Rames
Full Member

Odin
|
 |
« on: July 12, 2007, 10:41:50 PM » |
|
Odin nu prea mananca hrana uscata(boabe Purina) decat daca ii dau din mana cand incerc sa ii fac dresaj.Sunt zile cand nici nu se uita la boabe in schimb daca ii le dau combinate cu lapte intr-un castron le mananca fara probleme.E bine cum procedez( eu m-am gandit ca nu are de ce sa nu fie bine caci vitaminele le ia din boabe si laptele ii da calciu ... fecalele arata bine nu sunt moi) sau gresesc si trebuie sa las mancarea uscata? Multumesc anticipat de raspunsuri.
|
|
|
|
|
|
Nihil sine deus
|
|
|
|
mircea1984
|
 |
« Reply #1 on: July 13, 2007, 12:30:16 AM » |
|
E foarte bine! Numa sa ai grija cu limbricii! De la prea mult lapte poate sa faca limbrici. Si incearca sa nu-l mai hranesti din mana! Il inveti prost!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #2 on: July 13, 2007, 05:47:34 PM » |
|
E foarte bine! Numa sa ai grija cu limbricii! De la prea mult lapte poate sa faca limbrici.
 ..daca taceai....filozof ramaneai! Asa ceva nu e adevarat...face parte din vesnicele povesti.. Daca am gandi putin ne-am da seama, cum D-zeu sa faca ascarizi (Toxocara canis) din laptele de vaca sau cel de la magazin??? Nu te supara Mircea ca te atentionez, si asta e valabil pentru toti inclusiv pentru mine, dar daca nu suntem siguri pe o informatie nu e indicat s-o raspandim cu generozitate..s-ar putea sa nu facem un favor. Uite aici s-a mai discutat atat despre lapte/viermi cat si despre meniul variat pe care il poate primi un puiut de CG. http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,318.msg1238.html#msg1238
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #3 on: July 13, 2007, 05:51:32 PM » |
|
Rames, incearca sa-i faci o supica (fara sare si alte condimente) si sa-i amesteci boabele, eventual mai adaugi orez si legume de tot felul, mai ales morcov. Nu e batut in cuie ca trebuie sa dai numai boabe uscate. Chiar sunt curioasa cati proprietari dau doar hrana uscata cainilor..fara pic de supica sau alte bunatati, poate doar la canise unde e greu sa gatesti pt. un numar mai mare de caini.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rames
Full Member

Odin
|
 |
« Reply #4 on: July 14, 2007, 11:24:53 AM » |
|
merci mult pentru raspunsuri,apreciez.Si eu m-am gandit ca nu e neaparat sa le manance uscate(boabele that is) si am obs ca le mananca mult mai bine asa,in lapte sau dupa cum ziceai Ariana in supica( o sa incerc modalitatea asta).Aseara i-am dat ficatel de vita ca am facut gratar si i-am dat si lui (bineinteles numai dupa ce am terminat noi de mancat) si l-a mancat(de fapt mai bine zis l-a aspirat  ).Mancare de porc nu ii dau niciodata caci din cate am citit pe acest forum e complet interzis.Chiar sunt curios de ce nu e voie,poate imi explicati si mie(sa nu mor prost).Merci incaodata de sfaturi,minunat acest forum.
|
|
|
|
|
|
Nihil sine deus
|
|
|
ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)
|
 |
« Reply #5 on: July 14, 2007, 01:17:38 PM » |
|
carnea d porc este cea mai grasa carne...so...nu-i da!are voie doar carne de pui,de vaca....
|
|
|
|
|
|
A DOG IS THE ONLY THING ON EARTH THAT LOVES YOU MORE THAN HE LOVES HIMSELF
|
|
|
|
mircea1984
|
 |
« Reply #6 on: July 14, 2007, 01:40:39 PM » |
|
are voie de toate! atata timp cat nu este exagerat! sa nu-mi spuna mie cineva ca ii da cainelui numai carne pui sau numai de vita......e adevarat! carnea de vita e cea mai indicata....dar nu cred ca e vreunu care nu-i da si carne de porc! macar atunci cand el mananca la masa....si-i da si cainelui cate o bucatica! Deci, da-i ce vrei tu si ce-i place lui ca n-are nimic! Dar, cum spuneau si colegii de aici de pe forum....nu exagerat!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rames
Full Member

Odin
|
 |
« Reply #7 on: July 14, 2007, 04:02:15 PM » |
|
am incercat sa nu ii dau pana acum nimic de porc,oricum merci de toate sfaturile,eram curios ce anume in compozitia carnii de porc dauneaza ciobanescului german.
|
|
|
|
|
|
Nihil sine deus
|
|
|
Ramy
Newbie
von WINSBERG
|
 |
« Reply #8 on: July 14, 2007, 05:24:06 PM » |
|
Brass v Winsberg(propritarul din Iasi) a murit la varsta de 2,5 ani si Dago v Winsberg(propietar din Piatra Neamt) a murit la varsa de 1 an.Ambii caini au murit in urma consumului de carne de porc insuficient de bine tratata termic si care era contaminata.Din pacate cunosc ff multe cazuri. http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,1685.0.html
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #9 on: July 14, 2007, 07:48:10 PM » |
|
bine dar in acele cazuri porcii prezinta semne de boala. Banuiesc ca proprietarii nu au cunoscut sursa de carne. Oricum, la 80gr.C virusul "herpes 1 suin " moare in 3 minute iar la 100gr.C moare instantaneu; ..la temp. de 4gr.C se conserva 4 luni (adica in frigider). Eu 90% dau carne de pui cateilor, 5% carne de vita si tot cca. 5% de porc dar eventual carnita din ciorbita, care nu prezinta nici un risc. Ideal ar fi sa nu mancam nici noi deloc carne de porc..dar se poate?? Mai ales in Ardeal  , dar macar cainilor sa le asiguram o viata mai sanatoasa!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cristinelu
Full Member

|
 |
« Reply #10 on: July 14, 2007, 09:09:30 PM » |
|
chiar nu trebuie sa exagerezi cu consumul de carne de porc, dar totusi eu unul recomand aceasta carne (mai rar). daca ai faci si o supita ,cum am citit mai sus, nu pune in aceasta mancare legume care creaza hiperaciditate ex. ceapa. de evitat si cartoful, varza, rosia, fasolea, si ar mai fi cateva... dar ce varsta are catelul?
|
|
|
|
|
|
CAINELE ARE TOATE CALITATILE OMULUI SI NICI UNUL DIN DEFECTELE ACESTIUA...
|
|
|
cristinelu
Full Member

|
 |
« Reply #11 on: July 14, 2007, 09:11:55 PM » |
|
daca are in jurul varstei de un an poti incerca o data sau de doua ori pe luna sa-i dai intr-o zi numai carne cruda, iar a doua zi decat apa, a treia zi mancare normala...a si poti pune si cate un ou crud in mancarea lui...
|
|
|
|
|
|
CAINELE ARE TOATE CALITATILE OMULUI SI NICI UNUL DIN DEFECTELE ACESTIUA...
|
|
|
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress
|
 |
« Reply #12 on: July 14, 2007, 11:11:11 PM » |
|
Eu nu i-am dat niciodata carne de porc lui Benny  are voie de toate! atata timp cat nu este exagerat! sa nu-mi spuna mie cineva ca ii da cainelui numai carne pui sau numai de vita......e adevarat! carnea de vita e cea mai indicata....dar nu cred ca e vreunu care nu-i da si carne de porc! macar atunci cand el mananca la masa....si-i da si cainelui cate o bucatica! Deci, da-i ce vrei tu si ce-i place lui ca n-are nimic! Dar, cum spuneau si colegii de aici de pe forum....nu exagerat!
|
|
|
|
|
|
My little dog - a heartbeat at my feet.
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #13 on: July 14, 2007, 11:46:53 PM » |
|
Am mutat posturile care se refereau in mod special la "Boala lui Aujeszky" acolo unde au mai multa valoare. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rames
Full Member

Odin
|
 |
« Reply #14 on: July 15, 2007, 11:06:38 AM » |
|
Cristinelu, Odin are 11 saptamani, deci e inca mic.Oricum carne de porc nu i-am dat si nu stiu daca o sa ii dau.Poate fiarta in ciorbita cum zicea Ariana dar cand o sa mai creasca,eu incerc sa o evit numai ca e greu cand facem gratare mi-e o mila de el cu sta si se uita.Stie el ca mananca numai dupa ce terminam noi dar parca si mancarea imi pica prost cand il vad asa.
|
|
|
|
|
|
Nihil sine deus
|
|
|
|