Bogdan Nitescu
Hero Member

WCh. Romano Dominus ( Tano )
|
 |
« Reply #75 on: July 24, 2006, 11:07:33 PM » |
|
"Clasament" ..... zic si eu NU! (subiectivism, orgolii => certuri!) Nu, Razvane! Nu este vorba de subiectivism sau de orgolii.....ci este mult mai simplu. In fiecare an, la campionat, se decerneaza titlul de cel mai bun reproducator la "Grup de Urmasi"....asta rezolva acest aspect! Un registru electronic (un fel de pedigreedatabase.ro) .... ar fi o idee, despre care s-a mai discutat pe forum. Din pacate, din lipsa de timp, nu am inceput sa 'schitez' nimic. Daca exista dorinta din partea mai multor useri, se poate face, cu costuri minime zic eu, (programarea o fac eu, hostul costa in medie ~5 EUR/luna, domeniul .ro ~35EUR/pe viata) Daca gasim si un web-designer talentat (nu ca mine), poate sa iasa ceva chiar frumos/interesant/util!
Aici ai perfecta dreptate! Si eu cred ca asta este calea cea mai buna.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ulck
|
 |
« Reply #76 on: July 25, 2006, 09:02:33 AM » |
|
Sa inteleg ca CNCG nu poate face acest lucru pe site-ul propriu ? Cand am spus clasament m-am gandit la un fel de Sieger romanesc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan Nitescu
Hero Member

|
 |
« Reply #77 on: July 25, 2006, 09:35:36 PM » |
|
Sa inteleg ca CNCG nu poate face acest lucru pe site-ul propriu ? Cand am spus clasament m-am gandit la un fel de Sieger romanesc.
Paradoxal.....dar adevarat!  Campionatul National al Romaniei ( teoretic) este echivalentul lui BSZS din Germania! Locul 1 la BSHZS...se numeste "Sieger"........ iar locul 1 la Camp. Nat. din Rom. se numeste "Invingator"! Mai exista nelamuriri? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan Nitescu
Hero Member

|
 |
« Reply #79 on: July 26, 2006, 05:05:58 PM » |
|
Clasamentul fiecarui Campionat National este publicat pe net (teoretic). Rezultatele fiecarei competitii....la fel! Revistele de specialitate (adica ....doar una singura) publica de fiecare data rezultatele CNCG. Revista proprie.....inca nu avem! Parafrazand un cantec la moda......."Oficial imi(imi=CNCG) merge bine!" 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ulck
|
 |
« Reply #80 on: July 27, 2006, 09:03:48 AM » |
|
Daca presedintele de onoare al CNCG spune ca oficial treaba merge bine trebuie sa-l credem. N-am putea s-o facem sa mearga prost sa vedem cum e ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net
|
 |
« Reply #81 on: October 16, 2006, 06:52:15 PM » |
|
Si tot la capitolul 'reclama', baza de date neoficiala cu Masculi Monta Ciobanesc German
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru cncg! Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #82 on: October 16, 2006, 08:38:30 PM » |
|
.  ...sau altfel spus: iata oficial, baza de date neoficiala cu MASCULI MONTA CG...  Lasind la o parte tenta de gluma,....ma lansez intr-un pronstic: cred ca vor fi cca 50-60 masculi inscrisi pina la sf anului,....dpdv cantitativ,....si inscrisi de minim 20-25 de "forumisti"...sper ca peste cativa ani ani, se vor putea face si trieri mai masive....sa ajungem sa avem DOAR caini cu toate datele ok (displazie sold & cot, ADN, ex de lucru)....Encore un fois,...sa ne traiesti Razvane! 
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
|
vom Haus Barder
|
 |
« Reply #83 on: December 05, 2006, 08:39:11 AM » |
|
Cainele meu e din Iff! intr-avecar urechile sunt cam moi, i s-au ridicat foarte tarziu, si are numai un testicol
Ce mama are, te rog, cainele tau....
|
|
|
|
|
|
Ciobanescul german e ca un drum cu sens unic...te poti opri, dar nu te poti intoarce.
|
|
|
|
vom Haus Barder
|
 |
« Reply #84 on: February 05, 2007, 09:41:15 PM » |
|
Cel mai bun mascul reproducator din Romania: IFF Von LARCHENHAIN Motivatie: - importat din Germania de Liviu Bardar...cainele are selectie facuta in Germania Kkl 1 schH 1 toate in Germania....pregatit la noi de Sorin Sasu - fiu de Hoss care la randul lui mare reproducator - campion de club in Romania cand era in floarea varstei si dinnou in 2005 cand e aproape pensionar... - cel mai impresionant grup de urmasi....transmite ffff bine temperament, miscare, pigment si conformatie chiar mai spectaculoasa decat a lui - gasestii puii lui in toate topurile de club a ultimilor ani si in toate canisele respectabile de ciobanesc german de la noi. - personal nu cunosc probleme intalnite la puii lui care sa apara in cuiburi cu mame diferite ca sa poata fi considerate ale lui ...si nu stiu de fapt sa transmita probleme in general PS: chiar daca el ca individ nu e fff spectaculos cel putin static...e fff corect si aici vorbim despre calitatea de reproducator al rasei Daca Pando e mare reproducator cu pui albastrii chiar si la 2, 3 a generatie?   ?? Intrebare: Daca dai anunturi mari si frumos colorate cu masculul tau in revistele de specialitate, luna de luna... atunci inseamna ca masculul tau e bun?  ?? Respect Desi la ora la care ai postat aici ne vazusem de doua ori, fara sa vorbim, iti multumesc pentru aprecierea lui Iff.....acum citesc acest topic...cred ca ai deranjat pe multi...sa citim mai departe.....SchH 1 si selectia le are, insa, in RO !!!
|
|
|
|
|
|
Ciobanescul german e ca un drum cu sens unic...te poti opri, dar nu te poti intoarce.
|
|
|
|
vom Haus Barder
|
 |
« Reply #85 on: February 05, 2007, 09:45:08 PM » |
|
Intr-un grup de urmasi ai lui Iff von Larchenhain, prezentat la Baia Mare, multi prezentau urechi "moi" si jareti oscilanti. Asta nu inseamna ca nu este un reproducator de valoare. Vreau sa spun ca este greu sa dai peste reproducatorul "perfect". Poate de doua ori intr-un secol.
Poti sa=mi dai exemple de caini peste 2 ani cu urechi moi si jareti oscilanti  Ma indoiesc, eu nu am auzit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vom Haus Barder
|
 |
« Reply #86 on: February 05, 2007, 09:48:26 PM » |
|
...... toate lucrurile bune in ciob german al ultimilor ani de la noi au un pic de Iff in ele respect  [/quote] NO COMENT.......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vom Haus Barder
|
 |
« Reply #87 on: February 05, 2007, 10:08:10 PM » |
|
Parerea mea despre acest subiect este ca cei mai buni reproducatori ( M&F - pt. ca femelele nu sunt doar "fabrici de pui") sunt cei care ( la a 2-a, a 3-a sau la a n-a generatie) se regasesc in genealogia castigatorilor actuali! In opinia mea acesta este singurul criteriu valabil pt. departajare.
Ca si in alte domenii.....timpul le rezolva pe toate!
Ei, Bogdane...te prinsai.....ia uita-te mataluta ce nepoti are Iff....in database....si ac olo nu sunt toti....da' ma voi stradui sa-ti dau o lista completa a valorilor la a doua generatie.....ai "muscat" din Hundherz...cu gura plina...era vinovat ca ii placea un caine......mare lucru forumu', ca-ti arata dupa ani....pareri.... crb, asa-i..."n-au murit caii cand au vrut cainii...."-desi noi "tinem" cu cainii... PAI SA-I CRUTI  .....NOOOOO....SA-I.....montezi cu subiecte tari.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vom Haus Barder
|
 |
« Reply #88 on: February 05, 2007, 10:13:32 PM » |
|
scuzati ca ma trezesc si eu dar vreau sa spun ca, intreband un crescator de CG.-cu o vasta experienta si rezulate pe masura-care este parerea lui referitor la cel mai bun mascul reproducator la ora actuala din RO mi-a raspuns : Iff! ...si sunt sigura ca n-a avut timp sa citeasca acest topic in ultima vreme...Oricum , daca el asa considera, tind sa-l iau si eu in serios pe Iff, masculul fatal Am si eu o curiozitate...cine a recunoscut-o public 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vom Haus Barder
|
 |
« Reply #89 on: February 05, 2007, 10:17:05 PM » |
|
Dupa cum stiti, in Germania monteaza mai multi caini (altii decat cei din grupa VA) care dau rezultate excelente la pui. "Cel mai cel" pt. mine (a se intelege...mine = oricine) este masculul cu care femela mea scoate cei mai valorosi pui! Fie el VA/Campion/Cel mai tare din parcare sau nu! Parerea mea.
Adevar grait-ai...cu femele mai "slabe" ca el, Iff a scos si pui mai buni decat el...Jacko, Tenno....un pui de 5 luni acum...s.a.m.d.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|