|
BlackWidow96
|
 |
« Reply #30 on: August 15, 2008, 08:55:22 PM » |
|
Nu e obligatoriu sa o lasi acolo. Daca altfel nu se poate, mergi cu ea in fiecare zi intre zilele care au mai fost indicate pana acum  si stati "in vizita" la mascul cateva ore. De preferat sa nu stati "pe capul lor", ii supravegheati de la distanta, astfel incat sa nu va vada pentru ca asa isi vor centra atentia pe stapanii lor, nu pe ce au de facut  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #31 on: August 15, 2008, 09:05:12 PM » |
|
sau daca chiar nu se poate,pusa o botnita la femela(parca ziceati ca musca) si tinuta sau inseminare artificiala
|
|
|
|
|
|
"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #32 on: August 15, 2008, 09:57:13 PM » |
|
La ce ati tinut-o zece zile  ? Sunteti atenti si urmariti prima zi a caldurilor ..numarati...in a 10-12-a zi o duci la monta, stai cu ea..ii lasi sa se cunoasca, sa se joace e posibil sa rezolve singuri treaba; daca e agresiva si in ziua 12-13 atunci ii pui o botnita/o tineti pana face masculul saltul (sau il ajutati/incurajati sa faca saltul) si asta e...mult noroc! Se mai intampla.... Daca nici asa nu reusiti luati masculul ales si femela si mergeti la medicul veterinar cerand inseminare artificiala. Se va recolta material seminal de la mascul si se va insamanta femela. Succes!
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
d33a
Newbie
|
 |
« Reply #33 on: August 17, 2008, 06:38:47 PM » |
|
Multumesc pentru sfaturi!!!Sper sa am noroc si sa imi faca si mie pui.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sheeba_roxy
|
 |
« Reply #34 on: September 24, 2008, 04:36:36 PM » |
|
sheeba are sase ani, luna aceasta trebuie sa intre in calduri, nu a mai facut pui pana acum si nu vreau sa iau o decizie care sa o afecteze 1.ariana mi-a spus ca daca nu e supraponderala nu este o problema varsta(a fost o perioada supraponderala dar si-a revenit repede a fost greseala mea si mi-o asum ,cam in aceiasi perioada am facut si un control cardiologic deoarece ma ingrijora faptul ca dadea semne de "oboseala acuta" daca pot spune asa,cardiologul m-a calmat spunandu-mi ca nu este nimic grav dar a urmat un tratament pe o perioada scurta pentru aceasta problema , analizele sunt ok deci este sanatoasa din toate punctele de vedere) avand in vedere trecutul clinic ar fi o problema (mai intreb o data pt faptul ca arianei nu i-am specificat partea cu cardiologul) 2.masculul cu care este "programata" monta il cunoaste, ne-am intalnit periodic la joaca cu ei doi ,a fost ok . problema care mi-o pun este in continuare aceiasi: sa incerc sa o dau la monta(adica daca nu sta sa o fortez putin, adica sa fie tinuta) sau avand in vedere ca are 6 ani si e fecioara sa nu o fortez ? as dori parerile voastre din toate punctele de vedere daca se poate, si cat mai repede posibil avand in vedere ca trebuie sa intre in calduri. va multumesc anticipat
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gogutzu
Hero Member

Vegas si cu inca unu
|
 |
« Reply #35 on: September 24, 2008, 11:06:53 PM » |
|
Ciao Sheeba_Roxy. Eu am avut o catea de CG, nu a fost montata niciodata, a trait pana la 13 ani...moarte de batranete. Asta poate sa fie o exceptie. Cel mai bine e sa asculti sfatul unui vet. Parerea mea e ca totusi ar fi bine sa ai macar un rand de catei de la ea. Bafta.
|
|
|
|
|
|
Câinele - singura vieţuitoare care a dus la perfecţiune vocaţia prieteniei. Vasile Ghica.
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #36 on: September 24, 2008, 11:33:45 PM » |
|
mai intreb o data pt faptul ca arianei nu i-am specificat partea cu cardiologul a ramas cu ceva afectiuni cardiace sau tratamentul a rezolvat problema? Atat timp cat femela este acum sanatoasa, intr-o conditie fizica foarte buna, d.p.d.v. reproductiv nu ar trebui sa fie probleme. La 6 ani ar trebui sa fie apta d.p.d.v. reproductiv.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
sheeba_roxy
|
 |
« Reply #37 on: September 25, 2008, 10:30:12 AM » |
|
nu a ramas cu afectiuni tratamentul a functionat mersi mult ariana sper sa revin cu vesti bune puiuti frumosi si sanatosi:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pepe
|
 |
« Reply #38 on: April 02, 2009, 11:55:44 AM » |
|
se poate ca o femele sa nu aiba calduri
cel putin a mea are un an sta in tarc cu un mascul si nici macar nu a avut calduri.ar putea fi probleme??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pepe
|
 |
« Reply #39 on: April 02, 2009, 12:46:15 PM » |
|
se poate ca o femele sa nu aiba calduri
cel putin a mea are un an sta in tarc cu un mascul si nici macar nu a avut calduri.ar putea fi probleme??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #40 on: April 02, 2009, 08:02:51 PM » |
|
sigur ca se poate. Pot fi silentioase, inaparente sau pot lipsi complet. De vazut medicul veterinar care va evalua situatia.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
pepe
|
 |
« Reply #41 on: May 03, 2009, 02:05:01 PM » |
|
merci ariana nu mai e nevoie a intrat in calduri
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ringo_CG
User sub 16 ani
Full Member

CG este cel mai bun exemplu de "SEMPER FIDELIS"
|
 |
« Reply #42 on: May 03, 2009, 02:24:06 PM » |
|
am o intrebare...inseminarea artificiala costa mult??...si poate fi facuta de niste amatori ai caror caini nu au pedigree?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marius_bl
|
 |
« Reply #43 on: May 03, 2009, 02:36:27 PM » |
|
Nu costa mult , putin peste consult.... cel putin in TM Pe vet. nu il intereseaza actele dar e foarte important sa se stie momentul optim la femela.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #44 on: May 03, 2009, 05:27:21 PM » |
|
am o intrebare...inseminarea artificiala costa mult??...si poate fi facuta de niste amatori ai caror caini nu au pedigree?
daca poate fi facuta insamantarea artificiala de niste amatori - Nu, in nici un caz- sau cu material seminal provenit de la un mascul fara pedigree cu proprietari amatori? 
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|