Forum ciobanesc german
June 17, 2016, 10:11:20 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3 4 5   Go Down
  Print  
Author Topic: In memoriam - Testament  (Read 33670 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« on: March 02, 2007, 07:28:41 PM »

Eu, Blemy, sub povara anilor traiti si simtind apropierea mortii, depun acest testament In ascunzatoarea din memoria Stapanului meu.

Nu am alta mostenire sa-i las decat dragostea si fidelitatea mea. Aceste valori le las mostenire tuturor celor care m-au iubit, dar In special Stapanului si Stapanei mele, care, stiu sigur, vor plange dupa mine mai mult decat oricine.

Il vor ruga pe stapanul meu si pe Stapana mea sa nu ma uite niciodata, Insa sa nu planga dupa mine foarte mult. Cat am trait am Incercat sa Le fiu o alinare In momente de tristete si sa le sporesc bucuria In zilele fericite. Astfel nu vreau sa fiu cauza suferintelor Lor dupa moartea mea.

Vreau ca Ei sa tina minte ca, datorita dragostei pe care mi-au oferit-o si atentiei Lor fata de mine, eu am avut o astfel de viata fericita alaturi de Ei. Insa la apusul vietii mele am orbit si am asurzit, nu puteam sa simt nici macar o pisica care-mi trecea pe sub ochi. Toate astea ma umileau si Imi lezau orgoliul.

A venit timpul sa-mi iau ramas bun, pana a deveni o povara pentru cei ce ma iubesc. Simt ca bucuria de a trai m-a parasit.

Imi pare rau sa ma despart de Ei, Insa nu-mi pare rau dupa viata. Spre deosebire de oameni cainilor nu le este frica de moarte. Noi o acceptam ca pe o parte a vietii, si nu ca pe ceva Ingrozitor care nimiceste viata.
Cine stie ce ne asteapta dupa moarte?

Cred ca exista un Paradis, unde toti sunt tineri si plini de forta, unde toti cainii zburda zile Intregi si primesc de mancare o data la fiecare ora, unde In serile lungi cainii se aduna In jurul a milioane de semineuri si Isi amintesc de timpul In care traiau pe pamant si de dragostea Stapanilor sai.

Mi-i frica sa nu cumva sa fie prea bine, chiar si pentru un caine ca mine. Insa cel putin acolo ma asteapta linistea. Liniste si repaus pentru inima mea obosita si oasele Imbatranite si un somn vesnic In pamantul pe care l-am iubit atat de mult.
Poate asa o sa fie chiar mai bine.

Ultima mea rugaminte.
Am auzit-o pe Stapana mea spunand: "Dupa moartea lui Blemy nu ne vom lua nici un caine pentru ca nu voi mai pute iubi pe nimeni cum l-am iubit pe el".

O rog, In memoria dragostei pe care mi-a purtat-o, sa-si ia alt caine, pentru ca altfel urma pe care i-am lasat-o In memorie va fi neplacuta. Eu vreau sa stiu ca dupa mine Ea nu-si va mai imagina viata fara caine!

Nu sunt o fiinta invidioasa. Sunt convins ca majoritatea cainilor sunt buni, desi e putin probabil ca urmasul meu va fi la fel de iubit, si In mod sigur nu va fi atat de educat, frumos si autoritar cum am fost eu. Indiferent de toate neajunsurile lui inevitabile Ii las mostenire zgarda, lesa si hainuta pentru vreme rea.

Si ultimul lucru: draga mea Stapana si dragul meu Stapan - De fiecare data cand veti veni la mormantul meu, ganditi-va cu tristete si cu bucurie In suflet "Aici zace cel care a fost iubit si care a iubit".

Eu Va voi auzi si nici moartea nu va Impiedica sufletul meu sa dea recunoscator din coada. Va voi iubi mereu asa, cum numai un caine poate iubi.

Traducere si adaptare: Cristina

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
Ana_Blacky_CG
Newbie
*

Ciobanesc German pentru totdeauna!!!

« Reply #1 on: March 13, 2007, 05:32:23 PM »

Mi-au dat lacrimile...Imi pare rau,e foarte trist.Dar ce i s-a intamplat lui Blemy?
ODIN
Newbie
*

LOVE MY DOG

« Reply #2 on: June 18, 2007, 06:12:52 PM »

Randurile pe care le-ai scris mai sus m-au emotionat foarte tare, despartirea e foarte grea in orice circumstanta.

The Greates AC/DC fan ever! R.I.P Bon Scott - Rock In Peace!!!
alessya1405
Hero Member

Tora

« Reply #3 on: June 18, 2007, 08:23:50 PM »

Orice comentariu e de prisos.......
Bob
Sr. Member

Pasiunea explica totul,scuza totul,purifica totul.

« Reply #4 on: June 18, 2007, 09:18:00 PM »

Fara cuvinte,nu pot sa mi imaginez cum e,..............

Cine e indragostit de perle se scufunda in mare.
alexlinda
Newbie
*

I love my best friend,i love Linda !

« Reply #5 on: July 25, 2007, 03:07:39 AM »

Emotionant , acest testament este traducerea si adaptarea la ceea ce gandesc toti cainii , sunt fiinte ce in fata bolii trec cu demnitate si isi accepa la fel moartea.Sunt sigur ca intr-o zi , cei ce au ramas fara animalele dragi , le vor revedea si vor ramane etern impreuna.Dumnezeu a creat intai animalele , apoi omul , de aceia prima fiinta moare mai repede , sa ajunga prima inapoi la cer,fara pacate si scapata de suferinta pe care a infrutat-o in tacere ...
Canto
Full Member

« Reply #6 on: October 28, 2007, 03:44:49 PM »

"The Spirit of a German Shepherd Dog"
I was standing on a hillside, in a field of blowing wheat
And the spirit of a German Shepherd Dog was lying at my feet.
He looked at me with kind dark eyes, ancient wisdom sining through
And in the essence of his being his love shone clear and true.
His mind did lock upon my heart as I stood there on that day
And he told me of this story about a place so far away.
His tale did put my heart at ease, my fears did fade away
About what lay ahead of me on another distant day
"I live among God's creatures now in the heavens of your mind
So do not grieve for me, my friend for I am with my kind.
.
My collar is a rainbow's hue, my leash a shooting star.
My boundaries are the Milky Way where I sparkle from afar.
.
There are no pens or kennels here, and I am not confined
But free to roam God's heavens among my Shepherd kind.
I nap the day on a snowy cloud, gentle breezes rocking me
And dream the dreams of Earthlings and how it used to be.
.
The trees are full of liver treats and tennis balls abound
And Milkbones line the walkways just waiting to be found.
There even is a ring set up - the grass all lush and green
And everyone who gaits around becomes the Best of Breed.
For we're all winners in this place, we have no faults, you see
And God passes out those ribbons to each one, even me.
I drink from waters laced with gold my world a beauty to behold
And wise old dogs do form my pride to amble at my very side.
At night I sleep in an angel's arms, her wings protecting me
And moonbeams dance about us as stardust falls on thee.
So when your life on earth is spent, and you stand at Heaven's gate
Have no fear of loneliness for here, you know I wait".
~Author Unknown~

Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away...

"The bond with a true dog is as lasting as the ties
of this earth can ever be."  -Konrad Lorenz
Canto
Full Member

« Reply #7 on: October 28, 2007, 04:19:24 PM »

"The Spirit of a German Shepherd Dog"
Razvan, poti te rog sa scoti galbiorul dansator? Ar fii trebuit sa fie "d a n c e" in locul lui, a aparut automat, nu l-am pus eu. Mersi

Done. Razvan.

Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away...

"The bond with a true dog is as lasting as the ties
of this earth can ever be."  -Konrad Lorenz
madrid1
Newbie
*

Un tatic si o gasca de catei

« Reply #8 on: February 18, 2008, 05:44:11 PM »

Plang! Cat e de real si actual acest testament pentru sufletul meu...............asa s-o fi gandit si Sary in minteai ei? Asa o sa facem si noi, gandindu-ne la draga noastra..............
"Si ultimul lucru: draga mea Stapana si dragul meu Stapan - De fiecare data cand veti veni la mormantul meu, ganditi-va cu tristete si cu bucurie in suflet "Aici zace cel care a fost iubit si care a iubit".

Sa ne iubim animalutele! Sunt cele mai sincere fiinte din lume. Si ele la randul lor ne iubesc neconditionat.
mihaela409
Full Member

« Reply #9 on: February 18, 2008, 07:05:59 PM »

Trist.Nu ma pot abtine sa nu plang , doar la gandul ca am doi caini acum iar suferinta ar fi dubla. :'(
oscarCG
Jr. Member
**

« Reply #10 on: February 26, 2008, 04:07:33 PM »

ce trist. 
poxi_
Newbie
*

« Reply #11 on: July 11, 2008, 03:28:49 AM »

Frumos!
Cel mai greu lucru in viata asta e sa ne dechidem inimile. In fata cainilor, aceste animale iubitoare si loiale o facem fara sa ne dam seama, fara sa avem o limita. Si cand se intampla inevitabilul suferim mai mult decat credem ca se poate suferi......... E mai greu cand il pierzi mai devreme decat trebuia...........Insa darul lor nu trebuie sa il uitam toata viata si cand pleaca sa le dam o parte din inima pentru ca am primit inzecit de la ei...Si sa ramanem cu inimile dechise pentru ca daca un caine poate oferi atat merita sa mai oferim si noi. Sa tinem minte ce ne invata : sa iubim in continuare.
cucy
User sub 16 ani
Full Member

rinti

« Reply #12 on: November 14, 2008, 11:44:08 PM »

imi pare foarte rau...dar nush dece caini de rasa cg sunt foarte iubiti de oameni.....te inteleg si eu am avut multi caini dintre care mam despartit suferind...sincere condoliante Cry  Cry
athos7
Newbie
*

« Reply #13 on: December 28, 2008, 05:29:31 AM »

Doamne ce mesaj.... desi nu sunt fata si nici nu sunt copil, am plans citind acest "testament",ce mi-a readus aminte de catelusul meu ATHOS care a murit de 2 luni, avand doar 5 anisori (ce i-ar fi implinit daca mai traia inca 10 zile  Cry Cry Cry )  Felicitari pt. testament si condoleante pt. catelush celui care a realizat aceasta lucrare !!!
gelu55
Full Member

« Reply #14 on: December 28, 2008, 12:05:11 PM »

Foarte frumos si emotionant testamentul, numai cine  nu a avut un caine drag nu stie ce inseamna pierderea unui asemenea prietent.Sad(Sad(Sad(Sad(Sad(Sad(Sad(Sad(
Pages: [1] 2 3 4 5   Go Up
  Print  

Jump to: