|
vom Haus Barder
|
 |
« on: November 29, 2006, 09:19:56 AM » |
|
Daca vreti sa va verificati singuri "displazia" cainelui, FARA SA-L RADIATI... Construiti din 2 scinduri, o "covata". Mergeti cu cainele la veterinar, rugati-l sa-l adoarma..... Asezati cainele pe spate in covata, doctorul sa "traga" de picioarele din fata, orizontal, iar voi trageti de cele din spate, atenti, picioarele sa fie PARALELE.....uitati-va la labute....
DACA SUNT PROBLEME, PICIORUL AFECTAT E MAI LUNG..... Femurul nefiind bine prins in articulatie, e mai "in afara", cand tragi de el PARE mai lung.... ATHOS al meu avea "un picior mai lung" cu 2 CM !!!!!.....la radiografia SV, acel sold era displazie grava, iar celalalt fast normal (aproape normal)
Metoda "babeasca" e............90% valabila, faceti-o pt. voi, nu radiati cainele degeaba, oricum, nici o radiografie din tara nu e recunoscuta nici de CNCG......daramite de SV....
P.S. Marja de eroare de 10% e in cazul in care gradul de displazie e egal pe solduri, dand "lungimi de picioare egale"........dar asta se intimpla FF RAR......
|
|
|
|
|
|
Ciobanescul german e ca un drum cu sens unic...te poti opri, dar nu te poti intoarce.
|
|
|
|
vom Haus Barder
|
 |
« Reply #1 on: November 29, 2006, 10:26:25 AM » |
|
Cainelui ii "cititi" INTOTDEAUNA starea de "spirit",intentiile, sentimentele si sanatatea dupa modul in care isi poarta URECHILE.
Ele sunt, impreuna cu coada, "GURA" lui in dialogul cu voi.......iar noi, la CG avem un mare avantaj, el poarta urechile sus.
Urechi erecte, spre fata.......atentie, cautare, cercetare ....eventual inamic pe spate.........acceptarea mingaierii pe cap (nerecomandata la cei cu caracter "slab"), tinere sub observatie a celui din spate. pliate pe spate, "mulate" pe cap......intentie de ATAC !!! lasate lateral........plictiseala, resemnare......sau BOALA.....
Coada sus......mandrie, impunere, pregatire de atac......DOAR la cainii cu personalitate ! intre picioare.......frica, ATENTIE poate musca.
Datu' din coada ......il stie toata lumea.....
|
|
|
|
|
|
Ciobanescul german e ca un drum cu sens unic...te poti opri, dar nu te poti intoarce.
|
|
|
|
|
|
vom Haus Barder
|
 |
« Reply #2 on: November 29, 2006, 08:36:08 PM » |
|
Dresajul inseamna "O MANA DE FIER INTR_O MANUSA DE CATIFEA"........valabil la caini, dar......si pentru a conduce oameni.....dar despre caini acum.
Stapinul are rolul educatorului catelului, de mic. Caracterul stapinului se reflecta in comportamentul cainelui. Avind in vedere ca ne-am ales CG, un caine echilibrat "nervos", sa ne purtam si noi "echilibrat" cu el.
Putem , dintr-un caine slab nervos, sa scoatem un caine OK, dar se poate face si "carpa" un caracter alfa. Va voi da 2 exemple din experienta mea....
1. Athos, cand era mic, era mai sensibil.....ii era TEAMA de APA ! Eram cu amindoi, vara pe o vale cu un riu. Aveau 5 luni. Dax intra in apa, el nu....M-am rugat, l-am "momit" cu mingea, NU SI NU. M-am enervat, vroiam sa-i spal cu sampon. L-am luat ca un idiot de ceafa si l-am tirit in apa.....a stat panicat si a iesit.....
Cand era matur si vroiam sa-i fac baie in vana, ma dezbracam in chiloti inainte (eram in "slip" ca atunci....demult...) Cum ma vedea ca ma dezbrac se speria si se-ascundea sub masa.......in curtea fabricii nu avea frica nici de oameni nici de caini............
2. Intr-o vizita la Giovanni, mi-a aratat o femela de 1,5 ani superba.......Tze sa fac cu ea, Liviu, e o fricoasa.... M-am hotarit sa incerc,.....am luat-o cu mine. O luna a stat zi si noapte cu mine, salam, ficat, smintina, cascaval, pe linga Acana......era speriata de oameni, nu de cini. Concluzia mea.....FUSESE BATUTA RAU DE.......om !!!!!
Eram multumit, femela facea antrenament de ring, prinsese curaj cu oamenii. Am prezentat-o la CN 2002 Iasi, Orschler, la 18-24 si a facut un superb loc 4 !!!!
Pina intr-o seara......dormea doar cu mine-n camera..... o lasasem singura in camera si cand am gasit-o , imi rosese un adidas nou, scump........am urlat, am dat dupa ea cu adidasul CA UN IDIOT.....a fugit din camera, a iesit pe hol, a urcat scarile si s-a ghemuit in usa podului......
M-am apropiat incet, vorbindu-i........2 ore.....degeaba, pierdusem un prieten. I-am dus-o inapoi la Giovanni, cu regrete........nu stiu nimic de ea, probabil a ajuns salam in China.....
NU REPETATI GRESELILE MELE, NU BRUSCATI CAINII !!!!! De aia sunt dresori....daca nu aveti rabdare, NU DRESATI !!!!!!.........eu n-o mai fac.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sersoft
|
 |
« Reply #3 on: November 29, 2006, 08:48:54 PM » |
|
Excelent topic !!! 
|
|
|
|
|
|
German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #4 on: November 29, 2006, 08:57:49 PM » |
|
...corect...topic excelent,...sincer bravo Liviule....desi n-am experiente de genul celor relatate de tine, am ajuns si eu la concluzia :...daca ai "draci, nervi,..." nu te apuca de dresaj,...plimba cainele, hraneste-l, dar...atat... 
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
|
vom Haus Barder
|
 |
« Reply #5 on: November 29, 2006, 09:18:09 PM » |
|
Multumesc mult.....sersoft. Mi-am mai adus aminte unul......de acumdouazeci si ceva de ani.... Voiam sa-mi iau acvariu, ma documentasem.....un prieten mi-a facut adou, insa, o carte....CAINELE, PRIETENUL MEU....si mis-a pus pe caine.....e cel de la Jimbolia, de la graniceri.....un super ALFA. Avea TREI LUNI !!!! si ma chinuiam sa-l dresez, dupa carte, in parc..... Intr-o zi, am observat un barbat ce se uita de departe la mine....eram MANDRU, il "DRESAM" si mai tare.... S-a apropiat de mine si mi-a spus.....COPILE, vino aici maine la 11 ca ti-aduc CEVA. Era cartea de dresaj a politiei.......dresaj paza, urma, stupefiante, salvare TOTUL, TOTUL.......de-acolo am invatat dresajul.......La 2 ani, cainele imi lua urma, dupa 2 ore, 3 kilometri........in terenul cel mai greu,cu cei mai multi factori de distragere......TROTUARUL CENTRULUI ORASULUI..... Cand a facut un an, Dax nu ma mai asculta......ma maraia, ......vroia sa fie el SEFUL HAITEI, era NORMAL. Incepusem sa-mi fie frica de el. L-am cautat pe "omul cu cartea".......Pune-i botnita,si........BATE-TE CU EL !!!!!! INVINGE-L !!!!!..... Nu era corect, dar suntem OAMENI PARSIVI. I-am pus botnita, l-am lovit,....mi-a sarit la gat......sa ma omoare.....dar avea BOTNITA....nu puteam sa-l lovesc cu pumnii la "sale", era prea aproape......insa am gasit......ii faceam "priza" la guler si-l seceram ca la JUDO.......de vreo 15 X !!!!!.......20 minute !!!!!....pina cand nu s-a mai ridicat, a ramas in "culcat", cu urechile pe spate,........nu mai erau "mulate" pe cap.......CEDASE Pina s-a stins, m-a recunoscut ca SEF AL HAITEI NOASTRE.... La politie se foloseste METODA MECANICA, ei nu-si permit ca cainele sa "nu faca, ca n-are chef"..... .......noi, sportivii (mai ales eu  ).......folosim METODA STIMULATIVA......cainele executa de drag, se obtin rezultate FANTASTICE......da" daca n-are chef  Dupa parerea mea, cea mai buna ramine stimulativa......cu putina "mecanica", in functie de TEMPERAMENTUL cainelui !!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vom Haus Barder
|
 |
« Reply #6 on: November 29, 2006, 09:22:12 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vom Haus Barder
|
 |
« Reply #7 on: November 29, 2006, 09:46:30 PM » |
|
Kimm are 3 luni si un super tmperament, am riscat ........putin !
Ieri, am "cunoscut" amindoi o femela CE ALAPTA, dar nu era LINGA PUII EI......avea chef de joaca, ii "placuse" obraznicatura mea......si o incuraja.......SA FIE TARE.......
Cand era prea haituita, tavalita.......se refugia INTRE PICIOARELE MELE.....era prima LECTIE......am invatat-o rapid, ocrotind-o cu bratele, mangaind-o, ...."alungnd-o" pe reaua aia..... .......STIE CA EU O "SCAP" LA........NECAZ !!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vom Haus Barder
|
 |
« Reply #8 on: November 29, 2006, 09:49:21 PM » |
|
Nu va speriati....e INTREAGA......a vazut-o azi un coleg din forum.......adevarul e ca....dormea, pe bancheta din spate, cand a vazut-o el......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sersoft
|
 |
« Reply #9 on: November 29, 2006, 10:02:36 PM » |
|
Cand mi-am luat primul caine, aveam 16 ani. Habar nu aveam ce inseamna linie de lucru, linie de show, caracter dominant si alte lucruri de genul asta. Stiam dor ca ciobanescul german e un "superdog", care stie sa faca de toate si care e folosit la tot felul de treburi. Iar eu voiam un companion de joaca, un prieten cre sa ma insoteasca in drumetii, un bodyguard care sa ma apere si un paznic care sa pazeasca curtea. Asa ca mi-am luat un CAINE LUP ai carui parinti erau caini de patrulare la granita (nu stiu cum se majoritatea  de acum 10-15 ani de care aud, stapanii spun ca au fost luati din cainii graniceri). Acel caine l-am "dresat" eu dupa ureche, cam cum credeam eu ca e bine. Mai tarziu, dupa ce am inceput sa citesc si sa scormonesc dupa documentatii, am inteles ca puteam sa dau in bara oricand, fiind caine de lucru si avand si un caracter extrem de dominant. Mi-am dat seama, ca, de fapt el m-a invatat mult mai multe lucruri decat l-am invatat eu pe el. Am avut noroc ! Pe toti cei care mi-au spus ca vor sa-si ia un caine, i-am sfatuit ca mai intai sa se documenteze referitor la rasa pe care si-o ia. Poate in felul asta, sti din timp la ce sa te astepti, si sti cum sa transformi ghemotocul de blana, simpatic, pe care il tratezi ca pe o jucarie, intr-un companion de incredere alaturi de care sa convietuiesti fara probleme. Poate cain felul acesta o sa fie tot mai putine stiri la televizor, in care e anuntat cu mare tam-tam si prezentat intr-un mod extrem de grav, cum nu stiu ce rottweiler si-a atacat stapanul, cum nu stiu ce CG a mutilat pe nu stiu cine, care a intrat pe teritoriul lui ... si asa mai departe. Dar stirile respective nu spun nimic despre STAPANII acelor caini, sau despre modul in care s-au desfasurat lucrurile si ce a cauzat intamplarea respectiva. Nu sunt dresor, nu cresc caini de si pentru show, ci sunt un simplu om care are o pasiune si caruia ii plac cainii. Intamplator, rasa care ii place cel mai mult este Ciobanescul German.
|
|
|
|
|
|
German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
|
|
|
|
vom Haus Barder
|
 |
« Reply #10 on: November 29, 2006, 10:26:47 PM » |
|
Si pe mine DAX al meu m-a invatat MULTE, pe care le-am constientizat, insa, mult mai tirziu.... .....Aveam 16 ani, aveam caine dresat de mine, facea atac LA COMANDA......ERAM, AMINDOI "CEI MAI TAR".....
puscariasii, pe atunci ii cunosteai dupa chelie, ma ocoleam.... ....faceam ORDINE, PATRULARE, noaptea pe intuneric, in parc, interveneam la scandaluri, nu-l lasam sa-i apuce, da' ii speriam pe toti..... ....intr-o seara, cand Dax avea doar 8 luni, m-am intors din parc.....prietenul meu plingea, il lovise un betiv.....l-am urmarit amindoi ...cu cainele...l-am ajuns pe betiv, si.......am dat comanda "ATAC".......cainele l-a muscat, i-a facut haina lunga de piele FRANJURI, l-am chemat, l-am legat si am fugit in parc......betivul "se trezise" si ne-a urmarit............pe la 1 noaptea, dupa 3 ore ,......am ajuns si noi acasa......eram, insa...."CEI 2 EROI"....
Si mai grav, ma plimbam prin cartiere de case ziua, cand doar cainii "erau acasa".....
Unde vedeam vreunul mai "obraznic"......DAX......ATAC........se uita nedumerit la mine, sarea gardul, il "batea" pe ala, doar asa......ca a zus sefu......si plecam mai departe.....CINE MAI ERA CA NOI !!!!
Dax n-a atacat NICIODATA singur un caine........ceilalti latrau la el , il provocau....ii ignora, ....imi aducea mie "batul" de MILIOANE DE ORI !!!!!!.....ma albise, ca trebuia sa i-l arunc din nou....
.......Totul pina intr-o zi.....eram cu el in vizita, la un prieten de-al tatalui meu, la tara....in lant era un caine lup, batrin si ......slab.
Ca de obicei, m-a mincat in......., i-am dat comanda prin semn si s-a dus, nesigur.....de data asta.......batrinul a eschivat atacul tinarului si la apucat puternic, scurt, de beregata......daca nu ERA STAPINUL LUI SA II SPUNA "LASA".........mi-l omora.........de-atunci M-AM POTOLIT,..... ........INTELESESEM din lumea lor, o lectie de viata pentru "....oameni"
Cainele era pensionat de la politie..........
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vom Haus Barder
|
 |
« Reply #11 on: November 30, 2006, 11:08:28 AM » |
|
............batrinu si cu Dax.......imi place sa cred ca mi-au "marcat" caracterul in formare, de la 16 ani....
"...ma cred, probabil......Ciobanesc German......."
Imi place sa ma joc, sa ma hirjonesc......nu atac NICIODATA.....fara provocare..... ......cand o fac, o fac "la gat".....ca EL........scutur.....las........si ii ling rana......dar NICIODATA NU UCID, ......chiar daca nu primesc comanda LASA......
In functie de joc, hirjoneala, atac.......am reactionat.......dar am mai si gresit.....ca DAX.....
Scuze pentru.......KIRA, crb, sersoft..., bengy, amn, Mafia, Der Gebrauchsfund, Sorin Dragomir, Liviu Sfarghiu, si.........Bogdan .....Nitescu.........SORRY, acestor prieteni......de pe.....FORUM !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vom Haus Barder
|
 |
« Reply #12 on: November 30, 2006, 11:10:58 AM » |
|
AM UITAT SI SE SUPARA.......sorry, Giovi.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #13 on: November 30, 2006, 12:52:03 PM » |
|
............batrinu si cu Dax.......imi place sa cred ca mi-au "marcat" caracterul in formare, de la 16 ani....
"...ma cred, probabil......Ciobanesc German......."
Imi place sa ma joc, sa ma hirjonesc......nu atac NICIODATA.....fara provocare..... ......cand o fac, o fac "la gat".....ca EL........scutur.....las........si ii ling rana......dar NICIODATA NU UCID, ......chiar daca nu primesc comanda LASA......
In functie de joc, hirjoneala, atac.......am reactionat.......dar am mai si gresit.....ca DAX.....
Scuze pentru.......KIRA, crb, sersoft..., bengy, amn, Mafia, Der Gebrauchsfund, Sorin Dragomir, Liviu Sfarghiu, si.........Bogdan .....Nitescu.........SORRY, acestor prieteni......de pe.....FORUM !
 ...asa da..
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
canisavoncasian
Newbie
Ben Von Casian
|
 |
« Reply #14 on: December 02, 2006, 09:38:52 PM » |
|
va salut!stie cineva daca pleci in canada definitiv si duci cu tine 2 ciini cum se procedeaza si daca ramin in carantina cind ajung acolo si daca exista cineva din rominia care a plecat si a plecat cu ciini si in ce zona .cu mult respect dan birta
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|