Gaby11
Newbie
|
 |
« on: May 25, 2007, 01:10:51 PM » |
|
Buna ziua, am si eu o nelamaurire.cateaua mea, in varsta de 3 ani e una mai problematica din punct de vedere al caldurilor, pur si simplu nu-mi dau seama cand ii vin! Tin sa specific ca in 2006 pe 9 mai s-a montat .......dar cu un maidanez care a intrat in curtea bunicii si ....a avut prima serie d catei p 6 iulie....toti frumosi si sanatosi.Cam cand ar trebui sa-i vina iar ciclul?ca scurgeri de sange nu prezinta,umflatura...........nu! c e de facut?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #1 on: May 25, 2007, 01:29:15 PM » |
|
Din 6 in 6 luni cu mici abateri. Urmareste mai atent cateaua in acele perioade .
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
|
Gaby11
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: May 25, 2007, 03:50:25 PM » |
|
crde-ma c ao vad in fiecare zi.........degeaba!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
k3na
Hero Member

ALMA-the best
|
 |
« Reply #3 on: May 25, 2007, 05:28:40 PM » |
|
pai daca sta in curte poate nici nu/ti dai seama ca pateaza, eu una nu mi/as da seama.umflaturi ale vulvei chiar nu prezinta? poate e nevoie de ochelari(glumeam).
|
|
|
|
|
|
cuget, deci exist!
|
|
|
Gaby11
Newbie
|
 |
« Reply #4 on: May 25, 2007, 06:33:46 PM » |
|
chiar deloc.........daca prezenta imi dadeam seama, si astfel as fi tinut-o in tarc cu un caine p toata perioada ciclului
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sersoft
|
 |
« Reply #5 on: May 25, 2007, 11:21:14 PM » |
|
O fi frigida Cine stie, poate a marcat-o profund experienta cu maidanul
|
|
|
|
|
|
German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
|
|
|
|
|
Gaby11
Newbie
|
 |
« Reply #6 on: May 27, 2007, 03:07:15 AM » |
|
deci nu ma poate sfatui nimeni, o sa adopt un caine d ela o pritena tot ciobanesc german dar fara pedigree cum e si cateaua mea:P, si o sa sa-l cresc sa stea impreuna iar peste vreo 2 ani o sa fiu bunic=))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
k3na
Hero Member

ALMA-the best
|
 |
« Reply #7 on: May 27, 2007, 10:46:58 PM » |
|
de ce peste vreo 2 ani? daca stau impreuna va fi chiar mai repede, desi e f neindicat daca iei un puiut. iar eu zic sa ai grija cu imperecherea la nimereala intre 2 exemplare despre care nu se stiu originile. poti fara sa vrei sa transmiti vreo boala genetica prin reproducerea lor, boala pe care ei nu o prezinta dar poate fi prezenta in genele lor recesive.
|
|
|
|
|
|
cuget, deci exist!
|
|
|
mitreav12001
Newbie
|
 |
« Reply #8 on: September 09, 2007, 11:00:43 AM » |
|
salut! ..sunt nou pe forum..daca nu am nimerit bine ma scz ...am si eu o problema cu cateaua mea ..o cheama Tinuta  ..in 29 august am vazut primele sangerari ..azi s-au implinit 12 zile de atunci. Am dus-o la un mascul in a 7-a zi , 10-a zi si azi adica a 12-a zi ...problema mea sau a ei ...este ca nu accepta imperecherea..ce pot sa fac??? gresesc ceva ??cand masculul incearca ceva ..Tina maraie si intr-un final se lasa jos ...pls help me :'(
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #9 on: September 09, 2007, 01:24:11 PM » |
|
@mitreav12001 : din ce localitate esti? ce varsta are cateaua,..ai pe cineva CU EXPERIENTA IN MONTAREA CAINILOR, printre CUNOSTIINTE?...femela ta e "fecioara"?...atunci, va accepta mai greu monta..ideal ar fi fost sa se fi cunoscut mai inainte cu masculul......daca ai posibilitatea sa faci analiza de lama sau progestereon...sa vezi daca cateaua e fertila, SI daca nu vrei sa ratezi ciclul de calduri,..singurele posibilitati sunt monta conditionata (femela tinuta si impiedicata sa sa aseze) sau monta artificiala....parerea mea
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #10 on: September 09, 2007, 01:52:36 PM » |
|
Normal, femelele de Cg se monteaza in zilele 12-14-16, adica mai tarziu decat femelele altor rase. Mai repede nu prea accepta masculul. In nici un caz ziua a 7-a. Incearca sa ii lasi singuri cateva ore (1-2 ore,dar sub supraveghere stricta de la un geam eventual)..pana se obisnuiesc. Chiar daca o tineti putin nu e capat de lume... Daca nu reusiti incercati si cu alt mascul. Din ziua a 12-a ar trebui sa accepte masculul. Daca e la prima monta trebuie linistita, ajutata. In ultima instanta, daca nu vreti s-o mai lungiti mergeti la medic si rugati-l sa va ajute in vederea unei insamantari dupa recoltarea materialului seminal de la mascul (va trebui sa mergeti cu amandoi la medic) sau luati legatura cu un crescator de CG experimentat care va sti sigur cum sa va ajute.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
mitreav12001
Newbie
|
 |
« Reply #11 on: September 10, 2007, 08:00:27 AM » |
|
are 6 ani ...e fecioara  ...si am 1 prt de familie veterinar care mi-a spus ca ciclu dureaza 2 zile si dupa aceea urmeaza 2 zile in care se imperecheaza (echiv. zilele 3 si 4)  ..va dati seama ce meserias e omul ...si inca o intrebare ..cum o tin ..din lesa ..ca altfel ..doar n-o s-o trag in sus de coada nu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mitreav12001
Newbie
|
 |
« Reply #12 on: September 10, 2007, 08:34:29 AM » |
|
si inca o chestie ..sangerarile trebuie sa se opreasca  ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #13 on: September 10, 2007, 09:06:10 AM » |
|
La 6 ani e cam greu sa o convingi . O sa tb sa o tineti si o sa va trebuiasca un mascul hotarat. Si eu am incercat cu masculul meu sa montez o femele de cca 6 ani si nu am reusit, desi eram 4 barbati + cainele.
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
|
mit Spiellust
|
 |
« Reply #14 on: September 10, 2007, 09:39:01 AM » |
|
Din punctul meu de vedere, cea mai rationala decizie pentru o femela de 6 anieste, dupa cum a scris si Ariana, inseminarea artificiala. Va scuteste de o gramada de probleme inutile. Singurul inconvenient e ca trebuie sa megeti la veterinar.
|
|
|
|
|
|
FROM ALL THE THINGS I'VE LOST I MISS MY MIND THE MOST
|
|
|
|