfa" nu gusta.....nu le stie el pe toate, chiar daca e seful haitei....
Am stat in zona respectiva pana a "gustat" de 3 X !!!, spunandu-i NU....pe un ton FERM, dar nu...."turbat"....de fiecare data renunta, dar dupa cateva minute...."ce stiti voi ce gustos e..."
MARE ATENTIE.....daca ganditi ca prietenul vostru va primi educatie aleasa...SchH 1....NU TREBUIE SA-I INNABUSITI TOTAL ...luatul de pe jos.....pe asta se bazeaza.....invatarea URMEI !!!.....ii creati probleme "viitorului profesor"....
Eu am foloit, contrar la ce am citit, intotdeauna....2 comenzi de interdictie...
1. Cea pe ton ferm......NU......care se foloseste EXCLUSIV in perioada de predresaj
2. Cea.."racnita".....FUI......care e INTERDICTIA TOTALA....de la 1 an in sus....cand "copilul" merge la scoala....doar are..."7 ani"...
Oare de ce SV nu organizeaza NEVER clasele...4-6 !!!, 6-9 !!, 9-12 !....IN EXPOZITII

Raspuns ce nu-l gasiti in carti....."copilul" trebuie sa aiba cei 7 ANI DE-ACASA !!!...apoi e "scos in lume"
Lasati-i sa se joace....NU VA ENERVATI, NU EI SUNT VINOVATI....eventual voi, ca nu l-ati consultat pe dl. Irimiea inainte sa va "inhamati" la un.....prieten adevarat...
Nu va bateti joc de ....cel ce va venereaza !!!
Majoritatea jucariilor din comert SUNT TAMPENII...cei ce le produc, sunt majoritatea NE...PROFESIONISTI, nu au studiat psihologie canina...
I-am luat Kimm-ei 2 jucarii... 1 cascaval din cauciuc...speram sa-mi salvez pantofii
Kimm are un temperament EXCELENT, echilibrat...e curajoasa dar...cu masura, in functie de "gradul" in haita a partenerului de...."joaca"....tocmai il enerveaza pe "alfa" car , tolanit, ii arata "protector" coltii si o maraie IN SURDINA constant.
A muscat, fericita, din cascavalul de cauciuc....care a scos un sunet STRIDENT.......n-a mai pus gura pe el, cu toata "scoala" mea....IL OCOLESTE !
Cu mingea plina, de cauciuc, in schimb, se joaca.