spike07
Hero Member

Maiya
|
 |
« Reply #45 on: May 07, 2009, 11:49:32 PM » |
|
am o intrebare cum ti o femela la monta ca am asistat zilele astea la o incercare de monta si omu a tinut femela si masculu a incercat sa se urce dar femela isi misca posteriorul.... deci cum o tii ce ii faci, ma gandesc ca daca o ti de posterior nu mai vrea cainele???
|
|
|
|
|
|
"If I have any beliefs about immortality, it is that certain dogs I have known will go to heaven, and very, very few persons." -- James Thurber
|
|
|
Dandra
Full Member

|
 |
« Reply #46 on: June 02, 2009, 03:54:09 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
Micul meu catel: o bataie de inima, la picioarele mele ...
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #47 on: June 02, 2009, 03:57:30 PM » |
|
are si loc si vrea si cainele, numai se stea in lateralul femelei ("omu' ") si ma rog...e treaba de priceputi. Destul de delicata povestea pe forum..eventual bulina de 18 ani n-ar strica. 
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
crinasara
Jr. Member

sara
|
 |
« Reply #48 on: June 21, 2009, 07:16:54 PM » |
|
Buna, Nu prea am intrat sa scriu pe forum, as vrea sa va rog mult sa ma ajutati cu niste sfaturi. Catelusa noastra CG are 2 ani si 3 luni, este in a 9-10-a zi de calduri. Am lasat-o in curte de vreo ora, si m-am trezit cu un caine de taile mica cu ea (se intelegeau bine, desi in mod obisnuit nu suporta alti caini in preajma ei). Am gasit o groapa sapata sub o portiune a gardului (de fapt e singura portiune unde se mai poate sapa, in rest este ciment, nu stiu cum a gasit acel caine chiar acel loc). Cainele este de talie destul de mica. Nu stiu daca s-au imperecheat sau nu, cum as putea sa-mi dau seama? Daca am sa o duc maine la veterinar pentru tratament contraceptiv, oare nu va avea efecte adverse, sa ii fac tratamentul daca nu sunt sigura ca s-a intamplat ceva? (Imi spunea cineva ca aceste tratamente au riscuri destul de mari, si ca se simt rau catelele dupa, este adevarat?). Va rog mult de tot sa ma sfatuiti ce sa fac.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
spike07
Hero Member

Maiya
|
 |
« Reply #49 on: June 28, 2009, 05:59:58 PM » |
|
daca era de talie mica nu cred ca a reusit ca si maiya a avut un prieten micut in timpul calduri si tot sa chinuit ala sa faca ceva dar nu putea ca era prea mic ... mie mia zis doctorul ca daca sta in picioare nu poate ca e prea mic si daca sta jos nu se poate iara ... asa ca nu cred 
|
|
|
|
|
|
"If I have any beliefs about immortality, it is that certain dogs I have known will go to heaven, and very, very few persons." -- James Thurber
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #50 on: June 28, 2009, 08:09:08 PM » |
|
daca sta jos cateaua se poate chiar foarte bine!
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
|
crinasara
Jr. Member

sara
|
 |
« Reply #51 on: June 30, 2009, 10:02:35 AM » |
|
Multumesc de raspunsuri. Pana la urma nu am mai dus-o la veterinar (am vorbit cu el la telefon), am inteles ca nu e prea bine pt. sanatatea ei sa primeasca acel tratament, mai ales daca nu e sigur ca s-a intamplat ceva.... Cand i-am gasit, in aceea zi, acel catel incerca/tot sarea pe ea, sper ca totusi nu au facut nimic. Catelusa se tot invartea, dar nu-l fugarea, cum face ea de obicei cu alti caini. De atunci am tinut-o mai mult in casa, si afara doar cu supraveghere.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ringo_CG
User sub 16 ani
Full Member

CG este cel mai bun exemplu de "SEMPER FIDELIS"
|
 |
« Reply #52 on: June 30, 2009, 11:04:20 AM » |
|
in a doua perioada a caldurilor ar trebui tinuta in casa daca nu vrei sa se monteze cu un maidanez deoarece in aceasta perioada il atrage si accepta imperecherea.in prima perioada era mai mult ca posibil sal fugareasca
|
|
|
|
|
|
|
|
|
coco+missy
Newbie
|
 |
« Reply #53 on: August 30, 2009, 11:00:13 PM » |
|
cateaua mea nu e chiar ciobanesc german...adica nu este de lok dar siteul asta mi se pare folositor.am vrut sa imi iau un baietel dar nu am gasit doar catea,pentru ca aveam nevoie neaparat si mi se parea ffff dulce am luato are 3 luni....in curte mai am o catea i?de 9 ani care nu o suporta (isi apara teritoriul) sunt foarte ingrijorata din cauza caldurilor.....cea mare a primit vaccinuri de mica sa nu aiba calduri,deci nu a avut.dar cea mica?am cateva intrebari la care va rog sa imi raspundeti: -la ce varsta o sa aiba prima data calduri? -la ce varsta ii vine ciclul? -cateaua mare o sa simta cand e in calduri cea mica?daca da o sa rupa lantul ? -o sa distruga florile mamei? AJUTOR! stiu ca mai este ceva vreme pana atunci dar vreau sa stiu ca sa ma asigur....va rog ajutatima
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sheeba_roxy
|
 |
« Reply #54 on: September 02, 2009, 09:20:14 AM » |
|
eu iti sugerez in primul rand sa nu aplici acelasi tratament ca celeilalte catele pe care o ai in curte, acele injectii pot duce la complicatii; poti scapa de problema castrand cateaua, chiar si inainte de venirea primului ciclu si daca cineva iti spune sa o lasi sa faca macar o data pui ca asa e bine sau sa astepti sa ii vina primul ciclu ca e mai bine iti spun ca nu e asa si sa nu pleci urechea la astfel de idei. castratul te scapa de problema caldurilor si daca o faci inaintea primului ciclu riscul de cancer mamar este forte redus deoarece glandele mamare nu se vor dezvolta in totalitate(sau ceva de genul-este explicatie primita de la un vet pe care poate o vei primi si tu daca intrebi). eu am doua catele in curte, amandoua castrate, una dintre ele inainte de a avea primul ciclu si este un caine perfect normal, nu a fost afectata din niciun punct de vedere, cealalta are 11 ani si am castrato anul trecut si este foarte vioaie (deci nu e valabila nici acea vorba care umbla prin lume cum ca nu mai au chef de viata si se fac cat un pepene) si are o silueta de invidiat (trebuie sa ai grija la alimentatie). Bafta cu catelusele, si cred ca pana la urma se vor intelege, cateaua de 9 ani nu va avea nicio problema cand cea mica va fi in calduri dar trebuie sa ai garduri solide deoarce vor incerca multi catei sa iti curteze fata. Sper sa iti fi fost de folos cele scrise si sa iei decizia corecta, poti sa faci acelasi lucru si cu cealalta catea daca veterinarul iti spune ca nu va fi riscanta operatia pentru ea (varsta) si asa poti renunta la acele injectii.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
osiacd
Full Member

|
 |
« Reply #55 on: March 25, 2010, 06:49:43 PM » |
|
Buna Ziua. Am o catelusa de 9 luni care e in a 13 zi de calduri (+/- o zi) si azi am avut un minut de neatentie si l-am prins pe masculul meu calarind-o. Credeti ca e cazul sa-i fac acea injectie tinand cont ca acel contact a durat 1-2 ? Multumesc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
florynesq
Newbie
|
 |
« Reply #56 on: April 09, 2010, 12:25:11 PM » |
|
Buna ziua ! Am si eu o catzelusha de 7 luni, si duminica ( de Pasti), am observat prima sangerare. Azi dimineata, am gasit-o afara din padoc, si 2 caini se "anvarteau" pe langa ea. Nu stiu daca s-au amperecheat, si daca duminica ar fi prima zi de "calduri" . Sincer nu ma pricep, deoarece e prima data cand am o catzelusha. Va multumesc !!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
osiacd
Full Member

|
 |
« Reply #57 on: April 09, 2010, 12:44:37 PM » |
|
Eu am auzit ca dureaza 18 zile, altii zic ca 21 de zile, cert ca prima zi de sangerare e considerata prima zi "din calduri", duap cateva zile o sa observi o umflare a vulvei. Femelele accepta imperecherea intre a 9-15 a zi.La a mea au trecut acele 21 zile ba chiar aproape inca o sapt si se pare ca tot nu a iesit din calduri, deci acorda-i mai mutla atentie in perioada asta pt a evite surprize neplacute.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lpacol
Full Member

|
 |
« Reply #58 on: June 12, 2011, 03:34:22 PM » |
|
o intrebare...sau mai degraba o nelamurire.....se calculeaza la fel....din 6 in 6 luni chiar daca femela a avut pui la ultimile calduri sau 6 luni de cand a fatat.....sau a intarcat puii ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator